2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ben takip ettiklerimin hepsini yukluyorum. Ilgini cekenlere bakarsin, besikten, kiyafete mama sandalyesinden, dogum hediyeliklerine her turden var asagi yukari.
Birinci tavsiye ettim tabii ki @liliitown

Sonrasi
@soothie_emzik
@harmanli (istege gore zibin yapiyor. Hamile sweatleri de. )
@cartersbebek
@organicera
@denizliconcept (15 tlye kocaman %100 bambu muslin aldim. Nevresimleri de harika )
@milkandblack (siyah beyaz seviyorsan cok guzel nevresim ve battaniyeleri var. )

@kardesfikirler (her arabaya gore organizer, cantalar falan super seyler yapiyorlar)

@bebemodausa (babystrends ile usamarkabebe'yi en az yuzelli kere soylemisimdir ama bu hesabin sahibi Amerika'da yasiyor ve bizzat oradan gonderiyor. Baska hesaplarda Aliexpress'ten alinmis Carter's kiyafet fotograflarini, aliexpress'te de orijinalinden farksiz replikalari gorunce kaygilandim. Fiyatlari da iyi ustelik. )

@cutiefingers dogum hediyeliklerini kesinlikle buradan yaptiracagim, cok tatlilar. :)

@hamileannelerden en temiz ikinci eller burada.

@nenaandco cok guzel etnik tasarimli bebek cantalari yapiyorlar. Tr'ye gonderimleri var.

Geri kalan da fotograflarda.

Ha bi'de Asos maternity kolleksiyonuna bak websitelerinden. Elbise yapiyorlar ama koleksiyonlari cok genis. Fiyatlari azicik tuzlu ama cok guzeller. Tr'ye gonderimleri var. Mevsim donsun bir iki parca alacagim ben de. :)

Maşallah epey varmış :KK70: teşekkür ederim canım :KK36:

İnsan hayatta en çok bebeğinin doğduğu anı görmek ister. Onu ilk kucaklayan, öpen, koklayan olmak ister. Bütün annelerin de hayali budur bence. Benim de tabi...

Ben de çok hayaller kurdum. Eğitimlere katıldım. Araştırmalar yaptım. Videolar izledim...

Ama olmayınca olmuyor arkadaşlar. Birde bukadar çok plan yapıp da sezeryana girmek zorunda kalınca insan psikolojik olarak da çok etkileniyor. Ben nasıl anneyim? Bir çocuğumu doğuramadım..

Kendimi bir süre yarım hissettim. Çok zor bir süreçten geçtim.

Hayatta herşeyin insanlar için olduğunu anlamam biraz zaman aldı. Şimdi birçok şeyi doğal karşılıyorum ya da öyle zannediyorum.

Umarım ki bütün anneler (ve ben de :anneadayı:) bebeklerinizi hayalinizdeki gibi sağlıkla kucağınıza alırsınız..
Tabi herseye hazir olmamiz gerek. 38lik konunun en ablasi olarak ben doğal surece hazirlanmaya calisiyorum. Ama sorunla karsilasirsak ki insallah karsilasmayiz, mutlaka bebegimin ve benim hayatim cok onemli ve doktoruma ne gerekiyorsa yapabilirsin güvenini verdim. O da bana ayni sekilde güveniyor.

Hersey yolunda giderse inşallah saglikla ve doğal okur. Aksi durumda da onemli olan sagligimiz :)

Hayalimdeki dogumu anlatmışsın ya İnşallah herkes sorunsuz tamamen doğal bi şekilde doğar doğmaz bebişini kucaklar epizyosuz olsun mümkünse ben de ona çok gıcıgım tabi gerekmedikçe boş boşuna beklememek için yapılmasına karşıyım.doktoruma güveniyorum normal dogum yanlısı olduğunu da biliyorum ayrıntıları ve isteklerimi de 2hafta sonraki kontrolde konuşmayalım artık dimi
Evet canim doğuma nasil bakiyor ve ne istiyorsun bunları artik konuşabilirsiniz bence. Ne istemedigini de soylemelisin. Mesela bebegimin yikanmasini istemiyorum. Kordonu kan akisi bitmeden kesilsin istemiyorum. Dogar doğmaz gogsume yatsin istiyorum.

Bunları karsilikli konusmayla anlatabiliriz. Doktorun da seninle ilgili plan yapar bu sayede.

