rica ederim ne demek :) bende bir ara ev sıcaklığı konusuna takılmıştım. aslında bebekte sorun yoksa her türlü havaya alışıyormuş. doğu illerdeki bebekleri düşününce olay doğrulanıyor.çok çok teşekkürler, gerçekten de çok aydınlatıcı bir cevap oldu.
Eşim buhar nakınası fılan dıyodu ama memorıal ünv bı Prof bu hakkındakızlar bırde eskı uusul olacak ama bebegın bulunduugu odanın petegının ustune bır tasa su koyun odanın nemlı kalması ıcın öenmlı sonra mınık burunları tıkanıyor
daha önce bebeği olan annelere birşey sorucam; bu nişan gelmesi denilen şeyi yaşadığınızda fark ettiniz mi? nasıl oluyor bu?
diyeceksiniz ki ne alaka? dün gece yarısı tuvalate gözüm kapalı gittim, tuvaletten şlap diye bir ses geldi sanki. çok uykuluydum da yanlış mı anladım bilmiyorum. Ben TR'de yaşamıyorum burdaki tuvalette bir şey düşse göremeyeceğim pozisyonda. Bu nişan denilen şey böyle lapbadanak düşen birşey mi yoksa bir tür akıntı mı bilemediğim için sormak istedim. ha şu an zerre sıkıntım yok karnımdaki gaz sıkışmaıs olduğunu düşündüğüm sertleşme dışında, bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
Eski usüller bazen daha kullanışlı ve faydalı oluyorEşim buhar nakınası fılan dıyodu ama memorıal ünv bı Prof bu hakkında
Soğuk hava üfleyenler küf mantar vs bakteri yaratıyor
Sıcak hava üfleyeme ozellıklılerde Allah korusun bebek bellı bı aya geldıkten sonra ıcındeki sıcak sudan yanma vs kazalar cok oluyomuş
Ayrıca üst ve alt solunum yolu Astım vs hastalıklarda tedavı edıcı hıç bı özellıgı yokmuş
O Yüzden bende peteğe tasla su koyucam
Hatta kancalı dıkey kase gıbı seylerde satılıyo petek ıçın
Nişan değildir o kuzum muhtemelen. Pembelik yoksa şayet. O söylediğin durum ben de 3 kez oldu. Iğrenç olacak ama bildiğin jöle parçası gibi bir şey lap diye düştü. Enfeksiyon yoksa 3 ihtimali varmış bunun bebeğin cildi verniks kazeoza denen maddeyi üretirken böyle vajinal salgılar olabiliyormuş. Üçüncü trimesterda hormonların yeniden artışa geçmesinden de kaynaklanabiliyormuş böyle akıntılar. Bir de doktorum "Sana şimdi yarım saat bilimsel açıklamasını yapamayacağım ama bebek içeriyi temizliyor, " gibi düşün demişti.
kesinlikle, bir de ben bu sıcaklık konusunda annemin beni büyüttüğü gibi çocuk büyütmek istemiyorum. artık ben bebekken oda sıcaklığını kaça ayarlamışlarsa milletin kavrulduğu sıcaklık bana dokunmuyor ama hava biraz essin hasta oluyorum. şimdi bir de soğuk bir memlekete taşındım tüm şehir kış geldiğini bana bakarak anlıyor sanırım, yoksa onlar hayatlaırna trençkotla devam edecekler :)rica ederim ne demek :) bende bir ara ev sıcaklığı konusuna takılmıştım. aslında bebekte sorun yoksa her türlü havaya alışıyormuş. doğu illerdeki bebekleri düşününce olay doğrulanıyor.
Aynen bi vicdan muhasebesi var bende buna oda falan yapamayacak olunca rşimdr diyor bu dümdüz geliyor diye... ama ablamız 8 yaşında her şeyin farkında olunca her şey ona bebeğe nasıl olsa alınır modundayızVallahi dün Mavi'ye çemkiriyordum bugün kendim yaptım aynısını.Öyle devamını bulamayacağım şeyler olunca alıyorum. Bi' tulum beğenmiştim çok satılmıştı. Içimde kaldı. Kadın benzerinin 18 ayını bulunca kaptım.
O çok berbat bir durum Nur. Geçen gece onu düşündüm. Ikinci çocuk olursa muhtemelen abisinin kıyafetlerini giyecek sağlam kalanlardan. O arada bebeğe alırken abisinin boynu bükük kalırsa diye dayanamaz, senin yaptığını yapardım ben de kesin. Zaten oda, araba falan her şeyi hazır olacak ikincinin. Abisine yenilerini alırdım ben de.
ben 3.şıkkı alacağım, içeriyi temizlesin. bunu duyduğuma sevindim cordicim . tuvalette pembelik görmedim. birşey düştüyse onu da göremedim sadece şlap diye bir ses duydum. çamaşırımda da açıkçası akıntı namına bir şey yoktu. valla içimi rahatlattın. doktor muayenem 2 hafta sonra. burada doktora öyle kapıyı çalıp gidemiyorsun da.
uygun öpme ikonunu bulamadım! ama benim öyle mutlu ettin ki bu yazdıklarınla! çok rahatladım valla. çok şükür önemsenecek hiçbir sıkıntım yok ama ilk kez karşılaşınca anlam veremedim. çok sağol cordicim :)Akıntı olmuyor zaten kuzum. Yani normal tuvalet pozisyonunda otursan çamaşırına da gelirdi muhtemelen. Parça halinde daha katı olduğu için şlap diye tuvalete düşüyor ister istemez tuvalette otururken perine esneyince. Nişan olsaydı akıntının devamı çamaşırına gelirdi herhalde yani daha farklı sonuçlar olurdu şu zamana kadar.
