2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben esimin tisortlerini giy cikart yaparim biseycik olmaz :))
Valla benim eşim isyan ediyordu her gün tişört kalmadı diye :)) bende bu sefer gittim bayağı aldım sana yok dedim bunlar benim ;)

Doktorumu değiştirdim aslında o doktor da imom için çok yüksek omega içermiyor gerek yok ddi yerine de bi şey vermedi Demir ilacımda folik asit varmış zaten o yüzden mi vermedi bilmiyorum.imom büyük biraz onu yutmak işkence gibi geliyordu işime geldi bıraktım ama içim rahat etmiyor iki hafta sonra kendi eski doktoruma gidecegim eğer devam et derse ederim gene
Evet insan üzülüyor bu sefer ,birşeyleri eksik yapmamaya çalışıyoruz , sor elbette canım

ben takik bi insanim, sikiciysa da bitirmem lazim, yarida kitap birakamam, o yuzden soruyorum, referans aliyorum :))
çarkaci gibi geyik olmasin ama teorik bilgiyle de baymasin..
cocuk gece tamamen uyanmasin diye sakin kucaginiza alip emzirmeyin, sagarak verin gece sutunu diyen bi kitap varmis mesela, arkadasim onu okumus cocugu gece emzirmiyor.. boyle yapmak ne kadar dogru bilemiyorum tabi ama en azindan burda tartisip fikir alisverisi fln yapabiliriz :)
bunlari not aliyorum, bugza da bi liste verdi, zaten ben bunlari bitirene kadar bizimkile okula baslar :))) diger kitabi da ogreneyim neymis..
Ay o bahsettiğin kitap şuan benim elimde duruyor galibaaa :olamaz:
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" diye bi kitap yazarı da Tracy Hogg. Yazarın yurtdışında bebeklere fısıldayan diye lakabı varmış. Birçok ünlünün bebeğine uyku-beslenme-davranış ve tuvalet eğitimi vermiş. Mesela 4 aylıktan sonra bebeğin midesi büyüyor gün içinde iyice emzirin, gece uyansa bile meme vermeyin ille de pışpışlayıp uyutun diyor. Doğumdan kısa süre sonra iş hayatına dönecek anneler için gece uykusu çok önemli olacaktır belki bu metodu uygularlar ama ben zaten çalışmıycam işim ne uyanırım yani yavrum için. Şuan Ayşe Öner okuyorum bitirince buna geçicem bi bakim daha neler yazmış.

Ben demir icin vegaferon kullaniyorum istahimda degisiklik yok sendeki belki psikolojik olabilir mi cok yiyip ilaclara bagliyor olabilir misin :)
Canım şöyle söyliim son 1 hafta özellikle 3 gündür yoğunlaştı bu iştah yani ilaç değişimi yaptıktan itibaren , bellide ilaçlara suç atıyorum dediğin gibi :kk77:

Ay o bahsettiğin kitap şuan benim elimde duruyor galibaaa :olamaz:
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" diye bi kitap yazarı da Tracy Hogg. Yazarın yurtdışında bebeklere fısıldayan diye lakabı varmış. Birçok ünlünün bebeğine uyku-beslenme-davranış ve tuvalet eğitimi vermiş. Mesela 4 aylıktan sonra bebeğin midesi büyüyor gün içinde iyice emzirin, gece uyansa bile meme vermeyin ille de pışpışlayıp uyutun diyor. Doğumdan kısa süre sonra iş hayatına dönecek anneler için gece uykusu çok önemli olacaktır belki bu metodu uygularlar ama ben zaten çalışmıycam işim ne uyanırım yani yavrum için. Şuan Ayşe Öner okuyorum bitirince buna geçicem bi bakim daha neler yazmış.

evet o kitap galiba canim :)
4 aydan sonra mi demis? bizim safdirik daha 2 aylikken gece kucagina almiyordu.. cok tuhaf gelmisti bana :)
cocugun uyku duzeni bozulmasin diyeymis, biz onu 6 ay yapalim ben kiyamam :)) hem ek gidaya da geciyor, sagip veririz sutunu de gece..
kucaga alismasin diye kucagina almayanlar mi dersin.. vur deyince ölduruyoruz biz milletce..

