2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Vasfiyeteyzeniz süt sağma için aventin manueli bile harika deniliyor.
Medela da çok duyuluyor ama bir süre sonra güç kaybı oluyormuş.
Philips te memeyi çok iyi kavrıyor güzel deniliyor.

Aventi incele bir bence.

Ya hepsinin de ayrı ayrı memnun var memnuniyetsiz var bilemedim ki ya. Mesela,avent,lansinoh,mamajoo 4 ünden biri olacak ama hangisi hangisi
Geriye pek bir şey kalmıyor zaten. Ben şöyle ki avent ve lansinohtan vazgeçtim. Özellikle lansinoh'u hastanede bir arkadaşıma verdiler süt gelmeyince, işe yaramadığını gördüm. Avent için de kullanan tavsiyeleri iyi değildi pek vazgeçtim.

Mamajoo'yu ben de çok okudum blogger annelerden kuzum. Ben taşınabilir hastane tipi bir şey arıyorum ilk etap için. Normal makineye geçince aynı randımanda çeken mamajoo ve ameda'yı bir de medela'nın bir modelini tavsiye etmişler çok. Bu benim istediğim hastane tipi cihaz kullanan annelerin hepsi birden fazla cihazı, avent, lansinoh ve medela vs. kullanmışlar hemen hemen. Dezavantajları ve avantajlarıyla alakalı bir çok yazı var hepsinin.

Avent en az acıtan ve en sessiz çalışan, bebeğin emme refleksini taklit eden cihazmış. Bilmiyorum nedense bu özellik bana gereksiz geldi. Benim vücudum, psikolojim onun bebek olmadığının bilincinde. Bi' anne herhangi bir çocuk ağladığı zaman dahi süt hormonu salgılıyor. Doğal emzirmeyle kıyaslanamaz psikolojik etkisi bana göre. Medela'dan daha yavaş çekiyor diyenler, sütüm azaldı yazanlar, bebeğin emme refleksini taklit ettiği için çekim gücünü az bulanlar falan olmuş.

Medela'nın da dikkatsizlik sonucu pompa kısmına süt kaçmasıyla bozulmasından çok şikayet eden var. Pompa kısmı ıslanınca kuruyuncaya kadar çekmeme ya da motor değişimine kadar gidebiliyormuş arıza durumu. Bir de standart başlığı acıtıyor diye çok şikayet var. Ekstra üç tip başlığı oluyormuş kimi markaların meme ucuna göre. Meme ucu sıkışmasın, memeyi biberona vakumlama yapmaya çalışmasın diye doğru başlığı deneyerek almak gerekebiliyormuş meme ucuna göre. Medela'nın çekmediği sütü avent'in çektiği de olmuş. Ikisini birden kombin kullananlar var.

En son okumaya dayanamayıp şikayetvar'ı açtım. Lansinoh hakkında 200 tane şikayet vardı neredeyse. Sonra Avent ondan sonra Medela şeklinde devam ediyor. Hepsininki de farklı farklı sebeplerden... Lansinoh çekmiyor derken, medela'nın motoruna süt kaçtı gibi geneli.

O yüzden ben de Mamajoo ile Ameda arasında kaldım. Yanisi sen de doğru bir karar vermişsin gibi gözüküyor şimdilik.

Biberonda 5 oz/140 cc'yi tavsiye ediyorlar maksimum ilk etapta. Makineden sağdığını direkt biberonlayıp saklayabilirsin yani. Sadece anne sütü vereceksen biberonla Medela Calma biberonu tavsiye etmişler. Bebek emmediği sürece ağzındayken dahi akış bırakmıyormuş emzik kısmına ve bebeğin çekiş gücü kadar sütü ağzına bırakıyormuş.

Umarım faydası olur

Canım bak bu mesajın solunda ismimin altında Ozel Mesaj At yaziyo
Sırasıyla...

Resim
İsim
Üye
Ozel Mesaj at

Profile baktım galiba orda ben de bazı üyelere mesaj atma bölümünü göremedim birkaç kez.

Canım olmaz mı, oldu bile. Çok teşekkürler.

İşte benim sıkıntım o. İkinci hamilelik olduğundan vücudumu biliyorum aşağı yukarı. Benim sütüm az oluyor o yüzden medela ağır basıyor benden

cordeliac
canim bana bi battaniye demistin hani pahali biseydi neydi onun adi? :))
yavastan aldiklarimi yikiym dedim, annemin aldigi pufidik mora battaniyeler vardi, guya mikrobu kirilsin diye 60derecede yikadim :)))
mahvolmuslar :))
sanki lağima dustu de, benimki de is olsun :)

Yatak odasına yanıma koymak için aldım ben bunu melina_monnarosa

Canım ulustakiler çoğu suntalem mdf değil bide boyalarında kurşun var. Öylesini tercih edersen bulursun 2000 liralara. Ulustan da alsan mutlaka mdf ve kurşunsuz boya olsun dikkat et
sorarken zaten onu da sordum verdıgım fıyat mdf fıyatı sumtalam dedıklerı daha ucuz oluyor kı satıcı da onu tavsıye etmem dedı
boyasını da sordum yıllardır bu işi yapıyoruz bebege cocuga zaralı bı kımyasal kullanmıyoruz dedı

hangi mağaza acep gidip bende bakim azcık

Ben Ankara'da degilim de ailem orda canım
Dogum sonrası orda olacağım ama almak için çok geç olur sanırım :)
ankarada minicity diye bi magaza var çok fazla yerde subesı de var ben kızılaydan almıstım fıyatı kalitesi gayet iyiydi
birde ulusta şirinler bebe var lux magaza urunlerını orada çok uyguna alabiliyorsun

Doomoo cotton'la, polar kuzum. Koton olanı çift katmanlı. Polar olanı da 5-6 yaşına kadar rahat kullanırlar. Ikisinden birer tane alırsan al bence. 60 derecede yıkamak ne ya? O senin hatan kuzum kusura bakma. Bi' de yıkama filesi al öyle şeyler için. File hem yünleri topluyor kıyafetteki, hem de tamburdan zarar görmüyor bebek kıyafetleri. Sevi bebe'ninki 5 liraydı.

birde bişey sormak istiyorum. ankara soğuğunda bebeğine uyku tulumu ne aldın. çoğu polyester hoşuma gitmiyor. eee örtüde örtmeyin diyorlar. şubatta ben bu çocuğu nasıl uyutcam oooof ooooof

Canım ben pamuk,kadife tulum,ulustan da eşimle aldığımız polyester gibi aldım.

Gece uykusunda çoğu uzman uyku tulumunu tavsiye etmiyor.Terleme sık olur ve soğudukça çocuk hasta olur diye.

Hukuklu bir arkadaşım var önceden hemşireydi.
İç zıbın,body üstüne tulum giydir yeterli.
Şapkasını tak,patiklerini giydir.
İstersen ince bir şey örtebilirsin üstüne dedi.
Bebeğin üşümesi bıngıldağından belli zaten iyice büzüşür gibi olur üşüyünce diye belirtti.

Önemli olan zaten kalın bir tulum değil.
Uzmanlar soğan sistemini öneriyor.
Yani kat kat giyinmeyi.
Çocuğu tek kat kalın giydirmek yanlış.
İnce kat kat giydirmekle daha iyi yalıtkanlık sağlanır,gerektiğinde bir parçası çıkarılarak vücut ısısını da dengelersiniz böylelikle bebek bunalmamış ve üşümemiş olur deniyor.

Dediğim gibi tulum kalın sıkı olsun diye bakma.
İç zıbın,body,tulum giydir,elini ayağını özellikle başını sıcak tut yeterli zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…