maşallahİyi geliyor mu bilmiyorum ama ben de kasık ağrısı yok belki de ondandır :)))
Beşinci aydan sonra düzenli her zamanki gibi devam ettik biz çünkü
Kızım doğduğunda vardı bizimde kuşumuz kesinlikle çocukla aynı oda da olmamasını istedi drumuz... diğer odaya koymuştuk onda çok üzülüp hastalandı kuşumuzBenim de var kuşum, cins olarak da bayaaaa bi tüy döken cins kanarya. Sabah neşem o benim. Bebiş emeklerken sorun olacak çünkü oğlumun tüyleri yerlerde geziyor her gün kafesin etrafını süpürsem bile. Emekleyene kadar sorun etmeyeceğim. Şu an verebileceğim kimse yok benim zaten, olsa da nasıl güvenirim bilmiyorum...
Canım bunun sallanma özelliği yok dimi.
Bende bunun gibi besikleri beğeniyorum ikea da var mesela iki kademeli falan ama sallanma özelliği yok diye soğuyorum.
Nasıl almak mantıklı acaba.
Kızlar aldığınız besikleri atar mısınız bize de fikir olsun.
Ben newjoy da büyüyen gördüm ama onlarda kocaman geldi bana bebek kaybolur için de : (
Büyüyenlerde kademe oluyor mu.
Ben çok fazla bir şey almayı düşünmüyorum açıkçası... dığumdan sonra gidip alırım bebeğin vücut tipini bilemeyeceğim için... kızımda aldıklarımın çoğunu giydiremedim benEki Görüntüle 1895556 Kızlar siz neler aldınız bi yazsanız da eksik neler var baksak. Artık yavaş yavaş eksikleri tamamlamak istiyorum ama saldırarak alışveriş yapmak da istemiyorum. Büyük parçalardan bi süt sağma birde park yatak alınacak. Onun dışında kıyafet alışverişi falan kalıyor işte
baktim simdi baglanacak yer yok, o zaman 3 yönü de birbirine bagli dikilmesi lazim.. oval besikteki gibi.. yoksa duzgun durmaz herhalde..
Bende akvaryum ve kuşlar var. Bende kuş bi ara hastalık gibiydi zor bela 5 taneye düşürdüm bir çift forpus papağanı bir çift muhabbet bir tanede tek muhabbet var. Zebra finch, golden finch, bengal ispinozu, forpus papağanı, muhabbet kuşu hepsi vardı 100e yakın kuş vardı çocuk odasını kuş odası yapmıştım zor vazgeçtim. Herkes bebeğin olsun onla uğraş bırak kuşları bebek olunca gözün kuş görmez filan diyordu kızıyordum bence onun yeri başka bebeğin başka biri için diğerinden vazgeçmek saçma. Şuan tek sıkıntım o odadan alıp nereye koyacağız kafesleri eşimde forpusları da verelim muhabbet çift dursun diyor. Bakalım ne olacak.
İspinozlar çok şeker deli gibi yumurtluyor ve ürüyorlar. Ben bir çiftten koloni yapmıştım zebraları. Pareketlerin seside fena ben sevda papağanı seviyordum sesinden dolayı alamadım duyunca tırstım. Konu komşu beni öldürür dedim bu sesten.
Ben çok fazla bir şey almayı düşünmüyorum açıkçası... dığumdan sonra gidip alırım bebeğin vücut tipini bilemeyeceğim için... kızımda aldıklarımın çoğunu giydiremedim ben
Benimki şu canım birebir saç bandı filan buradaki gibi geldi benim ki.aynı model degıl ozaman benım kı mumkun degıl oluru yok. bı de taş agır geldıgınden cengellı iğne hep yan yatıp ortada kalıyo
Bu arada İnstagramda emzik zinciri diye bi yer var emzik Zincşri + bulut yastık 40 tl kargo dahil düşünen olursa ben sipariş verdin
Kızlar bu emzik zincirini ben boncuklarını alıp kendim yaptım. Bunu bile parayla alırsanız iflas edersinizBen sadece emzik zincirini 47 ye aldim yastigi almistim onceden :)
ben asıl yastık ıcın aldım valla calıstıgımdan alısverısı bıle ınternetten yapıyorum boncuk alacak hıc enerjım yok bu arada gecelık takımını nerden ne kadara aldım sorması ayıpBenimki şu canım birebir saç bandı filan buradaki gibi geldi benim ki.