evet o kitap galiba canim :)
4 aydan sonra mi demis? bizim safdirik daha 2 aylikken gece kucagina almiyordu.. cok tuhaf gelmisti bana :)
cocugun uyku duzeni bozulmasin diyeymis, biz onu 6 ay yapalim ben kiyamam :)) hem ek gidaya da geciyor, sagip veririz sutunu de gece..
kucaga alismasin diye kucagina almayanlar mi dersin.. vur deyince ölduruyoruz biz milletce..
Ayşe Öner ablamız ilk 3 ayki davranışlarınız bebekte alışkanlık yapmaz korkmayın her ağlayıp size ihtiyacı olduğunda yanında olun diyor. Tracy ise maşallah sanki Bebek değil de asker yetiştiriyor :)) iki kitabı da okuyup bitiriyim karşılaştırmalarını yapıcam. Bana şimdiden ne varsa bizim Türk'lerde var Ayşe ablayı dinlemek lazım gibi geliyor :)

pardon 400den başıyormuş :)
Yinede bence cok. Ciddi anlamda ben tuhafim sanirim :) uzun vadede kulanmayacagi seyleri kardeslerim yada kuzenlerimden temin ediyorum. Misal ev tipi ana kucagi bu rakamlarda yari fiyatinada olani var ama kardesim bir cocuk buyutmus atıl duruyor yepyeni alacagim ondan :) yenidogan kıyafetlerinin bir kismida keza oyle. Ilk cocugumuz, cimri yada az deger veriyor degilim ama herhalde oyle gorduk ondanmi bilmem illa yepyeni olsun kafasi hic olamiyor bende bir tulum 3~4 bebe buyutur bizde elden ele gezer ay ne bilim sizede imreniyorum ne guzel araştırıp alma telasindasiniz ama bende o duygu yok kendimi anlayamiyorum :)

Yinede bence cok. Ciddi anlamda ben tuhafim sanirim :) uzun vadede kulanmayacagi seyleri kardeslerim yada kuzenlerimden temin ediyorum. Misal ev tipi ana kucagi bu rakamlarda yari fiyatinada olani var ama kardesim bir cocuk buyutmus atıl duruyor yepyeni alacagim ondan :) yenidogan kıyafetlerinin bir kismida keza oyle. Ilk cocugumuz, cimri yada az deger veriyor degilim ama herhalde oyle gorduk ondanmi bilmem illa yepyeni olsun kafasi hic olamiyor bende bir tulum 3~4 bebe buyutur bizde elden ele gezer ay ne bilim sizede imreniyorum ne guzel araştırıp alma telasindasiniz ama bende o duygu yok kendimi anlayamiyorum :)
İkinci ele kesinlikle ben de sıcak bakıyorum ve şuan yakın çevremden gelen ikinci el eşyalarını memnuniyetle kabul ediyorum. maxi cosi ana kucağı, 4moms ana kucağı, steril makinesi, oda nemlendirme makinesi, ilk 3 ay için tekstil ürünleri gibi birçok ikinci el eşyası var kızımın şimdiden :) Ama kendim de bütçeme uygun şekilde elimden ne geliyorsa alıyor ve yapıyorum. Benim malum sağlık sorunları sebebiyle çocuk sahibi olmak bi hayaldi o yüzden de şuan görmemiş anneler gibi her şeye saldırabilirim :) ama sen de sanki fazla sakinsin alışveriş konusunda, yoldan çıkarabiliriz seni her an bilesin :)

ne güzel çok şanslısınız. Bizim çocuk maalesef ilk çocuk, artık aldıklarımı kardeşi olursa kardeşi olması kuzenleri, kuzen çocukları kullanacak. Bize gelebilecek hiç ikinci el eşya yok maalesef. :/

İkinci ele kesinlikle ben de sıcak bakıyorum ve şuan yakın çevremden gelen ikinci el eşyalarını memnuniyetle kabul ediyorum. maxi cosi ana kucağı, 4moms ana kucağı, steril makinesi, oda nemlendirme makinesi, ilk 3 ay için tekstil ürünleri gibi birçok ikinci el eşyası var kızımın şimdiden :) Ama kendim de bütçeme uygun şekilde elimden ne geliyorsa alıyor ve yapıyorum. Benim malum sağlık sorunları sebebiyle çocuk sahibi olmak bi hayaldi o yüzden de şuan görmemiş anneler gibi her şeye saldırabilirim :) ama sen de sanki fazla sakinsin alışveriş konusunda, yoldan çıkarabiliriz seni her an bilesin :)
Alana lafim yok aksine heyecaniniz hosuma gidiyor :) yoldan cikmam ya ama veridiginiz linklere suna buna meraktan bakıyorum soguk degilim cok guzel seyler ama var olunca el altinda alip musriflik yapmayayim diyorum :) dayanabildigim yere kadar dayanirim cikmam yoldan :)

