2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Sırt üstü tatmamız da mı yasak??

Allah'ım kolaylık versin canım daha bu sabah kustum bende:/ ahh şu bulantılar tam geçti derken

Günaydın annişleeerrrrr

hayal_masal aynen bende gece çok uyanmaya başladım bu dönüşler yüzünden. Ben de bir şeye aşerdim rüyamda ama şu anda hatırlamıyorum ne olduğunu

ikihayat canım doona'yı bende düşünmüştüm çok pratik geldi ama hem bebek eşyalarını işte o ıvır zıvırları koyacak yeri yok bir de 1 yaşa kadar ancak kullanılıyormuş. O yüzden vazgeçtim ben. 4moms origami var bir de. 4000 tl ama kendi kendine sadece 1 düğmeyle açılıp kapanıyor. Yalnız 6 aydan itibaren kullanılabiliyor. Yenidoğanda kullanabilmek için başka bir aksesuarı varmış onu almak gerekiyor. O ne kadar bilmiyorum ama çok pahalıya gelecek bu da. Şu ana kadar baktıklarımda en iyisi ve kullanışlısı 4moms amaçok kararsızım :))

Hemen bakıyorum teşekkürler Canım

Hurma hurma dediniz burda hiç sevmediğim meyveyi asermeye başladım saka biyana yarın pazar varda alicam yemeye calisicam herkes faydasindan bahsediyo inşallah yiyebilirim ♡
Canım trabzon hurması alıcaksın sanırm, kekremsi tadını almak için soyup çatalla ezerek bal ve cevizle karıştır, rahatça yersin, bebişlerimize de faydalı

Yok canim denemeden almam zaten iyice incelemem lazim. Jokere zamanim olunca gidip 1 saat incelemem lazim. Daha zamanim var acele etmek istemiyorum. Icime sine sine olsun:)
Biz de eşimle boş zamanlarımızda joker ve e-bebekte bebek arabası inceliyoruz Stokke hem ağır geldi bize hem de satıcı da en en fazla 1.5-2 yaş dedi, mamas papas beni de taşır isterseniz oturur gösteririm dedi, 60 kiloya kadar kaldırıyormuş, doona yoktu baktıklarımızda. Biz de pierre cardin pc-410 alias ı beğendik. Diğerlerine nazaran daha hafifti ve kullanımı kolaydı. 4 yaşında yeğenim var, onu götürüp bindirip bir de öyle bakacağım modellere

amin inşallah canımm, erkekler içinde yaşıyor sanırım yaa benim eşim de kontrolden sonra ne kadar güzel bir his olacağını söylüyorlardı ama bu kadarını tahmin etmemiştim diyor annem bana hamileyken o zaman bebek bezlerinin fiyatları da yüksek olduğu için öğrenir öğrenmez her ay almış, kenara koymuş, sonra ben doğunca bebek bezi bende alerji yapmış yazık onca bez elinde kalmış, eczaneler geri de almamışlar ablamında küçük kızında komilinin bezi dışındakiler alerji yaptı, eğer alırsanız da çeşit çeşit alın da nolur nolmaz canım bebişler bizi şaşırtabilirler

Ca

Canım iyi haberlerine çok sevindim. Ayrıntılıyı perinatolog yapmıyor zaten radyolok yapıyor diye biliyorum canım
Ayrıntılıyı perinatolog yapması gerekiyor. Bu alanda onlar uzman çünkü. Bence ayrıntılı usg şu hamilelik dönemimizde en önemli olan uygulama. Çok iyi bir uzmanın yapması gerekiyor bence. Ben bu konuyu çok önemsiyorum çünkü çevremde çok sorunlu bebiş doğdu. Detaylıda görülüp, anne karnında düzeltilebilecek rahatsızlıkları farketmemişler ve bebişler doğar doğmaz tedavi ve ameliyatlara maruz kaldılar. Bu yüzden bu konuda ben biraz daha hassasım :). Ama radyolog değil perinatologun bakması lazım

evet canım sırt üstü mümkün olduğunca yatmamak lazım. bebeğe giden oksijen ve kan dolaşımı azalıyormuş.
AĞlıcam ben sırt üstü yatıyordum genelde bişi olmuş mudur ya, aynen sağa dönsem hemen ağrıyo sağ tarafım, sola dönsem solum ağrıyo sırt üstü belim dinleniyordu inşallah bişi olmamıştr çocuguma ya, pazartesi bir olaydı kontrolümü atlataydım. Peki bişi dicem ben 15+5 im bugun hala hamile olduğum pek anlaşılmıyor dısardan bu normal mi ki?

Yaa demekki ben yanlış biliyorum ama bu benim işime geldi sanırım doktorum perinatolog çünkü :) kanamalı olunca benim gebelik riskli gebelik uzmamına gidiyordum

Haklısın canım ya dün ben de bi yaşanan olayı duydum, bebeğin akciğeri bağırsağının içinde gelişmiş ve doktor fark etmemiş, doğunca fark edilince ameliyata almışlar, neredeyse bir ay hastanede kalmış yavrucak. Fark edilse anne karnında müdahale edilebiliyormuş ama çok da iyi bi doktor olduğu halde anlayamamış. Detaylı da gerçekten alanında en iyileri seçmeye çalışmalıyız. Allah korusun minnoşlarımızda bir sorun çıkmasın inşallah ama tedbir de bizden

İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ
Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.

