Ay sen birden böyle yazınca bana bile aldıklarımız birden fazla geldi :)) Ama bence sorun aldıklarımızda değil. Sorun, çocuk için sadece birşeyler almaktan ibaretse sorun demektir. Ben bu çocuğu nasıl büyütmeliyim, gelişimini en sağlıklı nasıl sürdürebilir, neler okuyup araştırmalıyım demeden sadece alışveriş yapmak ve çocuğu maddesel olarak noksansız ama manen bomboş büyütmek bence sorun. Yoksa annelerimizin zamanında ne varmış ki zaten, aldığımız hemen hemen herşey o zamanlar olmayan şeyler.. Var mı hazır bez kullanmıycam annelerimizin zamanında hazır bez mi varmış diycek bi babayiğit :)) Ben en azından hepimizden umutluyum, alışverişte yaparız çok güzel çocuklarda yetiştiririz evelallah:)
Ben çok düşündüm o tür bir cihaz almayı ama işe yarayacağına inanmıyordum. Bende bi bakayım azaltsa bile kar kardır benim için. Braun Silk Expert Ipl bd 5001 diyor o cihaz dimi canım.derinn83 ben lazere gittim kuzum hamile kalınca tüy gibi de olsa hortladılar. Geçen kış ben hamile kaldıktan sonra eşim Braun Silk Expert Ipl aldı hediye doğumdan sonra vaktin olmaz kullanırsın evde diye. Daha kendimde kullanamadım ben. Eşim bayağı esmer olmasına rağmen onda kullandığımız yerlerde 4 seansta inanılmaz sonuç verdi. %80 bitti. Çıkanlar da çok geç tüy gibi çıkıyor. Lumea kullanan esmer bir arkadaşım vardı o hiç memnun değildi. Ben söyleyince o da aldı bunu. Inanılmaz memnun. Tutuşu, atış hızı, pratikligi falan mükemmel. Bi' bak istersen. Biz aldığımız zaman yeni çıkmıştı. Şimdi daha düşük fiyatı.
Senden beklerim bak doğru diyorsun, sen onu da almışsındırVar ben.
Hazır bez aldım ama yine garanticilikten. Şimdi hastanede bu veledin altına yikanabilir bez bağlayın diyemem herhalde. Onu düşündüm.
Modern versiyonlarinin kaka için lineer'lari falan da var organik.
Ama bu benim usengecligimle alakalı tamamen. Kendimi hazır kıta tutmak için. Hazıra alışınca pis depresife bağlıyorum. Çocuğun boklu bezini yıkayacak olmak bile tetikleyici hayati bir unsur benim için.
Ben bu tüketim durumunu annelerimizin hamileliklerinin olağanlığından çıkmış olmamıza bağlıyorum maalesef. O kuşak siyasi olayların etkisiyle çocuklarını daha korumacı ve farkında yetiştirdi sakinarak. Hep onların suçu.
Evet aynen o cihaz.Ben çok düşündüm o tür bir cihaz almayı ama işe yarayacağına inanmıyordum. Bende bi bakayım azaltsa bile kar kardır benim için. Braun Silk Expert Ipl bd 5001 diyor o cihaz dimi canım.
O paylaştığın tüy yastık yorganda baya hoşuma gitti.
Ay sen birden böyle yazınca bana bile aldıklarımız birden fazla geldi :)) Ama bence sorun aldıklarımızda değil. Sorun, çocuk için sadece birşeyler almaktan ibaretse sorun demektir. Ben bu çocuğu nasıl büyütmeliyim, gelişimini en sağlıklı nasıl sürdürebilir, neler okuyup araştırmalıyım demeden sadece alışveriş yapmak ve çocuğu maddesel olarak noksansız ama manen bomboş büyütmek bence sorun. Yoksa annelerimizin zamanında ne varmış ki zaten, aldığımız hemen hemen herşey o zamanlar olmayan şeyler.. Var mı hazır bez kullanmıycam annelerimizin zamanında hazır bez mi varmış diycek bi babayiğit :)) Ben en azından hepimizden umutluyum, alışverişte yaparız çok güzel çocuklarda yetiştiririz evelallah:)
Senden beklerim bak doğru diyorsun, sen onu da almışsındırAma senin alış mantaliten başka. Yoksa annelerimizin zamanında hazır bez mi varmış duruşu sergilemiyorsun neticede.
