2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

evet olabilir canim, belki cocukken yanimda biri bisey anlatti ya da bisey izledim dedigim gibi hatirlamiyorum ama hani hic ihtimal dahilinde olmadi benim icin :)
agri esigim yuksektir aslinda oyle citkirildim bi tip degilim.. kendi kalçama prolutonumu, ferrumu, dodeximi kendim yapiyorum, hatta biraz fazla cesurum delilik seviyesinde :))
ama ordan bisey cikarma konusunda cok ciddi bi fobim var :)
acilmicak, kesilecek, pörsüyecek, eskisi gibi olmicak, yamış yamış kalicak gibi geliyo galiba :)))

Yok korkma baya dar dikiyorlar

kız bana neden atarlandın sen bende korkuyom bana görede doğum şekli anneye bırakılmalı herkes nasıl rahat doğuracaksa öyle yapsın birde bende bartolin kisti belası var alttan kesiden iki kere korkuyorum.
Biz ne kadar şunu istiyoruz bunu istiyoruz desekte bebek kendi seçecek doğum yöntemini... Ablamın kızı 38e kadar doğum pozisyonundaydı 38 de ters döndü. Hatta ilk doğumu 4.200 ve normal kızı 3.400 doğdu hala dalga geçeriz 4.200ü çıkardın 3.400ü çıkaramadın diye

Doktorla doğumunuzu konuştunuz mu?

Normal mi? Sezaryen mi?

Normal istiyorum ama epidural sezeryana doğru kayıyorum niyeyse,bir korktum galiba :)

merhaba , melina_monnarosa ben geçen hafta doğumumu konuştum .
doktorum bebek 3,700 kg aşmadıysa ve 37.den sonra kendiliğinden doğum başlarsa , bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa , ( plesanta yaşlanması , plesanta aşağıda olması vs.. ) doğumda hiç bir sıkıntı yok dedi.
onun dışında 05 ocak a kadar bekleyeceğiz . yine doğum başlamazsa 4 -5 gün kontrollü olarak bekleyebiliyorum sonra suni sancı ile doğumu başlatıyorum aksi bir durum oluşursa sezaryen yapıyorum dedi.

benim son kontrolümde hiç bir sıkıntı yoktu , plesanta yaşlanması yoktu , bebek baş aşağı dönmüş dedi ama halen yeri var aşağı yukarı dönebilir dedi , suyu iyi kilosu hafta ile uyumlu dedi , böyle devam ederse normal
olacak inşallah , tek temennim normal doğum

ıkızcan aynı fılmımı seyrettık ne :))
Son 1-2 yılda normal dogum dıye dırenen tüm arkadaş ve yakınlarım sezeryan oldu bırı Hariç o da baştan epıduralle

olabilir kiz hangi filmdi acaba:)))
gelismis ulkelerde sezeryan cok olmayabilir, ben o kadar gelisememisim demekki :))
benim tek bi arkadasim normal dogum yapti canim, aynen o da hic sanci cekmedi, epiduralle yapti, e kasilmalari yeterli olmadi ustten 3 hemsire ite ite zorla cikarmislar bebegi..
cocuk bu temmuzda 4 yasini bitirdi, kiz cocugu..
hala konusamiyor. anne, mama, ih ih..
artik dogumda mi bisey oldu sonradan mi kilitlendi, ya da sezeryan olsaydi da boyle olur muydu kimse bilemiyor..
belki de dedikleri gibi millet normal dogum yaptirmaya yaptirmaya unuttu doktorlar da :)

ben zaten normal dogum yapcak olsam asla ozel hastanede yapmam, giderim pasa pasa yogun bi dogumevine.. hem aliskinlar, hem yenidogan uniteleri saglam :)

evet canim katiliyorum :)
bende ciddi bi fobi var..
parasutten atlarim, 50-60 metre derin dalisi yaparim ama oramdan bisey cikaramam

bu arada instagramda biri paylasmis, bayrampasa ikea ya bissuru fil gelmiss :)
istanbuldaki fil arayanlar bakabilir :))

