2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Akşam normal doğumu evrelere ayırıp yazmış doktorun birini okudum da,aşama aşama yazmış nasıl ne zaman ıkınman gerektiğini,tekrar ederken doğuracağım diye korktum,kaptırmışım kendimi :eek:
Korkma. Zaten korku yayginlastigi icin sezaryen yaygin ya. Hem doktorun da isine gelio saatlerce dogum beklemektwnse randevulu kes bic ohh. Hem de anne de ben ugrasamam siz aliverin diye pasifize ediyo kendini. Halbuki doğurmak annenin isi. Doktor sorun meydana gelirse müdahale etmek icin orda. Doktor hastalik tedavi eden kisidir. Digum hastalij diil ki. Acil ve hayati durum okursa hemen karissinlar. 38 yasindayim dogal ve keskesiz dogurucam duye hayal kuruyorum. Plan yapiyirum. Egitimlere katılıyorum. Ama son anda bir sorun görürse doktorum bana sormadan müdahale eder. Konuştuk bunlari daha önce. Siz de konuşun.
Doktorunuz dogal diguma sıcak nu bakio yoksa bi bahane bulup kesme taraftari mi. Bi de doktor olarak da istekli anne görürlerse daha rahat hissederler bence. Yoksa normal dogal dogur diye israr etse ve bi sorunla karsilasilsa annebabalar ertesi gun mahkemeye verio doktoru. Onlar da riske girmeden kendim kese bicerim sorun cikmaz diyo hakli olarak.

42. haftaya kadar beklicek benim doktorum hala gelmezse oğlan suni sanci vericek hala da gelmem derse ya da oncesinde/sirasinda sorun görürse sezaryen yapicak.

Korkma. Zaten korku yayginlastigi icin sezaryen yaygin ya. Hem doktorun da isine gelio saatlerce dogum beklemektwnse randevulu kes bic ohh. Hem de anne de ben ugrasamam siz aliverin diye pasifize ediyo kendini. Halbuki doğurmak annenin isi. Doktor sorun meydana gelirse müdahale etmek icin orda. Doktor hastalik tedavi eden kisidir. Digum hastalij diil ki. Acil ve hayati durum okursa hemen karissinlar. 38 yasindayim dogal ve keskesiz dogurucam duye hayal kuruyorum. Plan yapiyirum. Egitimlere katılıyorum. Ama son anda bir sorun görürse doktorum bana sormadan müdahale eder. Konuştuk bunlari daha önce. Siz de konuşun.
Doktorunuz dogal diguma sıcak nu bakio yoksa bi bahane bulup kesme taraftari mi. Bi de doktor olarak da istekli anne görürlerse daha rahat hissederler bence. Yoksa normal dogal dogur diye israr etse ve bi sorunla karsilasilsa annebabalar ertesi gun mahkemeye verio doktoru. Onlar da riske girmeden kendim kese bicerim sorun cikmaz diyo hakli olarak.

42. haftaya kadar beklicek benim doktorum hala gelmezse oğlan suni sanci vericek hala da gelmem derse ya da oncesinde/sirasinda sorun görürse sezaryen yapicak.

Canım ben kesinlikle normal doğum istiyorum. Sadece o an yapabilecek miyim düşüncem var. Ya çocuğu dışarı itemezsem korkum.
Gittiğim hastane normal doğum destekliyor. Sadece doktor bazlı da değil.30. Hafta sonrası doğum için eğitimleri var.

Benim tek korkum çocuk iri olursa doğum zor olursa,ne bileyim sorun çıkması korkutuyor. Yoksa normal doğum sürecini yaşamak istiyorum kısmet olursa

İkinci ele kesinlikle ben de sıcak bakıyorum ve şuan yakın çevremden gelen ikinci el eşyalarını memnuniyetle kabul ediyorum. maxi cosi ana kucağı, 4moms ana kucağı, steril makinesi, oda nemlendirme makinesi, ilk 3 ay için tekstil ürünleri gibi birçok ikinci el eşyası var kızımın şimdiden :) Ama kendim de bütçeme uygun şekilde elimden ne geliyorsa alıyor ve yapıyorum. Benim malum sağlık sorunları sebebiyle çocuk sahibi olmak bi hayaldi o yüzden de şuan görmemiş anneler gibi her şeye saldırabilirim :) ama sen de sanki fazla sakinsin alışveriş konusunda, yoldan çıkarabiliriz seni her an bilesin :)

