2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Geçmiş olsun canım ben dün tam öyle toplandığı anda nstye girdim ağrım olduğu halde sancım hiç çıkmadı.

orasi oyle canim, ben de max.2hafta dayaniyorum..
soyledim yeni doktoruma da ben 4hafta bekleyemem dedim :)
en azindan 2 hafta sakin, kendimi dinlemeden, kafami oyalamayi ogrendim :)
dusunmuyorum, unutmaya calisiyorum..
yarin 2 hafta doluyor aslinda ama esim de gelsin diye cumartesiye aldik randevuyu.. simdi pisman oldum mesela, keske yarin olsaydi diye bi kudurma geldi suan :)))
alisveris isleri guzel oyaliyor :)

Dennismasal nasıl oldun sahi?

Sanki rahatsızdın bayram döneminde o ara hiç takip edemedim.

İyi misin?

İkiz sen doktor kime gidiyorsun?
Ankarada olduğuna yeni dikkat ettim.

Bu arada bende 4 hafta duramam 2-3 hafta maksimum diye pazarlık yapıcam zaten 2 hafta sonra çağırdı :))

Bak bakalım ne kadar olmuş seninkiler :)

Kiloları gelişimleri eşit mi ilerliyor?çok fark var mı

Canim ben Chicco'nun Ekstra Emici Yumuşak Banyo Süngerini aldım. Saf alerjik olmayan selüloz fiberden yapılmış.

Ama sonradan Ayşe Öner'in bebek yıkama videolarını seyrettim, hani şu annelerimizin kullandığı bildiğimiz tülbentler var ya onlardan kullanıyor kadın. Çeyizimdeki tülbentlere baktım kumaşları biraz kalın geldi gözüme. En mantıklısı bence senin de dediğin gibi müslin bezler.. Chicco'yu deniycem mutlaka ama sanki müslin ağız bezi daha iyi iş görücekmiş gibi bir his var içimde :) Yine çeyizimdeki en yumuşak lifime bile baktım ama müslin kadar yumuşak gelmedi gözüme.

lifler ba bile sert geliyor yawf, ben sıpama kullanamam muhtemelen. müslin bezleri bana da mantıklı geldi şimdik. müslin olur kuzu yawf, olmadı elimle bastırmadan kendim sabunlarım,

Zaten yorgan, battaniye falan alma kuzum. Inan bana kullanamayacaksın. Ben onları hani şu kendi yaptığım ve aldığım battaniyeler harici doğum sonrasına bıraktım. Neden dersen ani bebek ölümleri sendromu riskine karşı ilk aylarda boğulma tehlikesinden ötürü kullanılması tavsiye edilmiyor. Onun yerine sıkıca gerebileceğin yatağın ebatından bi' tık küçük lastikli çarşaflar ve uyku için sıcak tutacak uyku tulumları al 5-6 tane. Kışın bebek arabasıyla çıkarım dersen de arabaya uygun bir kış tulumu ya da astronot tulum al. Battaniye ile uğraşma. Çok da kalın olmasın uyku tulumları bu sefer bebek içinden normal şartlarda çıkardığın zaman üşür. Çarşaf da gergin olsun ki kaydırıp toplamasın altında diye. Bi' tane penye battaniye ve müslin aldım. Birer tane daha alırım herhalde. Kıyafet konusuna hiç girmiyorum ben b*bunu çıkardım. Çıkarmaya da devam ediyorum. 20 tane falan sadece benim aldığım uzun kollu zıbın oldu. Gelecekler, öteki alınanları saymıyorum. Daha da almaya devam ediyorum kendimi tutamayıp. :/

Eldiven hiç almadım henüz. Bebeğin elleri çıplakken daha rahat oluyormuş özellikle kolik durumunda. Tırnakları kesin yeterli diyorlar. Yine 3-5 tane alırım ben de önlem amaçlı. Tırnak demişken bu taraklı, dereceli falan komple bakım setlerden alma boşu boşuna. Çıt çıt makas dışında hiçbiri işe yaramıyor. Hele tarak o chicco'nun 2'li fırça seti var o setteki tarağın bir tanesi doğal at kılı. Yeğenime kullanırken, kafasında taraktan kopan üç beş tane kıl kalıyordu. Yutma riski var. Hiç girme. Doğunca saç durumuna göre al tarağını falan.

