2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bende normal ıstıyorum ama korkuyorumda hafıften=)ama sezeryandn daha cok korkuyorm uyanıken kesıcekler benı dıyoru=)bıde ben cleaxena kullanıyorum ya doktor normal ıstermı bılmıyorum
kan sulandırıcı bende kullaıyorum dr lar riske atmamak için sezeryan öneriyorlar

Bana sanki bu uyku arkadaşı yıkanıp temizlenmesi açısından daha pratik geliyor ağzı yüzü dağılmaz gibi
Evet yıkanabilir olması lazım ama bizim bu gidişle uyku arkadaşımız pembe olacak ablası benim uyku arkadaşımı alıştıracam diyor yandık

Sezeryan bir Doğum biçimidir canım
Normalde de tak dıye kesıyolar alttan hemde dunyanın her yerınde
Hem o acıyı stresi cekıcem saatlerce hem alttan kesı dıkış
Böyle stres yasamam dıkış karnımda olur
Benımde düşüncem öyle
Tabı hepsının kendıne göre olumlu olumsuz yanları var o gerçek

ıkızcan aynı fılmımı seyrettık ne :))
Son 1-2 yılda normal dogum dıye dırenen tüm arkadaş ve yakınlarım sezeryan oldu bırı Hariç o da baştan epıduralle

sezeryanı gerektirecek şeyler illaki fiziksel sıkıntı olmak zorunda değil psikolojik sıkıntılarda bana göre sezeryan sebebi. insan korkuyorsa doktorun yönlendirmelerini yapamaz ve doğuramaz. heee korkularımızı yenebilir miyiz evet ama ben yükseklik korkumu yenemiyorsam biri temizlik takıntısını yenemiyorsa buda yenilemez. ayrıca bende korkuyorum doğurmaktan.

Ben de çok yazı okudum bunlarla ilgili ve duyduğum hikayelerden de anladığım kadarıyla o an için elimizde olan bi şey Yok ikisinden biriyle de olsa sağlıkla kavuşalım da gerisi hallolur gibi geliyor :) doktorum derse ki senin çatın çok dar yapamazsın yada son haftalarda kaka yapabilir ters dönebilir ben de mecbur sezeryan olacağım yine de istiyorum ki erkenden almasınlar aman sağlıklı gelsin de yeter ki ne desek boş şimdi

yenıdoganlar eger sarılıksa uyumaya meyıllı olurlar uyandırmak ıcın hafıfce topugunuçimdikleyin yada üzerindeki kıyafetleri soyun o zaman uyanır ve emmeye başlarlar ılk gunlerde sarılıktan korumanın tek yolu anne sütü baska caresı yok eger sarılık olursa bu sefer fitoterapi başlatılıyor kı bence sıkıntılı bı durum hem bebek hem anne için

Sen daha şanslısın sanki bu konuda Türkiye'de doktorlar da korkutuyor bizi biraz onların ağzından çıkan en ufak cümle gözümüzde büyüyüp aman riske atmayayım diyebiliyoruz belki normal bi şey söylüyor ama biz bilmediğimizden merakımızdan heyecanımızdan her yönlendirmeye açık oluyoruz

cordeliac canım hatırlarsan seninle şu beşik yan korumalıklarının güvenlik standartları gereği ve ani bebek ölümü sendromu riskine karşılık kullanılmaması gerektiğini konuşmuştuk..

Ekim anneleri topiğine bakıyorum bir süredir, Doğum yapan annelerden bazıları bu yan korumalıklar yüzünden yattıkları yerden bebeği göremediklerini, sürekli akılları bebekte kalıyor diye de kendi yataklarına alıp birlikte yattıklarından bahsetmişler (ki bence bebekle koyun koyuna uyumak çok daha büyük risk..) Ben şahsen ne kadar güzel gözükseler de kesinlikle yan korumalık kullanmamaya karar verdim! Hatta bebek başını falan çarpmasın diye yüksek olmamak kaydıyla parmaklıkların arasına müslin bez gererim falan demiştim, ondan bile vazgeçtim. Dün instagramda şans eseri bu anne ve bebeğin resmini gördüm. Kesinlikle sistem bu olmalı, bebek kendi beşiğinde ve annenin her yerden görebileceği açıklıkta.. Burdan da paylaşıyım bütün arkadaşlara bilgi olur dedim.

normal dogum en dogalı agrısız acısız denılıyor ama eger bı komplıkasyon olusacaksa onda da olusabılır ben acıkcası alt tarafıma kesı yemek yerıne karnıma yerım daha ıyı ayrıca normal dogumda sız sancı çekiyorsunuz ama bebkte içerde rahat degil kanala sıkışma orda nefessız kalma gıbı durumlar olabılıyor. ayrıca malesef diyırum kı turkıye de normal dogum konusunda cok tecrubelı doktor yok. benı ıstedıklerı adar kesıp biçebilirler ben bebeğin içerde havasız kalma riskini alamam
herkes nasıl istiyorsa öyle doğursun

Çalışan kızlar sıze bı sorum olucak iş yerınıze suana kadar bı evrak verdiniz mı
32 de neler yapacaksınız

Çalışan kızlar sıze bı sorum olucak iş yerınıze suana kadar bı evrak verdiniz mı
32 de neler yapacaksınız
Canım ben henüz ik'ya sadece hamile olduğumu bildirdim.
32. haftaya geldiğimde eğer çalışabilcek olursam çalışabilir raporu almam gerektiğini biliyorum.
İzne çıkarken de bulunduğun hafta ile ilgili doktor raporu alıyorsun sanırım net olmamakla beraber.