Derin ne kadar şanslısın ya. Keşke benim de öyle yakınlarım olsa. :) Hiç küçük bebek sahibi yok etrafımızda. :/ İkinci el konusuna ben de sıcak bakıyorum, bebekler zaten ne kadar zarar verip yıpratarak kullanabilir ki. Bizler bile aldığımız birçok şeyi 6. aydan sonra rafa kaldıracağız. Sadece bebek arabası gibi şeyleri bi' tık daha iyi alacağım. Kardeşi olursa şayet ileride ona da yatırım. :) Şu an olduğumuz yerde geçici olduğumuz için oda/mobilya konusunda uçmak istemiyorum ben de. Instagram'dan garage sale, ikinci el anne bebek ürünleri satan yerlere bakıyorum. Neredeyse sıfır ürünleri yok pahasına veriyorlar. Aç artık şu instagram'ı.

Eğer hâlen oda konusunda tercih yapmadıysan İstanbul'da Mika Decor diye bir marka buldum. Allah'ım tasarımlarına bittim. Bu Stanley Kids, İnci Tunçel segmentindeler kalite olarak ama fiyatları daha uygun. Odaya özel ölçüye de gidiyorlar ürünlerde. Bi' bakmanı tavsiye ederim.

Derin ne kadar şanslısın ya. Keşke benim de öyle yakınlarım olsa. :) Hiç küçük bebek sahibi yok etrafımızda. :/ İkinci el konusuna ben de sıcak bakıyorum, bebekler zaten ne kadar zarar verip yıpratarak kullanabilir ki. Bizler bile aldığımız birçok şeyi 6. aydan sonra rafa kaldıracağız. Sadece bebek arabası gibi şeyleri bi' tık daha iyi alacağım. Kardeşi olursa şayet ileride ona da yatırım. :) Şu an olduğumuz yerde geçici olduğumuz için oda/mobilya konusunda uçmak istemiyorum ben de. Instagram'dan garage sale, ikinci el anne bebek ürünleri satan yerlere bakıyorum. Neredeyse sıfır ürünleri yok pahasına veriyorlar. Aç artık şu instagram'ı.

Eğer hâlen oda konusunda tercih yapmadıysan İstanbul'da Mika Decor diye bir marka buldum. Allah'ım tasarımlarına bittim. Bu Stanley Kids, İnci Tunçel segmentindeler kalite olarak ama fiyatları daha uygun. Odaya özel ölçüye de gidiyorlar ürünlerde. Bi' bakmanı tavsiye ederim.

İnstagram da kimleri tavsiye edersin şu bebek malzemeleri bakımından. Var ama kullanmıyorum ben.ona göre kullanmaya başlasam iyi olacak sanırım benimde

Epiduralde alabiliyormuş doktorlar ama onun harici çoğu hastane almıyor anladığım kadarıyla. Baya bakındım da eşi doğuma girenler olmuş mu diye.

Sezeryan anca Epiduralde alırlar büyük ihtimalle normalde bile almak istemeyen hastaneler var.Sormak gerek aslında.
canım ben oğlum doğmadan önce eşime gir dedim benle doğuma o da tamam dedi özel hastaneydi izin de veriyorlardı girmesine ve zaten epidural normal doğurdum ilk başlarda doğum odasına almıyorlar ya sancı odasında serumla uzanıyordum ebe yeteri kadar açılma olunca artık doğumhaneye gidelim dedi baktım eşim ben de geliyim filan demiyor o söylemeyince ben de gel demedim isteksiz olduğunu düşündüm ve girmedi doğuma ama bebek doğduktan hemen sonra göbeğini keser kesmez eşimi çağırdılar içeri fotoğraf çekmek için üçlü fotoğraf çekindik bebişle sonra yine çıktı dikiş atılırken

