2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Doktorla doğumunuzu konuştunuz mu?

Normal mi? Sezaryen mi?

Normal istiyorum ama epidural sezeryana doğru kayıyorum niyeyse,bir korktum galiba :)
Hiç bir tıbbi sebeb yokken neden ameliyat olalım ki ? Normal adı üstüne normal olan şey sezeryan da bi Doğum şekli degil ameliyat.
Önceliğim normalden yana olacak ama eğer fiziksel tıbbi bi sorun oluşursa tabiki ısrarla normal diye diretmem epiduralle sezeryan isterim yine de bebegin geleceği zamanı kendi belirlemesini isterim önceden planlı bi şekilde doktorum müsait olduğunda degil yani

Kızlar göğüs kremi alan var mı? Lansinoh lanolin dışında bir keşfi olan? :) cordeliac Var mıdır canım buna da bir araştırman?

masmaviyim dün sana güldüm. Bugün gittim dayanamayıp 18 aylık tulum aldım. İnsan hakikaten dalga geçtiğini yaşamadan ölmüyormüş galiba. Yapmayacağım bir daha.

40 çıkardıktan sonra düzelme olayını bana da söylüyorlar. İlk dönemlerde ne kadar çok uyansa, huysuzlansa o kadar iyiymiş hattâ. Yenidoğan sarılığı olunca çok uyuyormuş bebekler, uyudukça da artıyormuş galiba. Hep sakın uzun uzun uyuyor diye sevinme. Gıdıkla, çimdikle uyandır emzir sürekli uzun uyursa diyorlar. Sarılık geçtikten sonra daha beter biçimde dönüyorlarmış ki yeğenimde çok acayip uzun uyurdu benim yenidoğduğu zaman 2 ay sonra falan tamamen geçti sarılığı dedikleri gibi hakikaten o zaman dünyayı dar etmeye başlamıştı bizimkilere kolikten.

Yaa ıkı makınayı napıcan hakkaten
Ben de almasam mı evdeyım fılan dıyodum
Sonra yenı dogum yapan arkadaşlar
hastanede kalması gerekebılır
Sütun az gelır yorulur çekemez
cok gelır goguslerın sıser fılan dıye baslarına gelen olayları anlatınca aldım
Bı arkadasımın cok Sütü gelıyodu göğüsü tıkanıp sışti ateslendı fılan hastane de açtılar
zaten batmışız kıyafete oda takımına verırken acımadık saglık için 200 lırayı da verıcez :))
Benım arkadasında tüple ıkızı var
Gerçı onun Sütü kesıldı ama yıne de kullandı baya makınayı da
Insallah hersey yolunda gıtsınde emıp emıp uyusunlar

Offff bu süt sağma makinesi benim aklımı çok karıştırıyor. Çok uçuk rakam vermek istemiyorum gerçekten 200-250 ya kadar olsun diyorum ama en iyisi de olsun :)
N11 den lansinoh ıkılı elektrıklı 190 a aldım
Iki arkadasım memnundu

merhaba kızlar benimde bugün kotrolüm vardı. Kan testinde kolestrolüm sınırın biraz üstünde çıkmış ama doktorum önemsemedi hamilikte normal dedi. ama ben yinede haftaya dahiliyeden randevu aldım tekrar baktıracağım. Kilomuz maşallah 1kg30gr çıktı. Bacak uzunluğumuz yine geride çıktı ama kafana takma dedi. diğerleride tam uyumlu olmasa 27 hafta içinde çıktı bugün 27+4günüm sata göre. Rahim kanallarımdaki çentiği de tansiyonun çıkmadğı sürece önemsemiyeceğiz dedi 32.haftaya kadar coraspirine devam yinede dedi. Bakalım haftaya tekar gideceğiz şuanlık iyi :) Sizler nasılsınız

Sezeryan bir Doğum biçimidir canım

Maşallah kuzuna canım sağlıkla gelsin yavrular inş.

cordeliac sen coştun valla yavaş yavaş çocuğun ilkokula kadar giyecekleri tamam olacak. Bizde şimdi bebeğe bir alsak ablaya iki alıyoruz. Birde küçük küçük hediyeler hazırlıyorum ablaya bebeğe hediye geldikçe kıskanmasın diye

Maşallah kuzuna canım sağlıkla gelsin yavrular inş.
amin canımm hepimizinki inşallah :) Beşik muhabbeti çok geçmiş bende anne yanı bbeşiği yaptırdım eşimin kardeşini eşi marangoz sağolsun bizi hediye yaptı şuan başka odada süslemelerini yapayım resim atmaı düşünüorum :)

walla bicok kisiye ters gelebilir, bi eczaci olarak yakistirmayabilirler de :)
ama hicbir zaman normal dogum istemedim..
yani hicbir zaman.. lisedeyken fln da..
cesaret edebilen yapsın, belki gercekten olmasi gereken de normal dogum.. ama yok.
bana hep cok korkunc gelmistir, cocukken biseyden mi etkilendim, film fln mi izledim bilmiyorum..
normal yapicam diyen butun tanidiklarim da normal dogum masasindan sezeryana gectiler.
uyusturarak yapilan normal dogum bence normal dogum degil.
catir catir sancini cekeceksin, rahim kendiliginden kasilacak, acilacak, oyle doguracaksin..
bunu yapani da alnindan operim :))

ikiz diye dr kesin sezeryan dedi zaten ama tek de olsa yine sezeryan yapardim. hic soru isaretim olmazdi..

