- 26 Ocak 2012
- 4.258
- 3.276
- 248
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #18.281
Kızlar bişey sorcam. Annem dedi ki erkek bebekte göğüs ucu koyulaşır, kız bebekte pembeleşir. Benim göğüs ucum çok çok koyulaştı ama Dr. Cinsiyet için kız dedi. Yalnız o kadar zor gördü ki acaba hata yaptı mı diye düşünüyordum zaten annemin yorumu tuz biber oldu :) demem o ki göğüs ucu koyulaşıp kızı olacak olan var mı benim gibi?
Tabi bu tür göğüs ucu vs tahminler yanıltıcı olmaya çok müsait ama kıza kendimi çok alıştırdım değişecek diye korkuyorum sanırım
Annemin 3 kızı var 3ünde de pembeleşti deyince bi şüphelendimbanada tam tersini söylediler kızda koyulaşır erkekde pembeleşir diye doktorun ne söylediyse o canım takılma bunlara herkes için farklı :)
sağol cnm benim inşallah sabah çikolata yiyeceğim hastaneye giderken hareketleniyormuş bebek inşallah gösterir sarı yeşil beyaz zıbın aldım geçen patikli altlardan aldım kanepenin üzerine serip 1 saat izlemişimdir abartısız çok güzel bi duyguymuşİnş cnm hayırlı haberlerini alırsın bizde yarın gidicez inş miniklerimiz saklamazda gösterirler
teşekkür ederim canım inşallah güzel haberlerle gelirimpembepatiks @Gulsah2506
Kızlar güzel haberlerinizi bekliyoruz yarın öyleyse :))
Önce sağlıklı olduklarını sonra da cinsiyeti öğrenir mutlu mutlu bitirirsiniz bu hafta kontrollerini de inşallah
Tatlım hiç alakası bile yok. Hamileyken herkesinki koyulaşıyor. Benim kızım olacak ama baya koyu....Kızlar bişey sorcam. Annem dedi ki erkek bebekte göğüs ucu koyulaşır, kız bebekte pembeleşir. Benim göğüs ucum çok çok koyulaştı ama Dr. Cinsiyet için kız dedi. Yalnız o kadar zor gördü ki acaba hata yaptı mı diye düşünüyordum zaten annemin yorumu tuz biber oldu :) demem o ki göğüs ucu koyulaşıp kızı olacak olan var mı benim gibi?
Tabi bu tür göğüs ucu vs tahminler yanıltıcı olmaya çok müsait ama kıza kendimi çok alıştırdım değişecek diye korkuyorum sanırım
kızlar doktorum bana kilosunu ve boyunu söylemedi bende sormayı unuttum.belkide söylememesi isabet oldu yeterince beslenmiyomuyum bebeğim geriden mi geliyo iyi gelişemiyo mu diye evhamlanmıyorum bu sayede :)
ay negüzel ben daha hiç birşey almadım. zaten doğum için gerekli olanları alacağız gerisini doğumdan sonra alırız. ben ve eşim herşeyi oğlumuzla alalım kararı verdik. ama içim gidiyor bakıp alamayıncakızlar bebeğiniz için neler aldınız.ben bi tane 3lü kapşonlu takım bi tane yazlık tulum bi de pantolon ve zıbın aldım.yenidoğan takımı ve biberonda almak istiyorum ama çok mu acele ediyorum acaba :)
çok güzel bilgiler teşekkürler tatlımGunaydin tatli annisler ve kuzulari :)
Demir hapini 10.haftadan beri kullaniyorum. Kan testlerimde demir depolari baya azalmisti hatta doktorum dahileyeye yonlendirdi oda kan hapina devam etmemi soyledi iki doktorda ac karina onerdi. Ilaci ictikten 1.5 2 saat kadar once sut ve sut urunleri,cay,kahve,kola benzeri seyler ilacin etkisini azalttigindan yenilmemesi gerekiyor dikkat etmek lazim. Ben de biraz arastirirken c vitamini ile alindiginda emilimini kolaylastirdigini okudum ve pesine hemen mandalina yemeye basladim :) dahiliye doktoruna soyledigimde dogru yapiyosun devam et dedi. Kan haplarinin geneli ne yazikki kabiz yapiyo :) onun icinde 3 adet kayisi suya koyup bi kac saat bekletiyorum (yatmadan oncede olabilir) sabah kahvaltidan once suyunu icip kayisilarida yiyiyorum etkisi oluyor. Birde doktorunuza danisarak Solgar Iron diye demir hapi bitkisel ve kabiz yapma etkisi hic yok gibi eger uygun gorurse onuda deneyebilirsiniz :)
Gunaydin tatli annisler ve kuzulari :)
Demir hapini 10.haftadan beri kullaniyorum. Kan testlerimde demir depolari baya azalmisti hatta doktorum dahileyeye yonlendirdi oda kan hapina devam etmemi soyledi iki doktorda ac karina onerdi. Ilaci ictikten 1.5 2 saat kadar once sut ve sut urunleri,cay,kahve,kola benzeri seyler ilacin etkisini azalttigindan yenilmemesi gerekiyor dikkat etmek lazim. Ben de biraz arastirirken c vitamini ile alindiginda emilimini kolaylastirdigini okudum ve pesine hemen mandalina yemeye basladim :) dahiliye doktoruna soyledigimde dogru yapiyosun devam et dedi. Kan haplarinin geneli ne yazikki kabiz yapiyo :) onun icinde 3 adet kayisi suya koyup bi kac saat bekletiyorum (yatmadan oncede olabilir) sabah kahvaltidan once suyunu icip kayisilarida yiyiyorum etkisi oluyor. Birde doktorunuza danisarak Solgar Iron diye demir hapi bitkisel ve kabiz yapma etkisi hic yok gibi eger uygun gorurse onuda deneyebilirsiniz :)
aynı benaslında zamana bırakmak istiyorum şimdi kıyaslama yapınca biraz ufak geldi boyuna 15 cm falan dedi ne bileyim bir dahaki kontrolde bakalım ne çıkacak sağlıklı olsunda oğluşum bu aralar baş ağrısıyla cebelleşiyorum kontrolde tansiyonum 15 çıktı doktor heyecan yapmışsın diyor
canım al benden de o kadar sol tarafım iptal artık sağıma yatıyorum yapıcak bişey yok. hem sağ hem sol sabah kalktığımda ağrıyor oluyor 5 ay daha çekicez Allah ın izniyle napalımBebeğin hareketlerini hissettiğinizden nasıl emin oluyorsunuz? 3-4 gündür ben de kelebek gibi, karıncalanma gibi birşeyler hissediyorum ara sıra ama emin olamıyorum. Nasıl bir his?
