- 30 Ağustos 2016
- 1.481
- 3.491
- 48
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #15.321
Müsadenizle dışardan okuyan objektif bir göz olarak aradaki yanlış anlaşılmısliga nacizane açıklık getirmek istiyorum..
deli_mavi_59 arkadaşımız ikili test yaptırmış, sonuç iyi , risk düşük çıkmış buna bağlı olarak hepimiz gibi bebeğinin sağlıklı olduğuna tıbbi olarak da onaylanmış olarak inanmış durumda.. inanmak istiyor yani..
Birileri çıkıyor o testler %99 güvenilir değil diyor. Bunu yazan kişi yanlış duymuş yanlış ifade etmiş belliki. .
İkili test güvenirliği en yüksek testlerden biri. Kanları yurtdisina gönderen pahali testleri ayrı tutuyorum.
İkili testte yüksek riskle olumsuz sonuç alıp sonradan diğer testlerle çok şükür ki sağlıklı bir bebekleri olacağını öğrenen anneler de ikili test güvenilirliği düşük derken şunu ifade etmek istiyor ; ikili testten olumsuz sonuç alırsanız bizler gibi kabus dolu günler yaşamayın, bu testin yüzde veya ihtimal olarak belirlediği olumsuz sonuç güvenilir değil. Aslında sağlıklı bebeklerimiz olacekkenn yuzdelerle rakamlarla boşuna üzüldük... bu süreçte üzüldük yıprandık bunu yaşayan anlar ancak lanet olsun bu ikili teste diyorlar. Onlar da haklı kendince..
Hamileliğin vermiş olduğu duygusallık da var hepimizde ama birbirimizi kırıp tartışmaya yol açacak söylemlere de gerek yok .. ortak bir şey uğruna burdayız... dua ediyoruz beraber sevinip üzülüyoruz. Dediğim gibi yanlış anlaşılma oldu bence burda.
Yani Ben böyle anlıyorum... Ayrıca burda hepimiz bir şeyler duyuyor yazıyor çiziyoruz. Hiç birimiz işin profesörü değiliz. Bizim dememizle kimsenin bebeği iyi veya kötü olamaz. Benim doktorum ikili test önerdi, sonucu yeterli buldu, detaylı ultrasonda tekrar bakılacak. Bitti. Önce Allaha Sonra doktora emanet..
Bu testler herkesi gerdi.. kurtulsak da rahatlasak.. detaylı ultrasona kadar rahat yok bize.
Her şey güzel olsun...
Hastanede bebişlerimizle bir selfie çekilip nisan teyzeleri ne sevgilerle diye koymak nasip olsun.
bana 1:5 i gorunce herkes cvs yı önerdı dırek. bakalım cuma gunu yapılcak hayırlısıyla. guzel haberlerle inşallah burda müjdeli haberi vermek isterim. Allah razı olsunCanım benim ikili testim 1/60 çıktı trizomi 21.amniyosentez istedi doktorum ben aminiyosentezde düşük tehlikesi var diye ona eş değer nifty diye bir test yaptırdım ve çok şükür sonucum iyi geldi.bu süreçte yaptığım araştırmalara göre 1/2 çıkan birinin bile sonucu temiz gelebiliyor onu gördüm.evet 1/5 çok yüksek riskli ama dilerim allahtan senin sonucunda iyi gelir benim gibi.
ben yaptırdım sonucları gec cıkan bır test oluyo . zeynep kamıl hastanesınde gentık bolumune yaptırdım . ama 3. dusukten sonra bu testı yapıyorlar. ben 2 duşik gecırmıstum .Arkadaşlar İstanbul'da genetik tarama testlerini yaptıran arkadaşlar var mı ? Kan pıhtılaşması için olanları ? Yaptırdıysanız nerde yaptırdınız birisi için soruyorum da İstanbul'u bilmiyorum
İnanmayalım da ne yapalım ? Dediğinize göre bizim bebeklerimizin sağlıklı olma ihtimali %1. Maddi durumumuz da iyi değil pahalı testlerden yaptıralım. Böyle hassas konularda yapılan yorumlar beni üzüyor. Allah herkesin evladını bağışlasın. Sıkıntıda olan annelerin içlerini ferahlatsın şifalar versin. Bu gece hepimiz için dua edicem..
