Anladım canım işte bendeki direnç kafamı karıştıryor oyuzden biraz tedirgin oldum ama sanırım normal sınırlarda seninle yakın olması biraz rahattlaattı beni cevabın için teşekkürler :):)bende cumartesı gıttım kontrole 25 haftalıktım tam. sanırım ya 760 gr dedı ya 790 gr dedı boyu kilosu gebelik haftasına göre çok uygun dediği için aklımda tutmamışım aynı gebelik haftasındayız bence sizde de bi sıkıntı yoktur
Anladım canım işte bendeki direnç kafamı karıştıryor oyuzden biraz tedirgin oldum ama sanırım normal sınırlarda seninle yakın olması biraz rahattlaattı beni cevabın için teşekkürler :):)
Oyy maşallah kuzuya baya tosuncuk ozaman seninki desene :) evet her bebeğin değişiyormuş fakat benim rahim kanalımda direnç olduğu için biraz tedirgin oldum. şimdi bir arkadşta yazmış onunda o civarlarda sanırım normal , belki aynı gebelik haftasında olanlarda öyledir diyip biraz rahatlatmalıyım kendimi. Sen neler yiyip neler içiyorsun böyle bebiş almış maşşalh
Normalde yan destekler için yatağın sağında ve solunda belirlenmiş iki nokta var. Ama cırt cırtlar o kadar kuvvetli ki yatağın neresine koysan oraya yapışabiliyor. O yüzden de bebeğin boyuna kilosuna göre duracağı noktayı sen belirleyebilirsin.İkizcan oldukça pahalı ve sadece 2 3 ay kullanılabilecek bir yatak.cocuk dönse pozisyon değiştirse rahat edemez.iki ay içinde değmez. Bende reflu yatagi düşünüyorum. Ama hangi marka karar veremedim.birde kiraz çekirdekli olanı var reflu yatağının ona ılımlı bakıyorum.derin o yan korumaliklarin yerleri değişebiliyor mu.istedigimiz yere cirtlayabiliyor muyuz
Normalde yan destekler için yatağın sağında ve solunda belirlenmiş iki nokta var. Ama cırt cırtlar o kadar kuvvetli ki yatağın neresine koysan oraya yapışabiliyor. O yüzden de bebeğin boyuna kilosuna göre duracağı noktayı sen belirleyebilirsin.
geçmiş olsun Can'ım ben tam 25+1 de gitmiştim 785 gr dedi hemen hemen aynı sanırımMerhaba kızlar ben bugün rahim kanalımdaki çentik sebebiyle ayrıntılıya gittiğim doktoruma kontrole gittim. Çentikçe yumuşa var ama tam geçmiş değil dedi. Tansiyon veya bebeğin gelişmiini engellemediği takdirde sorun oluşturmaz dedi. Onu öğrendikten sonra tuzu azaltıp ,cosaprine başlamıştım demekki faydası olmuş. Sadece ayak ölçüsünde 3günlük gerilik çıktı oda tam mmlik ölçümler olmuyor normal olabilir dedi.diğer değerleri normal ölmülerde. Gram olarak 764 gr dedi 31-32 cm dedi sizce nasıl?25+3 günlüğüz. Bu haftanın içindekiler gr veya boy ölçümleriniz nasıldı?
Ben de bu Baby jem reflü yastığından aldım ben park yatak alcam büyük ihtimal ilk başlarda bunu içine koyup yatırmak bana da mantıklı geldi bu arada kızlar bugün migrosta bebek bezlerinde 2. ye %40 indirim varmış almak isteyen varsa söyleyeyimBende şuan için sadece bebekonforun beşiklerinden var canım. İçinin de dandik bi süngeri var. Açıkçası bebeğimi o dandik süngerin üzerinde yatırmam mümkün değildi. Bu beşiklerinde iç hacimleri malum, normal yatak yok onlara göre. Geriye sadece reflü yastığı seçeneği kaldı.
Sen eğer daha büyük olan parmaklıklı beşiklerden aldıysan onlara uygun yataşta falan çok güzel yataklar var. Benim henüz normal beşiğim olmadığı için yatak araştırmasına gelemedim. Ama Normal beşiği olan arkadaşlar ne yatak aldığını paylaşırsa benim de şimdiden bilgim olur :)
Yalnız bebeklerin ilk 1 yıl normal yastık kullanmaları yasak. Normal yastık alma derim. Yatağın bir şekilde baş kısmını alttan yükseltebilirsen reflü yastığı işi görür. Kusma ve boğulmalara karşı da yan yatırmak gerekiyor. Hem yukarı eğim hem yan yatış destekleri sebebiyle reflü yastığı çok mantıklı geldi bana işte. Çok maliyetli birşey de değil. Normal beşik ve yatağım olsaydı bile yüksek ihtimal ben reflü yastığı yine de alırdım gibime geliyor.
