2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
9 ay boyunca kanama yaşayan tanıdıklarım var korkma canım bazısının kanamalı geçiyor maalesef Doktorun ne diyor peki
Hastaneye yattigimda detayli usg yaptilar ordaki doktor kendini zorlamissin dedi ama kendi doktorum kendi kendine de olusmus olabilir bunun belirli bi sebebi henuz bulunamiyor dedi. Istirat diyor Allahtan moralimi yukseltiyor yoksa insan cok kafaya takiyor

ben 2 taneyi içerken tereddüt ediyorum doğru mu hap kullanmak diye.siz 4-5 tane içiyomuşsunuz meğer.balık yediğim günler vitamini içmiyorum.kanım düşük çıktığı içinde demir hapını mecburen kullanıyorum normal çıksa belki onu da düzenli olarak içmeyebilirdim

Ya ama hissedenler var bende o yuzden korkuyorum neden diyedoktorum da demisti kaslari gucsuz diye. 20. Haftadan sonra rahat hissedersin demisti kiminin 23 24 haftayi buluyormus. Bende 2 3 hafta icinde hissetmeyi umuyorum
Hissedenlerin eşsiz güçleri var bence ... yada bağırsak ve gaz kipirtilarini bebek sanıyorlar, yoksa gerçekten bu gramajda bebek hissetmek imkansız

Hiç moralini bozma canım kiminin kanamalı geçiyor olabilir ama bebekleri sağlıklı doğuyor. Sen kendini yorma bol istirahat et miniğin sımsıkı tutunmuştur annesi içini rahat tut

Kızlar bu arada ben ebeyim. eğer kafanıza takilan bişey olursa seve seve cevaplarım.

Teşekkür ederiz iyi oldu ebemiz de var :)
Hemen sorayım bir soru. Ebe olarak normal doğum mu sezeryan doğum mu düşünüyorsun? :)
Normal doğumu kolaylaştırmak için veya gerekirse alt tarafa atılan kesiler sonrasındaki dikiş , sezeryandaki dikişle kıyaslanınca çabuk iyileşiyor mudur?

Haftada en az 3 4 gün et tüketiyorsan 2 de balık yiyorsan zaten kullanmana gerek yok canım. Peynir süt yoğurt vs de varsa daha ne olsun :) Benim dr biraz fazla temkinli belki ondan verdi bilemiyorumki. haftada 2 anca et yiyorum balık da 2 haftadır yemiyorum mesela :) süt yada yoğurt genelde günde 2 kere tüketiyorum peynir ağzıma sürmem. demir,multivitamin,kalsiyum ve troid ilacı her gün içiyorum. Balık hapı haftada 2, magnezyumda haftada 2 3 içmeye başladım. Vitamini arada kendimce es geçiyorum haftada 1 2 falan çok bunalınca :)

Hissedenlerin eşsiz güçleri var bence ... yada bağırsak ve gaz kipirtilarini bebek sanıyorlar, yoksa gerçekten bu gramajda bebek hissetmek imkansız

Ya doktorumda öyle dedi 18. haftadan önce imkansız gibi bişey kasları çok güçsüz çünkü dedi. ama kimisi 11 12 de hissettiğini söylüyor doktora söylediğimde güldü :) mümkün değil dedi. belki 2. hamileliği olanlar 16 17 de hissedebilir bilmiyorumki yaa bende tık yok işte bende de bağırsak hareketi oluyor bebek değil gibi o yüzden hiç heyecanlanmadım.

Canım keşke fırsat olsa da hareket etmeye başladığında elini karnıma koyabilsen :) eşsiz güçlerimi görmüş olurdun :) ben 19. Haftadayım günlerdir hareketi çok net hissediyorum. Sen imkansız diyorsun ama kitaplara ve konunun uzmanlara göre imkanlı. inşallah yakın zamanda hisseder hak verirsin.

arnavut_biberi
Canim yok benim dışarı çıkmam anca 2-3gunde bir böyle 10 dakka yururum o olur yani :) gözüm korktu bi kere. Öyle uzun yürüyüşler veya evde kendimi yormaları yapmam. Bu arada demesi kolay biliyorum ama kanamayı gercekten kafaya takmamaya calis çünkü geldikce bitecek o kanama alanı. Geçen hafta nasilsam bu haftada oyle davranıyorum. 1 çeşit yemek yapıyorum iyi hissettigimde o kadar. Sende sürekli uzan,dinlen. Iş falan yapma.

bir iki sayfa önceki yazılarımı okumadınız heralde. eşsiz güçlerimiz olduğunu söylemişsim. ben bu atılan tekmelerden rahatsızlığımı dile getiriyorum. üstelik karnımdan kolu bacağını cıkğını görüyoruz eşimle. canımı cok fazla yakıyor. karnızmızda bir canlı var sen buna imkansız diyorsun pes doğrusu...