Kundak alırsan da hazır al. Woombie, swaddleme falan tarzında. İlk zamanlar muslin bezle kundaktan kol bacak olayına hakim olmadığımız için korkuyorum ben açıkçası. Bu kısmı henüz bende halletmedim.

Şampuan, deterjan, bakım ürünleri, bez, ıslak pamuk vs. hallettim yazdım daha önce zaten. Az çok kafanda bir şey oluşmuştur. Ona göre halledersin.

Emzik natursutten aldım. Bi' tane daha arkadaşım getirecek. Başka bir marka daha sipariş verdim. Emzik askısı da düz bir şey aldım. Boncuklulardan almadım, koparma ihtimali yüzünden. Tutmaz ihtimaline karşılık benim emzikler fazla.

Biberon yoomi set aldım şimdilik sadece. Duruma göre cam bi' biberon daha alırım belki.

Emzik kutusu, sterilizasyon makinesi, telsiz, ateşölçer, buhar makinesi, termometre vs. alınacak. Göğüs pompasını hastane tipi profesyonel bir şey kiralayacağım ilk etapta. Sen almak istiyorsan ev tipilerden al. Aldığım biberon şarj edilebildiği için ekstra ısıtıcı almadım. Kettle'im mama ısıtıyor bir de. Umarım emziririm ve bunlara gerek kalmaz. Isıtıcı alırsan da taşıyabileceğin ufak bir şey al.
Termos da düşünmüyorum henüz.

Sıcak su torbası, soğutucu jel falan alınmalı. Bebeğin ecza dolabı için. El altında bulunsun diye.

Gaz, pişik işinin benden kalanını eşimin ailesi halledecek. Konuda yazdık bunu da çözersin zaten.

Yastık, reflü yatağı, babynest falan almadım. Almayı da düşünmüyorum. Sen istersen alabilirsin.

Anakucağı yerine de daha iyi bir alternatif bulamazsam doomoo bouncer alacağım kuvvetle muhtemelen. Çocuk sallansın istemiyorum -yine kendimce tıbbi sebeplerden. - Bu birkaç aparatla hem kendi kontrol edebileceğin, çok minimal seviyede manuel sallanan bir ana kucağına dönüşüp, sonradan +30 kg'ya kadar koltuk olarak kullanabiliyor. Ortopedisi de ideal.

Banyo malzemeleri, küvet kısmını da yazdık zaten önceden.

Oda işine gelince ahşap park yatak almıştım ben zaten. Gayet büyük kaliteli ve kullanışlı. Herkes ikinci bir yatak alma diyor o yüzden ikinci yatağı doğumdan sonrasına erteleyip şifonyer, dolap ve emzirmek için normal ikea'daki poang tipi bir koltuk alacağım pufla. Emzirme koltuklarında çocuk büyüdükten sonra anneyle bebek sıkıştığı için verimsiz oluyor. Dinlenme koltuğuna dönüyor anca falan diyorlar. Gerek yoksa hiç yer işgal etme.

Anlayacağın bir listem yok yani şu an. Gözüme kestirdiğimi araştırıp, alıyorum durumundayım. Çocuk da aldıkça bitmiyor ihtiyacı. Muhakkak yeni bir şey çıkıyor o sebepten tam bir liste veremiyorum.

Bebek arabası, oto koltuğu işini amcaları halletti bizim veledin.
Bir de asla kullanmayacağım yürüteç, bisiklet gibi saçmasapan hediyeler geldi. Yer işgali sadece şu an. Almaya kalkan olursa da izin verme bence.