Canım o kesik için bende olmamalı diyordum ama dün gece de baya okudum,o kesiğin olması hele ki ilk doğumlarda tavsiye ediliyor,ıkınmayla birlikte yırtık oluşması çok daha fazla zarar verir geliyor.

Düne kadar olmaz umarım diyordum ama gerekli olduğunu düşünüyorum artık tabi bunda annenin,açıklığın ve doğumun gidişatının da önemi var. Kesiksik,yırtıksız olacaksa doğsun ama olacak mı o var.Düşününce yırtılmasından iyidir diyorum artık:KK66:
Canim benim eger gevseme tekniklerini yeterince uygulayabilsirsek vajina zaten kendisi açılıyor yeterince. Ama gevseyemeyen ve bi yerde korku duyup kendini kasan annede yirtik oluşabilir.

Nefes egitimleri cok onemli bu asamada. Nefes tekniği ike kaslara yeterince oksijen yollayip gevseyebiliriz ve bu sayede epizyo da ortadan kalkar. Ha illa yirtilacaksa doktor kontrolunde ufak kesi tercih edilebilir ekbette. Ama nefes bu ihtiyaci irtadan kaldiriyor % 90

Evet canim doğuma nasil bakiyor ve ne istiyorsun bunları artik konuşabilirsiniz bence. Ne istemedigini de soylemelisin. Mesela bebegimin yikanmasini istemiyorum. Kordonu kan akisi bitmeden kesilsin istemiyorum. Dogar doğmaz gogsume yatsin istiyorum.

Bunları karsilikli konusmayla anlatabiliriz. Doktorun da seninle ilgili plan yapar bu sayede.

Kordonun kesilmesi için mutlaka 3-5 dakikalık süre verilmesi gerek bencede.
Okuduğum kadarıyla çoğu doktorda bunu savunuyor hemen kesilmemeli diye.

Kordonun kesilmesi için beklenen bebek çok daha iyi oksijen alabiliyor görüşündeler.

Herkesin gönlünce olsun inşallah herşey. Normal doğumu çok isteyen arkadaşlar günlük düzenli yapılan yürüyüşün dogumda etkili olduğunu okumuştum.son güne kadar..ayrıca 42 haftaya kadar bekleyecek olmaniz bebek açısından büyük bir şans. Yada doğuma bebeğin karar vermeside diyebiliriz.3.dogumum ve benimki sezeryan olacak.doktoruma bir aksilik olmazsa sancinin gelmesini bekleyelim hemen ardından sezeryanla gireyim dedim. Hayır 38.haftada doğumun olacak rahim yırtılır dedi. Eşlerin girmesin e gelince normal dogumda o görüntüyü görürde ilişki esnasinda gözünün önüne gelir falan diye aklıma geliverdi:KK53: ben balık yağı olarak marincap kullanıyorum şuan. Dönüşümlü olarak bir kaç markayı bir senedir kullanıyorum.istah açtığını zannetmiyorum.demir olarakta maltofer surup 20 gündür. İştahım da bir değişiklik olmadı.

Vallahi next'çim şu gozunun onune gelir, iliskiden sogur mevzusuna oyle gicik oluyorum ki... Her seyi erkegin otokontrolune birakan insanlara ifrit oluyorum. Sakin beni yanlis anlama sana degil lafim. Ask cok farkli bir sey hele ki es olmak. Ben acaip tiksintili bir insanim, birinin koltukaltinda ter izi gorsem, sofrada biri agzindan zeytin cekirdegi cikarsa gider kusarim. Bunun gibi irrite oldugum onlarca sey soyleyebilirim ama soz konusu esim oldugu zaman dunya degisiyor. Gidip kussa agzini ben temizlerim, tiksinmek aklimdan bile gecmez ki o benden daha fazla anlayislidir bu konularda.

