2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Maaşallah cordi yüzünü net görebilmişsiniz. Darısı başımıza. Zenci dudaklı hakkatten :)

Ya sırf onun için 10-15 dakika uğraştık. Bunu aldıktan sonra elini ensesine attı. Dr, yeter artık uğraşmayalım dedi de bıraktık. Maalesef bebisler goruntulemeyi sağlayan o sesten rahatsız olup ellerini yüzüne götürüyormuş refleks olarak.
Saniyelik bir görüntüydü. :(

Amin kuzum tez zamanda görürsünüz İnşallah. Insan merak ediyor haliyle.

Can'ım ya sen eczacısın belki bilirsin bende ki cihaz ıme-dc diye bi marka bugün ölçmek istedim code 447 yazdı ölçüm yapmadı.ne yapmam gerekir

ime dc icin yeni bi kutu seker olcum cubugu alip o kutudan cikan yeni çipi makineye takicaksin canim, yeni cubuklarla olcmeye devam edebilirsin..

I ikizcan2016 , @ninocin yok kız pis besleniyorum artık. Fit evladım olsun deyu.
Son 20+1 falandı sata göre bugün 21+3 Derin'in söylediğinin üzerine iki gün arayla ölçüldü. 130-140 gram civarı almış. Boyu da pazartesi 28,5 bugün 29 cm olculdu. Bu tamamiyle kalp kapakçığımın gevşek olması nedeniyle kan akışının çok fazla olması ve plasenta previa yüzündenmiş. Zaten en yüksek ölçümü göbek çevresinde idi 23+6'ydı. Yemiş yemiş çıkartamamış mübarek. Nabız olayı beni zorlarsa sata göre 32+33 civarı doğurtabilirlermiş çocuğumu. :/ Önemli olan kilolu boylu falan olması değil haftasına göre iç organlarının gelişmiş olmasıymış. Yani kilolu sat'ından ileri bile olsa o çocuğun ciğeri/kalbi döllenme zamanına göre gelişiyor. Dr. tam yolu yariladilar artık 20 hafta civarı 24 cm olan çocuk en fazla ikiye katlar, 48-50 arası doğar ki normal olan bu ve son dönemde yer darlığından gelisimleri yavaşlıyor. Bazen de doğum öncesi anomalisi olarak kordonda 3 damar olması gerekirken biri olmayabiliyor bu da gelişimi yavaşlatıyor, farklı sıkıntılar çıkarıyor dedi. Bizim içinse asıl süreç 28'den sonra başlıyor. Geçen muayenede ihtimal olan ciğer geliştirici iğnelerin vurulması bu muayenede kesinleşti. Yani her iyiliğin bir sıkıntısı da çıkıyor. Ikizcan senin ikizlere göre yine süper kiloları. Maaşallah. Ki normal hamilelerin de kan basıncı arttığı için bebişlerin asıl kilo alma süreci bundan sonra başlıyor.

canim benim bunlar isin sakasi, insallah hic bunlara gerek kalmaz, guzelce gelisir akcigerleri de.. vaktinde dogar top gibi insallah :))
sen relax ol, nabiz icin bisey kullandirmiyor mu, ne biliym nidilat alfamet vs..

I ikizcan2016 , @ninocin yok kız pis besleniyorum artık. Fit evladım olsun deyu.
Son 20+1 falandı sata göre bugün 21+3 Derin'in söylediğinin üzerine iki gün arayla ölçüldü. 130-140 gram civarı almış. Boyu da pazartesi 28,5 bugün 29 cm olculdu. Bu tamamiyle kalp kapakçığımın gevşek olması nedeniyle kan akışının çok fazla olması ve plasenta previa yüzündenmiş. Zaten en yüksek ölçümü göbek çevresinde idi 23+6'ydı. Yemiş yemiş çıkartamamış mübarek. Nabız olayı beni zorlarsa sata göre 32+33 civarı doğurtabilirlermiş çocuğumu. :/ Önemli olan kilolu boylu falan olması değil haftasına göre iç organlarının gelişmiş olmasıymış. Yani kilolu sat'ından ileri bile olsa o çocuğun ciğeri/kalbi döllenme zamanına göre gelişiyor. Dr. tam yolu yariladilar artık 20 hafta civarı 24 cm olan çocuk en fazla ikiye katlar, 48-50 arası doğar ki normal olan bu ve son dönemde yer darlığından gelisimleri yavaşlıyor. Bazen de doğum öncesi anomalisi olarak kordonda 3 damar olması gerekirken biri olmayabiliyor bu da gelişimi yavaşlatıyor, farklı sıkıntılar çıkarıyor dedi. Bizim içinse asıl süreç 28'den sonra başlıyor. Geçen muayenede ihtimal olan ciğer geliştirici iğnelerin vurulması bu muayenede kesinleşti. Yani her iyiliğin bir sıkıntısı da çıkıyor. Ikizcan senin ikizlere göre yine süper kiloları. Maaşallah. Ki normal hamilelerin de kan basıncı arttığı için bebişlerin asıl kilo alma süreci bundan sonra başlıyor.
Çok şükür ki herşeyin bi çözümü var artık canım, iğneler iyi gelsin inş paşamıza boyu posu gibi ciğerleri de gelişsin güzel güzel.
Yalnız bu durumda topiğin ilk annesi sen oluyorsun yüksek ihtimal :anne:

Bizimde yarin randevumuz var kizlar kilo demiycem gramlara takilmayin onlar net gramlar degil zaten :) insallah hepimiz saglikla bebislerimizi alicagiz kucagimiza

canim benim bunlar isin sakasi, insallah hic bunlara gerek kalmaz, guzelce gelisir akcigerleri de.. vaktinde dogar top gibi insallah :))
sen relax ol, nabiz icin bisey kullandirmiyor mu, ne biliym nidilat alfamet vs..

Nidilat'a 28'den sonra dediler. Zaten sana daha önce sormuştum. Alfamet'i daha önce kullanmıştım ben. Erken doğumu da engelliyormuş nidilat zaten. Kendisi yok değil mi hâlen onun? Muadilleri var.

yaş pastanın içinde yumurta oluyor mu acaba bilginiz var mı kızlar..

Pandispanya hamurunda oluyor ama pişiyor o. Bazı türlerin kremasında da olabiliyor. Artık onlarda da çoğu kez kremayı sabitlemek için yumurta yerine yaprak jelatin kullanılıyor. Bu da iki tür bitkisel ve hayvansal. Pastaneden aldığın yaş pastanın ne dolgusunda, ne kremasında yok. Fazlaca şeker ve karbonhidrat var.

asli2434 asli2434 bitkisel jelatin kullan sen de yavrum yumurta yerine. Zaten yapıştırıcı amaçlı kullanılıyor o çiğ yumurta.

Pandispanya hamurunda oluyor ama pişiyor o. Bazı türlerin kremasında da olabiliyor. Artık onlarda da çoğu kez kremayı sabitlemek için yumurta yerine yaprak jelatin kullanılıyor. Bu da iki tür bitkisel ve hayvansal. Pastaneden aldığın yaş pastanın ne dolgusunda, ne kremasında yok. Fazlaca şeker ve karbonhidrat var.

asli2434 asli2434 bitkisel jelatin kullan sen de yavrum yumurta yerine. Zaten yapıştırıcı amaçlı kullanılıyor o çiğ yumurta.
çok teşekkür ederim canım ayrıntılı bir şekilde cevap verdiğin içinn..

ime dc icin yeni bi kutu seker olcum cubugu alip o kutudan cikan yeni çipi makineye takicaksin canim, yeni cubuklarla olcmeye devam edebilirsin..
hallettim sanırım kanı tam alamamışım çipin üstüne.çok teşekkür ederim

ben yapmayı bilmiyorum ki cordiiiiiiiii

çok teşekkür ederim canım ayrıntılı bir şekilde cevap verdiğin içinn..

Sağol canım. Hiç yumurta yok değil yani. Pastanenin can damaridir yumurta ama sağlıkla alakalı yürürlüklerden kullanılsa dâhi hazır kremanın içinde toz formunda ya da pastorize hâlde sıvı şekilde kullanılıyor. Çiğ kremalarda. Güvendiğin bir yerden aldığın sürece sıkıntı olmaz. Içini rahat tut.

Nidilat'a 28'den sonra dediler. Zaten sana daha önce sormuştum. Alfamet'i daha önce kullanmıştım ben. Erken doğumu da engelliyormuş nidilat zaten. Kendisi yok değil mi hâlen onun? Muadilleri var.
Canım ciğer geliştirici iğneye ne için ihtiyaç duyulmuştu? Ben o kısmı kacırdım sanırım. İnşallah Cihan sağlıkla doğmayı başaracak. Ben inanıyorum :)

Canım ciğer geliştirici iğneye ne için ihtiyaç duyulmuştu? Ben o kısmı kacırdım sanırım. İnşallah Cihan sağlıkla doğmayı başaracak. Ben inanıyorum :)

Erken doğum ihtimaline karşı kullanılıyor kuzum. Bebek zamanından önce gelirse ciğerlere alakalı problem yaşamasın diye.
Ikiz, şeker hastalığı, erken doğum riskli gebeliklerin hemen hepsinde önlem amaçlı yapılan bir uygulamaymış. Valla benim içimin bir yanı da erken doğacak diyor ama öteki tarafı onu hiç sallamıyor miadinda gelecek diyor. O yüzden pek takmıyorum. Durabildigi kadar dursun da yerinde hayatta kalabilecegi esikten sonra istediği zaman doğsun. :)

Burda kabuslar panık ataklar çok tam yerındesın :super: artık oyalanarak vakti gecırmekten başka çare yok
Kanaviçe yapıyorum baya rahatlattı beni. İki kırmızı bi sarı derken düşüncelerimi toparlayamıyorum iyi oluyor :)) herkese tavsiye ederim :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 102
Back
X