Kızlar bu emzik zincirini ben boncuklarını alıp kendim yaptım. Bunu bile parayla alırsanız iflas edersinizçok kolay boncukları ipe diziyorsunuz oldu bitti.
Çook güzel olmuş tatlım güle güle kullansın ben daha veremedim siparişiBen sadece emzik zincirini 47 ye aldim yastigi almistim onceden :)
Benimki şu canım birebir saç bandı filan buradaki gibi geldi benim ki.
Kızlar bu emzik zincirini ben boncuklarını alıp kendim yaptım. Bunu bile parayla alırsanız iflas edersinizçok kolay boncukları ipe diziyorsunuz oldu bitti.
Bende sorucaktım ayn şeyi hangi siteden acababen asıl yastık ıcın aldım valla calıstıgımdan alısverısı bıle ınternetten yapıyorum boncuk alacak hıc enerjım yok bu arada gecelık takımını nerden ne kadara aldım sorması ayıp
Ya akvaryum da cok guzel bir sey. Lise, universite zamaninin neredeyse tamaminda vardi benim de akvaryumum pirana, silver shark, oscar cichlid, puffer falan besledim donusumlu. En son puffer'larin bakimi cok zorladi tuzlu su akvaryumuna cevireyim diye hepsini elden cikardim kaldi oyle. Belki bebekten sonra yine yaparim. Esim acaip istiyor.
Kus hastalik Mavi. Benim rahmetli babam senin gibiydi. Dogdum bu yasima geldim ondan bizimkilere gecen hastalik yuzunden evimizde hep kus vardi. Ondan vazgecemezsin yani unut. Sen bi' de grass paraketin sesini duy, kacacak delik ararsin. Erkeklerinin rengi falan guzel yine. Disisi tam bi' gudubet. Ciftlesme donemi haric igrenc otuyor ustune. 7-8 senedir annemle yasiyor ona ragmen hic sevemedim o kusu.
Bi' de onun yuzunden kuslarim olunce iyice gicik oldum. Bi' kere evden kacmisti tam kurtulduk oh bee dedim. Annem gitti iki ay sonra tesadufen yakinlardaki kuscuda buldu aldi geri geldi.
Benim bebeklerim cok tatliydi ya. Ben eve girince cildiriyorlardi resmen. Esim doing doing'ler diyordu onlara otuslerinden dolayi.
Uzun yol gelebilecek olsalar ben talip olurdum vereceklerine.
evet ben 2 kere yaptırdım ilk özzel gittiğim doktorum istemişti ,2.si ise devletteki doktorum. 2sindede negatif çıktı çok şükür pozitif çıkarsa da iğne yapıyorlar doktorum kafaya takılacak bir şey olmaz ilk gebeliklerle kanama olmadığı sürece demişti banaKizlar bışe sorcm kan uyusmazlıgı olam varmı ındırect combs test dıye bıse yapılıoms heralde de doktorım bse demedo henüz
Gebelik öncesi midem turp gibiydi valla bilakis yüksek yastıkta asla yatamazdım. Hamile kalınca ilk 4 aya yakın kustum, mecbur başımı çift yastıkla destekledim. Şimdilerde de bebek büyüdükçe benim mide kapakçığı tam kapanmıyor. Mide yanmam falan sıfır nerdeyse çok şükür. Ama işte düz yatarsam yediklerim yanmasız da olsa geri geliyor.. Bu haftadaki yeni gelişmemizde gerdan kısmımda sanki fil oturuyor :) Eğer doğrulursam sanki fili yutuyorum da geri gidiyor, düz yatarsam fil gırtlakta nefesimi kesiyor :))şu zilliyi bi gorelim, hep bana diyosun resim at diye sen de atsana :))
reflu mu var sende? o yuzden mi oturur gibi yatiyorsun?