Hayatimizin sadece bu yarisi yok. Yaslanacagiz, elimiz kolumuz tutmayacak. Porsuyecegiz. Altimiza yapacagiz belki. Eger o zamanlari da tamamlayamiyorsak, birbirimizin hayatina sahitlik ve sahiplik edemiyorsak niye evleniyoruz ki? Herzaman onlarin gozunde Afrodit gibi kusursuz olan neden biz olmak zorundayiz. Benim zor zamanimda yanimda olmayacak ustelik onunla seviserek olmus cocugunun kafasi benim vajinamdan cikti diye tiksinecekse oyle adami bosarim yani ben. Net. Gozunun yasina bakmam. Hic kendimde bir eksiklik, kusur da hissetmem vallahi. Asil o insanlari varolusunun icindeki her degisimle kabul edemedigi icin eksiklik hissetsin bence. Dunyaya benden sonra da yasayacak, bizim izlerimizi tasiyacak bir canli getirecegim ve elbetteki onun izleri de benim bedenimde olacak. Daha ne isterim be.

Canım sezeryanda girsin bende istemiyorum.
Ama normalde ne bileyim elini tutar destek olur. Direkt bebeğinin çıkışına eğilip bakmayacak neticede. Ama hem bebeğinin doğumuna tanık olmuş olack hem destek olacak.Ben istiyorum aslında normalde ama bilemiyorum etkilenmesinler psikolojileri bozulmasın :KK66:
Benimki girmek istiyor doğuma bakalım benden heyecanlı. Son dk da caymazsa :)

Canim benim eger gevseme tekniklerini yeterince uygulayabilsirsek vajina zaten kendisi açılıyor yeterince. Ama gevseyemeyen ve bi yerde korku duyup kendini kasan annede yirtik oluşabilir.

Nefes egitimleri cok onemli bu asamada. Nefes tekniği ike kaslara yeterince oksijen yollayip gevseyebiliriz ve bu sayede epizyo da ortadan kalkar. Ha illa yirtilacaksa doktor kontrolunde ufak kesi tercih edilebilir ekbette. Ama nefes bu ihtiyaci irtadan kaldiriyor % 90

Hamilelik öncesi düzenli koşu yürüyüş yapardım.
Gün içinde 10 ar dakikalık egzersiz yapın deniliyor mutlaka. Başlayacağım bakalım doğum istediğimiz gibi ve kolay olur umarım :)

Tabi herseye hazir olmamiz gerek. 38lik konunun en ablasi olarak ben doğal surece hazirlanmaya calisiyorum. Ama sorunla karsilasirsak ki insallah karsilasmayiz, mutlaka bebegimin ve benim hayatim cok onemli ve doktoruma ne gerekiyorsa yapabilirsin güvenini verdim. O da bana ayni sekilde güveniyor.

Hersey yolunda giderse inşallah saglikla ve doğal okur. Aksi durumda da onemli olan sagligimiz :)

Herşey gönlünce olur canım inşallah :) Bütün anneler sağlıkla alalım kucağımıza yavrularımızı:KK200:

Vallahi next'çim şu gozunun onune gelir, iliskiden sogur mevzusuna oyle gicik oluyorum ki... Her seyi erkegin otokontrolune birakan insanlara ifrit oluyorum. Sakin beni yanlis anlama sana degil lafim. Ask cok farkli bir sey hele ki es olmak. Ben acaip tiksintili bir insanim, birinin koltukaltinda ter izi gorsem, sofrada biri agzindan zeytin cekirdegi cikarsa gider kusarim. Bunun gibi irrite oldugum onlarca sey soyleyebilirim ama soz konusu esim oldugu zaman dunya degisiyor. Gidip kussa agzini ben temizlerim, tiksinmek aklimdan bile gecmez ki o benden daha fazla anlayislidir bu konularda.

Hayatimizin sadece bu yarisi yok. Yaslanacagiz, elimiz kolumuz tutmayacak. Porsuyecegiz. Altimiza yapacagiz belki. Eger o zamanlari da tamamlayamiyorsak, birbirimizin hayatina sahitlik ve sahiplik edemiyorsak niye evleniyoruz ki? Herzaman onlarin gozunde Afrodit gibi kusursuz olan neden biz olmak zorundayiz. Benim zor zamanimda yanimda olmayacak ustelik onunla seviserek olmus cocugunun kafasi benim vajinamdan cikti diye tiksinecekse oyle adami bosarim yani ben. Net. Gozunun yasina bakmam. Hic kendimde bir eksiklik, kusur da hissetmem vallahi. Asil o insanlari varolusunun icindeki her degisimle kabul edemedigi icin eksiklik hissetsin bence. Dunyaya benden sonra da yasayacak, bizim izlerimizi tasiyacak bir canli getirecegim ve elbetteki onun izleri de benim bedenimde olacak. Daha ne isterim be.
Katılıyor um. Mart ayinda ameliyat oldu kocam. Her turlu bakimini ben yaptim. Hic gocunmadan tiksinmeden. Ben dogururken de her türlü bakimimi o yapicak. Annem bile diil. Yaslandigimizda donumuzu kim degistircek. Birbirinize bakicaz. Cocuk bakar beklentisine girmedim asla da girmem. Bakmasin cocugum bana. Jari koca birbirimize yetemeyeceksek baskasina ek acacaksak zaten evli diil ev arkadasiyiz demektir.

