2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Valla ya nasıl bir kafa yapısı nasıl bir görmemişlik bu cümleleri kurduruyor bu insanlara acaba. Benim çevremde çoğu kişi görümcelerim arkadaşlarım devlette yaptılar dogumlarını bana sorduklarında özele gidiyorum derken ben çekiniyorum kendimi şımarık hissediyorum. Devlete gitmeyide düşündüm ama istediğim ilgi ve bilgiyi orada bulamayacağimdan dolayı özeli tercih ettim. Zira bir kere testler için gittim onda bile ne bebeği görebildim ne bişey. Bazen diyorum bu hastaneye vereceğim parayla bebeğe şunu alırdım bunu alırdım diyede yani. Hakkımızda hayırlısı imkanımızın el verdiği bir yerde yapacağız elbet doğumu mühim olan sağlıkla olması. Birazda nasip özelde de sıkıntı yaşayanları duyuyoruz.

Bizde sözde bayram sonrası beşik falan alırız artık bişey almayız diyorduk azcık ulusta kaybettik kendimizi
Ulusta nereleri gezdiniz çok güzelleşmiş geçen hafta ulusa gittik ama kıyafet pek gözüme çarpmadı kokulu taş yapmak için malzeme filan aldık bizde.

Vallahi ben de ayni kafadayim hatta buraya yansimayan kisminda bir kac arkadas dahil hepimiz 5 lira harcarken sorgular hale gelmişiz. Onunla cocugumuza bir seyler yapariz/aliriz diye. Ote yandan ayni sekilde simariklik mi yapiyoruz diye dusunuyoruz bir sey yaparken. Cocugun icin iyisini istemek suc degil. Herkes imkani dahilinde en iyisini yapmak ister ama bu dunyada baska insanlar da var yahu. Gitsin 16binlik dogumunu yapsin lakin birilerine de yardimi dokunsun helal olsun derim. Bak dunyaya yiyip, icip, gezip, olmemek icin gelmis kendinden baskalari oldugunun da farkinda bir insan ama baskalarini asagilayarak yaptigini yuceltmenin gosteriden baska amaci oldugunu dusunmuyorum. Evet boyleleri cocugunu en iyi okullarda okutur. Eline ipad, cebine iphone, altina araba koyar ama kalbine vicdan, tabiatina insanlik koyamaz maalesef. Kendinde olmayani nasil verirsin ki?

Ulusta nereleri gezdiniz çok güzelleşmiş geçen hafta ulusa gittik ama kıyafet pek gözüme çarpmadı kokulu taş yapmak için malzeme filan aldık bizde.

Canım samanpazarında çıkrıkçılar çarşısıymış gittiğimiz yer.tam belediye arkası.
Baya çok bebek mağazası vardı.

İpek bebeye girdik biz.Baya indirim yaptılar o kadar şey aldık 150 lira ödedik.kumaşları da çok güzel

ninocin 'e soylicem havaalaninda anons yaptirsin. Iki kedili, totosu kirik bi' kadin gorunce ucaga almasinlar. Otur oturdugun yerde nereye gidiyon!!!11

Yalniz senin ileride iki kedi, iki cocuk, bi' kocayla ozel jet kiralaman lazim anca ucmak icin. Ucaga oyle bir delinin bindigini dusundum de.

canımm bebeğini görmüşşün aynı rüyandaki gibi bebeğin olcak bak gör :) Ablam da görmüştü rüyasında aynısı işte gördüğüyle :) Bu arada ben bi ist eminönü yapcam 2 hafta sonra daha sonra ulusa geçeyim diorum . Bebeğin hediyeliklerini hazırlıcam :)

cok haklısın tatlısım, aynen ben de. Herkes bu anlayışa sahip olsa zaten bi sorun kalmayacak ortada da napalım. Bir kaç kere devlet hastanesinde de insanlar doğum yapıyor diyerek gittim, ama maalesef hep pişman oldum. Özellikle kadın doğum tarafı hijyen açısından tam bir rezalet. bahsettiğim devlet hastanesi bir üst sokağımda, İstanbulun belki en yoğun hastanelerinden biridir. Hadi kendim diğer bölümlere gidiyorum da çocuğumu riske atamam. Sağlam girer hasta çıkarsın maalesef, kalabalık ve hijyensizlikten.

