- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #18.581
Gunaydin kizlar. dun randevum vardi cok sukur oglusum iyi iri bi cocuk dedi doktor :) kan verdim yine insallahsonuc iyi cikar.
Yalniz doktoruma ayrintili ultrasonu sordum ben yapiyorum baska yere gerek yok dedi ama bildigim kadariyla perinatolog degil. sizin doktorlar ne dedi ozellikle izmirdeki arkadaslar nerde yaptirmayi dusunuyor acaba @Kilim ve tohum
İlgili olmaları ne güzel ya, benim çalıştıklarım ne yazıkki öyle değil, bazen dosyaların indirilip kaldırılması gerekiyor, beraber çalıştığım arkadaş oralı olmuyor, başta sandalyeye fln çıkıp kaldırıyordum bir kez kaydım zor tutundum şimdi ben de bıraktım, odada her yer her yerde çalışmaya çalışıyoruzMerak etme normal tabi belli olmaması.bugun okulda erkek ogretmen arkadaş bayanlardan birine soruyormus cloud17 hamile degil mi ya bir sorun yok dimi diye.bayan arkadas da yok 18 haftalık hamile demis.kilo filan almadi belli degil hic de korktum demis erkek arkadas.daha once kayip olunca endiseleniyor millet.ayrica gece ben de sirt üstü uyaniyorum bazen ve ben rahatsiz olmuyorum da.sonra duzeltiyorum kendimi
Sağlık ocağı bana 20. hafta dedi, doktoruma sormadım daha, bi daaki kontrolden sonra gidicem ben de.Hadi Inşallah bakalım Canım:) bebişimi artık hissediyorum daha net:)) iki üç gündür:) birde bu tetanoz aşısı ne zaman oluyor kızlar 20. Haftada oldu kardeşim.
Geçmiş olsun canım, inşallah bi an önce iyileşirsin, bol su içmeye çalış, ishal çok halsiz bırakıyorBayanlar demir zede ben 2 gun rapor aldim. 3 gundur ishalim ve dogru durust hic yiyemedim bir seyler. En son doktor ilaci degistirdi ama bir sure hic bir sey kullanmiycam. Gyno feronu kesti maltofer fol diyebir hap verdi(kullanan var mi aranizda?) Demir Bazi bunyelerde kabiz bazilarinda ishal yapar dedi. Bu haftalarda kilo almamiz lazim, bende aksi uzuldum ya...
Günaydın güzel anneler :)))
Bende bu gece bu sağa dön bi sola dön sırt üstü falan derken bi an yüz üstü uyumusumkızdım kendime ama fark etmemisim..
Detaylıya burda perinatolog bakıyor. Gittiğim hastanede 400 tl ama burdaki bayan arkadaşlar başka bir yerde yaptiriyor sanırım sadece onun üzerine bir hastane varmış bende ona giderim muhtemelen. 250 tl mis onun fiyati.
Bebiskomda annesine Günaydın diyor suan hareketleriyle. Acıktı sanırım. Biz kahvaltıya :))
ay ne güzel ben 1 saatten sonra rahatsız olmaya nefes darlığı yaşamaya kasık ağrısına başlıyorum. sırt üstüde yatsam yüz üstü yatamıyoum zatensg26 canim bi tanıdığım 9 ay boyunca yüzüstü yatmış maşallah gayette iyi çocuğu suan. Işte pimpiriklilik yapıyoruz bazende. Başka türlü uyuyamiyordum karnım davul gibiyken bile öyle uyudum demişti. Ama yinede dikkat etmekte fayda var :)
Bende nefes darlığı olmuyor ama uyuşma oluyor kollarimda son zamanlarda. Bi o yana bi bu yana dönüp durcaz sanırım bebislere kavusana kadar :)ay ne güzel ben 1 saatten sonra rahatsız olmaya nefes darlığı yaşamaya kasık ağrısına başlıyorum. sırt üstüde yatsam yüz üstü yatamıyoum zaten
benim haftaya kontrolüm var nerede yaptırmam gerektiğine doktorum yönlendirecekmiş. sizede bilgi veririmKızlar hala bebeğimin hareketlerini pek hissedemiyorum siz de mi böylesiniz? bir de Ankara'daki arkadaşlar detaylı ultrasonu nerde yaptırmayı düşünüyor sunuz ve fiyatlar nasıl?