Canbebe naylon musamba mavi bezler vardı arasına amerikan bezi koyarlardi hatırlıyor musun? Hey gidi hey.
Zamanında hazır bezi geçtim. Eşimin en büyük abisi 60 yaşında. Annesi besiklerinin içine değişik bir tür kum koyup çocukların altını açık birakirlarmis. Kumun üzerine bez sererler, o bezi yikarlarmis ki kum sıvıyı emsin. Sonra eşim yurtdışında doğunca hazır bezi görmüş kayınvalidem.
Çocukları kuma işettigimizi düşünsene.
Onlar da zamanında Amerikan bezi mi vardı. Kum vardı diyorlar. :)
Geçen bizde de aynı muhabbet oldu yeğenim pişik olmuş aslında en iyisi eski usul bez bağlamak ama kim uğraşacak dedim eşimde en iyisi beze toprak sermek dedi güldüm onlar köyde öyle büyümüş. Ben kim uğraşacak diyince kayinvalidemde ben olsam uğraşırım ama siz uğraşamazsinız dedi görümcem filan güldük bizde.Canbebe naylon musamba mavi bezler vardı arasına amerikan bezi koyarlardi hatırlıyor musun? Hey gidi hey.
Zamanında hazır bezi geçtim. Eşimin en büyük abisi 60 yaşında. Annesi besiklerinin içine değişik bir tür kum koyup çocukların altını açık birakirlarmis. Kumun üzerine bez sererler, o bezi yikarlarmis ki kum sıvıyı emsin. Sonra eşim yurtdışında doğunca hazır bezi görmüş kayınvalidem.
Çocukları kuma işettigimizi düşünsene.
Onlar da zamanında Amerikan bezi mi vardı. Kum vardı diyorlar. :)
anasa iyi fikir kiz, bizim kedilerin kumuna işetirim ben de :))) extra masraf olmaz :))
extra hizli topaklanan kum dolu bizim ev :)
Bu cihaz aklıma yattı madem sen memnunsun iyidir kesin. Peki acıtıyor mu işlem yaparken ben lazer yaptırmadım hiç bir kaç yerime iğneli yaptırmıştım. Birde bunların atış sayısı var sonra ömrümü bitiyor öyle birşey okumuştum sanki.Evet aynen o cihaz.
Ben öncesinde arkadaşım da Lumea'yi denemiştim. Hoşuma gitmemişti o. Lumea olsaydı almazdım yani. Bunu daha hiç yorum yokken hakkında aldık. Şimdi kademesi görülsün diye cildime tuttum. Atış yapmadım. O yandaki beyaz ışık kademesi. Benim cildim beyaz o yüzden en üst kademede görüyor. 9 kademe var üstünde. Otomatik ayarlıyor cildin rengine göre. Eşimin cildi çok esmer ona rağmen 3-4 kademeyi görüyor yerine göre yine. Esmerlerde lazer pek etki etmez. Eşimin büyük kısmı bitti yine. Kaydırma modunda koltukalti 1 dakikada bitiyor. Fotoğraflarında falan büyük gözüküyor ama tam ele uygun. Lumea gibi yormuyor. Azalsın, geç çıkarsın yeter diyorum ben de. Her ay salona komple ağdaya gitsen 1 yılda bunun parasını çıkartıyor zaten. Hepsiburada çoğu zaman 1000 tl üzerine 150 tl hediye çeki artı ürün yani hediye falan veriyor. Uyguna da gelir öyle.
Geçen bizde de aynı muhabbet oldu yeğenim pişik olmuş aslında en iyisi eski usul bez bağlamak ama kim uğraşacak dedim eşimde en iyisi beze toprak sermek dedi güldüm onlar köyde öyle büyümüş. Ben kim uğraşacak diyince kayinvalidemde ben olsam uğraşırım ama siz uğraşamazsinız dedi görümcem filan güldük bizde.
Bu cihaz aklıma yattı madem sen memnunsun iyidir kesin. Peki acıtıyor mu işlem yaparken ben lazer yaptırmadım hiç bir kaç yerime iğneli yaptırmıştım. Birde bunların atış sayısı var sonra ömrümü bitiyor öyle birşey okumuştum sanki.