Kendi kiz kardesim ve esi ayni tabaktan yemek yemezler. Kizlarinin cataliyka bisey yemez babasi. Bana tuhaf geliyor bunlar.

Yapı meselesi falan da demesin kimse rica edicem. Insan kendi canindan tiksinirse baska biri -doktor, bakici vs- nasil ve neden baksin ki??

Katılıyor um. Mart ayinda ameliyat oldu kocam. Her turlu bakimini ben yaptim. Hic gocunmadan tiksinmeden. Ben dogururken de her türlü bakimimi o yapicak. Annem bile diil. Yaslandigimizda donumuzu kim degistircek. Birbirinize bakicaz. Cocuk bakar beklentisine girmedim asla da girmem. Bakmasin cocugum bana. Jari koca birbirimize yetemeyeceksek baskasina ek acacaksak zaten evli diil ev arkadasiyiz demektir.

Kendi kiz kardesim ve esi ayni tabaktan yemek yemezler. Kizlarinin cataliyka bisey yemez babasi. Bana tuhaf geliyor bunlar.

Yapı meselesi falan da demesin kimse rica edicem. Insan kendi canindan tiksinirse baska biri -doktor, bakici vs- nasil ve neden baksin ki??

Çok güzel düşünüyorsun canım :KK9: Çoluk çocuk kendine baksa yeter bir yerden sonra. Karı koca birbirine bakmayacaksa neden karı koca yani.. Benim eşim de sağ olsun. İlk doğumumda benimle ilgilendi. Herşey karşılıklı. Hayatı sadece güzel günler için paylaşmıyoruz ki...

Ayşe Öner ablamız ilk 3 ayki davranışlarınız bebekte alışkanlık yapmaz korkmayın her ağlayıp size ihtiyacı olduğunda yanında olun diyor. Tracy ise maşallah sanki Bebek değil de asker yetiştiriyor :)) iki kitabı da okuyup bitiriyim karşılaştırmalarını yapıcam. Bana şimdiden ne varsa bizim Türk'lerde var Ayşe ablayı dinlemek lazım gibi geliyor :)
Mahhallenin en mutlu bebeği adlı kitapta da öyle yazıyordu. İlk 3-4 ay bebeğiniz her ihtiyacı olduğunda yanında olmanız gerekir. O dönemki davranışlarınız alışkanlı yapmaz yazıyordu. Ben de böyle uygulamayı mantıklı buluyorum. Tracy 'nin kitabını ben de almıştım. Onu atlayıp diğer kitaplara geçeyim bari. Ayşe Öner'in kitabını almamıştım onu da alayım :)

Evet doktoroum normal olursa zaten dogum servisinde olucak dedi -ki dogum bolumu onun alani, istedigini yapabilir orda. Kocam O zaman doguma da giricek, imkan elverdigi olcude müdahale etmesine musade eder doktorum.

En son gittigimde odada dogurmak istiyorum dedim tabi dedi. Cok sevindim. Los isikta, sakinlestirici muzigimi acmisim, lavanta konularını yaymisim etrafa, pikates topum da yanimda, istersem comelirim istersem el diz yerde emekler gibi dururum, arada ebe gelir acilmayi olcer, en son 10 cm bulunca Aslicim gelir. Bi nefes bi nefes daha...ohhh balik gibi kaysin ciksun oglum insallah :KK66:

Dogal dogum kitaplari okuyun kilzar cok motuve edici. Insallah hersey yolunda gider de ilacsiz kesiksiz müdahalesiz jendi icgudulerimle kendi kendine doğurabilirim. O anda da sadece kocam olsun yanimda baska bisey istemem.

sezaryen olursa ameliyathanede olucak. O zaman sadece saglik personeli girebiliyor. CBU hastanesinde. Ameliyathane herkesin kullandigi bir bolum ve kendi kurallari var.
Oraya müdahele edemez doktorum.