ne güzel çok şanslısınız. Bizim çocuk maalesef ilk çocuk, artık aldıklarımı kardeşi olursa kardeşi olması kuzenleri, kuzen çocukları kullanacak. Bize gelebilecek hiç ikinci el eşya yok maalesef. :/
Olsun seninde artik geriden geleninin esyasida olmus olacak bakma sen saldirmiyorum ama aliyorum helede kiz çocukları icin oyle seyler varki aklim cikiyor yerinden tutuyorum kendimi :)

Bir de şunu sorayım hazır girmişken normal doğum olursa şayet eşiniz doğuma girecek mi?
Normal doğurabilir sem kocam da yanımda olacak. Hatta oglumuzun kafasi coktiktan sonra gerisini o devam ettirecek hersey yolunda giderse ;)
Başka kimse olsun istemiyorum aslında. Ben kocam ebe ve doktor. Zaten konsantre olabilmrk ve dalgalari karsilayabilmek icin de bu gerekli (Hakan Çoker ile 100 soruda Doğal Doğum)
Doktorum destekliyor dogumda aktif rol oynamasıni. Kan akisi bitene kadar kordon kesilmicek. Kocam kesebilir baskasi da kesebilir onemli diil o. Onemli olan yavrum kanla beslenirken kesilmemesi.

Her iki durumdada esim girecek aksilik olmazsa istiyor cunku. Hatta konusup gobek bagini esimin kesmesini isteyecegiz sorun olmazsa :)

İnşallah aksilik çıkmaz canım.

Anladım Can'ım teşekkür ederim cevap verdiğin için :KK15:

Rica ederim canım,bu arada ilacı alma saatini değiştir dilersen.ben demir ilacını gece alıp yatıyorum haliyle acıkmıyorum. Omega da aç tok değişiyor mu bilmiyorum ama geç saatte alırsan sorun yaşamazsın sanki.

Normal doğurabilir sem kocam da yanımda olacak. Hatta oglumuzun kafasi coktiktan sonra gerisini o devam ettirecek hersey yolunda giderse :KK66:
Başka kimse olsun istemiyorum aslında. Ben kocam ebe ve doktor. Zaten konsantre olabilmrk ve dalgalari karsilayabilmek icin de bu gerekli (Hakan Çoker ile 100 soruda Doğal Doğum)
Doktorum destekliyor dogumda aktif rol oynamasıni. Kan akisi bitene kadar kordon kesilmicek. Kocam kesebilir baskasi da kesebilir onemli diil o. Onemli olan yavrum kanla beslenirken kesilmemesi.

Gittiğim hastane normal doğumda eşin girmesine izin veriyormuş.Ben nasıl olur diye düşünüyordum daha önce formda etkileniyorlar diye yazanlar olmuş.

Kısmet olur normal olursa eşim zaten gireceğim o an bende olayım en azından destek olur,terini silerim diyor.

Kafası çıkınca eşin nasıl devam ettirecek ki? Doktor izin veriyor mu? Eşin bayılmaz mı?Düşününce benim içim bir hoş oluyor :KK53: kordonu çoğu doğuma giren eş kesmiş,babanın doğuma dahil edilmesi güzel,çocukla direkt bağı oluşacak o an desteğini hissetmekte güzel.
:KK200:

Günaydın anneler:KK68:

Nasılsınız?
Bebişler nasıl:KK36:

Bu sabah pek bir sevgi doluyum,çocuğuma git gide bağlandığımı hissediyorum,huzurum yerinde,keyfim bol:KK25:

Hepimizin huzuru mutluluğu daim olsun :KK200:

Gittiğim hastane normal doğumda eşin girmesine izin veriyormuş.Ben nasıl olur diye düşünüyordum daha önce formda etkileniyorlar diye yazanlar olmuş.

Kısmet olur normal olursa eşim zaten gireceğim o an bende olayım en azından destek olur,terini silerim diyor.

