- 25 Haziran 2016
- 361
- 419
- 23
candicim ilk kez duyuyorum desem. o nedir canım? ben hiçbirşeye başvurmadım henüz. şirkete ne zaman doğum yapacağımı gösteren bir kağıt verdim sadece. daha karenz ile ilgili bir form bile vermedim.fantasktik-fabi cnm sen wohenhilfe basvurdun mu dogumdan iki ay ve iki ay sonra aliyorsun parayi
kan sulandırıcı bende kullaıyorum dr lar riske atmamak için sezeryan öneriyorlarbende normal ıstıyorum ama korkuyorumda hafıften=)ama sezeryandn daha cok korkuyorm uyanıken kesıcekler benı dıyoru=)bıde ben cleaxena kullanıyorum ya doktor normal ıstermı bılmıyorum
Evet yıkanabilir olması lazım ama bizim bu gidişle uyku arkadaşımız pembe olacak ablası benim uyku arkadaşımı alıştıracam diyor yandıkBana sanki bu uyku arkadaşı yıkanıp temizlenmesi açısından daha pratik geliyor ağzı yüzü dağılmaz gibi
bebişini gör misafiri bosverHaftasonu yatılı misafirim gelecek ama benim bebik görme günümde cumartesi :/
Normalde de tak dıye kesıyolar alttan hemde dunyanın her yerındeSezeryan bir Doğum biçimidir canım
ıkızcan aynı fılmımı seyrettık ne :))walla bicok kisiye ters gelebilir, bi eczaci olarak yakistirmayabilirler de :)
ama hicbir zaman normal dogum istemedim..
yani hicbir zaman.. lisedeyken fln da..
cesaret edebilen yapsın, belki gercekten olmasi gereken de normal dogum.. ama yok.
bana hep cok korkunc gelmistir, cocukken biseyden mi etkilendim, film fln mi izledim bilmiyorum..
normal yapicam diyen butun tanidiklarim da normal dogum masasindan sezeryana gectiler.
uyusturarak yapilan normal dogum bence normal dogum degil.
catir catir sancini cekeceksin, rahim kendiliginden kasilacak, acilacak, oyle doguracaksin..
bunu yapani da alnindan operim :))
ikiz diye dr kesin sezeryan dedi zaten ama tek de olsa yine sezeryan yapardim. hic soru isaretim olmazdi..
sezeryanı gerektirecek şeyler illaki fiziksel sıkıntı olmak zorunda değil psikolojik sıkıntılarda bana göre sezeryan sebebi. insan korkuyorsa doktorun yönlendirmelerini yapamaz ve doğuramaz. heee korkularımızı yenebilir miyiz evet ama ben yükseklik korkumu yenemiyorsam biri temizlik takıntısını yenemiyorsa buda yenilemez. ayrıca bende korkuyorum doğurmaktanwalla bicok kisiye ters gelebilir, bi eczaci olarak yakistirmayabilirler de :)
ama hicbir zaman normal dogum istemedim..
yani hicbir zaman.. lisedeyken fln da..
cesaret edebilen yapsın, belki gercekten olmasi gereken de normal dogum.. ama yok.
bana hep cok korkunc gelmistir, cocukken biseyden mi etkilendim, film fln mi izledim bilmiyorum..
normal yapicam diyen butun tanidiklarim da normal dogum masasindan sezeryana gectiler.
uyusturarak yapilan normal dogum bence normal dogum degil.
catir catir sancini cekeceksin, rahim kendiliginden kasilacak, acilacak, oyle doguracaksin..
bunu yapani da alnindan operim :))
ikiz diye dr kesin sezeryan dedi zaten ama tek de olsa yine sezeryan yapardim. hic soru isaretim olmazdi..
Ben de çok yazı okudum bunlarla ilgili ve duyduğum hikayelerden de anladığım kadarıyla o an için elimizde olan bi şey Yok ikisinden biriyle de olsa sağlıkla kavuşalım da gerisi hallolur gibi geliyor :) doktorum derse ki senin çatın çok dar yapamazsın yada son haftalarda kaka yapabilir ters dönebilir ben de mecbur sezeryan olacağım yine de istiyorum ki erkenden almasınlar aman sağlıklı gelsin de yeter ki ne desek boş şimdi"
Anne ve baba adaylarının gebelik boyunca en çok düşünüp karar vermekte zorlandığı konu doğum şeklidir.Çoğunlukla çiftler yakın çevrelerinin etkisi altına girmekte yada yanlış bilgilere ulaşabilmektedirler.