kızlar bu oda sıcaklığı konusunda emin misiniz ya? 26 aşırı sıcak değil mi?
ben şimdi internette 16-20 derece diye okudum yabancı sitelerde, o da çok absürd geldi gerçi. ben kışın evdeyken sıcaklığı 21 dereceye max. 22 dereceye ayarlıyorum. bu durumda penye bir eşofman altı ve ince bir kazak yetiyor. gece yatarken de dereceyi daha rahat uyumak için normalde düşürüyorum (18-19'a filan). ben nerde okudum hatırlamıyorum ama bebek için 22-23 derece tavsiye ediyolardı diye hatırlıyorum. bu 26 derece konusunu nerde okudunuz nerden biliyorsunuz?

Kızlar göğüs kremi alan var mı? Lansinoh lanolin dışında bir keşfi olan? :) cordeliac Var mıdır canım buna da bir araştırman?

Lanolin biraz şaibeli bir malzeme. Lanolin içerikli sentezlenme amaçlı farklı kimyasallar içeren kozmetik malzemeler de. Içerisinde parfüm, margarik asitler -kuvvetle muhtemelen hayvan yağ asitleri- olan kremlerde. Sensitive, ekolojik denen deterjanların içinde bile var bu malzeme gerçi.
Meme ucu kremleri iki gruba ayrılıyor. Silinebilir olanlar ve silinmeden kullanılanlar. Silinerek kullanılanlar, emzirme esnasında silinse dahi kimyasallar kalıp meme ucundan çocuğun ağzına gidebiliyor. Silinmeden kullanılanlar zaten çoğunlukla sertifikalı, hayvansal madde ve kimyasal içermeyen bitkisel ürünler.
Earth Mama falan var burada kızların aldığı mustela'nınki de silinmeden kullanılabiliyor. Silinebilirlerden babe'inki iyi diyorlar. Onun haricinde benim arkadaşım Töpfer diye bir marka tavsiye etmişti bebek bakımı için onu araştırırken tesadüfen organik meme ucu bakım kremi ürünü olduğunu gördüm. Silinmeden kullanılıyor. Henüz meme ucu kremine başlamadım. Memeler çatlamasın diye Palmers'in meme sıkılaştırıcı kremini alıyorum migros'tan. Onu meme başına uygulamıyorsun zaten. Töpfer'in içeriği de ambalaj şekli de makul geldi bana. Meme ucuna başlayınca onu alacağım. Buradan bakabilirsin.

http://www.topfer.com.tr/Mamacare-Organik-Gogus-Ucu-Kremi,PR-13.html

Bir de genel yargı memenin emzirmeden önce yıkanması yönünde ama klorlu sularda meme ucundan içeri enfeksiyon kapma ihtimali yüksek o yüzden her emzirme öncesi memeyi sıkıp çıkan sütle meme ucu ve etrafını temizlemek daha mantıklı malum yani dünyada anne sütünden daha temiz bir şey yok. :)

herkesın korktugu bısey var ıste canım herkes farklı bende sezeryandan korkuyorum ama nolur bılemem ılla su olsn demem asla doktorum ne derse o

eğer bebek premetüre ise sıcaklık 27 derece olmalı , normal bebeklerde 22 derece ideal olanıdır. en azından kendi ısısını ayarlayabileceği durums gelinceye kadar

daha önce bebeği olan annelere birşey sorucam; bu nişan gelmesi denilen şeyi yaşadığınızda fark ettiniz mi? nasıl oluyor bu?

diyeceksiniz ki ne alaka? dün gece yarısı tuvalate gözüm kapalı gittim, tuvaletten şlap diye bir ses geldi sanki. çok uykuluydum da yanlış mı anladım bilmiyorum. Ben TR'de yaşamıyorum burdaki tuvalette bir şey düşse göremeyeceğim pozisyonda. Bu nişan denilen şey böyle lapbadanak düşen birşey mi yoksa bir tür akıntı mı bilemediğim için sormak istedim. ha şu an zerre sıkıntım yok karnımdaki gaz sıkışmaıs olduğunu düşündüğüm sertleşme dışında, bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

Vallahi dün Mavi'ye çemkiriyordum bugün kendim yaptım aynısını. Öyle devamını bulamayacağım şeyler olunca alıyorum. Bi' tulum beğenmiştim çok satılmıştı. Içimde kaldı. Kadın benzerinin 18 ayını bulunca kaptım.

O çok berbat bir durum Nur. Geçen gece onu düşündüm. Ikinci çocuk olursa muhtemelen abisinin kıyafetlerini giyecek sağlam kalanlardan. O arada bebeğe alırken abisinin boynu bükük kalırsa diye dayanamaz, senin yaptığını yapardım ben de kesin. Zaten oda, araba falan her şeyi hazır olacak ikincinin. Abisine yenilerini alırdım ben de.

Ben akışına bıraktım son anda artık ne olursa bakalım

Maşallah geri çıkması mühim değil biliyorsun.Bizim hep uyumlu gidiyordu ama dün 23+6 yla uyumlu çıktı bacak uzunluğumuz 2 gün geride çıktı 24+2 ydik :)
Bir.ileri bir geri bu haftalarda çok oynar zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…