canım ben oğlum doğmadan önce eşime gir dedim benle doğuma o da tamam dedi özel hastaneydi izin de veriyorlardı girmesine ve zaten epidural normal doğurdum ilk başlarda doğum odasına almıyorlar ya sancı odasında serumla uzanıyordum ebe yeteri kadar açılma olunca artık doğumhaneye gidelim dedi baktım eşim ben de geliyim filan demiyor o söylemeyince ben de gel demedim isteksiz olduğunu düşündüm ve girmedi doğuma ama bebek doğduktan hemen sonra göbeğini keser kesmez eşimi çağırdılar içeri fotoğraf çekmek için üçlü fotoğraf çekindik bebişle sonra yine çıktı dikiş atılırken

Bunda da girmeyecek mi?
Son anda dayanamayacağını düşündü belki de.

Benimki çok istiyor doğum çok zor,inşallah sorunsuz atlatırsınız bebekle,yanınızda olucam diyr tutturdu. akşamda sordum tabi giricem ben öyle tiksinmem bayılmam merak etme hem en azından yanınızda olduğumu hissedersiniz dedi.

Başta acaba öylesine mi diyor son anda etkilenmesin diye bakarız diyordum ama baya kararlı,istekli o yüzden girsin istiyorum bende.

Belki bu kez komple girer eşin ;)

Gerçekten ve maalesef çok üzülerekten şu randevulu kes/biç olayının kolaylığına bizzat doktordan duymuş biri olarak katılıyorum. Bi' problem olmasa dâhi prosedür evrağına problem varmış gibi göstererek sezaryene gidiyorlar. Yanlış anlaşılmasın müdahale gereken durumlarda elbetteki yapılması gerektiği taraftarıyım cerrahi müdahalenin. Ama tabiatın en doğal olayının birilerinin kolaylığına geldiği için baltalanmasına da karşıyım.

Şimdi hayvanla insanı kıyaslamak gibi olacak ama daha önce de söylediğim gibi bizimkiler bile bu kafada aynı "kim uğraşır normal doğumla yea sezaryen iki tık tık bitti. " mantığındalar. Inanmayacaksın her gün minimum 3 sezaryenleri var. Bunlar da nst falan olayı da yok. Bakar bakmaz muayenede hayvanın canlı mı ölümü doğumun gidişatını anlayabiliyor ona rağmen. Normal doğuma el vurmuyorlar zaten. E peki bunların sonucu ne oluyor? Son 1 yıldır sezaryenle mudahale edilmiş hayvanların ikinci dogumunda muhakkak sorun cikiyor. Olu/sakat dogum orani oyle artti ki artik boyle dogumlara gitmekten psikolojileri pert oluyor ki azimsanmayacak bi' sayi degil bugza. Ben isi bildigim tarafindan yaziyorum, bizim de basimiza bunlar gelecekten degil ama insanlar icin durum farkli olsa da tabiatin gidisine elimizle mudahale ettigimiz surece daha sert bir sekilde bize geri dondugu kesin.

Ornegin benim bizzat arkadasim benim izmir'deki doktorumla 20/14 tansiyonla dr'un seyri takip etmesiyle her aksilige hazirlanarak normal dogumla bebegini dunyaya getirdi.

Simdi goruyorum daha dusuk yuksek tansiyonla apar topar sezaryene gidiyor insanlar baska hicbir sebep yokken.

Onceden preeklampsi tanisi koyulurken birden fazla parametreye bakilirdi. Simdi tek parametre tansiyon yuksekligi yeterli.
Yani yasalar birincilligini normal dogumdan yana koysa da bu sefer risk tanilarinin icerigi hafifletilerek bi' cikis kapisi bulunuyor.