Evet canım 16.haftadan sonra hissedebilindigi her yerde yazıyor. Şu basit gebelik takvimlerimizde bile 16 dan beri hissedebilirsiniz diyor. Ama bu kişiden kişiye değişken biseydir illaki.

Ben anneme anne bak hareket ediyor dedim. Annem elini koydu, bir vurdu size anlatamam ben sıçradım annem de şok oldu. Dediğin gibi karnımın dışından görüldü. Şahidim olmasa gaz diyenlere inanacağım. Ben de eşime bu bebek tekme atarak doğacak diyorum gülüyor.. Çok mu folikasit içtik nedir :))

aynen bende anneme karınma elini koydurdum oda hisseti cok fazla tekme atıyor dedi acaba suyumu yok diye . bende hamile kalmadan önce başlamıştım folik asite :) kız biz ayağını kolunu görüyoruz ne diyorsun. karnımızın dışından görünüyor, bazılarıda imkansız diyor pes doğrusu ya. içimizde bir canlı olduğunu unutmuşlar

Ya 1 haftadır midem yanıyor. Saç falan diye kocakarı lafları vardır ya doğrumudur ya 17 18 haftada başlar mı saç? 1 2 gündür azdı ama bugün arttı yine salı günü gidince bir sorayım.

Benim de öyle yanıyor midem bazen akşamları bazen sabahtan başlıyor.yedigimiz seyler de etkiliyor cok.ben okuldayken pogaca simit yedigimde hemen basliyor yanması.dun sarımsaklı birsey yemistim aksam cok fenaydi midem

Bazen abartı da oluyor canım gerçekçi olmak lazım evet hepimiz o hareketlerini dört gözle bekliyoruz bu çok heyecanlı birsey ama 5 aydan önce hissetmek bana pek de mantıklı gelmiyor o yüzden her söyleyene bakma rahat ol sen bende hissetmedim en yakın arkadaşım 20 haftasını bitirdi henüz o bile hissetmedi..

Evet canım 16.haftadan sonra hissedebilindigi her yerde yazıyor. Şu basit gebelik takvimlerimizde bile 16 dan beri hissedebilirsiniz diyor. Ama bu kişiden kişiye değişken biseydir illaki.

Evet canım , ben doktorumu aradığımda söyledim hissediyorum cimcimeyi diye normal dedi arada 2 gün hissetmezsen korkma şimdi ara ara hissedersin ilerde daha sık ve net dedi. Ayrıca bebeğimi hissediyorum diyip duygusal bağ kuran bununla mutlu olan birine ahkam kesmek neden? Farzet bebek farzet gaz. Burda benden 2-3 hafta geride insanlar var, cinsiyet farklı, bünye farklı , döllenme zamnı farklı , gelişimiyle önden de gidiyor. Ne diğer anne adaylarının hissetmemesi anormal , ne de bizim hissediyor olmamız anormal. Heyecanımızı paylaşmak birilerimi mutsuz ediyor evham yapmalarına sebep oluyorss herkes hissedene kadar bu konuyu açmayalım. Ben buna da varım.

Benim de öyle yanıyor midem bazen akşamları bazen sabahtan başlıyor.yedigimiz seyler de etkiliyor cok.ben okuldayken pogaca simit yedigimde hemen basliyor yanması.dun sarımsaklı birsey yemistim aksam cok fenaydi midem

Evet arkadaşım da öyle söyledi yediğin şeylerden dolayı yanma oluyordur dedi,bugün az baharatlı birşey yedim o mu yaptı acaba ama 1 haftadır ciddi yanma var hamilelikte mide yanması çok normalmiş de biraz erken mi başladı bizimki ne :)

Ya bebek iyi olsunda varsın 7. ayda hissedelim. Halbuki doktor hareketli bir bebek dedi usg de bakınca da baya hopluyor falan ama hissedemeyince endişelendim biraz. Güçlü olarak 20.haftadan sonra hissediliyormuş genelde ben ufak bir yoklamasına razıyım :) biz geç hissedeceğiz galiba iyi olsunlar da bekleriz ne yapalım.

Evet canım haklısın, bizim senle günlerimiz aynı, yaşadıklarımız da aşağı yukarı aynı..
20 cm 300 grama gelmiş hareketli bir canlı var içerde normal hayatımıza ek olarak.. Kolu bacağı çok güçlü olmasa da hareket ettikçe içinde bulunduğu sıvı benim içimde hissedilir ölçüde organlarıma karnıma bir yerlerime vuruyor. Bunların hepsi gazsa yanımda kimse çakmak çakmasın zira havaya uçarım :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…