Ben de doktora gitmeden arayarak danışmıştım. Arkasından farklı zamanlarda 1-2 kere daha aynı şeyi yaşayınca önemsemedim. Enfeksiyon ve sıvı akıntım hiç yok benim de çünkü.
Gitsen de muhtemelen oradaki yapıdan ötürü hiçbir şey öğrenemeyip üstüne sinirini de bozup geri gelirdin.
Sezeryan anne ve bebegin Doğum sırasında yaşadığı problemlerden ötürü yapılan bir ameliyat ama maalesef biz o kadar alışmışız ki Doğum şekli gibi bi algı oluşmuşSezeryan bir Doğum biçimidir canım
Yani bence kadınların anlattığı inanılmaz zor geçen kesilen biçilen dikilen abartılı Doğum hikayeleri sebep oluyor buna tıpkı vajinusmusa sebep olan korkunç ilk gece hikayeleri gibi ben vajinusmus yaşadım çünkü.o dönemde aldığım seanslar olmasa korkunç hikayelerden sonra ben de asla normal doğumu istemezdim sanırımwalla bicok kisiye ters gelebilir, bi eczaci olarak yakistirmayabilirler de :)
ama hicbir zaman normal dogum istemedim..
yani hicbir zaman.. lisedeyken fln da..
cesaret edebilen yapsın, belki gercekten olmasi gereken de normal dogum.. ama yok.
bana hep cok korkunc gelmistir, cocukken biseyden mi etkilendim, film fln mi izledim bilmiyorum..
normal yapicam diyen butun tanidiklarim da normal dogum masasindan sezeryana gectiler.
uyusturarak yapilan normal dogum bence normal dogum degil.
catir catir sancini cekeceksin, rahim kendiliginden kasilacak, acilacak, oyle doguracaksin..
bunu yapani da alnindan operim :))
ikiz diye dr kesin sezeryan dedi zaten ama tek de olsa yine sezeryan yapardim. hic soru isaretim olmazdi..
"Sezeryan anne ve bebegin Doğum sırasında yaşadığı problemlerden ötürü yapılan bir ameliyat ama maalesef biz o kadar alışmışız ki Doğum şekli gibi bi algı oluşmuş
Evet sezeryan iyi ki var yoksa bi çok anne Bebek ölümü olabilirdi
Yine de keşke doktor iradesiyle yapılan sezeryan ameliyatlar olmasa
katılıyorum, dediğiniz gibi sezeryan iyi ki var. ters gelen çocukta, olası bir enfeksiyon riskinde, daha aklımıza gelmeyen birçok şeyde sezeryan sayesinde annelerin ve bebeklerin hayatı kurutuluyor. ancak rakamlara bakaesak gelişmiş ülkelerin hiç birinde de sezeryan oranı bu kadar yüksek değil. doktorlar sezeryanı neden tercih ediyor TR'de? basit çünkü bir normal doğum süresinde 3 tane sezeryan yapmış oluyorlar. tabi ki bu onlar için de daha konforlu. ek olarak normal doğum iyi takip edilmezse karşılaşılabilcek komplikasyonlar var ve bunun sonucu ta ölüme ve doktora davaya kadar gidebilir ve bu yüzden risk almak istemiyorlar.Sezeryan anne ve bebegin Doğum sırasında yaşadığı problemlerden ötürü yapılan bir ameliyat ama maalesef biz o kadar alışmışız ki Doğum şekli gibi bi algı oluşmuş
Evet sezeryan iyi ki var yoksa bi çok anne Bebek ölümü olabilirdi
Yine de keşke doktor iradesiyle yapılan sezeryan ameliyatlar olmasa
Bu çok güzel olmuş ya
Bana sanki bu uyku arkadaşı yıkanıp temizlenmesi açısından daha pratik geliyor ağzı yüzü dağılmaz gibiBu çok güzel olmuş ya
Daha önceden 6 ay kadar belden aşağımı kullanmakta zorluk çektim, travma oldu herhalde. Düşüncesine bile tahammül edemiyorum, sakat kalacakmışım gibi hissediyorum. Gözlerim falan doluyor şu an yazarken bileBelden iğne zarar verirse diye mi korkuyorsun?
Normalde de tak dıye kesıyolar alttan hemde dunyanın her yerındeSezeryan bir Doğum biçimidir canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?