32 de neler yapacaksınız
ben 28 de dr a gıdıcem o zaman konuusucam 32. hafta raporu ıcın devlette calısıyorum bı evrak vermedım ama yaklasık ne zaman ayrılacagımı bılıyorlar

Canım zaten bu konuda taban tabana aynı düşünüyor gibiyiz. Sadece bahsettiğim o kötü tecrübe endişelendiriyordu beni ama çocuk nihayetinde illa ki biz ne kadar korumaya çalışsak da hasar alarak büyüyecek. Bunun yüzünden suçluluk psikolojisi duyarak yaşamaktansa, ayakta da olsa bir yerlere çarpabileceğini, canını yakabileceğini düşünüp akışına bırakmalıyız bence de.

Zaten sağlık örgütlerinin hepsi tüm gereksinimin sıkıca gerilmiş bir çarşaf ve yataktan ibaret olduğunu bağıra bağıra söylüyor. Bir şeyler gözümüze estetik gözükecek diye aksini yapmanın manası da yok.

Bebeği ortada yanında yatırma konusuna ben de katılıyorum. Bana göre güvende hissetmesi dışında aşırı riskli bir durum her anlamda. Bunun için babynest vs. kullananlar da var önlem amaçlı yani zaten daha önce sana söylediğim gibi hiçbir medikal geçerliliği yok. Aksine yani şu instagram'da el işçiliği ile yapılıp satılanların ortopedik bir vazifesi de yok.

Aslında bu bumper olayına en güzel çözümü bedrooms getirmiş. Çirkin ama her parçası inanılmaz kullanışlı odaları var. Ayşe Öner de onu tavsiye etmiş. -Gerçi Nanan'ı da tavsiye ettiğini düşünürsen bu kadının. -

Bumper olayını da sids riskini atlattıkları, kendilerini korumaya daha vakıf oldukları zaman çarpma risklerine karşı düşünürüz.

Benim aklımda olan zaten maksimum kafa çevresi kadar olan nefes alabilen bir koruma bandıydı biliyorsun. Kıpırdamadığı süreçte çok gerekli değil zaten ki emzirdikten sonra bebeği 15 dakika yarı sindirime geçene kadar dik tutup sırt üstü yatırma kaydıyla reflü yatakları bile gereklilik değil.

Ilkel olsun, biraz zorluğunu çekelim. O zamanları bir daha bulamayacağız ne de olsa. :)

Günaydın herkese :)
Bu müslin bezlerin fiyatı neden yüksek ki tamam işe yarıyor tamam kullanışlı ama bence abartmışlar
Ben mi pahalı gördüm acaba
Siz nerelerden aldınız ?
Çoğu yerde pahalı canım e bebek te daha uygun oraya bak ben 120cm olanını 30 TL ye almıştım oradan.

Bizde bi bakacağız sitelere inşallah eşim müsait olursa. Ben montessoriye uygun yatak vs. istiyorum çok yüksek fiyat verdiler netten sorduklarım eğer güvenilir ve uygun yapacak yer bulursam yaptırmak istiyorum çizimini kendimizde yapabiliriz. Aslında sitelerde bi mobilyacımız var ama her yaptırdığım eşyada bi sorun çıkıyor sağolsun deli ediyor beni ona yaptırmak istemiyorum o yüzden.

Zaten ancak park ve avm var başka ne varki Ankarada. Kışında parka gidilmez. Sıkıcı şehir yaşıyorum ama mecburen.

Şöylede birşey var bazı çocuklar sıcağı hiç sevmiyor. Eşimin yegenlerinden ikiside sıcaktan hiç hoşlanmıyor. İkiside eylül doğumlu bi alakası varmı acaba diye düşünüyoruz. Üstlerini ört uyuyamıyor çocuklar resmen. Biri bi kere bizde kaldı ben sizle yatayım dedi girdi aramıza sabaha kadar eşim örttü çocuk üstünü açtı annesi keşke ince bişey örtseydiniz o hiç yatamaz yorganla filan dedi birde arada sıcakladı demek çocuk iyice. Bizde uyutmadı

Benim çevremde normal doğum yapanlar ertesi gün normal yürüyorlar hep ama sezeryanlilar günlerce yatak döşek yattı ameliyat nede olsa.
Şahsen ben normal istiyorum korkuyorum ama istiyorum bakalım nasip neyse artık o olur. Akışa bırakmak en iyisi.

Bende aynen senin gibi düşünüyorum hakkımızda hayırlısı.

Ya gülme komşuna gelir başına atalar boşa konuşmamış
Dün görmeye gittiğim bebek içinde doktor sık sık uyandırıp emzirin sarılık olmaz demiş zorla uyandırıyorlar uyanmıyor kerata. Burnunu hafif sıkıyorlar ancak gözü aralanıyor.

kız bana neden atarlandın sen bende korkuyom bana görede doğum şekli anneye bırakılmalı herkes nasıl rahat doğuracaksa öyle yapsın birde bende bartolin kisti belası var alttan kesiden iki kere korkuyorum.

ben 28 de dr a gıdıcem o zaman konuusucam 32. hafta raporu ıcın devlette calısıyorum bı evrak vermedım ama yaklasık ne zaman ayrılacagımı bılıyorlar
peki kızlar 32. haftaya girmiş mi olmak gerek doldurmuş mu? bu konuda bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…