Bayilna kötü etkilenme falan bizim bildigimiz terimler diil canim. Yaslandigimizda altimizi temizlicez daha kari koca. Tiksinmek etkilenmek nasil seyler bilemiyorum ben. Kocam da bilmez. Inşallah oglan da bilmez böyle seyleri.
Ya bugza nasıl anlatmışsın çok özendim sana. Umarım istediğin gibi balık gibi kayar çıkar Deniz oğlan. Benim kalp rahatsızlığımdan dolayı hep belliydi normal olamayacağı ama sen böyle anlatınca aah ah keşke dedim :)

Sorun nerede biliyor musun Bugza? Biz ailelerin cocuklarini yetistirme tarzinda. Cocuklarimiza asla ileride yabanci bir insani hayatlarina ortak edip kendi ailelerini kuracagini ve kendi cocuklarina sahip olacaklarini asla ogretmiyoruz. Cocuklar anne ve babalarinin da bir zamanlar iki yabanci olarak birlesip aile olduklarini asla dusunmuyorlar. Sorgulamiyorlar. Incir kovugundan cikmis gibi bir kaniksamislikla yasiyorlar. Dusunmeyen birer duygusal bagimli yetistiriyoruz.

Esim cocuk olmadan once bile hep diyordu. "Cocuklar dogacak, buyuyecek ve kendi ailelerini kuracaklar. Yine bizbize kalacagiz. Bizbize lazimiz. Cok degil on sene sonra yaslanip marketten, pazardan dogal bir seyler bulunca saglikli besleniyoruz diye sevinecegiz. " diye.

Onu dogurup dunyaya getirdigimiz icin nasil ki onlar bize bakmak zorunda degilse onlardan boyle bir sey talep etmiyorsak, onlarinda yetiskin olduklari surecten sonra bizden bir sey talep etmeye haklari yok maneviyat disinda. Kendi emekleriyle kazanip mucadele etmeyi ogrensinler bir zahmet kusura bakmadan.

Sahsen ben omrumu x'in annesi-babasi/karisi-kocasi sifatlarinin icini doldurmayi hayattaki yegane marifetim ve ulvi gorevim olarak tuketmeyi dusunmuyorum. Her seyden once birey.

Birbirinin catalindan tabagindan yemeyip opusup sevisirken butun vucut sivilarinin, bakterilerinin catal tabak temasindan fazla birbirine karismasi da ayri ironi. Sorsan gorgu nezaket kuralidir tabii.

Hic unutmuyorum bilimsel atiflar yapan bir yerde bi' makale okumustum. Kadinin birinin gecmek bilmeyen, sebebi bulunamayan bir ishali varmis. Kadinin artik dehidrasyondan olecek noktaya geldiginde dr'un biri esinden aldigi diskiyi kadina rektumdan enjekte ediyor ve kadin mucize bir sekilde kurtuluyor. Kadinda ishale sebep olan durum bagirsak florasindaki bakterilermis ve sadece esinin florasindaki bakteriler bu durumu normale ceviriyor.
Cogumuza igrenc gelecek ama ben bunu okudugum zaman acaip etkilenmistim.

Bizde evde yeni yeni konuşmaya başladık babası günde on defa Ahmet Arhan oğlum ben baban diye kendini tanıtıyor.:KK70:

Bende yeni yeni konuşuyorum,elim istemsizce karnıma gidiyor okşuyorum durmadan. 2 gün hiç durmadan oynadı dün tık yoktu. Ne oldu derken sabah uyanınca pıtır pıtır tekmelerini hissettim çok şükür :KK200:

Güzel şeymiş evlat ya kucağıma almadan anneliği iyice hissettiriyor bana,keşke ikiz olsaydı hatta yavrularım diye severdim :anne: bu gidişle daha doğururuz hızımızı almayıp:eek:
Evet ben de diyorum anne karnında bile bunları hissetmek müthiş bir mucize ..geçen benim hamilelik takviminde barbie Bebek kadar yazıyordu hayal edince garip oluyor İnsan...şimdi içimizde karnımıza sarılıyoruz ama bi kaç ay sonra kendisine sarılacağız inş . bu duyguyu yıllardır bekleyenlere de versin Allah ve tüm anneleri bebeklerine sağ salim kavuştursun inşallah
Ay ben çok kararsızım dogum kolay olursa belki düşünürüm ikinciyi kardeş şart bence de ama sorumluluk düşününce de gözüm korkmuyor degil yani

