Geçmiş olsun canım ben dün tam öyle toplandığı anda nstye girdim ağrım olduğu halde sancım hiç çıkmadı.Canım Dr dan geldım
Bu tık tık seslerını sordum
Benımkıde oradaki damarların genışlemesı dedı
Hanı tansıyon ölculurken damar sıkışıncada öyle ses gelır ya dıye açıklama yaptı
Yanı her bırı ayrı bışey dıyo
Benım Dr ; o da olur ,normal ,hamılelıkte olur dıye cevap verıyo herseye artık ben soru bıle sormuyorum nasıl olsa cevap aynı eşimede gulme gelıyo adamın cevaplarına
Karnım günde 4-5 defa taş gıbı oluyo dıyorum
Sıkılasıp gevşemiyorsa gazda olabılır yalancı Sancı da ya da bebek sırtını poposunu da dayıyabılır dıyo
Zaten baskada Seçenek yok ki
Hangısı işte onu Öğrenmek ıstıyorum
Ist un bı ucuna gıttım su yağmur trafıkte yıne bışey öğrenmeden geldım açıkcası
Off ıkızcan bana da bı Rahatlık gelse
her Dr Dönüşü bu sefer rahat olucam dıyorum
Ama ıkı hafta suruyo :))
Haklısın senınkıler tıkış tıkış takılıyorlar
senın rahatlığın geçsın bana da
orasi oyle canim, ben de max.2hafta dayaniyorum..
soyledim yeni doktoruma da ben 4hafta bekleyemem dedim :)
en azindan 2 hafta sakin, kendimi dinlemeden, kafami oyalamayi ogrendim :)
dusunmuyorum, unutmaya calisiyorum..
yarin 2 hafta doluyor aslinda ama esim de gelsin diye cumartesiye aldik randevuyu.. simdi pisman oldum mesela, keske yarin olsaydi diye bi kudurma geldi suan :)))
alisveris isleri guzel oyaliyor :)
Canim ben Chicco'nun Ekstra Emici Yumuşak Banyo Süngerini aldım. Saf alerjik olmayan selüloz fiberden yapılmış.Kızlar omuz bezi alacaksanız hiç düşünmeden Lcw'dan alın. 3'lüsü 9.90'dı. Inanılmaz güzel kumaşı, %100 pamuk. 50*17 cm ebatı. Bulsam battaniyesini de alırdım kesinlikle. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir de banyo süngeri işi var. Tecrübeli anneler, alanlar ne aldı acaba? Doğal deniz süngeri vardı aklımda ilk elden ama kullananlar hep pırtık pırtık olup dağılıyor falan yazmışlar. Çocuk çekip yutabilir falan diye korktum hareketlendiği zaman. Zaten iyi denebilecek markası da tr'de yok.
Müslin ağız bezlerini sabun bezi gibi kullansak falan olur mu ya? Lif örmekten başka çözüm gelmiyor bunun dışında aklıma.
Öbür sentetik süngerleri, yıkama eldivenlerini falan düşünmüyorum.
Canim ben Chicco'nun Ekstra Emici Yumuşak Banyo Süngerini aldım. Saf alerjik olmayan selüloz fiberden yapılmış.
Ama sonradan Ayşe Öner'in bebek yıkama videolarını seyrettim, hani şu annelerimizin kullandığı bildiğimiz tülbentler var ya onlardan kullanıyor kadın. Çeyizimdeki tülbentlere baktım kumaşları biraz kalın geldi gözüme. En mantıklısı bence senin de dediğin gibi müslin bezler.. Chicco'yu deniycem mutlaka ama sanki müslin ağız bezi daha iyi iş görücekmiş gibi bir his var içimde :) Yine çeyizimdeki en yumuşak lifime bile baktım ama müslin kadar yumuşak gelmedi gözüme.
Cordi rica etsem aldıkların ve alacakların listesini atar mısın bana da.
Kıyafet tamam gibi anakucağı ve odası da.
Yatak ne almalı yorgan battaniye vs bir tanıdığa yaptıracaktık ama annemle gerildik artık olmaz o iş.