Kafası çıkınca eşin nasıl devam ettirecek ki? Doktor izin veriyor mu? Eşin bayılmaz mı?Düşününce benim içim bir hoş oluyor :KK53: kordonu çoğu doğuma giren eş kesmiş,babanın doğuma dahil edilmesi güzel,çocukla direkt bağı oluşacak o an desteğini hissetmekte güzel.
:KK200:
Evet doktoroum normal olursa zaten dogum servisinde olucak dedi -ki dogum bolumu onun alani, istedigini yapabilir orda. Kocam O zaman doguma da giricek, imkan elverdigi olcude müdahale etmesine musade eder doktorum.

En son gittigimde odada dogurmak istiyorum dedim tabi dedi. Cok sevindim. Los isikta, sakinlestirici muzigimi acmisim, lavanta konularını yaymisim etrafa, pikates topum da yanimda, istersem comelirim istersem el diz yerde emekler gibi dururum, arada ebe gelir acilmayi olcer, en son 10 cm bulunca Aslicim gelir. Bi nefes bi nefes daha...ohhh balik gibi kaysin ciksun oglum insallah ;)

Dogal dogum kitaplari okuyun kilzar cok motuve edici. Insallah hersey yolunda gider de ilacsiz kesiksiz müdahalesiz jendi icgudulerimle kendi kendine doğurabilirim. O anda da sadece kocam olsun yanimda baska bisey istemem.

sezaryen olursa ameliyathanede olucak. O zaman sadece saglik personeli girebiliyor. CBU hastanesinde. Ameliyathane herkesin kullandigi bir bolum ve kendi kurallari var.
Oraya müdahele edemez doktorum.

Bayilna kötü etkilenme falan bizim bildigimiz terimler diil canim. Yaslandigimizda altimizi temizlicez daha kari koca. Tiksinmek etkilenmek nasil seyler bilemiyorum ben. Kocam da bilmez. Inşallah oglan da bilmez böyle seyleri.

Evet doktoroum normal olursa zaten dogum servisinde olucak dedi -ki dogum bolumu onun alani, istedigini yapabilir orda. Kocam O zaman doguma da giricek, imkan elverdigi olcude müdahale etmesine musade eder doktorum.

En son gittigimde odada dogurmak istiyorum dedim tabi dedi. Cok sevindim. Los isikta, sakinlestirici muzigimi acmisim, lavanta konularını yaymisim etrafa, pikates topum da yanimda, istersem comelirim istersem el diz yerde emekler gibi dururum, arada ebe gelir acilmayi olcer, en son 10 cm bulunca Aslicim gelir. Bi nefes bi nefes daha...ohhh balik gibi kaysin ciksun oglum insallah :KK66:

Dogal dogum kitaplari okuyun kilzar cok motuve edici. Insallah hersey yolunda gider de ilacsiz kesiksiz müdahalesiz jendi icgudulerimle kendi kendine doğurabilirim. O anda da sadece kocam olsun yanimda baska bisey istemem.

sezaryen olursa ameliyathanede olucak. O zaman sadece saglik personeli girebiliyor. CBU hastanesinde. Ameliyathane herkesin kullandigi bir bolum ve kendi kurallari var.
Oraya müdahele edemez doktorum.

Bayilna kötü etkilenme falan bizim bildigimiz terimler diil canim. Yaslandigimizda altimizi temizlicez daha kari koca. Tiksinmek etkilenmek nasil seyler bilemiyorum ben. Kocam da bilmez. Inşallah oglan da bilmez böyle seyleri.

Akşam normal doğumu evrelere ayırıp yazmış doktorun birini okudum da,aşama aşama yazmış nasıl ne zaman ıkınman gerektiğini,tekrar ederken doğuracağım diye korktum,kaptırmışım kendimi :eek:

Dun aksamustu 6-7 gibi tam gobek deligimin orda gercek anlamda kipirti hissettim. Dunku tekmeyse daha oncekiler hicbiseymis. Demek ki artik guclenio oglum ve daha net hissediliyor hareketleri.
Harika bir duygu bu kadar canli hissetmek :)

Az ince yatakta soldan saga donerken sag dizalti arka kasa kramp girdi. Bes dk kadar surdu. Ilk kez bu denli siddetli hissettim daha once cok hafif olmustu bi kere. Magnezyum mu iyi geliyordu kramplara?

Son düzenleme:
Back
X