Hep sol yanıma yatmaktan mıdır bilmiyorum ama sabahları uyandığımda bacaklarımın yan kısımları çok fena ağrıyor oluyor, özellikle de kalçaya yakın üst kısımları. Sizde de oluyor mu?
canım benim oğlum olucak kısmetse benimde koyulaştı ara ara şekil değiştiriyor genişliyor pembe oluyor sonra bir daha koyu oluyor. sabit bir durum yok yani. birde herkesin hamileliği başka başka o yüzden sen kendi belirtilerine ve drunun dediğine bak benceAnnemin 3 kızı var 3ünde de pembeleşti deyince bi şüphelendimgerçi doktor da bu kadar zor görünce anneler inanamıyor kesin mi diye ama gördüm kesin kız dedi. Haftaya ayrıntılı usg var artık o zaman büyün şüpheleri atarım inşaallah :)
biz son iki dr kontrolünden sonra bişeyler alıyoruz. hastane çıkışı aldık, 7 8 tane zıbın 3 alt 2 üst bir inekli takım bir arılı takımı var. battaniye aldık biberon emzik bayağı almışızkızlar bebeğiniz için neler aldınız.ben bi tane 3lü kapşonlu takım bi tane yazlık tulum bi de pantolon ve zıbın aldım.yenidoğan takımı ve biberonda almak istiyorum ama çok mu acele ediyorum acaba :)
Bebeğin hareketlerini hissettiğinizden nasıl emin oluyorsunuz? 3-4 gündür ben de kelebek gibi, karıncalanma gibi birşeyler hissediyorum ara sıra ama emin olamıyorum. Nasıl bir his?
Hep sol yanıma yatmaktan mıdır bilmiyorum ama sabahları uyandığımda bacaklarımın yan kısımları çok fena ağrıyor oluyor, özellikle de kalçaya yakın üst kısımları. Sizde de oluyor mu?
Sola yatmaktan sol bacağımın yan kısmı benim de agriyor bazen, dun gece uyandigimda basenim karincalanmisti hatta bicimsiz yatmisim sanirim, bunun için çeşitli hamile destek yastıkları var bacak arası, göbek altı, bacak altı şeklinde kullanılabilen... araştırıp alabilirsin istersen..
Bebek hareketlerini hissetmeye gelince de, kendi adıma soyliyeyim benim ilk hamileliğim belki de 5 defa hissettiğimi sanıyorsam 2 si bebek 3 u vücuttaki başka hareketler gaz bağırsak vs. olabilir.. ilk zaman hissettiklerimiz kelebek gibi, suyun içinden baloncuk çıkar gibi , bir sey kayar gibi icerlerden gelen farklı değişik bir hisdi. Simdi ise arada ayni yerde 2-3 defa icerden vuruyor... bu arada ilk gebelikte 22.haftaya kadar bebek hareketleri anlasilmayabilirmis. 1 ay sonra tam anlamıyla gerçekten net ayırt edebiliyor olacağız sanıyorum..
Günaydın CanııııımKızlaaaaaarrrr günaydınnnnnnnnnnn herkese Harika bir gün diliyoruz ben ve oğlum :)
Kontrolü olanlar dilerim bebişiniz sise öpücük atar :)
Haber bekleyenler bütün güzel haberler sizin için olsun.
Bulantılar dursun!
Bel ağrıları geçsin!
Mide yanmaları gitsin gelmesin!
Sıpalar içerden ben buradayım desin artık!
kızlar bebeğiniz için neler aldınız.ben bi tane 3lü kapşonlu takım bi tane yazlık tulum bi de pantolon ve zıbın aldım.yenidoğan takımı ve biberonda almak istiyorum ama çok mu acele ediyorum acaba :)
ben de sürekli sol yanıma doğru yatıyorum ve aynı dediğin gibi sıkıntılarım oluyor. sola doğru yatmalısın demişti doktor da. uyku kalitem malesef azaldıBebeğin hareketlerini hissettiğinizden nasıl emin oluyorsunuz? 3-4 gündür ben de kelebek gibi, karıncalanma gibi birşeyler hissediyorum ara sıra ama emin olamıyorum. Nasıl bir his?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?