2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
nmine Allah allah. Valla mı? İlaç bi günde geçirdi diosun. Süpermiş. Cuma kontrolüm var. Tabi ki sorcam dr uma. Çok saol.
İlacı bugün içmedim tabi ki, tahmin ettiğin gbi. Bişe olmaz, zaten bu hafta demir tahlili yaptırcam. Sonuca göre dr söler devam mı, yeter mi die.
Probiyotik yoğurt yedim akşam hemen. Kefir de alırım, tamam.
Ya çok kabız değildim ki yaa. sadce azcık zorlanuyodum. Onçin üzülüom. Ama bu bütün sindirim boşaltım kaslarmız gevşedi, saldı ya kendini, yine bu hormonların işi yani.. Öle dio int te. o noktadaki kas bile salmış. Yuh.. gebelikte en çok görülen varis şekli he moroiddir, dio.

Günaydın kızlar S sevyeter Can'ım ben yaptırdım yaptırmamak için bi sebep Yok ki. Normalde hamileliğinden beri oturup iki üç dilim baklava yada bi büyük dilim pasta yemiyor Musun aynı şey buda. Sürekli takibi kendim yaparım diyorsan yaptırma o ayrı ama ben uğraşamam diye yaptırdım :) bide eskisi gibi değil baya Elmalı gazoz gibi bişey içtim baya baya tadı da güzeldi :)

Günaydın!
Benim gibi mobilyaların boyasının su bazlı olmasına ve kurşunsuz olmasına takanınız varsa hala bi şeyler bulmakta zorlanıyordur. O yüzden yazıyorum;
Su bazlı isteyince %40 daha fazla fiyat çekiyorlar (en az) o yüzden kaplama olmasına yönelmek zorunda kaldım.
Şu markalar var bir tek:
-Alfemo (kids and teens)
-mika dekor (istanbul avrupa yakasında var)
-çilek mobilya
-new joy
-ikea

Çilek ve Alfemo'nunkiler bana çok büyük geldi. Ben kendi başına kıyafetlerini alıp giyebilsin istiyorum, bu istek için baya hantal çilek ve alfemo(bir de dün kayyum atanmış. Tedarikte sorunlar yaşanabilir)
Ikea'dan yatağı aldım (sallanmayan, sallanma özelliği hiçbir şekilde olmayan, nispeten alçak, 3 kademeli bir tek orada bulabildim. Boya moya konusunu geçiyorum, o işte çok iyiler ab standartları sebebiyle) ama dolapları içime sinmedi.
Sanırım new joy'dan alacağım. İki model arasında kaldım :)

Bankacı olarak bu kredi çekerkenki eş imzasına açıklık getirmek istiyorum :)
Eş rızası sadece ipotekli işlemlerde alınır. Yani konut kredisi çekerken.
İhtiyaç kredilerinde böyle bir zorunluluk yoktur. Sadece eşiniz birine kefil oluyorsa ki bu durumda kredinin konut, taşıt, ihtiyaç ne olduğı farketmez onda da eşinden imza istenir.
Yani bankalar sadece iki durumda eşten rıza imzası ister.
Eşiniz bankaya gidip azami 48 ay vadeli bir ihtiyaç kredisi çekmek istediğinde sizlerden imza istenmez. Yani haberiniz olmayabilir.

Arkadaşlar bir de ikeadan çocuk odası alanlar vardı burda sanırım biri de sarra13 . Diğerlerini hatırlayamadım. Eve nasıl ve neyle getirdiğiniz konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Acaba sığar mı arabaya bilemedim. 120 tl civarı nakliye istiyorlar internetten alındığından, yazık. Kurulum da olsa tamam da sadece nakliye için istiyor.

Acaba boyasız ham ağaç mobilyalar nasıl fiyat olarak. Ben bitane park yatak alıcam sadece diğer herşey kızımda almıştım eşim sitelerde olduğundan istediğimiz gibi yaptırmıştık boyasını da kurşunsuz seçmiştik tabi ne kadar yaptılarsa bilemiyorum 3 yıl önce tam oda takımını 2.500 E yaptırmıştık gerçi benim ailem almıştı hediye olarak o takımı ama şimdi aynı takımı 4 :den aşağı yaptıramayız demek ki fiyatlar baya uçmuş

Arabanın bagaja sığdırdı eşim,karyola gardırop şifonyer sığdı.
Zaten hepsinin parçaları küçük sığacak gibi sadece gardırop kapakları uzundu arabanın bagajından koltuğa doğru itti biraz sığdı.O kadar büyük parçalar değil nakliye sokağa patılan para olurdu

AMAN ÖLE OLSUNLAR YOKSA PARANOYAYA BAĞLIYORUZ
Valla öyle canım hele ben acayip durumdayım kızımda çok normaldim. Aralıkta babamı kaybettim ben psikolojik olarak düzelmeden hamile kaldım. O yüzden çok sıkıntılı geçiriyorum.