selam dünürüm. iyiym çok şükür :) sesim çıkmıyor evet pek giremiyorum nete. arada bir kontrol ediyorum burayı. dün annemlerdeydim, kızım ananesine bir tekme attı ki sorma :)) haftaya detaylı usg ye gideceğiz bakalım. kızıma kıyafet almamak için kendimi zor tutuyorum :))Citolesgen dünürüm sesin çıkmıyor iyimisin bi sıkıntı yoktur inşallah
canım ben turnike şeklinde yapıyorum artık doktorum öyle söyledi. sağ bacak, sol bacak, sağ kol, sol kol, göbek sağ ve sol taraf şeklinde yap böylece yaraların iyileşmesine zaman tanımış olursun dedi bende öyle yapıyorum.Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlar göbekten vurmaya devam ediyor musunuz? Ben vuruyorum ama bebeğe gelecek diye korkuyorumBüyüdüler çünkü artık
off canım çok kötü benimde aynen o problemim var çekilmesi lazımdı ama kan sulandırıcı kullandığım için çekemediler. kanal tedavisi yapmışlardı ama birkaç gündür yine başladı ağrımayaKızlarrrrrrr dişim ağrıyoooo col fena yaa =( 20lik üst dişim elimle sökesim var
beni doktorum prof. yönlendirdi. ayın 15 inde gidip yaptıracağım bende 20 haftalık olmuş olucam kısmetse. doktorun yapmasına bende güvenemezdim zaten prof cihazları daha kaliteliymiş.Ayrıntılıyı perinatolog yapması gerekiyor. Bu alanda onlar uzman çünkü. Bence ayrıntılı usg şu hamilelik dönemimizde en önemli olan uygulama. Çok iyi bir uzmanın yapması gerekiyor bence. Ben bu konuyu çok önemsiyorum çünkü çevremde çok sorunlu bebiş doğdu. Detaylıda görülüp, anne karnında düzeltilebilecek rahatsızlıkları farketmemişler ve bebişler doğar doğmaz tedavi ve ameliyatlara maruz kaldılar. Bu yüzden bu konuda ben biraz daha hassasım :). Ama radyolog değil perinatologun bakması lazım
canım benimde göbeğim çıktı artık hamile olduğum bayağı belli oluyor çok mutlu oluyorumValla kızlar benim karnım çok çıktı. Zaten göbeğim vardı biraz hamile kalmadan önce. Şimdi iyice şişti :))
canım gün içerisinde bazen hiç hissetmediğim oluyor. daha küçük annesi korkma. bazen çok sık hissederken bazen hissetmiyorum. ama artık çok korkmuyorum. çok şiddetli ağrı kanama kusma vs yoksa korkmaKızlar hala bebeğimin hareketlerini pek hissedemiyorum siz de mi böylesiniz? bir de Ankara'daki arkadaşlar detaylı ultrasonu nerde yaptırmayı düşünüyor sunuz ve fiyatlar nasıl?
Aslinda radyolog, kadin dogum uzmani, perinatolog yapabikiyormus canim ama en iysi perinatolog olmasiymis. hayirlisiyla atlatsaydik sunu daCa
Canım iyi haberlerine çok sevindim. Ayrıntılıyı perinatolog yapmıyor zaten radyolok yapıyor diye biliyorum canım
Ben de doktorum beni yonlendirir diye dusubmustum canim sordum ben yapacagim deyince sqsirdin. peri misiniz diye sorcaktim da utandimAyrıntılıyı perinatolog yapması gerekiyor. Bu alanda onlar uzman çünkü. Bence ayrıntılı usg şu hamilelik dönemimizde en önemli olan uygulama. Çok iyi bir uzmanın yapması gerekiyor bence. Ben bu konuyu çok önemsiyorum çünkü çevremde çok sorunlu bebiş doğdu. Detaylıda görülüp, anne karnında düzeltilebilecek rahatsızlıkları farketmemişler ve bebişler doğar doğmaz tedavi ve ameliyatlara maruz kaldılar. Bu yüzden bu konuda ben biraz daha hassasım :). Ama radyolog değil perinatologun bakması lazım
Canim yani arastirmana gore bu ultrasonda bebiste bi sey olursa kesin belli olmayabilir oyle mi ben mi yanlis anladim =)İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ
Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.
Normal gebelik takibinde kadın doğum uzmanları tarafından 17-22 haftalar arasında fetal anomali taraması yapılır. Fetal anomali taraması (birinci düzey ultrasonografi) normal, risksiz her gebelikte bebekte bir doğumsal kusur (anomali) varlığını araştırmak amacıyla yapılır. Fetal anomali taramasında bir risk veya şüphe saptandığında ayrıntılı inceleme için hasta detaylı (ikinci düzey) ultrasonografi incelemesine sevk edilir. Burada perinatoloji uzmanı tekrar inceler ve aileye bebeğin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir.
Detaylı ultrasonografi 17-23 haftalar arasında uygulanabilir ancak sıklıkla 17.-18. haftalarda uygulanır. İnceleme yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazen bir şüphe varlığında 3-4 hafta sonra tekrar ultrasonografi yapılır ancak bir şüphe veya risk saptanmamışsa normalde gebelikte 1 kere yapılır, tekrar yapılmaz.