Herkesin gönlünce olsun inşallah herşey. Normal doğumu çok isteyen arkadaşlar günlük düzenli yapılan yürüyüşün dogumda etkili olduğunu okumuştum.son güne kadar..ayrıca 42 haftaya kadar bekleyecek olmaniz bebek açısından büyük bir şans. Yada doğuma bebeğin karar vermeside diyebiliriz.3.dogumum ve benimki sezeryan olacak.doktoruma bir aksilik olmazsa sancinin gelmesini bekleyelim hemen ardından sezeryanla gireyim dedim. Hayır 38.haftada doğumun olacak rahim yırtılır dedi. Eşlerin girmesin e gelince normal dogumda o görüntüyü görürde ilişki esnasinda gözünün önüne gelir falan diye aklıma geliverdi:KK53: ben balık yağı olarak marincap kullanıyorum şuan. Dönüşümlü olarak bir kaç markayı bir senedir kullanıyorum.istah açtığını zannetmiyorum.demir olarakta maltofer surup 20 gündür. İştahım da bir değişiklik olmadı.

İnsan hayatta en çok bebeğinin doğduğu anı görmek ister. Onu ilk kucaklayan, öpen, koklayan olmak ister. Bütün annelerin de hayali budur bence. Benim de tabi...

Ben de çok hayaller kurdum. Eğitimlere katıldım. Araştırmalar yaptım. Videolar izledim...

Ama olmayınca olmuyor arkadaşlar. Birde bukadar çok plan yapıp da sezeryana girmek zorunda kalınca insan psikolojik olarak da çok etkileniyor. Ben nasıl anneyim? Bir çocuğumu doğuramadım..

Kendimi bir süre yarım hissettim. Çok zor bir süreçten geçtim.

Hayatta herşeyin insanlar için olduğunu anlamam biraz zaman aldı. Şimdi birçok şeyi doğal karşılıyorum ya da öyle zannediyorum.

Umarım ki bütün anneler (ve ben de :anneadayı:) bebeklerinizi hayalinizdeki gibi sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Günaydın anneler:KK68:

Nasılsınız?
Bebişler nasıl:KK36:

Bu sabah pek bir sevgi doluyum,çocuğuma git gide bağlandığımı hissediyorum,huzurum yerinde,keyfim bol:KK25:

Hepimizin huzuru mutluluğu daim olsun :KK200:
Günaydın canım
Ben de dün yatmadan önce oğlumla konuştum duygusallık tavan yaptı tabi o da bana tepki verdi ama hissetti sanki :KK200:

Evet doktoroum normal olursa zaten dogum servisinde olucak dedi -ki dogum bolumu onun alani, istedigini yapabilir orda. Kocam O zaman doguma da giricek, imkan elverdigi olcude müdahale etmesine musade eder doktorum.

En son gittigimde odada dogurmak istiyorum dedim tabi dedi. Cok sevindim. Los isikta, sakinlestirici muzigimi acmisim, lavanta konularını yaymisim etrafa, pikates topum da yanimda, istersem comelirim istersem el diz yerde emekler gibi dururum, arada ebe gelir acilmayi olcer, en son 10 cm bulunca Aslicim gelir. Bi nefes bi nefes daha...ohhh balik gibi kaysin ciksun oglum insallah :KK66:

Dogal dogum kitaplari okuyun kilzar cok motuve edici. Insallah hersey yolunda gider de ilacsiz kesiksiz müdahalesiz jendi icgudulerimle kendi kendine doğurabilirim. O anda da sadece kocam olsun yanimda baska bisey istemem.

sezaryen olursa ameliyathanede olucak. O zaman sadece saglik personeli girebiliyor. CBU hastanesinde. Ameliyathane herkesin kullandigi bir bolum ve kendi kurallari var.
Oraya müdahele edemez doktorum.

Bayilna kötü etkilenme falan bizim bildigimiz terimler diil canim. Yaslandigimizda altimizi temizlicez daha kari koca. Tiksinmek etkilenmek nasil seyler bilemiyorum ben. Kocam da bilmez. Inşallah oglan da bilmez böyle seyleri.
Hayalimdeki dogumu anlatmışsın ya İnşallah herkes sorunsuz tamamen doğal bi şekilde doğar doğmaz bebişini kucaklar epizyosuz olsun mümkünse ben de ona çok gıcıgım tabi gerekmedikçe boş boşuna beklememek için yapılmasına karşıyım.doktoruma güveniyorum normal dogum yanlısı olduğunu da biliyorum ayrıntıları ve isteklerimi de 2hafta sonraki kontrolde konuşmayalım artık dimi

İnsan hayatta en çok bebeğinin doğduğu anı görmek ister. Onu ilk kucaklayan, öpen, koklayan olmak ister. Bütün annelerin de hayali budur bence. Benim de tabi...