Ne eksik halletmem gerek
Tatlım benim aldığım ip spagetti yarn diye geçiyor. Senin yolladığın video ve fotoğrafta bu penye ipin üstüne normal iple örüyor oda ilginçmiş onu görmemiştim hiç.Canım bak bunda çift ip olduğu için daha net anlaşılır diye koydum. Canlı videosu olduğu için ütülediğini sanmıyorum.
Bak ilk üç sırayı her deliğe bir tek, çift sık iğne örmüş. Sonraki dört sırayı her deliğe çift sık iğne örmüş. Ondan sonraki katlarda da yine en baştaki gibi ya da her deliğe bir sık iğne örerek en son sıraya kadar devam etmiş. En son sıra yine her deliğe iki tane sık iğne. Bi' de bu şekilde dene yine olmuyorsa iptendir kuvvetle muhtemel. O ayakkabı bağcığı gibi olan iplerden almadın inşallah? Onla sepet değil hiçbir şey örülmez zira.
Yarnart spagetti ya da kilerci iplik mi ne o en güzeli diyorlar penye ipte. Onlarda bu toparlanmaya sebep olan ipin yer yer kalın/ince olması durumu olmuyormuş pek.
Canim ben Chicco'nun Ekstra Emici Yumuşak Banyo Süngerini aldım. Saf alerjik olmayan selüloz fiberden yapılmış.
Ama sonradan Ayşe Öner'in bebek yıkama videolarını seyrettim, hani şu annelerimizin kullandığı bildiğimiz tülbentler var ya onlardan kullanıyor kadın. Çeyizimdeki tülbentlere baktım kumaşları biraz kalın geldi gözüme. En mantıklısı bence senin de dediğin gibi müslin bezler.. Chicco'yu deniycem mutlaka ama sanki müslin ağız bezi daha iyi iş görücekmiş gibi bir his var içimde :) Yine çeyizimdeki en yumuşak lifime bile baktım ama müslin kadar yumuşak gelmedi gözüme.
Bana sıkı ördüğüm için olabilir diyor herkes bende gevşek örmeye çalışıyorum birde çok söktüm ördüm ondan oldu o delikler sanıyorum bu iple tığ girebilmesi için birazda delik olmak zorunda tığım ince değilde canım kalın olabilir diye düşünüyorum iplikçi verdi 10 numara tığ 8 le denemek lazım birde ama çok farkedermi bilemedim. Ya olmazsa çarşamba kursa götürüp soracağım yan sınıf örgü sınıfı ama işte ben sabırsız illa kendim bulacağım doğruyu inadım inat ... uğraşıp duruyorum kaç gündür. İplikler kalitelidir büyük ihtimal tuva tekstilin ipiymiş şimdi dikkatimi çekti onların ürünleri iyidir genelde.Kuzucum senin ya elin çok sıkı ya da tığın numarası küçük gelmiş. Büyük ihtimal tığ numarasından diyorum ben. Baksana ilk sıraya araları boş boş olmuş hep. Öyle olmaması gerekiyor.
Zaten yorgan, battaniye falan alma kuzum. Inan bana kullanamayacaksın. Ben onları hani şu kendi yaptığım ve aldığım battaniyeler harici doğum sonrasına bıraktım. Neden dersen ani bebek ölümleri sendromu riskine karşı ilk aylarda boğulma tehlikesinden ötürü kullanılması tavsiye edilmiyor. Onun yerine sıkıca gerebileceğin yatağın ebatından bi' tık küçük lastikli çarşaflar ve uyku için sıcak tutacak uyku tulumları al 5-6 tane. Kışın bebek arabasıyla çıkarım dersen de arabaya uygun bir kış tulumu ya da astronot tulum al. Battaniye ile uğraşma. Çok da kalın olmasın uyku tulumları bu sefer bebek içinden normal şartlarda çıkardığın zaman üşür. Çarşaf da gergin olsun ki kaydırıp toplamasın altında diye. Bi' tane penye battaniye ve müslin aldım. Birer tane daha alırım herhalde. Kıyafet konusuna hiç girmiyorum ben b*bunu çıkardım. Çıkarmaya da devam ediyorum. 20 tane falan sadece benim aldığım uzun kollu zıbın oldu. Gelecekler, öteki alınanları saymıyorum. Daha da almaya devam ediyorum kendimi tutamayıp. :/
Eldiven hiç almadım henüz. Bebeğin elleri çıplakken daha rahat oluyormuş özellikle kolik durumunda. Tırnakları kesin yeterli diyorlar. Yine 3-5 tane alırım ben de önlem amaçlı. Tırnak demişken bu taraklı, dereceli falan komple bakım setlerden alma boşu boşuna. Çıt çıt makas dışında hiçbiri işe yaramıyor. Hele tarak o chicco'nun 2'li fırça seti var o setteki tarağın bir tanesi doğal at kılı. Yeğenime kullanırken, kafasında taraktan kopan üç beş tane kıl kalıyordu. Yutma riski var. Hiç girme. Doğunca saç durumuna göre al tarağını falan.