Normal doğum (NSD) ve sezaryen (SCA) birer doğum şekli olup hiçbiri diğerinden üstün değildir. Her iki doğum şeklinin kendine ait avantaj ve dezavantajları vardır.Doğum şekline karar verirken bunlar göz önüne alınmalı ve doktorun çiftler ile karşılıklı görüşmesiyle karar verilmelidir ve herhangi bir doğum şeklinde ısrarcı olunmamalıdır.
Gebelik takibini yapan doktorun doğum şekli hakkında bir değerlendirme yapabilmesi gebeliğin 36-37 haftasından önce mümkün olmamaktadır. 37. haftada bebek baş gelişi ile geliyorsa ,tahmini doğum ağırlığı 4000 gr’ın altındaysa ,plasenta yukarı çıkmışsa (aşağı yerleşimli değilse ),vaginal muayene ile çatı darlığı olmadığı saptanmışsa ,anne adayı normal doğum yapmayı istiyorsa ve ruh hali buna izin veriyorsa normal doğum planlanabilir.Bu durumda beklemeye geçilir.Çünkü gebelik 40. haftaya (miada )dek sürebilir ve hatta 10 gün miad aşımı olabilir.
Eğer sezaryen planlı bir şekilde uygulanacaksa genellikle beklenen doğum tarihinden (40. hafta) 10-14 gün önce gebelik sonlandırılır.Bunun ana nedeni son 10 gün içinde doğum eyleminin başlama riskinin artmasıdır." Yazının devamı var aslında ikisinin de avantaj vE dezavantajları hakkımda da çok uzundu :)
yenıdoganlar eger sarılıksa uyumaya meyıllı olurlar uyandırmak ıcın hafıfce topugunuçimdikleyin yada üzerindeki kıyafetleri soyun o zaman uyanır ve emmeye başlarlar ılk gunlerde sarılıktan korumanın tek yolu anne sütü baska caresı yok eger sarılık olursa bu sefer fitoterapi başlatılıyor kı bence sıkıntılı bı durum hem bebek hem anne içinmasmaviyim dün sana güldüm. Bugün gittim dayanamayıp 18 aylık tulum aldım. İnsan hakikaten dalga geçtiğini yaşamadan ölmüyormüş galiba. Yapmayacağım bir daha.
40 çıkardıktan sonra düzelme olayını bana da söylüyorlar. İlk dönemlerde ne kadar çok uyansa, huysuzlansa o kadar iyiymiş hattâ. Yenidoğan sarılığı olunca çok uyuyormuş bebekler, uyudukça da artıyormuş galiba. Hep sakın uzun uzun uyuyor diye sevinme. Gıdıkla, çimdikle uyandır emzir sürekli uzun uyursa diyorlar. Sarılık geçtikten sonra daha beter biçimde dönüyorlarmış ki yeğenimde çok acayip uzun uyurdu benim yenidoğduğu zaman 2 ay sonra falan tamamen geçti sarılığı dedikleri gibi hakikaten o zaman dünyayı dar etmeye başlamıştı bizimkilere kolikten.
Sen daha şanslısın sanki bu konuda Türkiye'de doktorlar da korkutuyor bizi biraz onların ağzından çıkan en ufak cümle gözümüzde büyüyüp aman riske atmayayım diyebiliyoruz belki normal bi şey söylüyor ama biz bilmediğimizden merakımızdan heyecanımızdan her yönlendirmeye açık oluyoruzkatılıyorum, dediğiniz gibi sezeryan iyi ki var. ters gelen çocukta, olası bir enfeksiyon riskinde, daha aklımıza gelmeyen birçok şeyde sezeryan sayesinde annelerin ve bebeklerin hayatı kurutuluyor. ancak rakamlara bakaesak gelişmiş ülkelerin hiç birinde de sezeryan oranı bu kadar yüksek değil. doktorlar sezeryanı neden tercih ediyor TR'de? basit çünkü bir normal doğum süresinde 3 tane sezeryan yapmış oluyorlar. tabi ki bu onlar için de daha konforlu. ek olarak normal doğum iyi takip edilmezse karşılaşılabilcek komplikasyonlar var ve bunun sonucu ta ölüme ve doktora davaya kadar gidebilir ve bu yüzden risk almak istemiyorlar.
ben eğer herşey yolunda giderse normal doğum istiyorum, ki geçmişte manyak mıyım ben sezeryan ne güzel, uyu uyan bebeğin kucağında diye düşünen biriydim. fikrimi değiştirme nedenim ise o anı yaşamak istemem, acılı olacağı muhakkak ama becerebilirsem değer diye düşünüyorum. ve eğer binlece yıldır milyonlarca kadın yaptıysa -tıbbi bir terslik yoksa- ben de yaparım bu zaten doğamda var diye düşünüyorum.