Biliyorsun ya bizim adetler karsla aynı ama bizimkiler çocukken ayrılmış oradan aileden görülen kadar adet biliniyor. Babamda memur olunca her gittikleri yerin adetlerini kapmış bizimkiler. Ben Antalya'da doğmuşum beni tuzla ve sütle yıkamış komşular tuz ter kokmasın diye sütte cildi güzel olsun diyeymiş. İlginç adetler var gerçekten ama benimde hoşuma gidiyor eskilerin çoğu şimdi tavsiye ediliyor yeniden moda oluyor.Ciddi eski kadınlar uğraşır. Ben kayinvalidenin evine götürsem altını bağlatmaz kesin. Onların değişik bir banyo ritueli de var. Ben ilk banyosunu kayinvalideye yaptıracağım o yüzden.
Öyle bakmış ki çocuklarına o. Kafalarına, vücutlarına falan masaj yaparmış. Görsen kadının tüm çocuklarının kafaları öyle güzel ki.
Tamam yenilikciyiz ama eski gelenekleri seviyorum ben. Eşimin ailesi doğulu benim de. Onların gelenekleri bizimkinden daha farklı o yüzden. Onlarda olan birçok gelenek bizde yok mesela.
Atış sayısı bitince lambası değişiyor. Yeni lamba alıp ayni cihazı kullanmaya devam edebiliyorsun. Ben bunu hiç deneyemedim hamile olduğum için. Eşimi düşük kademede görüyor ama o toplu iğnenin ucunu hafifçe batırır gibi bir acı oluyor falan diyor.
Ama ben normal lazerde yaptırdım. Çoğu insan Alex'te, ütü lazerde acidan gözümüzden yaş geldi der. Ben hiç yaşamadım onu. Acı esigim yüksek sanırım. Bu da ütü lazer mantığında. Aslında ne kadar acıyorsa o kadar etkili oluyor.
Iğneli epilasyonla normal lazerin acısı kiyaslanamaz bile. Lazer sinek ısırığı kalır onun yanında.
Biliyorsun ya bizim adetler karsla aynı ama bizimkiler çocukken ayrılmış oradan aileden görülen kadar adet biliniyor. Babamda memur olunca her gittikleri yerin adetlerini kapmış bizimkiler. Ben Antalya'da doğmuşum beni tuzla ve sütle yıkamış komşular tuz ter kokmasın diye sütte cildi güzel olsun diyeymiş. İlginç adetler var gerçekten ama benimde hoşuma gidiyor eskilerin çoğu şimdi tavsiye ediliyor yeniden moda oluyor.
O gaz sancisi canim. Ill gebeligimde bende yasadim. Ne sanci ne yalanci sanci oyle birsey degil.Yaklasik yarim saat once sol tarafimda olan bi agriya uyandim. Yerini sanirim sol yumurtanin oldugu yer olarak soyleyebilirimAccayip canim yandi. 1 dakika kadar, anlamadim ne oluyor. Sanci gibi de degildi, sanciysa gerci tahmin ettigim gibi bisey degimis. O gecti vajinada bi baski hissettim. Simdi ikisi de yok.
Uykum kacti muhtemelen adrenalinden.gece tekrar ayni sanci olursa gece, olmazsa sabah ilk is doktor gidicem bu sefer.Gaz sancisi mi acaba usuttum mu, pffffff ya cok mu taktim kafaya acaba, yoksa sandigimin tersine aci esigim dusuk de cokcuk mu bi organi ittiriyor.
Ay gecmiyor su hamilelik resmen 2 yas yaslandim su alti ayda.
Biz anakucağını nuna aldık, çok beğendim ben. Diğerlerine göre daha hafif, moms and papas bebek arabasına takılabiliyor. Üstündeki cibinlik gibi şeyi baya çekebiliyorsun bebişi nefessiz bırakmadan.Bu arada nuna diye bi Bebek arabası gördüm duydunuz mu hiç Nasıl bi marka alınır mı ki kullanışlı olur mu çok kararsızım Bebek arabası konusunda ? e Bebek'te indirimde şu an. Ben ilk kez rastladım gezerken.çok olumsuz yorum yok internette ama yine de karar veremiyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?