2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Teşekkür ederim canım fiyatı uygun diye mi ordan aldın sebamed i nerden aldın

giyisi hariç herşeyi sipariş verip duruyorum tatlım. internette en güvenilir n11 de var. zaten çoğu sitede aynı fiyata satılıyor. birden fazla satıcı olduğu için fiyat farkedebiliyor. kontrol edip alabilirsin.

sebamedin jokerde indirimi vardı, 1 alana 1 bedavaydı. bebek şampuanı ve banyo köpüğü almıştım o zaman. jokerde her akşam saat 22 ile sabah 10 arası indirim oluyor. genelde gereksiz şeylerde indirim oluyor, arada güzel şeyler yakalayabilirsin. gerçi sitelerini hiç sevmiyorum.

canim göğüs kremimi kucuk? ondan kucucuk sursen yetiyor.. yogun zaten.. benimde kucuk tuptu aylarca kullandim. kizimda catlama vs hicbirsey olmadi.
ama doktorum 30.haftadan sonra surmeye basla demisti.
catlama %40 krem. %60 i bebek dogduktan sonra dogru emzirme. uzun sure memede birakmama. 2 saate 1 emzirme mesela. bebege meme basligini doğru kavratmak.

Canim 30 haftadan sonra doktorun da son randevu olmuyor dogum tarihinden 4 hafta once en son randevuyu veruyor hastanede en son 2 hafta once olmasi lazim..cati muannesi falan hastanedeki son randevularinda yaparlar ama sen herhangi bi sancin suyun agrin oldugu zaman direk hastabeye gidebiliyorsun onlar seni nts falan bagliyorlar suana kadar hic hastnaeye gitmedik butun testlerimi doktorum yapiyor..
Semmelweise yazilacagini soyleseydin sana kendi doktorumu ayarlardim o semmelweiste oberartz cok cok iyi bi doktor
Senin ozel sigortan vardi sanirim oyle hatirliyorum yada yok mu

hem göğüs ucu kremi hem de pişik kremi minicik canım. pişik kremini bilemedim nasıl kullanmak gerek. her alt değiştirmede pişik kremi kullanıyor muyuz Denas'cım?

Onu hiç bilemedım canım pişik kremı cok daha çabuk bıter :/ sen nerden ne kadara aldın. Ben daha almadım amerıkadan gelır umudu ıle beklıyorum o yuzden kutularının küçük oldugunu bılıyorum ama gormedım
Bızım yüz kremlerı fılan gıbı bışey galıba

n11 den 90'ar tl bayıldım. yüz kremleri ne kadar büyüklükte fikirsizim tatlımcım, şöyle diyeyim. bende küçük bekliyordum da hakkaten küçük çıktı. kapaği 1 liradan azıcık büyük olabilir. gözünde canlanır mı bilemedim.

Hametan yaaaaa her acmakta suruceksin mis gibi

yok canım özel sigortam, yüksele mi gidiyorsun yoksa? allahın avusturyasında yoklukla hayatımıza devam edeceğiz :) bu türkiyedekiler zırt pırt hastaneye doktora gidince kıskanıyorum ben ya. acaba çocuğa birşey oldu da ben mi çok rahatım diye düşünüyorum. burada kimse hastaneye gitmiyormuş gibi bir algım var o nedenle gidecek olsam da değil 2 kere 50 kere düşünürüm.

hastane randevumu 36. haftaya verdiler ama sonrası için birşey demediler bana. zaten semmelweissta kaydımı yapan teyze bayağı aksi filan biriydi. ingilizce bilmemesine birşey diyemem tabi ama biraz anlaşmak için çaba sarfeder insan ya. ben özel ebe tutayım dedim, kendimi rahat hissederim diye, semmelweissin kabul ettiği 6 ebenin 5i tatilde (malum xmas ve sonrasın 6 ocağa kadar olan tatil) diğeri ingilizce bilmiyor. hastane turunda ordaki ebeye sordum, dedi ki genelde 3 ebemiz hazır oluyor, hatırlatın size ingilizce bilen verelim dedi. biraz kelime öğrenicem almanca ittir, dur, nefes al filan :)

Bende bugün doktora gittim geldim dün doktor çağırdı 50lik şeker yüklemesi yaptırmıştım yüksek çıkmış diye 100lük yapmak istedi ama ben istemedim. Yediklerime dikkat edip evde takip edeyim dedim zira bu ara tatlıya başladım ben isterim ama sen istemiyorsan tabi sen bilirsin dedi evde takip et aç ve tok not al dedi. Birde idrar yolu enfeksiyonu çıktı monurol verdi. I ikizcan2016 ailemizin eczacısi sana danışayım doktor bana gyno Ferrari sanol, cals-d3 ve magnorm 365 mi vermişti daha önce alıyordum onları şimdi tekrar yazmış onları eczanedeki bayan bulantınız oluyormu dedi bu ara sabahları oluyor ama ben ilaçlardan olduğunu düsunmemiştim bu ilaçlar yapabiliyor dedi başka bir ilaç tavsiye etti osteocare bu hap olduğu için yapmaz dedi kardeşimde hamile bunu kullanıyor dedi aldık. Doğru bilgi midir yoksa ilacı satmak için mi dedi ne dersin ben almayacaktım eşim alalım dedi bulantına iyi gelir belki dedi. Bunu alında gyno ferroya da mı gerek olmayacak?

Kızlar geçen gün doktora gittim 23+2 ken.
Bugün 23+4 üz.
Yarın ayrıntılı ultrasona gidicez.

Aklıma şu takıldı. Doktor bebek 530 gram 28 santim demişti.
Verdiği ultrason kağıdında 533gr+80gr yazıyor bu ne demek.

Fl:39.5 mm gibi bir şey 28 santim gibi birşey çıkıyor ama bu gramı anlamadım.

533gram+80gram yazmasını?

İlk kez mecburiyetten gittiğim bir yerdi o yüzden sorma şansım yok. Suratsızdı zaten gayet.Sizce bu ne demek beni bi aydınlatın.

cordeliac sen bilirsin. Vasfiyeteyzeniz sende tecrübeli annelerimizdensin bilme ihtimalin yüksek geliyor.

Ahanda göğüs ucu+pişik kremi canım, ikisi tek elime sığıyor da yer bilem kalıyor o derece küçükler :) Ama Denasın dediği gibi yeterler bence. İlk denemeleri yaptım öyle normal kremler gibi parmağını daldırıp almıyorsun. Kremin üzerinde parmağını hafif gezdirsen yetiyor. Kıvamı kremden çok vazelin gibi.

Eklentiler

• IMG_1891.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 57
normal mi doğurdun canım? 24 saatten sonra devam ettiler mi normal için zorlamaya?
Yok kuzum kalbi yavaşlayinca sezeryana aldı hemen.17 sene öncesiydi normal doğmaz dedi.sezeryandan korkuyordum bu kadar yaygin degildi o zaman.benim zorumla bekledik o kadar.sonra kızdı götürdü sezeryana :)

80gr alti ustu olabilir demek oluyor o kilosunun yaninda yazan gram :)

Benim bildiğim o +80 gram ultrason cihazının yapmış olduğu ölçümde 80 gramlık bir sapma olabileceği yönünde. Yani bebek 533 gramdan 80 grama kadar daha ağırda olabilir düşükte olabilir demek. Ama yanlış biliyor da olabilirim, diğer arkadaşlar bakalım ne diycek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…