16000 isteyen özel hastane de evime 5 dakika yürüme mesafesinde de; sanki orda doğum yapmak etiket olmuş. Doğum paketleri, bahsettiğiniz gibi kuaföründen bilmem nesinde kadar organize edilmiş para israfi.

Yine aynı hastanenin karşısında bir hastaneyi aradım , fiyat almak için. cevap " maalesef telefonda bilgi veremiyorum,buraya gelmeniz gerekiyor" dedi. E dedim bu dediğiniz pazarlık cümlesidir, nasıl yani doğum fiyatlarınızda pazarlık mı yapıyorsunuz? "maalesef hastane politikamız bu şekildedir, telefonda fiyat veremiyoruz" dedi. bu düpedüz ticarethane mantığı. Bir şey olsa doğumda deseki acil ameliyata almamız gerekiyor seni, nası inananyım peki bu saatten sonra sana. :/ İnsan sağlığı ticarethaneye dönüştürülür mü?

En güven vereni özel üniversite hastanelerinde buldum. ki eve trafik varsa anca 1:30 saat mesafede en az. Hem fiyatları normal, hem de güven veriyor. Ticaret yapmıyoruz mantığındalar. İstanbul yaşanmaz bir şehir olmuş. Diğer illerden duyduğum fiyatlara inanamıyorum. Şanslısınız kızlar. :)

Ben de çok takılmıyorum böyle şeylere ama bi anlık hevesle alıverdim ya hediyelikler için de bi arkadaşım yapacagım dedi. inşallah saglıkla kavuşalım da hepsi teferruat bunların

Ulusta samanpazarına mutlaka git o halde canım baya bebek mağazası var ama ipek bebeye git kaliteli ürünleri. 7,5 zıbınsa 4-5 tane alınca bize 4.5 tan verdi. Tulumlar kadife 30 tlyken 2 sini 45-50 ye bıraktı. Toplam 250 ödeyecekken 150 ödedik çıktık :)
Beşik falanda vardı ama pembeli diye bakmadım ben ama indirimde diyordu çocuk

aman ne varsa ulusta var zaten ya . Ben seviyorum orayı . Biz gidip etiket fyatıyla alıyoruz halbuki orda ciddi pazarlık oluo ne güzel. Gİtcem canım mutlaka :)

ya taaa kıştan konusmustuk babamlar dayilar fln kurbani giresunda keseriz diye..
ben saticaktim kaşa gitcektim, rabbim izin vermedi bulantim gecmedi :))
mayistan beri yatiyorum evde, cok sikildim, kocaya sariyom kavga edioz durmadan, belki bi denize gireriz azcik stresimi atarim dedim..
yoksa bu gidisle kocasiz kalcam 2 cocukla :))

kedileri annemlerle yollicaktim arabayla, koca kiyamadi, 9 saat stres olurlar bizimle gelsinler dedi.. baya komedi olcak ama :)))

Bak universiteler konusuna katiliyorum. Doktorlarimin da hep universite cikisli olmasina dikkat ediyorum. Arastirmacilar neticede. Bi' de ders anlatmaktan gelen bir huy mu nedir? Cok aciklayici oluyorlar. 5 dakika tik tik gonderme huyu yok tanidiklarimin hepsinin.
Maalesef buradaki universitenin yenidogan yogun bakimi yok. Yani var da yok. Kurulmus degil. Yoksa anabilim dalindaki hocalardan girdin mi, aciliyor butun kapilar onune. Ozeli aratmiyorlar.