Ya bugza nasıl anlatmışsın çok özendim sana. Umarım istediğin gibi balık gibi kayar çıkar Deniz oğlan. Benim kalp rahatsızlığımdan dolayı hep belliydi normal olamayacağı ama sen böyle anlatınca aah ah keşke dedim :)
Canim kalp tabi ki risk. Benim yazdiklarim ideal olan. Ben ne kadarını basarabilicegim bakalim :)
Önemli olan bizim ve bebeklerimizin sagligi elbette

Ben en son muayenede doğum konusunu konuştum doktorumla. Benim pıhtılaşma bozukluğum sebebiyle 9 ay hergün iğne ve aspirin kullanmam gerekiyor. Bir de plesentam önde. Daha önce 2 gebelik kaybım ve 1 de kimyasal gebeliğim var malesef :( Hal böyle olunca normal doğum sen ve bebek için riskli dedi doktor. Ama yine de normal isterim dersen seve seve yaptırırım dedi. Ben emin olamadım o sebeple. Daha önce bebeğimi kaybetme acısını yaşadığımdan riske atamam gibi geliyor. Normal doğumda kan kaybı ihtimalim de olabilir. Eğer sezeryan olursam da Anne/Baba/Bebek Dostu Sezaryen uygulanmasını istiyorum. Bu yöntemde de keskesiz doğumdaki bir çok uygulamayı aynen uygulamaya çalışıyorlar.

Evet ben de diyorum anne karnında bile bunları hissetmek müthiş bir mucize ..geçen benim hamilelik takviminde barbie Bebek kadar yazıyordu hayal edince garip oluyor İnsan...şimdi içimizde karnımıza sarılıyoruz ama bi kaç ay sonra kendisine sarılacağız inş . bu duyguyu yıllardır bekleyenlere de versin Allah ve tüm anneleri bebeklerine sağ salim kavuştursun inşallah
Ay ben çok kararsızım dogum kolay olursa belki düşünürüm ikinciyi kardeş şart bence de ama sorumluluk düşününce de gözüm korkmuyor degil yani

Bende korkuyorum ama annem ben bakarım diyor ben işteyken o bakacak o yönden içim rahat. 2 yaş arayla bir kardeş daha yapıp kenara çekilirim. :KK14:

birde çok yaş farkı istemiyorum aralarında arkadaş gibi olsunlar.bizde 5-10 yıl ara veren yakınlarım var 10 yıldan sonra tekrar doğuramam ben.Birden beraber büyüsünler diye düşünüyorum :dua:
Aslında şöyle 4-5 çocuk güzel kalabalık aile ama ne o kadar doğururum ne de bakabiliriz şu şartlarda eğitimi vs masraf çok.:63:

Ben en son muayenede doğum konusunu konuştum doktorumla. Benim pıhtılaşma bozukluğum sebebiyle 9 ay hergün iğne ve aspirin kullanmam gerekiyor. Bir de plesentam önde. Daha önce 2 gebelik kaybım ve 1 de kimyasal gebeliğim var malesef :KK43: Hal böyle olunca normal doğum sen ve bebek için riskli dedi doktor. Ama yine de normal isterim dersen seve seve yaptırırım dedi. Ben emin olamadım o sebeple. Daha önce bebeğimi kaybetme acısını yaşadığımdan riske atamam gibi geliyor. Normal doğumda kan kaybı ihtimalim de olabilir. Eğer sezeryan olursam da Anne/Baba/Bebek Dostu Sezaryen uygulanmasını istiyorum. Bu yöntemde de keskesiz doğumdaki bir çok uygulamayı aynen uygulamaya çalışıyorlar.
Anne bebek dostu sezaryen de mantıklı. En az zararla atlatmak guzel bu yolculugu

Bence de yaş farkını çok tutmayın :) Beraber arkadaş gibi büyüsünler. Biz 7 yıl ara vermek zorunda kaldık. Sağlık her şeyden önemli :) Ama bir sakıncası olmayacaksa bence peş peşe ikiz gibi büyüsünler :))

Back
X