2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ya kızlar benim Can'ım ne zamandır mozaik pasta çekiyor da yemeye çekiniyorum içinde çiğ yumurta oluyor ya.sizce ne yapayım Can'ım çok istiyor :kk77:

çiğ yumurta mı var içinde? :KK17: bi kaç kere yedim ben, hiç bilmiyodum çiğ yumurta olduğunu içinde. :KK57::KK57:

Ama benim oglum 19+4 de 288 gr di. Cok mu minik kalmis acaba :KK43: ya da 3 günde 300 gr i geciyor mu ki?
Yok canım kilosu haftasıyla uyumluymuş bence hem 4 gün varmış aramızda rahat 300 ü geçmiştir.

Cihan paşamız sağolsun, yanlış hatırlamıyorsam 20 haftalıkken daha 530 gram falandı o yüzden bizimkiler minnak yanında diyoruz :)

ay aklıma şimdi geldi ya, ben hala tetanozu olmadım. yarın gideyim bari. dün yine sordum doktora, zorunlu değil ama yaptırsan artısı olur dedi. geç kalmamışımdır heralde di mi?

nur_84 nur_84 canım senin yanlış hatırlamıyorsam karnında gerilmemeler oluyordu, dr a sordunmu, benim ara ara oluyor önemsememeye çalışıyorum ama uyuşma falan yok, devam ederse öyle sorayım dedim doktoruma ben de

nur_84 nur_84 canım senin yanlış hatırlamıyorsam karnında gerilmemeler oluyordu, dr a sordunmu, benim ara ara oluyor önemsememeye çalışıyorum ama uyuşma falan yok, devam ederse öyle sorayım dedim doktoruma ben de
Valla önemsemedi bile canım her şey yolunda dedi... Antibiyotik kullanıyordum galiba mideme dokundu o yüzden gerilmeler oldu.

ay aklıma şimdi geldi ya, ben hala tetanozu olmadım. yarın gideyim bari. dün yine sordum doktora, zorunlu değil ama yaptırsan artısı olur dedi. geç kalmamışımdır heralde di mi?
Benim kadın doğumcum 24.hafta yaptır dedi canim bende daha yaptırmadım bekliyorum. Zaten önemli olan doğumdan önce 1 ay arayla iki doz vurulmuş olmak geç kalmadın yani yaparlar

Kızlar bana beşik hakkında fikir verin lütfen :KK43:

Bebek arabasını, Prava P01 Tam Yatar Baston Puset alıcaz.Arabayı Şubat,Mart gibi istiyorum bebek doğunca almayı düşünüyorum. Çok fazla güzel yorum gördüm o yüzden bunu alacağım.

Çocuk odası yapacağım,bebek 6 aylık olduktan sonra odasına alıştırmaya çabalayacağım.
Sundvink/luröy uzayabilen çocuk karyolası
Stuva gardırop YA DA busunge gardırop,Busunge şifonyer,Stuva şifonyer,bu ürünler arasında kaldık en aklıma yatan oda bu oldu.

Beşik için Chicco Next 2 Me Beşik gördüm bir yandan akıllıca geliyor yatağın yanına koyar emzirirkende kolaylık sağlarım.Ama bilmiyorum hiç :KK43: Eşim otomatik sallanan bir şey alma taraftarı.Tavsiyeleriniz var mı?

Bayram sonrası toptan alışveriş yapıp bitireceğiz çünkü ama hala bulamadım :KK43:

Melina biz beşik olarak baby tech kral doğal modelinin 70×130 luk olanını aldık. İçinde yatağı yan korumalıkları cibinlikleri dahil satılıyor. Kullanılan tüm ürünlerde doğallığa dikkat etmişler. Özel kalite belgeli filanmış. Bi bak istersen. Bir de iki kademeli. İlk aylar üstte yatırıp ayaklanmaya baslayınca asağı kademede yatırırım diye düşünüyorum. Yan tarafı çıkarılarak ya da katlanarak 5 yasına kadar filan yatak olarak kullanılabilir.

Merhaba :)
Fazla çalışmaktan yazamamıştım hiç, yatmadan önce biraz okuyup uyuyakalıyordum genelde :)) işlerim biraz hafiflediği için artık tam anlamıyla aranıza katılabileceğimi düşünüyorum.