Normal gebelik takibinde kadın doğum uzmanları tarafından 17-22 haftalar arasında fetal anomali taraması yapılır. Fetal anomali taraması (birinci düzey ultrasonografi) normal, risksiz her gebelikte bebekte bir doğumsal kusur (anomali) varlığını araştırmak amacıyla yapılır. Fetal anomali taramasında bir risk veya şüphe saptandığında ayrıntılı inceleme için hasta detaylı (ikinci düzey) ultrasonografi incelemesine sevk edilir. Burada perinatoloji uzmanı tekrar inceler ve aileye bebeğin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Detaylı ultrasonografi 17-23 haftalar arasında uygulanabilir ancak sıklıkla 17.-18. haftalarda uygulanır. İnceleme yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazen bir şüphe varlığında 3-4 hafta sonra tekrar ultrasonografi yapılır ancak bir şüphe veya risk saptanmamışsa normalde gebelikte 1 kere yapılır, tekrar yapılmaz.

Ayrıntılı ultrasonografide bebeğin kafa içerisi, beyin, omurga (belde açıklık), göğüs içerisi, kalp, karın organları, mide, barsak, böbrekler, kollar- bacaklar (el ve ayaklarda içe-dışa dönüklük), parmaklar (eksiklik-fazlalık), yüz, (yarık damak-dudak) vb. her organı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir.

Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.

Ayrıntılı ultrason ile her anomali kesin saptanır mı?
Ayrıntılı ultrasonografi en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptayamaz. Ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda saptanacak belirtiler vermez, bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda gelişir.
Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) vardır.
Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran artar %4-5 olur.

Tekrar belirtmek de fayda var: 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı fetal değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.

Yaa demekki ben yanlış biliyorum ama bu benim işime geldi sanırım doktorum perinatolog çünkü :) kanamalı olunca benim gebelik riskli gebelik uzmamına gidiyordum
Sen şanslısın o zaman :))

Benim çevremde de son zamanlarda çok yaşandı böyle olaylar o yüzden çok titiz davranıyorum bu konuda. Ben Prof. Dr. İbrahim Bildirici'ye gidicem. Acıbadem Maslak'ta. Alanında en iyi isimlerin başında geliyor. Hatta ikihayat ın doktoru :)

kız dur panik olma öyle bebeğe bişey olmaz zaten. anne için nefes darlığı felan yapıyor. bide bana doktor 16 haftadan sonra yatma pozisyonumu söyledi. yavaş yavaş düzelt diye. yani bebeğe bişey olmamıştır. sadece sen bu haftadan sonra daha dikkatli ol. zaten bebek yatırmıyor hemen kasık ağrısı nefes darlığı oluyor.
hamile olmadığının anlaşılmaması gayet normal canım bünyeden bünyeye fark ediyor. ben 17 haftada daha belli olmaya başladı karnım. bi anda çıktı gibi. yakındır seninde karnının büyümesi

Bu gece rüyamda dogurmustum :) gece uyurken suyum gelmis ama ben fark etmemisim.esim hastaneye götürmüş sezeryan yapmislar ama ben hala farkinda degilim.hemsire bebegi getiriyor emzir diye o zaman aaa ben dogurdum mu diyorum :) emzirmeye çalışıyorum kahverengi yer tamamen agzina girecek diyorum kendi kendime.annemin babamin haberi yok.sonra onlar geliyor babam hadi emzir ac bebek diyo.cuk cuk emiyor ay cok tatliydi siyah saçlı küçük ağızli bir bebek.cok güzeldi kuzum hic aglamiyordu

Canım ben 17+1 im.Hala dışarıdan hamile olduğum belli değil.Ben söylemesem kimse anlamıyor,hamileyim deyince de inanmıyor.Sadece akşamları biraz şişiyorum.Cumartesi doktorum da ne güzel hamilesin sen dedi.Bebişin gelişimi normal olduğu sürece bir problem yok dedi.

çok güzel bir rüya görmüşsün maşallah ya.

Tamam canım çok sağol eksik olma, tamam artık dikkat edeceğim ben de ama zor olacak olsun sonu güzel olsun katlanır anneler buna :) inşallah benim de göbeğim şişer artık :) açken sabah görseler hele kimsr anlayamaz ama akşama bişiler yedikce şişiyo :)

Merak etme normal tabi belli olmaması.bugun okulda erkek ogretmen arkadaş bayanlardan birine soruyormus cloud17 hamile degil mi ya bir sorun yok dimi diye.bayan arkadas da yok 18 haftalık hamile demis.kilo filan almadi belli degil hic de korktum demis erkek arkadas.daha once kayip olunca endiseleniyor millet.ayrica gece ben de sirt üstü uyaniyorum bazen ve ben rahatsiz olmuyorum da.sonra duzeltiyorum kendimi

Aslında ben de duyuyorum buyukkerimizden. Yok benimki 7 aylıkken birden şişti yok 6 aylıkken şişti diye, ama sanırım biz karnımız belli oldukça sevineceğiz varlığını daha çok mu hissedeceğiz ondan mı bilmem :) hala tekme de hissetmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…