2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızım doğduğunda vardı bizimde kuşumuz kesinlikle çocukla aynı oda da olmamasını istedi drumuz... diğer odaya koymuştuk onda çok üzülüp hastalandı kuşumuz

Yok canim. Baby Tech markasinda var benzeri. Sallanabiliyor. Buradan bi'kaç arkadaş mağazada gormus, belki onlar fikir verebilir.

Ben bunu evin icinde kullanmak icin aldim acikcasi. Ilerleyen donemlerde oyun alanina donusmesinden ve sallanmadigi icin tercih ettim.

Buyuyen besiklerde kademe yerine asansor trabzan oluyor on kisminda genelde.

Ben çok fazla bir şey almayı düşünmüyorum açıkçası... dığumdan sonra gidip alırım bebeğin vücut tipini bilemeyeceğim için... kızımda aldıklarımın çoğunu giydiremedim ben

baktim simdi baglanacak yer yok, o zaman 3 yönü de birbirine bagli dikilmesi lazim.. oval besikteki gibi.. yoksa duzgun durmaz herhalde..

Duzgunden ziyade tam tur dikilse bile cocuk 3-4 aylikken hareketlendiginde tutma refleksleri guclendigi zaman cekip devirebilir, yuzune getirilebilir kose baglantilari olmayinca.

Gerci saglik orgutleri, daybed'leri 1-2 yasa kadar bumper'siz kullanmayi onerdigi icin o sekil uretiyorlar herhalde de, teshire bumper'li urun koyup baglantisinin olmamasi enteresan olmus.

Ya akvaryum da cok guzel bir sey. Lise, universite zamaninin neredeyse tamaminda vardi benim de akvaryumum pirana, silver shark, oscar cichlid, puffer falan besledim donusumlu. En son puffer'larin bakimi cok zorladi tuzlu su akvaryumuna cevireyim diye hepsini elden cikardim kaldi oyle. Belki bebekten sonra yine yaparim. Esim acaip istiyor.

Kus hastalik Mavi. Benim rahmetli babam senin gibiydi. Dogdum bu yasima geldim ondan bizimkilere gecen hastalik yuzunden evimizde hep kus vardi. Ondan vazgecemezsin yani unut. Sen bi' de grass paraketin sesini duy, kacacak delik ararsin. Erkeklerinin rengi falan guzel yine. Disisi tam bi' gudubet. Ciftlesme donemi haric igrenc otuyor ustune. 7-8 senedir annemle yasiyor ona ragmen hic sevemedim o kusu.
Bi' de onun yuzunden kuslarim olunce iyice gicik oldum. Bi' kere evden kacmisti tam kurtulduk oh bee dedim. Annem gitti iki ay sonra tesadufen yakinlardaki kuscuda buldu aldi geri geldi.

Benim bebeklerim cok tatliydi ya. Ben eve girince cildiriyorlardi resmen. Esim doing doing'ler diyordu onlara otuslerinden dolayi.

Uzun yol gelebilecek olsalar ben talip olurdum vereceklerine.

Ben çok fazla bir şey almayı düşünmüyorum açıkçası... dığumdan sonra gidip alırım bebeğin vücut tipini bilemeyeceğim için... kızımda aldıklarımın çoğunu giydiremedim ben

işte tecrübeli olunca anne böyle oluyor sanırım. ben aldım bir sürü şey, cartestan çoğu. kalıpları küçükmüş sanırım elimde patlayacak çoğu. daha şimdiden hediyeler gelmeye başladı bir sürü. herkes alma dese de ilk işte napayım insan heves ediyor.

dün öğrendim, annem ve tanıdıklarından sanırım 5-6 tane battaniye yapmışşlar, kv de yaptırıyomuş bir sürü battaniye yelek vs. kısmetli olacak maşallah da, bi kere kullanıp kaldırıcam sanırım tüm herşeyi.

aynı model degıl ozaman benım kı mumkun degıl oluru yok. bı de taş agır geldıgınden cengellı iğne hep yan yatıp ortada kalıyo
Benimki şu canım birebir saç bandı filan buradaki gibi geldi benim ki.

Bu arada İnstagramda emzik zinciri diye bi yer var emzik Zincşri + bulut yastık 40 tl kargo dahil düşünen olursa ben sipariş verdin

Ben sadece emzik zincirini 47 ye aldim yastigi almistim onceden :)
Kızlar bu emzik zincirini ben boncuklarını alıp kendim yaptım. Bunu bile parayla alırsanız iflas edersiniz çok kolay boncukları ipe diziyorsunuz oldu bitti.