Ben de çok hayaller kurdum. Eğitimlere katıldım. Araştırmalar yaptım. Videolar izledim...

Ama olmayınca olmuyor arkadaşlar. Birde bukadar çok plan yapıp da sezeryana girmek zorunda kalınca insan psikolojik olarak da çok etkileniyor. Ben nasıl anneyim? Bir çocuğumu doğuramadım..

Kendimi bir süre yarım hissettim. Çok zor bir süreçten geçtim.

Hayatta herşeyin insanlar için olduğunu anlamam biraz zaman aldı. Şimdi birçok şeyi doğal karşılıyorum ya da öyle zannediyorum.

Umarım ki bütün anneler (ve ben de :anneadayı:) bebeklerinizi hayalinizdeki gibi sağlıkla kucağınıza alırsınız..
Çok haklısın canım ben de şimdi normal olsun diyorum tabi her anne gibi ama ısrar edemiyorum mühim olanın bebeğini saglıkla kucağına almak ona kavuşmak olduğunu çok çok iyi anladım son bir yılda. Bi de dediğin gibi çok isteyince olmayınca eksik hissetmek de kötü elinden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak lazım bence

Günaydın canım
Ben de dün yatmadan önce oğlumla konuştum duygusallık tavan yaptı tabi o da bana tepki verdi ama hissetti sanki :KK200:

Bizde evde yeni yeni konuşmaya başladık babası günde on defa Ahmet Arhan oğlum ben baban diye kendini tanıtıyor.:KK70:

Bende yeni yeni konuşuyorum,elim istemsizce karnıma gidiyor okşuyorum durmadan. 2 gün hiç durmadan oynadı dün tık yoktu. Ne oldu derken sabah uyanınca pıtır pıtır tekmelerini hissettim çok şükür :KK200:

Güzel şeymiş evlat ya kucağıma almadan anneliği iyice hissettiriyor bana,keşke ikiz olsaydı hatta yavrularım diye severdim :anne: bu gidişle daha doğururuz hızımızı almayıp:eek:

Günaydın anneler:KK68:

Nasılsınız?
Bebişler nasıl:KK36:

Bu sabah pek bir sevgi doluyum,çocuğuma git gide bağlandığımı hissediyorum,huzurum yerinde,keyfim bol:KK25:

Hepimizin huzuru mutluluğu daim olsun :KK200:
günaydın canım bu gece çok kötü kabuslar gördüm ilk defa :( düşük yaptığımı filan :(

Hayalimdeki dogumu anlatmışsın ya İnşallah herkes sorunsuz tamamen doğal bi şekilde doğar doğmaz bebişini kucaklar epizyosuz olsun mümkünse ben de ona çok gıcıgım tabi gerekmedikçe boş boşuna beklememek için yapılmasına karşıyım.doktoruma güveniyorum normal dogum yanlısı olduğunu da biliyorum ayrıntıları ve isteklerimi de 2hafta sonraki kontrolde konuşmayalım artık dimi

Canım o kesik için bende olmamalı diyordum ama dün gece de baya okudum,o kesiğin olması hele ki ilk doğumlarda tavsiye ediliyor,ıkınmayla birlikte yırtık oluşması çok daha fazla zarar verir geliyor.

Düne kadar olmaz umarım diyordum ama gerekli olduğunu düşünüyorum artık tabi bunda annenin,açıklığın ve doğumun gidişatının da önemi var. Kesiksik,yırtıksız olacaksa doğsun ama olacak mı o var.Düşününce yırtılmasından iyidir diyorum artık:KK66:

günaydın canım bu gece çok kötü kabuslar gördüm ilk defa :KK43: düşük yaptığımı filan :KK43:

Hormonlar canım. Hiç takmamaya çalış
Bende bir kez çocuğumu çaldıklarını gördüm.
Bir kez eşimi başkasıyla bastım.
Hele ilk haftalarda sürekli aksiyon filmi izliyor gibiydim.
Haliyle gerilip üzülüyoruz. Bu ilerleyen haftalarda artabilirmiş.