Güle güle kullansın bebiş :)Ben de bu Baby jem reflü yastığından aldım ben park yatak alcam büyük ihtimal ilk başlarda bunu içine koyup yatırmak bana da mantıklı geldi bu arada kızlar bugün migrosta bebek bezlerinde 2. ye %40 indirim varmış almak isteyen varsa söyleyeyim
Valla anlamadım ki canım son kontrolde normal değerindeydi standartta bida ki kontrolde iki katına çıkmış kilosu. Doktor da tombik dedi :) muz vE peyniri normalden baya fazla tükettim sanırım o yaptı böyleOyy maşallah kuzuya baya tosuncuk ozaman seninki desene :) evet her bebeğin değişiyormuş fakat benim rahim kanalımda direnç olduğu için biraz tedirgin oldum. şimdi bir arkadşta yazmış onunda o civarlarda sanırım normal , belki aynı gebelik haftasında olanlarda öyledir diyip biraz rahatlatmalıyım kendimi. Sen neler yiyip neler içiyorsun böyle bebiş almış maşşalh
sağol canım cok teşekkür ederim.İnternette satışı var canım, aşağıda gönderdiğim linke bi bak istersen 149,90 TL ye satıyorlar. Ama sen internetten biraz daha arattır istersen belki daha uyguna satan başka yerlerde vardır.
http://www.minybaby.com/portakal-safety-minybaby-yatak-bariyeri-gri-urun315.html
Sen nasıl atladın şimdiye kadar canım bunu, malum pahalı birşey dedin mi x2 den sen ordaTabi bilen biri var mı dedin mi pahalı şeylerde senden sonra ben orda
Kullanan bi arkadaşım var, fiyatı da 670 TL falan galiba. Bu yatak aslında zamanından erken doğan prematüre bebekler için üretilmiş. Bebeğin anne karnında cenin olarak duruş şeklini taklit ediyor. Böylece gelişimi anne karnında gibi devam ediyor ve dış dünyaya uyum sağlaması kolaylaşıyor. Yalnız Bebek içine gömülüyor ve yumuşacık bi yatak. Bence Normal zamanında doğan bebekler için hiç uygun değil. Zamanında doğan bir bebeğin omurilik gelişimi için yatağın bilakis hafif sertimsi düzlükte olması lazım.
Ben 300 TL ye falan casual activity rocker ev tipi ana kucağı aldım. Birde şimdi bunu alırsam saçma sapan bi maliyet çıkıcaktı, hem de sağlıklı gelmedi. Onun yerine 54,90 TL ye Baby Jem'in reflü yatağını aldım. Yan taraflarında cırt cırtlı destekleri var. Bebeğin kilosuna boyuna göre ayarlarsın. Büyüyünce çıkartır sadece yastığı kullanırsın. Baş kısmında da havalandırma delikleri var. Ahanda bitti gitti :) Gel sen de vazgeç bu sevdadan :)
yooookkk illa erkek olunca kıymetli oluyor onların bakış açısına göre.benim de ilk hamileliğim de komşularım gelmişti kız diyince olsun ikinci erkek olur sinir olmuştum az daha kovacaktım.sanki kendi ne olarak doğdubu kaça kaç caniko?
benim oval besige sigar mi acaba?
yok sordum iyi biseyse alalim diye :))
yoksa 670 e 2 tane bundan alcama 1 tane 4moms alirim..
haftalar sonra eczaneye gittim bugun, hastalar gordu, aa hamile misin fln :)
kiz mi erkek mi dediler, kiz dedim..
"olsuuuuun, o da iyi" dedi bikac kisi..
o ne demekse
Bana da etrafımdaki çoğu insan "erkek mi aa neyse hayırlısı olsun" diyorlar millet ne desek tam tersini söylemeye odaklanmış sankibu kaça kaç caniko?
o ne demekse
İnternette ölçüleri 53cm*38cm - 9 cm kadar da baş kısmının reflü yüksekliği diye gözüküyor. Ama ben şimdi ölçtüm, 66cm*41cm - 12 cm kadar da reflü yüksekliği var. Benim beşik tam oval ve içine sığdı. Seninki benimkine göre daha diktörgenimsiydi kesin sığar bence.bu kaça kaç caniko?
o ne demekse
Hay ağzını öpeyim, bunları babaları doğurdu sanıyorlar herhaldeyooookkk illa erkek olunca kıymetli oluyor onların bakış açısına göre.benim de ilk hamileliğim de komşularım gelmişti kız diyince olsun ikinci erkek olur sinir olmuştum az daha kovacaktım.sanki kendi ne olarak doğdu
ya bide ilk hamileliğim cinsiyet seçmem için bir sebep yok hani kızın olur oğlun olsun istersin,oğlun olur bi tanede kızın olsun istersin.o Zaman birazcık anlarım.ama ilk gebeliğim ne olursa başımla gözümle.benim eşimin bi lafı var.derki kız çocuğuna bi ev bırakırsın arkandan Allah razı olsun babamdan der,erkek çocuğuna 10 ev bırakırsın arkandan niye daha fazla bırakmamışsın der.tabiki bu bir genelleme herkes için geçerli değil.ama ben her zaman kız çocuğunun daha hayırlı olduğunu düşünenlerdenim.benim iki kızım var şimdiki erkek olacak.komşumu arayıp bu oğlan oldu, gözün aydın olsun diyesim varHay ağzını öpeyim, bunları babaları doğurdu sanıyorlar herhaldeHadi erkeklerin çocuklarının da erkek olmasını istemelerini bir nebze anlıyorum, herkes kendi hemcinsini istiyor olabilir. Ama bu kadın milletinin ille de erkekkkk olsun sevdasını, vah vahh kız mıymış durumlarını pek anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?