Ama çok sevdiğim insanlar ya gelsinler de artık biraz daha özleyeceğim sanırım benim oğlanı :)bebişini gör misafiri bosver
normal dogum en dogalı agrısız acısız denılıyor ama eger bı komplıkasyon olusacaksa onda da olusabılır ben acıkcası alt tarafıma kesı yemek yerıne karnıma yerım daha ıyı ayrıca normal dogumda sız sancı çekiyorsunuz ama bebkte içerde rahat degil kanala sıkışma orda nefessız kalma gıbı durumlar olabılıyor. ayrıca malesef diyırum kı turkıye de normal dogum konusunda cok tecrubelı doktor yok. benı ıstedıklerı adar kesıp biçebilirler ben bebeğin içerde havasız kalma riskini alamamsezeryanı gerektirecek şeyler illaki fiziksel sıkıntı olmak zorunda değil psikolojik sıkıntılarda bana göre sezeryan sebebi. insan korkuyorsa doktorun yönlendirmelerini yapamaz ve doğuramaz. heee korkularımızı yenebilir miyiz evet ama ben yükseklik korkumu yenemiyorsam biri temizlik takıntısını yenemiyorsa buda yenilemez. ayrıca bende korkuyorum doğurmaktan.
Canım ben henüz ik'ya sadece hamile olduğumu bildirdim.Çalışan kızlar sıze bı sorum olucak iş yerınıze suana kadar bı evrak verdiniz mı
32 de neler yapacaksınız
ben 28 de dr a gıdıcem o zaman konuusucam 32. hafta raporu ıcın devlette calısıyorum bı evrak vermedım ama yaklasık ne zaman ayrılacagımı bılıyorlarÇalışan kızlar sıze bı sorum olucak iş yerınıze suana kadar bı evrak verdiniz mı
32 de neler yapacaksınız
Eki Görüntüle 1899683
cordeliac canım hatırlarsan seninle şu beşik yan korumalıklarının güvenlik standartları gereği ve ani bebek ölümü sendromu riskine karşılık kullanılmaması gerektiğini konuşmuştuk..
Ekim anneleri topiğine bakıyorum bir süredir, Doğum yapan annelerden bazıları bu yan korumalıklar yüzünden yattıkları yerden bebeği göremediklerini, sürekli akılları bebekte kalıyor diye de kendi yataklarına alıp birlikte yattıklarından bahsetmişler (ki bence bebekle koyun koyuna uyumak çok daha büyük risk..) Ben şahsen ne kadar güzel gözükseler de kesinlikle yan korumalık kullanmamaya karar verdim! Hatta bebek başını falan çarpmasın diye yüksek olmamak kaydıyla parmaklıkların arasına müslin bez gererim falan demiştim, ondan bile vazgeçtim. Dün instagramda şans eseri bu anne ve bebeğin resmini gördüm. Kesinlikle sistem bu olmalı, bebek kendi beşiğinde ve annenin her yerden görebileceği açıklıkta.. Burdan da paylaşıyım bütün arkadaşlara bilgi olur dedim.
Çoğu yerde pahalı canım e bebek te daha uygun oraya bak ben 120cm olanını 30 TL ye almıştım oradan.Günaydın herkese :)
Bu müslin bezlerin fiyatı neden yüksek ki tamam işe yarıyor tamam kullanışlı ama bence abartmışlar
Ben mi pahalı gördüm acaba
Siz nerelerden aldınız ?
Canım benim eşim sitelerde. Bu mobilyaları yapan büyük ağaç işleme makinelerinin ticaretini yapıyor mobilyacılara. Ben kızımda almıştım sitelerden 3/4 yıl önce almıştım. Kendim çizdirdim tasarladım parçalarını hatta önceki sayfalara atmıştım resmini. Ben yanlış hatırlamıyorsam o zaman 2.500 lira vermiştim ama daha ucuzları da vardı daha pahalıları da vardı o zamanda. 4 yıldır kullanıyorum iki kere oda değiştirdik söktük taktık hiç bişey olmadı taş gibi maşallah
Zaten ancak park ve avm var başka ne varki Ankarada. Kışında parka gidilmez. Sıkıcı şehir yaşıyorum ama mecburen.Gurbetteki bir Ankaralı olarak söylüyorum; Botanik parkı, Seymenler Parkı, Tunalı, Ahlatlıbel, İncek, Gölbaşı, Odtü ormanı... :) Ohooo var bir sürü çayır çimen. Hem kuzun hava almış olur hem sen.