Hiç düşünme rüyaydı de geç.Rüyalarımıza takmayınca kafayı uyanınca hatırlamıyoruz bile.Şu sıra çoğu zaman hatırlamıyorum ben ;)

İnstagram da kimleri tavsiye edersin şu bebek malzemeleri bakımından. Var ama kullanmıyorum ben.ona göre kullanmaya başlasam iyi olacak sanırım benimde

Ben takip ettiklerimin hepsini yukluyorum. Ilgini cekenlere bakarsin, besikten, kiyafete mama sandalyesinden, dogum hediyeliklerine her turden var asagi yukari.
Birinci tavsiye ettim tabii ki @liliitown

Sonrasi
@soothie_emzik
@harmanli (istege gore zibin yapiyor. Hamile sweatleri de. )
@cartersbebek
@organicera
@denizliconcept (15 tlye kocaman %100 bambu muslin aldim. Nevresimleri de harika )
@milkandblack (siyah beyaz seviyorsan cok guzel nevresim ve battaniyeleri var. )

@kardesfikirler (her arabaya gore organizer, cantalar falan super seyler yapiyorlar)

@bebemodausa (babystrends ile usamarkabebe'yi en az yuzelli kere soylemisimdir ama bu hesabin sahibi Amerika'da yasiyor ve bizzat oradan gonderiyor. Baska hesaplarda Aliexpress'ten alinmis Carter's kiyafet fotograflarini, aliexpress'te de orijinalinden farksiz replikalari gorunce kaygilandim. Fiyatlari da iyi ustelik. )

@cutiefingers dogum hediyeliklerini kesinlikle buradan yaptiracagim, cok tatlilar. :)

@hamileannelerden en temiz ikinci eller burada.

@nenaandco cok guzel etnik tasarimli bebek cantalari yapiyorlar. Tr'ye gonderimleri var.

Geri kalan da fotograflarda.

Ha bi'de Asos maternity kolleksiyonuna bak websitelerinden. Elbise yapiyorlar ama koleksiyonlari cok genis. Fiyatlari azicik tuzlu ama cok guzeller. Tr'ye gonderimleri var. Mevsim donsun bir iki parca alacagim ben de. :)

Eklentiler

• Screenshot_20160905-085851_1.webp
    Screenshot_20160905-085851_1.webp
    14 KB · Görüntüleme: 73
  • 2.webp
    2.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 93
  • 3.webp
    3.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 69
  • 4.webp
    4.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 65
  • 5.webp
    5.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 86
  • 6.webp
    6.webp
    15,6 KB · Görüntüleme: 97
  • 7.webp
    7.webp
    14,4 KB · Görüntüleme: 93
  • 8.webp
    8.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 69
  • 9.webp
    9.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 64
Gerçekten ve maalesef çok üzülerekten şu randevulu kes/biç olayının kolaylığına bizzat doktordan duymuş biri olarak katılıyorum. Bi' problem olmasa dâhi prosedür evrağına problem varmış gibi göstererek sezaryene gidiyorlar. Yanlış anlaşılmasın müdahale gereken durumlarda elbetteki yapılması gerektiği taraftarıyım cerrahi müdahalenin. Ama tabiatın en doğal olayının birilerinin kolaylığına geldiği için baltalanmasına da karşıyım.

Şimdi hayvanla insanı kıyaslamak gibi olacak ama daha önce de söylediğim gibi bizimkiler bile bu kafada aynı "kim uğraşır normal doğumla yea sezaryen iki tık tık bitti. " mantığındalar. Inanmayacaksın her gün minimum 3 sezaryenleri var. Bunlar da nst falan olayı da yok. Bakar bakmaz muayenede hayvanın canlı mı ölümü doğumun gidişatını anlayabiliyor ona rağmen. Normal doğuma el vurmuyorlar zaten. E peki bunların sonucu ne oluyor? Son 1 yıldır sezaryenle mudahale edilmiş hayvanların ikinci dogumunda muhakkak sorun cikiyor. Olu/sakat dogum orani oyle artti ki artik boyle dogumlara gitmekten psikolojileri pert oluyor ki azimsanmayacak bi' sayi degil bugza. Ben isi bildigim tarafindan yaziyorum, bizim de basimiza bunlar gelecekten degil ama insanlar icin durum farkli olsa da tabiatin gidisine elimizle mudahale ettigimiz surece daha sert bir sekilde bize geri dondugu kesin.