Bilgilerimi vereyim: İstanbul, tasarımcı, yaş 28, 4 nisan son adet tarihi, bebişkoyu 9 ocakta bekliyoruz (umarım yılbaşında gelmeye kalkmaz :)), cinsiyeti kız, adı Deren, başlangıç kilom 60,5 şu an 64,5.
Kaçıncı çocuk sorusuna ne cevap vereceğimi bilemedim... Sağlıkla doğup büyüyecek olan ilk çocuğum umarım :)) (bu benim beşinci hamileliğim diyerek bütün acılarımı detay vermeden ve can sıkmadan özetlemiş olayım.)
Hoşgeldiniz, umarım bu sefer sağlıcakla kucağınıza alırsınız yavrunuzu :)

Patlıcan burunlu, zenci dudaklı oğlum Cihan'la tanışın. Biz renklide biraz daha net gördük. Hiçbirimize benzemiyor bu çocuk. :olamaz:

Bu görüntüyü almak için altıma iseyecektim. Ciğerim çıkacaktı pozisyon değiştirsin diye oksurmekten. Hani nerede diyeni gebertürün. :/

Eki Görüntüle 1882727

Masallah dudaklari nasil belirgin

Yok canım kilosu haftasıyla uyumluymuş bence hem 4 gün varmış aramızda rahat 300 ü geçmiştir.

Cihan paşamız sağolsun, yanlış hatırlamıyorsam 20 haftalıkken daha 530 gram falandı o yüzden bizimkiler minnak yanında diyoruz :)

I ikizcan2016 , ninocin ninocin yok kız pis besleniyorum artık. Fit evladım olsun deyu.
Son 20+1 falandı sata göre bugün 21+3 Derin'in söylediğinin üzerine iki gün arayla ölçüldü. 130-140 gram civarı almış. Boyu da pazartesi 28,5 bugün 29 cm olculdu. Bu tamamiyle kalp kapakçığımın gevşek olması nedeniyle kan akışının çok fazla olması ve plasenta previa yüzündenmiş. Zaten en yüksek ölçümü göbek çevresinde idi 23+6'ydı. Yemiş yemiş çıkartamamış mübarek. Nabız olayı beni zorlarsa sata göre 32+33 civarı doğurtabilirlermiş çocuğumu. :/ Önemli olan kilolu boylu falan olması değil haftasına göre iç organlarının gelişmiş olmasıymış. Yani kilolu sat'ından ileri bile olsa o çocuğun ciğeri/kalbi döllenme zamanına göre gelişiyor. Dr. tam yolu yariladilar artık 20 hafta civarı 24 cm olan çocuk en fazla ikiye katlar, 48-50 arası doğar ki normal olan bu ve son dönemde yer darlığından gelisimleri yavaşlıyor. Bazen de doğum öncesi anomalisi olarak kordonda 3 damar olması gerekirken biri olmayabiliyor bu da gelişimi yavaşlatıyor, farklı sıkıntılar çıkarıyor dedi. Bizim içinse asıl süreç 28'den sonra başlıyor. Geçen muayenede ihtimal olan ciğer geliştirici iğnelerin vurulması bu muayenede kesinleşti. Yani her iyiliğin bir sıkıntısı da çıkıyor. Ikizcan senin ikizlere göre yine süper kiloları. Maaşallah. Ki normal hamilelerin de kan basıncı arttığı için bebişlerin asıl kilo alma süreci bundan sonra başlıyor.

Melina biz beşik olarak baby tech kral doğal modelinin 70×130 luk olanını aldık. İçinde yatağı yan korumalıkları cibinlikleri dahil satılıyor. Kullanılan tüm ürünlerde doğallığa dikkat etmişler. Özel kalite belgeli filanmış. Bi bak istersen. Bir de iki kademeli. İlk aylar üstte yatırıp ayaklanmaya baslayınca asağı kademede yatırırım diye düşünüyorum. Yan tarafı çıkarılarak ya da katlanarak 5 yasına kadar filan yatak olarak kullanılabilir.

Bir bakayım teşekkür ederim canım

Patlıcan burunlu, zenci dudaklı oğlum Cihan'la tanışın. Biz renklide biraz daha net gördük. Hiçbirimize benzemiyor bu çocuk. :olamaz:

Bu görüntüyü almak için altıma iseyecektim. Ciğerim çıkacaktı pozisyon değiştirsin diye oksurmekten. Hani nerede diyeni gebertürün. :/

Eki Görüntüle 1882727
Maaşallah cordi yüzünü net görebilmişsiniz. Darısı başımıza. Zenci dudaklı hakkatten :)

ben de konustum canim doktorumla, gerek yok her sabah açlik ve tokluk ölç dedi, bi de insulin direnci baktircam labratuvarda..
yukleme testi sende sikinti var mi yok mu ona bakiyor, tedaviye bi etkisi yokki..
Can'ım ya sen eczacısın belki bilirsin bende ki cihaz ıme-dc diye bi marka bugün ölçmek istedim code 447 yazdı ölçüm yapmadı.ne yapmam gerekir

Oyy maşallah Kerem'e artist gibi yan profilden poz da vermiş :21:
foto ne kadar net çıkmış bizimkinin 20.hafta renklisi hiç net değil eliyle de suratını kapatmıştı iri iri iki tane gözden başka birşey göremedik :KK43: yarın kontrolüm var inş şöyle net bi fotosu benim kızımın da olur
saol Can'ım benim artist benim oğluşum:halay: bide bu bizim 21+6 daki resmimiz seninki de netleşir o zamana kadar

Back
X