Yaptırdığım şeyler de var altına sermelik patchwork örtü. Uyku tulumları gibi. Bunu da duruma göre halledersin.

Tatlım benim aldığım ip spagetti yarn diye geçiyor. Senin yolladığın video ve fotoğrafta bu penye ipin üstüne normal iple örüyor oda ilginçmiş onu görmemiştim hiç.
Banyo işine gelince yakınımda biri yeğenim biri arkadaşımın kızı iki bebiş var onlarda dediğin gibi Müslim ve tülbent kullanıyorlar. Ben ağız bezi yapmak için mermerşahi aldım 1 metre oda tülbentin bi çeşiti daha kalitelisi onlardan birinide banyoda kullanırım baya çıkacak bir metreden.
Bu lcw nin ter için olan sırt bezleri kullanışlı ve şirin gerçekten yeğenimin var iyi oluyor.

Yok o Ayşe Öner'in kullandıkları mermerşahı kumaş kuzum. O muslinden bile ince. Aslında mefruşatçılarda metresi 2.5/3 lira bir şey. Alıp elimize göre bir kese dikebiliriz. Islanınca daha da yumuşak oluyor onlar. Bir de bu ipek keselerin saten olanları var, peeling için sert olanların aksine. %100 gerçek olursa o da iş görür diye düşünüyorum. Yeni aklıma geldi. :) Ben mutfakta bulabildiğim zaman selüloz fiber sünger kullanıyorum. Emin ol darmaduman oluyor. Banyoda da bizim Gürcü lifleri var. Palmiyeden, kabaktan falan yapılıyor ama bebeğe inanılmaz sert gelir o da. Mermerşahı ya da muslin en mantıklısı gibi şu an.

cordeliac fotoda bellimi baya büklüm büklüm oluyor büyüdükçe lahana gibi.

Kuzucum senin ya elin çok sıkı ya da tığın numarası küçük gelmiş. Büyük ihtimal tığ numarasından diyorum ben. Baksana ilk sıraya araları boş boş olmuş hep. Öyle olmaması gerekiyor.

Kuzucum senin ya elin çok sıkı ya da tığın numarası küçük gelmiş. Büyük ihtimal tığ numarasından diyorum ben. Baksana ilk sıraya araları boş boş olmuş hep. Öyle olmaması gerekiyor.
Bana sıkı ördüğüm için olabilir diyor herkes bende gevşek örmeye çalışıyorum birde çok söktüm ördüm ondan oldu o delikler sanıyorum bu iple tığ girebilmesi için birazda delik olmak zorunda tığım ince değilde canım kalın olabilir diye düşünüyorum iplikçi verdi 10 numara tığ 8 le denemek lazım birde ama çok farkedermi bilemedim. Ya olmazsa çarşamba kursa götürüp soracağım yan sınıf örgü sınıfı ama işte ben sabırsız illa kendim bulacağım doğruyu inadım inat ... uğraşıp duruyorum kaç gündür. İplikler kalitelidir büyük ihtimal tuva tekstilin ipiymiş şimdi dikkatimi çekti onların ürünleri iyidir genelde.

Sağol canım baya detaylı oldu :)
Bir liste yaptım bende baya bebeğin benim ne ihtiyacım olur yazıyorum durup durup.

Atıyorum 2 binlik ihtiyaç çıktı,kasımda bin liralık alınır,aralıkta bin liralık alınır diyoruz.Toptan girişelim mantığındayız.

Bebek arabasını almayacağım şuan ben o çocuğu kışın dışarı çıkaramam ben istesem bizimki oğlan doncak der istemez.onu Mart sonu gibi havalara göre alacağız artık.

Benim asıl düşüncem beşikti zaten. Ben yatağını,dolap şifonyerini aldım zaten. Ama beşik şart mecburen.
Onun için de anne yanı mı baksam dedim çok ufak dandik geldiler bana. Şöyle bir şey gördüm internette ama emin olamadım.o tülünü hiç istemiyorum ama çocuk 6 ay yatar bunda gibi geldi valla kaldım öyle :/

Asıl beşik sıkıntıya sokuyor beni.