Ornegin benim bizzat arkadasim benim izmir'deki doktorumla 20/14 tansiyonla dr'un seyri takip etmesiyle her aksilige hazirlanarak normal dogumla bebegini dunyaya getirdi.

Simdi goruyorum daha dusuk yuksek tansiyonla apar topar sezaryene gidiyor insanlar baska hicbir sebep yokken.

Onceden preeklampsi tanisi koyulurken birden fazla parametreye bakilirdi. Simdi tek parametre tansiyon yuksekligi yeterli.
Yani yasalar birincilligini normal dogumdan yana koysa da bu sefer risk tanilarinin icerigi hafifletilerek bi' cikis kapisi bulunuyor.
Malesef canim keyfu sezaryen sayisinda dunyada ilk siralardayiz. Hollanda ebde ebeli digumda dunya lideri. Iki yil once prohe kapsaminda avrupali meslektaslarimla calismalar yapmistik. Aksam sohbetlerinde kadinlar toplandigimiz bi anda coluk cocuk vs konusurken nasil dogum yaotini diye sormustum? Hepsi de nasil yani nasil dogum yaptınız diye aptal aptal baktilar bana. Dedim uste sezaryen mi yoksa normal mi diye? Normal ne demek digumun anormali de mi oluyor sizde diye sasirdilar hepsi.

Yani doğumu normal vs diye sifatlandiran bi biz variz malesef.

Ama doktorlarin da bazisi hakli. Neden diceksiniz. Normal doguma yonlendirdikleri ancak kendini yeterince hazirlamayan anne adayi doğumda ters bi durumla karsilasinca hemen sucu doktora atıp mahkemeye verdigi icin doktorlar da kendilerini korumak adina ne ugrasicam diyebiliyor. Öğretmen olarak anasi babasi ilgilenmeyen bir cocukla ugrasip kendimi riske atmaktansa ben de benzeri seyleri yapiyorum itiraf etmek gerekirse.

Biz anne adaylarina dusen, oda takimi kıyafet vs detaylara gösterdiğimiz ilgi ve özeni, aradigimiz kaliteyi organikligi vsyi bebegimizin dunyaya gelme vaktine saygi duyarak da gostermek. Icimizdeki korkulardan arinmak icin gerekiosa kurs ve egitimlere katilmak. Psikolojik ve fizyolojik olarak kendimizi diguma hazirlamak.

Bunu becerebilirsek bebegimiz zaten ne yapacagini biliyor. Vakti gelibce sinyal verip oyunu baslaticak. Dalgalarla (sancilara dogal doğumda dalga denilir) bas etme yollarini öğrenirsek ikinmaya da gerek yok (ikinma yerine nefes kullanılır) cunku konsantre olup sanki orgazm olacak gibi kendimizi dinlersek hersey cok daha rahat cereyan edicektir inancim.

Evi yatakla doldurma :KK70::KK70:
Ben oda takımı almayacağım şimdilik çünkü odasını montesorriye uygun düzenleyeceğim onun zamanını da bebeğim 9-11 aylıkken düşünüyorum acele edip işime yaramayan bişey almak istemiyorum hem bakalım bebeğim neyi nasıl isteyecek o da var.
Anne yanı al yada park yatak alsan da olur tiny love tarzı bi şey alırsan da gün içerisinde yanında olur odada mutfakta her yere götürebilirsin tiny love ın benzerleri var baby&plus ve soo baby markalı daha uygun onlar babyplus olan sallanıyor da hem
Aynen benim plan da bu şekilde. Odayı hemen yapmayacağım. Sonra montessoriye uygun dizayn etmek istiyorum. Sadece bir beşik aldık o da istenildiğinde montessoriye uygun hale geliyor. Bir de tiny love tarzı bir ana kucağı düşünüyorum.

Back
X