Ayrıntılı ultrasonografide bebeğin kafa içerisi, beyin, omurga (belde açıklık), göğüs içerisi, kalp, karın organları, mide, barsak, böbrekler, kollar- bacaklar (el ve ayaklarda içe-dışa dönüklük), parmaklar (eksiklik-fazlalık), yüz, (yarık damak-dudak) vb. her organı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir.
Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.
Ayrıntılı ultrason ile her anomali kesin saptanır mı?
Ayrıntılı ultrasonografi en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptayamaz. Ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda saptanacak belirtiler vermez, bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda gelişir.
Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) vardır.
Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran artar %4-5 olur.
Tekrar belirtmek de fayda var: 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı fetal değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.
Internetten baktim izmirde 8 tane perinatolog var canim cok az sayilari. arastirmaya devam o zamanGözünaydın oğluşuna maşallah:) doktorun daha iyi bilir ama onların ultrasonu ile detaylı ultrason farklı oluyor. Ayrıca perinatologlar tamamen anne karnındaki bebeğin sağlığı üzerine eğitim görmüş doktorlar oluyorlar. Benim ilk hamileliğimde doktorum beyin gelişimi gayet iyi demişti 2 hafta sonra detaylıya gittim beyincikte koca tümör vardı. Perinatologlar 18. Haftada bitmiş olan organ oluşumu üzerine uzman oldukları için organ gelişimini inceliyorlar. Bu nedenle bir perinatologa gidip detaylı ultrasona girmekte fayda var.
ayyyy sen hep onu anneneye götür annesi. bol tekmeli günlerin olur inşallah. gelinime nekadar çok yakışır o süslü mini elbiselerselam dünürüm. iyiym çok şükür :) sesim çıkmıyor evet pek giremiyorum nete. arada bir kontrol ediyorum burayı. dün annemlerdeydim, kızım ananesine bir tekme attı ki sorma :)) haftaya detaylı usg ye gideceğiz bakalım. kızıma kıyafet almamak için kendimi zor tutuyorum :))
ah canım yakışır dimi :) damadım nasıl iyimi, tekme atıyormu annesi :)) ya annem dediki neden bu erkenden tekme atıyor dedi, suyun mu az acaba dedi, çok vuruyor bu dedi, bilmiyorum ya suyum mu az acaba bol bol su içmeye başladım artık 2 gundur :)) kendime komposta yapcam akşam karışık meyvelerden :) bol bol içiyim :)ayyyy sen hep onu anneneye götür annesi. bol tekmeli günlerin olur inşallah. gelinime nekadar çok yakışır o süslü mini elbiseler
Canum detayliyi kendi doktorunda mi yaptirqcaksin doktorun perinatalog mu. ben tam da bunlari arastiriyorum zaten kararsiz bi insanim kafayi yicemah canım yakışır dimi :) damadım nasıl iyimi, tekme atıyormu annesi :)) ya annem dediki neden bu erkenden tekme atıyor dedi, suyun mu az acaba dedi, çok vuruyor bu dedi, bilmiyorum ya suyum mu az acaba bol bol su içmeye başladım artık 2 gundur :)) kendime komposta yapcam akşam karışık meyvelerden :) bol bol içiyim :)
Bayanlar demir zede ben 2 gun rapor aldim. 3 gundur ishalim ve dogru durust hic yiyemedim bir seyler. En son doktor ilaci degistirdi ama bir sure hic bir sey kullanmiycam. Gyno feronu kesti maltofer fol diyebir hap verdi(kullanan var mi aranizda?) Demir Bazi bunyelerde kabiz bazilarinda ishal yapar dedi. Bu haftalarda kilo almamiz lazim, bende aksi uzuldum ya...
canım kendim doktorum yapıcakmış, eğitimini almış yıllar önce. 12 yıldır kendi yapıyormuş sanırım detaylıyı.Canum detayliyi kendi doktorunda mi yaptirqcaksin doktorun perinatalog mu. ben tam da bunlari arastiriyorum zaten kararsiz bi insanim kafayi yicem
Hamile olduğumu öğrendikten sonra canlılara karşı daha bi merhametli oldum ben ya, kara sinek var şimdi odamda dün de vardı :) burnumun dibinden ayrılmıyor da.. Hiç bişi yapamıyorum zarar veremiyorum.. Birlikte çalışıyoruz :) gecen evde gördüm bi böcek dokunmadan işime devam ettim :)
Canum detayliyi kendi doktorunda mi yaptirqcaksin doktorun perinatalog mu. ben tam da bunlari arastiriyorum zaten kararsiz bi insanim kafayi yicem
canım kendim doktorum yapıcakmış, eğitimini almış yıllar önce. 12 yıldır kendi yapıyormuş sanırım detaylıyı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?