Kıyafetide toptan hallettik (tabi dayanamayabilirim)bezi de aldık ilk bir ay kesin yeter.

Aman herşeyi alalım da ben bizimkinin niyeyse 40 hafta duracağını hiç sanmıyorum. Son ana bırakmak istemiyorum hiç.

Bunu örmek daha zor. Penye ip dengesizliğinde direkt gözükür. Mantık aynı ama.

Aynı anda aynı şeyi yazmışız. Mermerşahı alacağım ben de ekstra. Ağız bezi çok aldım.

Lcw'dan aldığım bez bunlardan. Omzuna seriyorsun pışpış kusmuğu için, bebeğin sırtına da koyabiliyorsun. Daha uzun ikiye katlı hâli bu. Inanılmaz güzel kumaşı. Keşke battaniyesi de olsaymış diye üzüldüm.

Eklentiler

• IMAG0092_1.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 96

Söküp örünce de ip bozuluyor. Ipin de güzel belli oluyor. Tığ genelde 10'la ve komple silikon olanlarla örüyorlar. Metal tığla 4 numarayla merserizeye batamıyorum ben. Batamama sorunu yaşıyorsan tığ büyük gelmiş olabilir ama onda da sıkışmaması lazım. Normalde de delik olur, üzerine ördükçe safları kapatır o boşluklar ya da alttaki ipten çeker sıkıştırırsın en kötüsü ama bu kapanacak gibi durmuyor yani o boşluklar. Bir süre elini rahat bırak, örme. Inat etme. Inat ettikçe daha çok sıkılaşıyor. Kendimden biliyorum. Ben de zaten yeni yeni öğrendim biliyorsun.
Kursa da sor bak o da mantıklı ama yeni başladığın için elinin dengesizliğine verirler muhtemelen. Ben de çok sormuştum yaparken instagram'daki örgücülere, elin ayarsız demişlerdi. Sahiden de öyleymiş. Yeni yeni düzeliyor.

Son düzenleme:

B bugza almıştı buna benzer beşik canım ona sorabilirsin bunun hakkında.

Benim toptan tek alışverişim mobilya olacak herhalde. Toptan almaya çıksam muhakkak ihtiyacım olmayan şeyler alıyorum ben aklımdakiler dışında ya da daha sonra daha kullanışlı bir şey görüp üzülüyorum.

Bak şayet öyle yapacaksan bu ay banyo küvet, şampuanlar, deterjanlar, bakım malzemeleri, emzik, biberon, süt pompası, sterilizatör, telsiz vs'ni hallet.

Onumuzdeki ay kendi bakim malzemelerini, geceliklerini, pijamalarini almadiysan hastane cikislarini, valizini, bebegin bakim cantasini falan hallet.

En son aya da eksikleri saklarsin. Onlari alirsin. Daha makul bir plan olur.

BEn örücem canım lif en saglıklısı

masmaviyim aralara zincir çekiyor olabilir misin.oyle gibi duruyor sanki orda

Bende lif orucem.killi mi sakallı mi ne diyorlarya o ipten.yumusacik oluyor kuzenime ormustum.yumusacik kopuk kopuk oluyor.1 günde de oruluyor.hatta yarım günde

ninocin canım ne yaptın gittin mi doktor kontrolüne?
Derin gıttım canım bı sıkıntı yok cok şükür
Yollarda yorulmuşum eve gelıp sızdım burayı okurken
O alttan hıssettıgım tık tık hıssı için damarların genışlemesı dedı tatmın oldum cevaba
Ama şu karnımın sertleşmesı ıçın o olabılır bu olabılır net bı cevap alamadım açıkcası :/
Sakin olup gunlerın gecmesını beklıycez artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…