- 11 Ekim 2013
- 1.340
- 1.294
- 333
- 35
valla kışın ayıptır sölemesi kıçım donuyor benim yorgan içinde pek aklıma yatmıyor ama deneyerek öğrencez sanırım ben bi uyku tulumu bulayımCanım ben pamuk,kadife tulum,ulustan da eşimle aldığımız polyester gibi aldım.
Gece uykusunda çoğu uzman uyku tulumunu tavsiye etmiyor.Terleme sık olur ve soğudukça çocuk hasta olur diye.
Hukuklu bir arkadaşım var önceden hemşireydi.
İç zıbın,body üstüne tulum giydir yeterli.
Şapkasını tak,patiklerini giydir.
İstersen ince bir şey örtebilirsin üstüne dedi.
Bebeğin üşümesi bıngıldağından belli zaten iyice büzüşür gibi olur üşüyünce diye belirtti.
Önemli olan zaten kalın bir tulum değil.
Uzmanlar soğan sistemini öneriyor.
Yani kat kat giyinmeyi.
Çocuğu tek kat kalın giydirmek yanlış.
İnce kat kat giydirmekle daha iyi yalıtkanlık sağlanır,gerektiğinde bir parçası çıkarılarak vücut ısısını da dengelersiniz böylelikle bebek bunalmamış ve üşümemiş olur deniyor.
Dediğim gibi tulum kalın sıkı olsun diye bakma.
İç zıbın,body,tulum giydir,elini ayağını özellikle başını sıcak tut yeterli zaten :)
Offff sonunda memeleri kesip atıcam :)
valla kışın ayıptır sölemesi kıçım donuyor benim yorgan içinde pek aklıma yatmıyor ama deneyerek öğrencez sanırım ben bi uyku tulumu bulayım
evet, ustune kediler cikiyor diye yatagin ustune nevresim ortunce bosluk cok belli olmadi :)
alt acma unitesi almicam, dedigin gibi sifonyerin ustune alt acma minderi koyarim, e zaten yatak odasinda yasicaz 6-8 ay.. o koltugu da yatak odasina alicam, odalarinda yatmicaklar,
ben heves ettigim icin oda yaptim yoksa minicik biyer, odaya da benzemedi zaten
belki 1yaslarina gelmeden daha buyuk odali bi eve geceriz :)
bizim ev cok ayarsiz, salon 50m2, mutfak da buyuk, odalar bit kadar..
o tablayi nasi sabitlicek sifonyere, bozar mobilyani ya, bence de gerek yok yaptirma..
evet, ustune kediler cikiyor diye yatagin ustune nevresim ortunce bosluk cok belli olmadi :)
alt acma unitesi almicam, dedigin gibi sifonyerin ustune alt acma minderi koyarim, e zaten yatak odasinda yasicaz 6-8 ay.. o koltugu da yatak odasina alicam, odalarinda yatmicaklar,
ben heves ettigim icin oda yaptim yoksa minicik biyer, odaya da benzemedi zaten
belki 1yaslarina gelmeden daha buyuk odali bi eve geceriz :)
bizim ev cok ayarsiz, salon 50m2, mutfak da buyuk, odalar bit kadar..
o tablayi nasi sabitlicek sifonyere, bozar mobilyani ya, bence de gerek yok yaptirma..
Gurbetteki bir Ankaralı olarak söylüyorum; Botanik parkı, Seymenler Parkı, Tunalı, Ahlatlıbel, İncek, Gölbaşı, Odtü ormanı... :) Ohooo var bir sürü çayır çimen. Hem kuzun hava almış olur hem sen.Ben şimdiden üşüyorum Ankara'da.
Ocak,Şubat,Martta kafamı dahi uzatamam büyük ihtimalle :)
Birde cidden Ankara da bebekle nereye gidicez ki,ben bile gidecek yer bulamıyorum kızılaydan başka.
Valla biraz şansa bu süt sağma makinesi.
Kimi Philips,kimi avent bir numara derken medeladan vazgeçemeyenler var.
Avent ve medelayı inceler alır birini geçerim. Çok uçuk bir rakamda vermek istemiyorum. 200-250 anca.
Bu ürünlerin yorumları da şimdi annenin sütüne de bağlı kiminin az kiminin çok.
O yüzden kafa karışıyor.
Neyse ben doğurana kadar hepiniz doğurursunuz deneyip bana söylersiniz
Gurbetteki bir Ankaralı olarak söylüyorum; Botanik parkı, Seymenler Parkı, Tunalı, Ahlatlıbel, İncek, Gölbaşı, Odtü ormanı... :) Ohooo var bir sürü çayır çimen. Hem kuzun hava almış olur hem sen.Ben şimdiden üşüyorum Ankara'da.
Ocak,Şubat,Martta kafamı dahi uzatamam büyük ihtimalle :)
Birde cidden Ankara da bebekle nereye gidicez ki,ben bile gidecek yer bulamıyorum kızılaydan başka.
dun diger nick ine de yazdim canim, ali ergüne gidiyorum 2aydir..
memnunum.. riskli gebelik uzmaniymis.
ben avent aldim, ama cok fazla sagacak bisey kalicani sanmiyorum 2tane olunca :))
sagip bakiciya sut birakma gibi bi durumum da olmicak, ben kendim bakicam..
haa sagip da memnun kalmazsam baska da alirim :)
bu arada bebegi kat kat giydirmek yerine oda isisini ayarlamak daha mantikli degil mi?
en azindan bebegin uyudugu odanin sicakligini 25-26 da sabit tutmak gerekiyor bence..
ben kışa bayılırım ya yazdan nefret edıyorum tam kutup ınsanıyım valla=)sımdıden bı mutluyum dogum kısa gelıcek yorgan altında yatcam evde ıse gıtmeden dıe=))Bende yaz gelsin istiyorum :))
Gurbetteki bir Ankaralı olarak söylüyorum; Botanik parkı, Seymenler Parkı, Tunalı, Ahlatlıbel, İncek, Gölbaşı, Odtü ormanı... :) Ohooo var bir sürü çayır çimen. Hem kuzun hava almış olur hem sen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?