ben asıl yastık ıcın aldım valla calıstıgımdan alısverısı bıle ınternetten yapıyorum boncuk alacak hıc enerjım yok bu arada gecelık takımını nerden ne kadara aldım sorması ayıp

benim aldıklarımdan birisi bu. :) geldi de açıp bakmadım henüz. misafir vardı evde kaldırdım sonra da unuttum. :)

bir de bu emzik zincirlerinden de korktum ben awf kızlar. çok cici duruyor da kopar da yutar mı acaba benim sıpam. ben sanırım pimpiriğim çok. klasik eczaneden zincir şeklinde alırım zinciri sanırım. aklım kalır ay koptu mu yutucak mı boncuğu diye. :/

ben asıl yastık ıcın aldım valla calıstıgımdan alısverısı bıle ınternetten yapıyorum boncuk alacak hıc enerjım yok bu arada gecelık takımını nerden ne kadara aldım sorması ayıp
Bende sorucaktım ayn şeyi hangi siteden acaba internet alış verişi sevilmezmi yaaa :)))

Ya varya eve girdiğimde seslerini duyamayayim bişey mi oldu diye odalarına dalıyorum. Ben baya baya kuşcu olmuştum ya kuş pazarlarına gidiyordum oraya giden tipleri bi görsen herkes bana bakıyordu yemi çuvalla alıyordum vitaminler ilaçlar bizim yok onların ecza dolabı vardı
Çocuk odasının adı bizde kuşların odasiydı komşular bişey anlatırken çocuk odası diyince ben bi düşünüyordum o oda hangisi diye. Benim forpuslar fena gürultücü ama görünüşleri o kadar güzelki netten baksana süperler forpus papağanları. Turkiyede yeni yeni bakıliyorlar yoktu hiç bi kaç seneye kadar. Akşam burada gece 12 de bi düğün sesi vardı bende yalnızdım evde sinir oldum silah filan sesi geldi kendim tedirgin oldum diye düşünmedim şikayet etmeyi ama kuşlarım birden çırpınmaya bağırmaya başladılar korktular hemen ışıklarını yaktım ama sinir oldum şikayet edecektim neredeyse.

Kizlar bışe sorcm kan uyusmazlıgı olam varmı ındırect combs test dıye bıse yapılıoms heralde de doktorım bse demedo henüz
evet ben 2 kere yaptırdım ilk özzel gittiğim doktorum istemişti ,2.si ise devletteki doktorum. 2sindede negatif çıktı çok şükür pozitif çıkarsa da iğne yapıyorlar doktorum kafaya takılacak bir şey olmaz ilk gebeliklerle kanama olmadığı sürece demişti bana

şu zilliyi bi gorelim, hep bana diyosun resim at diye sen de atsana :))
reflu mu var sende? o yuzden mi oturur gibi yatiyorsun?
Gebelik öncesi midem turp gibiydi valla bilakis yüksek yastıkta asla yatamazdım. Hamile kalınca ilk 4 aya yakın kustum, mecbur başımı çift yastıkla destekledim. Şimdilerde de bebek büyüdükçe benim mide kapakçığı tam kapanmıyor. Mide yanmam falan sıfır nerdeyse çok şükür. Ama işte düz yatarsam yediklerim yanmasız da olsa geri geliyor.. Bu haftadaki yeni gelişmemizde gerdan kısmımda sanki fil oturuyor :) Eğer doğrulursam sanki fili yutuyorum da geri gidiyor, düz yatarsam fil gırtlakta nefesimi kesiyor :))

Daha geçen gün attım ya oyuncaklar göbişimde :) Seni mi kırıcam ama bi ara yan profilden de çeker atarım :)

Kız o kadar ince düşünme unutma sakınan göze çöp batar. Çocuğu biraz rahat büyütmek lazım benim yeğenim senin dediğin gibi biraz pinpirikli büyütüluyor komşununda aynı yaşta bir bebeği var çok şaşırıyorum bizimki öyle nazlı ki yeni yürüyor 15 aylık bizimkiler aman ďüşer aman boğulur filan diye titriyor çocukta durmadan boğuluyor şu içse genzine kaçar komşunun ki ne düşer ne boğulur ağzına birşey alınca ben diyorum boğulacak bişey olmaz abla çıkarır geri diyor gerçekten öyle oluyor ben şok.

Ben baby tech alacağım diye dolanıyordum sonra mağazada gördüm teşhir ürünü diye mi bilmiyorum ama çok dayanıklı gelmedi basit bi düzenek gibi bi de parmaklık olan yerler plastik gibiydi ahşap olanı da varmış ama burda başka bi arkadaş öyle demişti almıştı hatta hangi modeli bilmiyorum benim gördüğüm kahve ve beyaz olandı. Minigim17 tahterevalli otto beşiğe de bakabilirsin onu da beğendim ben

yok kız emeklesin, yürüsün,takılsın düşsün, kendi yesin onların hepsine ben de varım, hiç birine müdahale etmem. serberst yetiştirme taraftarıyım da minik boncuk sonuçta, kopar da ağzına atar diye korkarım. ya da küvette de ben çarpar düşürürüm diye korkarım maalesef.

benımde aklıma takılan buydu aynı seyı düşünmüşüz ben minikken takıcam daha ısırıp koparma evresıne gelmeden baktım kopup bogazına kaçaçak bısey bır yere süs niyetine takarım üzerinde isim yazıyor çok cici duruyor

Senin liste de kendi eksijlerimi gordum daha dogrusu planyayip sipariş vermeye unuttuğum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…