Günaydın canım:)Guaydin guxel anneler tatli bebisler. İnsallah hastalarin iyilestigi, risklerinn azaldigi, bebis hareketlerinin hissedildigi guzel bir gun olur
Canim o kucuk olan puset. 6 aya kadar kullaniliyorKızlar size bir sorum olacak şimdi bu fotoğraftaki ürünler kaç yaşa kadar kullanılıyor ne kadar gerekli? Benim zaten arabam var sadece oto koltuğu mu alsam beni bi aydınlatın kızlar lütfen.
Peki bebek arabası da gerekli mi bn doğuda bi ilcedeyim avm bile yok. He yere arabamla gidiyorum. O bebek arabası kaç yaşa kadar kullanılır? Bu fotodakinin toplam fiyatı 990 tl. Ya ni parasından değilde kullanır mıyım?Canim o kucuk olan puset. 6 aya kadar kullaniliyor
Ama cok ise yariyormus her yere kolayca tasinabiliyor. Eskiden anakucagi vardi ya bez onun yerine kullaniliyor.
Bana sorarsan boyle ikili al simdilik o puset araba koltugu olarak da kullaniliyor. Bebis buyuyince saglam guzel bi oto koltugu alirsin. Cunku onlar da guvebilir saglam olanlsri 1500 civari. Masrafini ertwlemis olursun biraz. Daha alinacak cooook sey var :)
Ben 2 içebiliyorum. Çok zorlarsam 3 'e çıkabiliyor ama ....Mrm arkadaslar bişey sormak ıstıyorum ben su ıcemıyorum cok zorlarsam gunde 1,5 litre..sızler kac lıtre ıcıyorsunuz acaba...
aynen aslında bu testler istastiski testler ve %100 güvenilirliği yok.En sağlıklısı nifty gibi güvenilirliliği yüksek testler.ben ikilisi kötü çıkıp amniyosentez olupta herşey normal çıkan o kadar çok insan gördüm ki,bakaım bende bugün kan vericem,hakkımzda hayırlısıGenoks labda yaptırdım ben 1800 tl nakit.taksitli 2000 dediler.8. İş günü çıktı yani 12 gün sonra.bu arada geçmiş olsun.valla bu nedir ya şu grupta bile ikilisi kaç kişinin kötü çıktı.artık bu ikili teste güvenim hiç kalmadı.
Allah yardımcın olsun,dualarımız seninle,,bende bugün kan vericem.Bence hepimizin test sonuçları iyi çıkacak,içimizi ferah tutalım...MissMervee mervecım bol bol dualar ettım bizim ve burdakı tüm bebiş annelerı için . bugun inşallah sorunsuz gecer . bende yarın sabah olacagım . kalben yanındayım cnm .
Peki bebek arabası da gerekli mi bn doğuda bi ilcedeyim avm bile yok. He yere arabamla gidiyorum. O bebek arabası kaç yaşa kadar kullanılır? Bu fotodakinin toplam fiyatı 990 tl. Ya ni parasından değilde kullanır mıyım?