Kız o kadar ince düşünme unutma sakınan göze çöp batar. Çocuğu biraz rahat büyütmek lazım benim yeğenim senin dediğin gibi biraz pinpirikli büyütüluyor komşununda aynı yaşta bir bebeği var çok şaşırıyorum bizimki öyle nazlı ki yeni yürüyor 15 aylık bizimkiler aman ďüşer aman boğulur filan diye titriyor çocukta durmadan boğuluyor şu içse genzine kaçar komşunun ki ne düşer ne boğulur ağzına birşey alınca ben diyorum boğulacak bişey olmaz abla çıkarır geri diyor gerçekten öyle oluyor ben şok.benim aldıklarımdan birisi bu. :) geldi de açıp bakmadım henüz. misafir vardı evde kaldırdım sonra da unuttum. :)
bir de bu emzik zincirlerinden de korktum ben awf kızlar. çok cici duruyor da kopar da yutar mı acaba benim sıpam. ben sanırım pimpiriğim çok. klasik eczaneden zincir şeklinde alırım zinciri sanırım. aklım kalır ay koptu mu yutucak mı boncuğu diye. :/
Ben baby tech alacağım diye dolanıyordum sonra mağazada gördüm teşhir ürünü diye mi bilmiyorum ama çok dayanıklı gelmedi basit bi düzenek gibi bi de parmaklık olan yerler plastik gibiydi ahşap olanı da varmış ama burda başka bi arkadaş öyle demişti almıştı hatta hangi modeli bilmiyorum benim gördüğüm kahve ve beyaz olandı.Yok canim. Baby Tech markasinda var benzeri. Sallanabiliyor. Buradan bi'kaç arkadaş mağazada gormus, belki onlar fikir verebilir.
Ben bunu evin icinde kullanmak icin aldim acikcasi. Ilerleyen donemlerde oyun alanina donusmesinden ve sallanmadigi icin tercih ettim.
Buyuyen besiklerde kademe yerine asansor trabzan oluyor on kisminda genelde.
Kız o kadar ince düşünme unutma sakınan göze çöp batar. Çocuğu biraz rahat büyütmek lazım benim yeğenim senin dediğin gibi biraz pinpirikli büyütüluyor komşununda aynı yaşta bir bebeği var çok şaşırıyorum bizimki öyle nazlı ki yeni yürüyor 15 aylık bizimkiler aman ďüşer aman boğulur filan diye titriyor çocukta durmadan boğuluyor şu içse genzine kaçar komşunun ki ne düşer ne boğulur ağzına birşey alınca ben diyorum boğulacak bişey olmaz abla çıkarır geri diyor gerçekten öyle oluyor ben şok.
benımde aklıma takılan buydu aynı seyı düşünmüşüzbenim aldıklarımdan birisi bu. :) geldi de açıp bakmadım henüz. misafir vardı evde kaldırdım sonra da unuttum. :)
bir de bu emzik zincirlerinden de korktum ben awf kızlar. çok cici duruyor da kopar da yutar mı acaba benim sıpam. ben sanırım pimpiriğim çok. klasik eczaneden zincir şeklinde alırım zinciri sanırım. aklım kalır ay koptu mu yutucak mı boncuğu diye. :/
Tekstil kısmı biraz abartı oldu benim, listelemiyim hiç :) Hem sağolsun bebişleri büyüyen arkadaşlarım küçülenlerini verdi, hem ailem bir heves ne görse aldı, hem de ben yıllardır bu anı beklediğimden olsa gerek biraz fazla saldırdım alışverişe :)
Ama tekstil dışındaki şimdiye kadar aldıklarımı not etmiştim, onu paylaşabilirim.
-Küvetindeki suyu ölçecek derece
-Yıkanınca kullanmak için başlıklı havlu kundak
-Saç fırçası ve saç tarağı
-Kilotlu çorap - normal çorap - örgü patik
-Göğüs Kalkan'ı
-Göğüs ucu silikonu
-Göğüs Pedi
-Reflü yastığı
-Süt saklama kabı
-Bebek çamaşır yıkama filesi
-Cam biberon
-Emzirme yastığı
-Ev tipi anakucağı
-Maxi Cosi anakucağı
-Bebek arabası
-Emzik askısı
-Kauçuk ve silikon olmak üzere 2 emzik
-Pişik Kremi
-Alt açma takımı
-Müslin Bezi
-Pamuklu kundak battaniyesi
-Normal battaniye
-Bebek telsizi
-Organik örgü uyku arkadaşı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?