Günaydın. Boyaya takanlardan biri de benim :)
Daha önce ben de bununla ilgili fikirlerimi paylaşmıştım, piyasadaki kurşun bakımından en sağlıklı boyayı Filli Boya üretiyor. Biz eşimle mdf mobilyada karar kıldık, Filli Boya ile çalıştığını sözleşme ya da mal alış faturaları ile ispat etmeyen hiçbir mobilyacıdan alışveriş yapmayı da düşünmüyoruz.

Suntalam kaplamadan belki biraz daha pahalıya gelebilir. Buna da şöyle bir çözüm buldum, iyice bebek odası gibi değil de üzeri daha bi oymalı işçilikli en azından liseye kadar rahatlıkla modası geçmeden kullanabileceği bir model beğendim. Bana kalsa evlenene kadar kullanır da :))) Mdf nin bi güzel yanı da istendiğinde boyası tazelenebilir ya da komple farklı bi renge boyanabilir. Uzun vadede verdiğim parayı çıkarırım diye düşündüm.

Çilek mobilyaya mı kayyum atanmış?? Bi kere işin içine kayyum girdiyse dönüşü biraz zor, en fazla bi seneye iflasını ilan eder o zaman.. Sipariş vermek riskli olabilir.

Suntalam için karar verdiysen sana nacizane tavsiyem, hangi Güvenlik ve Kalite standartlarında üretim yaptıklarınına dair belgeleri talep et. Pedagog onaylı falan derlerse yine aynı şekilde..

Sen arasında kaldığın modellerin fotoğrafı varsa paylaş biz hemen bi topik oylamasıyla sana yardımcı olalım :))

Biz sadece yatağı oradan aldık. Arka koltukları öne doğru yatırdık. Koltukların üzerine sığdı. Bagaja sığmadı. İki kutu halindeydi. Yatağın fotosunu koyuyorum gözünde canlansın diye

Eklentiler

• image.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 94

biz de ikeadan aldık bir sürü şey, ama mağazadan gidip aldık. 600 tl üzerine kargo parası 30 tl idi ve 60 lira da kurulum ücreti verdik, adam geldi yaklaşık 20 dakikada kurdu herşeyi. eğer gidebiliyorsan mağazadan al derim, internette çok çıkmış nakliye fiyatı, bu arada bizim arabaya sığmadı dolaplar fazla uzun.

Kızlar bu da benim 3 yaşında ki kızımın odası. Yatağı büyüyen Beşikti 2 yaşında çıkarttım parmaklıklarını. Boyasını kurşunsuz boya seçmiştik. Birde tavsiyem eğer dolap ayaklarını böyle alırsanız silmesi süpürmedi epey rahat oluyor. Bi kitap için raf eksiği var bu odada kitaplarımız şimdilik o pembe kutuda :)

Valla öyle canım hele ben acayip durumdayım kızımda çok normaldim. Aralıkta babamı kaybettim ben psikolojik olarak düzelmeden hamile kaldım. O yüzden çok sıkıntılı geçiriyorum.
allah yardımcın olsun canım cok zor allah sabır versın......benımde ılk bebegım gecen sene 9 haftalık bebısımın kalbı durmustu kurtaj oldum o yuzden kaybetme korkusu var ıcımde hep

Kurşun konusunu filliyle çözmüş herkes :) fakat su bazlı olmasında sıkıntı yaşadık. Bir dolap (3 kapılı) ve 1 şifonyer 9.000 dendi. Başka bi yer %60 daha fazla ücret alırım dedi. Bir yerle de şöyle bir diyalog yaşadık:
-su bazlı mı?
-evet
-ama öyle kokmuyor. Cidden su bazlı mı?
-evet yenge.
-bu fiyata su bazlı olmaz. Çıkalım biz.
-haaa siz öyle su bazlı diyorsunuz. Yok değil. Ama yaparız ücrette anlaşırsak.

Çileğe değil alfemoya atanmış kayyum. Zaten pek beğenememiştim.

Biz odayı turuncu ve turkuaz yaptık. Unisex mobilyalar arayınca zaten seçenek çok olmuyor :)) katalogun sayfaları kırışmış biraz yamuk gözüküyor mobilyalar.

Eklentiler

• image.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 99
  • image.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 96
  • image.webp
    5,4 KB · Görüntüleme: 111
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…