Kundak alırsan da hazır al. Woombie, swaddleme falan tarzında. İlk zamanlar muslin bezle kundaktan kol bacak olayına hakim olmadığımız için korkuyorum ben açıkçası. Bu kısmı henüz bende halletmedim.
Şampuan, deterjan, bakım ürünleri, bez, ıslak pamuk vs. hallettim yazdım daha önce zaten. Az çok kafanda bir şey oluşmuştur. Ona göre halledersin.
Emzik natursutten aldım. Bi' tane daha arkadaşım getirecek. Başka bir marka daha sipariş verdim. Emzik askısı da düz bir şey aldım. Boncuklulardan almadım, koparma ihtimali yüzünden. Tutmaz ihtimaline karşılık benim emzikler fazla.
Biberon yoomi set aldım şimdilik sadece. Duruma göre cam bi' biberon daha alırım belki.
Emzik kutusu, sterilizasyon makinesi, telsiz, ateşölçer, buhar makinesi, termometre vs. alınacak. Göğüs pompasını hastane tipi profesyonel bir şey kiralayacağım ilk etapta. Sen almak istiyorsan ev tipilerden al. Aldığım biberon şarj edilebildiği için ekstra ısıtıcı almadım. Kettle'im mama ısıtıyor bir de. Umarım emziririm ve bunlara gerek kalmaz. Isıtıcı alırsan da taşıyabileceğin ufak bir şey al.
Termos da düşünmüyorum henüz.
Sıcak su torbası, soğutucu jel falan alınmalı. Bebeğin ecza dolabı için. El altında bulunsun diye.
Gaz, pişik işinin benden kalanını eşimin ailesi halledecek. Konuda yazdık bunu da çözersin zaten.
Yastık, reflü yatağı, babynest falan almadım. Almayı da düşünmüyorum. Sen istersen alabilirsin.
Anakucağı yerine de daha iyi bir alternatif bulamazsam doomoo bouncer alacağım kuvvetle muhtemelen. Çocuk sallansın istemiyorum -yine kendimce tıbbi sebeplerden. - Bu birkaç aparatla hem kendi kontrol edebileceğin, çok minimal seviyede manuel sallanan bir ana kucağına dönüşüp, sonradan +30 kg'ya kadar koltuk olarak kullanabiliyor. Ortopedisi de ideal.
Banyo malzemeleri, küvet kısmını da yazdık zaten önceden.
Oda işine gelince ahşap park yatak almıştım ben zaten. Gayet büyük kaliteli ve kullanışlı. Herkes ikinci bir yatak alma diyor o yüzden ikinci yatağı doğumdan sonrasına erteleyip şifonyer, dolap ve emzirmek için normal ikea'daki poang tipi bir koltuk alacağım pufla. Emzirme koltuklarında çocuk büyüdükten sonra anneyle bebek sıkıştığı için verimsiz oluyor. Dinlenme koltuğuna dönüyor anca falan diyorlar. Gerek yoksa hiç yer işgal etme.
Anlayacağın bir listem yok yani şu an. Gözüme kestirdiğimi araştırıp, alıyorum durumundayım. Çocuk da aldıkça bitmiyor ihtiyacı. Muhakkak yeni bir şey çıkıyor o sebepten tam bir liste veremiyorum.
Bebek arabası, oto koltuğu işini amcaları halletti bizim veledin.