Benim hocanin da esinin calistigi hastaneyle anlasmasi var. Aradim fiyat almak icin telefonda vermiyoruz dediler aynen. Hastane hakkindaki sikayetleri google'ladim hemen. Doktorlar degil de hastane personeliyle alakali hat safhada sikayet vardi. Hop eledim hemen. Dogum esnasinda cekilecek durum degil.

Erzurum'da da 3 buyuk ozel hastane var. Hastalarin hepsi devlet universitesinden memnun kosulsuz. Hele iki tane tupcusu var adamlari ilah yapmislar neredeyse, heykelini dikecekler.

Valla ben de sasiyorum kizlar burada 1-2bin civari dogum fiyatlari deyince. Ben ivirini zivirini hesaplayinca hastanenin verdigi fiyatlarin uzerine cikiyor. Gercekten cok sanslilar.

Iki kedi, iki cocuk kocayi da ikile tam olsun yazacaktim az once vazgectim.
Giresun'da da deniz var. Git orada yuz. Anne babayi satmaya kalkarsan boyle olur iste.

Valla bende bi' bayram havasi bize de 9 saatlik yoldan esimin arkadasinin biri ikiz -sen ustune alinma - digeri tek hepsinin yas toplami 5 falan olan uc cocuklu ailesi bayram kalmasina geliyordu az daha. Son anda isleri cikmis. Pat diye son ana saklamislar bir de soylemek icin. Ben o kadar cocukla bi' yere gitsem uc ay onceden haber veririm herhalde misafir olacagim ev sahibi kendini duruma alistirsin diye. Benden mutlusu yok su an. Ev ustume yikilsa icinden cikmam daha. Koca bayrami fazladan 5 nufus, karnimda bebe ve cildirmis hormonlarimla gecirecektim az daha.

yaaa normalde bile cok zor olur, hamileyken dusunemiyorum...
millet ne kadar rahat ya..
ben kabul etmezdim heralde, cingar cikardi..
ucuz atlatmissin :)
giresunda gircez artik denize, bakalim cok dalgali olmazsa..
artik cocuklarla tatil olucaa icin son bi kafa dinleyelim dedik ama olmadi :))

tatlım kapşonluları dışarda giysirebilirsin uyurken rahatsız ediyor çocukları kapşonlu şeyler.bence artık kapşonlu alma derim

Oğlak burcu bebek

En sevdiği cümle: "ben artık büyüdüm."

İyi yönleri: güvenilir, zeki, disiplinli, hırslı

Olumsuz yönleri: kurallara aşırı bağlı, bazen tutucu, eleştirel, aşırı dikkatli, sinirli

Oğlak burcu bebeği sizi daha en ufak dönemlerinde sergilediği olgun davranışlarıyla şaşkınlık içinde bırakır.Size zeki gözleriyle ciddi ciddi baktığında bir anda kimin anne ya da baba ve kimin çocuk olduğuna şaşırabilirsiniz. En kısa zamanda çocukça konuşmaların yerini bir erişkinle karşılaştırılabilecek olgunlukta konuşma cümleleri alacaktır. Oğlak burcu çocukları hemen büyümek isterler. Sorumluluk duyguları iyi gelişmiştir ve disiplinlidirler. Yaşıtlarına göre olayların üzerine daha olgunluk ve ciddiyetle giderler. Çok hızlı ve kolay öğrenirler ve akıllarına giren birşey bir daha kolay kolay çıkmaz. Okulda en çok ödül alan çocuklar oğlak burcundan olanlardır. Oğlak burcu çocuğu sadece yaşı küçük olduğu için bazı şeyleri bilemediğini kabul etmek istemez ve böyle bir cümle onu öfkelendirir.

Diğer burçlara göre biraz daha çekingendir ve dikkatlerin kendi üzerinde toplanmasından hoşlanmaz. Topluluk içinde bu yüzden "tutukluk" yapabilir. Oğlak burcu çocukları çok sadıktırlar ve kurdukları arkadaşlıkları yıllarboyu sürdürebilirler. Birine güvenmezlerse de dostlukları çok kısa sürer.

Ayy o uçakta olmak isterdim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…