Komple yanlış anlamıssınız maalesef.sen ne biliyorsun ki benim ya da diğer testi yaptıran arkadaşların maddi durumunu ya da ne şartlarda yaptırdıklarını da konuşuyorsun.bu ne atar ya kusura bakmada sen hamileysen herkes hamile burda benim iki haftadır ne yaşadığımı bir ben bilirim birde allah.acaba senin testin 1/60 çıksaydı ne yapacaktın?durumun elverir gider özelde paralı testini yaptırırsın durumun elvermez devlette parasız aminiyosentez cvs yaptırırsın.kimene?ikili testin güvenilirliği %90 üçlü testin güvenilirliği %60.burda güvenilirliğe sözüm yok.sorun insanların boş yere üzülmesi.benim ve bazı arkadaşların dediği bu.yani test ihtimal testi olduğu için birileri gerçekten üzülecek birileri boş yere üzülecek.mesela sonucu benim gibi çıkan 60 kişiden 59 u boş yere üzüldü .biri ise gerçekten.ve yine diyorum şimdiki aklım olsa asla ikili yaptırmazdım.bu da benim yorumum saygı göstermek zorundasın.hepimizin gün içinde burda hoşlanmadığı katılmadığı ya da onaylamadığı bir çok yazı vardır ama kalkıpta kimse senin gibi atarlanmıyor burda.lütfen yaşadığımız berbat günlere biraz saygı!
Canim puset çok ise yariyormus onu mutlaka almak gerek bence. Bi yere falan giderken bile onda tasiyolar ona koyuyolar gidilen yerde. Onun en başından beri olması gerekiyor benceKızlar size bir sorum olacak şimdi bu fotoğraftaki ürünler kaç yaşa kadar kullanılıyor ne kadar gerekli? Benim zaten arabam var sadece oto koltuğu mu alsam beni bi aydınlatın kızlar lütfen.
Bence kirilmayin cunku herkes eminim cok uzulur uzulmenize. Ben kendi adima sadece kesin emin oldugum bir konuda bir arkadas soru sorarsa yardimci olmaya calisiyorum. Kimseyi yaniltmak istemem. Ayrica burda birbirimize ihtiyacimiz var diye dusunuyorum. Bence hamile oldugunuzu ve sikintili durumlar olabilecegini okulda ilan edip terbiyesizleri ortalikda rezil etmek lazim ki etraftan milletin baskisindan utansinlar da yapmasinlar. Dilekce (bilgi edinme) hakki ile sikayet edilebilir kamuda ama kisa zamanda cozum olacagina inanmiyorum.Sonradan mesaj yazan arkadaşlar tesekurler. Ama ben ciddi kırıldım. Hepinize güzel hamilelikler sağlıklı bebekler diliyorum. HoşçakalIn.
Genellikle kızlar saklarmış cinsiyeti kız mı acabaBen de tok gittim biraz da çikolata yedim en son geçen ay kontrolde baya hareketliydi , tesaduf mu bilmiyorum ama yine öyle yaparım muhtemelen. Aç bebish oynamaz :) anne de cinsiyeti öğrenemezse meraktan çatlar :)
Çok heyecanlı bir bekleyiş.
inşallah cnm bu süreçte birbirimize destek çıkmalıyız zaman su gecmek bilmiyo bole zamanlardaaynen aslında bu testler istastiski testler ve %100 güvenilirliği yok.En sağlıklısı nifty gibi güvenilirliliği yüksek testler.ben ikilisi kötü çıkıp amniyosentez olupta herşey normal çıkan o kadar çok insan gördüm ki,bakaım bende bugün kan vericem,hakkımzda hayırlısı
Allah yardımcın olsun,dualarımız seninle,,bende bugün kan vericem.Bence hepimizin test sonuçları iyi çıkacak,içimizi ferah tutalım...
Anladım canım çok teşekkür ederim bilgi için:) iki yaşına büyük bir şehre geçmiş oluruz haklısın almak lazım olmadı bunu begenmisken ilerleyen vakitte alayım:)canım ablam 2,5 yaşındaki yeğenlerime hala kullanıyo en az 3 yaşına kadar da kullanır.market alışverişine bile gitsek bebeğimizi yanımızda götürmek durumundayız kucakta da olmaz belli bi aydan sonra.bence mutlaka lazım olur.ama çok kullanmıycağını düşünüyosan ya uygun fiyatlısını al ya da bebeğin biraz büyüdükten sonra al tercih senin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?