Bir de asla kullanmayacağım yürüteç, bisiklet gibi saçmasapan hediyeler geldi. Yer işgali sadece şu an. Almaya kalkan olursa da izin verme bence.
Yaptırdığım şeyler de var altına sermelik patchwork örtü. Uyku tulumları gibi. Bunu da duruma göre halledersin.
Tatlım benim aldığım ip spagetti yarn diye geçiyor. Senin yolladığın video ve fotoğrafta bu penye ipin üstüne normal iple örüyor oda ilginçmiş onu görmemiştim hiç.
Banyo işine gelince yakınımda biri yeğenim biri arkadaşımın kızı iki bebiş var onlarda dediğin gibi Müslim ve tülbent kullanıyorlar. Ben ağız bezi yapmak için mermerşahi aldım 1 metre oda tülbentin bi çeşiti daha kalitelisi onlardan birinide banyoda kullanırım baya çıkacak bir metreden.
Bu lcw nin ter için olan sırt bezleri kullanışlı ve şirin gerçekten yeğenimin var iyi oluyor.
Bana sıkı ördüğüm için olabilir diyor herkes bende gevşek örmeye çalışıyorum birde çok söktüm ördüm ondan oldu o delikler sanıyorum bu iple tığ girebilmesi için birazda delik olmak zorunda tığım ince değilde canım kalın olabilir diye düşünüyorum iplikçi verdi 10 numara tığ 8 le denemek lazım birde ama çok farkedermi bilemedim. Ya olmazsa çarşamba kursa götürüp soracağım yan sınıf örgü sınıfı ama işte ben sabırsız illa kendim bulacağım doğruyu inadım inat ... uğraşıp duruyorum kaç gündür. İplikler kalitelidir büyük ihtimal tuva tekstilin ipiymiş şimdi dikkatimi çekti onların ürünleri iyidir genelde.
Sağol canım baya detaylı oldu :)
Bir liste yaptım bende baya bebeğin benim ne ihtiyacım olur yazıyorum durup durup.
Atıyorum 2 binlik ihtiyaç çıktı,kasımda bin liralık alınır,aralıkta bin liralık alınır diyoruz.Toptan girişelim mantığındayız.
Bebek arabasını almayacağım şuan ben o çocuğu kışın dışarı çıkaramam ben istesem bizimki oğlan doncak der istemez.onu Mart sonu gibi havalara göre alacağız artık.
Benim asıl düşüncem beşikti zaten. Ben yatağını,dolap şifonyerini aldım zaten. Ama beşik şart mecburen.
Onun için de anne yanı mı baksam dedim çok ufak dandik geldiler bana. Şöyle bir şey gördüm internette ama emin olamadım.o tülünü hiç istemiyorum ama çocuk 6 ay yatar bunda gibi geldi valla kaldım öyle :/
Asıl beşik sıkıntıya sokuyor beni.
Kıyafetide toptan hallettik (tabi dayanamayabilirim)bezi de aldık ilk bir ay kesin yeter.
Aman herşeyi alalım da ben bizimkinin niyeyse 40 hafta duracağını hiç sanmıyorum. Son ana bırakmak istemiyorum hiç.
Eki Görüntüle 1899286
BEn örücem canım lif en saglıklısıKızlar omuz bezi alacaksanız hiç düşünmeden Lcw'dan alın. 3'lüsü 9.90'dı. Inanılmaz güzel kumaşı, %100 pamuk. 50*17 cm ebatı. Bulsam battaniyesini de alırdım kesinlikle. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Bir de banyo süngeri işi var. Tecrübeli anneler, alanlar ne aldı acaba? Doğal deniz süngeri vardı aklımda ilk elden ama kullananlar hep pırtık pırtık olup dağılıyor falan yazmışlar. Çocuk çekip yutabilir falan diye korktum hareketlendiği zaman. Zaten iyi denebilecek markası da tr'de yok.
Müslin ağız bezlerini sabun bezi gibi kullansak falan olur mu ya? Lif örmekten başka çözüm gelmiyor bunun dışında aklıma.
Öbür sentetik süngerleri, yıkama eldivenlerini falan düşünmüyorum.
Derin gıttım canım bı sıkıntı yok cok şükürninocin canım ne yaptın gittin mi doktor kontrolüne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?