Şöylede birşey var bazı çocuklar sıcağı hiç sevmiyor. Eşimin yegenlerinden ikiside sıcaktan hiç hoşlanmıyor. İkiside eylül doğumlu bi alakası varmı acaba diye düşünüyoruz. Üstlerini ört uyuyamıyor çocuklar resmen. Biri bi kere bizde kaldı ben sizle yatayım dedi girdi aramıza sabaha kadar eşim örttü çocuk üstünü açtı annesi keşke ince bişey örtseydiniz o hiç yatamaz yorganla filan dedi birde arada sıcakladı demek çocuk iyice. Bizde uyutmadı@ikizcan2016 senin iki tane birden daha zor sömürür onlar iyice almasan da olurdu sen
Ya bu soğan stilini uzmanlar söylüyor ama oda sıcaklığına göre değişir tabi.
Ben açıkçası bizim evin soğuk olmayacağına eminim hele en sona getirirsem ayarı.
Çocuğu birden bunaltmakta istemiyorum.
Akışına bırakıyorum şimdi ne desek boş çocukların her biri farklı huyları olacak,bünyeler farklı olacak.
Bizimki delibaş bir şey olabilir tahminim öyleNasıl baş edicez onu düşünüyorum şimdiden
Sen birde x2 sin Allah kolaylık versin
Benim çevremde normal doğum yapanlar ertesi gün normal yürüyorlar hep ama sezeryanlilar günlerce yatak döşek yattı ameliyat nede olsa.Doğum sonrası hemen ayaklanabildin mi peki?
Eskiden sezaryen dikişler ağrılar derken 1 aya yakın kendi işini göremeyenler varmış.
Epidural mantıklı geliyor bana ama doğum sonrası zorluk yaşadın mı çok?
Bende aynen senin gibi düşünüyorum hakkımızda hayırlısı.Hiç bir tıbbi sebeb yokken neden ameliyat olalım ki ? Normal adı üstüne normal olan şey sezeryan da bi Doğum şekli degil ameliyat.
Önceliğim normalden yana olacak ama eğer fiziksel tıbbi bi sorun oluşursa tabiki ısrarla normal diye diretmem epiduralle sezeryan isterim yine de bebegin geleceği zamanı kendi belirlemesini isterim önceden planlı bi şekilde doktorum müsait olduğunda degil yani
Ya gülme komşuna gelir başına atalar boşa konuşmamışmasmaviyim dün sana güldüm. Bugün gittim dayanamayıp 18 aylık tulum aldım. İnsan hakikaten dalga geçtiğini yaşamadan ölmüyormüş galiba. Yapmayacağım bir daha.
40 çıkardıktan sonra düzelme olayını bana da söylüyorlar. İlk dönemlerde ne kadar çok uyansa, huysuzlansa o kadar iyiymiş hattâ. Yenidoğan sarılığı olunca çok uyuyormuş bebekler, uyudukça da artıyormuş galiba. Hep sakın uzun uzun uyuyor diye sevinme. Gıdıkla, çimdikle uyandır emzir sürekli uzun uyursa diyorlar. Sarılık geçtikten sonra daha beter biçimde dönüyorlarmış ki yeğenimde çok acayip uzun uyurdu benim yenidoğduğu zaman 2 ay sonra falan tamamen geçti sarılığı dedikleri gibi hakikaten o zaman dünyayı dar etmeye başlamıştı bizimkilere kolikten.
kız bana neden atarlandın sen bende korkuyomnormal dogum en dogalı agrısız acısız denılıyor ama eger bı komplıkasyon olusacaksa onda da olusabılır ben acıkcası alt tarafıma kesı yemek yerıne karnıma yerım daha ıyı ayrıca normal dogumda sız sancı çekiyorsunuz ama bebkte içerde rahat degil kanala sıkışma orda nefessız kalma gıbı durumlar olabılıyor. ayrıca malesef diyırum kı turkıye de normal dogum konusunda cok tecrubelı doktor yok. benı ıstedıklerı adar kesıp biçebilirler ben bebeğin içerde havasız kalma riskini alamam
herkes nasıl istiyorsa öyle doğursun
peki kızlar 32. haftaya girmiş mi olmak gerek doldurmuş mu? bu konuda bilginiz var mı?ben 28 de dr a gıdıcem o zaman konuusucam 32. hafta raporu ıcın devlette calısıyorum bı evrak vermedım ama yaklasık ne zaman ayrılacagımı bılıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?