37hafta deyince senin bir şey kalmamış ya artık ne çabuk geçiyor zaman :)

Oramız eskisi gibi olmayacak ama o kesin :))
Kesi ve Dikiş diyince ben de tırsıyorum ama kesmesinlerrr oy bence ben zaten sezeryan olcam hissediyorum :) demedi demeyin :) o kadar savundum normal doğumu bi de :)))

Allah kimseyi düşürmesin diyorum o büyük dogumevlerine çok yakınım hiç istemeden doğumunu Ankara'da Zekai tahirde yaptı riskli Doğum olmasına ragmen iyi davranmamışlar çok fenaymış ya insan gibi davranmıyorlarmış onlar alışık yüzlerce Doğum yaptırıyorlar ama sen bi kere yapıyorsun.ben alışmışım sanırım özel muamele görmeye çok kötü geliyor. suratına bile bakmıyorlar oralarda.

Yok korkma baya dar dikiyorlar

Haaah. Dur dur sen ortayı sen ortayı açmışken ben geçireyim şimdi şu ikiz anasına.

Dar dikilme olayı benim bir kaç arkadaşımın başına geldi. Hattâ biri sonradan bu yüzden operasyon geçirdi tekrar.

I ikizcan2016 gel şimdi senin hafızandaki o kötü izleri silelim canım benim. Şimdi sen de sağlıkçısın en az benim kadar iyi bilirsin ki, kadında da erkekte de cinsel birleşme esnasında zevk almayı sağlayan yer o açılacak, pörsüyecek perine/vajen değil vajen girişinin sıkılığıdır. Yoksa perine denen yer kafanı soksan girecek bir yumuşaklığa sahiptir kadının üreme tabiatı gereği. Salgılanan sıvılarda da bu yumuşaklık artar ya da azalır.
Şimdi canım benim, birtanem... Dokuz ay bağırsakların, mesanenin dolayısıyla perinenin üzerinde gitgide ağırlığı artan
dolayısıyla oraya baskı yapıp hormonların da etkisiyle doğuma hazırlayan bir canlı ve onun gebelik materyallerini taşırken vajen içi gevşeyip, pörsümüyor da
maksimum 5 dakika içinde oradan o canlının 30 cm'lik kafa çeperi -ki bıngıldak açıklığı denen olay da bu geçiş için var. O esnada iç içe geçtiğini düşünürsek daha azalıyor bu çap.- geçtiği için mi pörsüyüp, gevşeceyek?

Altımıza işeyip, sıçıyoruz yahu zamanı gelince o baskıdan!

Çatı darlığı ile bu durumu karıştıranlar var aynı şey değil baştan belirteyim. Bahsettiğim şeyi bir kadının yaşamaması için hormonların alınmış ya da hiç hamile olmamış olması gerekiyor.
Epizyo da zaten vajen ağzına makata çapraz biçimde atılan çok minik bir kesi. Yani kimse kimseyi motorlu testereyle boydan boya kesmiyor. Kaldı ki şimdiki teknoloji ile izi bile kalmayacak şekilde estetik müdahale yapılabiliyor kadını psikolojik olarak çok etkilerse. Sil at o pis safsataları kafandan..

Aynı şekilde ben de bırakalım da dünyaya geliş şekline bebeğin/annenin sağlık durumu karar versin kafasındayım. Her yöntemin kendi içinde komplikasyonları var.

Kadının kadına "kadınlığı" üzerinden yaptığı kötülüğün yarattığı psikolojik yıkımı ne sezaryen ne de vajinal doğum yapmıyor maalesef.

Evet canım kesi mecburiymiş artık değilse arkaya doğru yırtılma ihtimali varmış.
Neyse madem eskisinden daha iyi olacaksa dikilelim :)))
Arkadaşım da normal yaptı kesisiz ve dikişsiz ama ebe kuzeni neden diktirmedin cinsel hayatın etkilenecek demiş

Kesinlikle katılıyorum canım biraz oluruna bırakmak lazım...Ben o kadar rahat bir doğum yapmıştım ki kızımda inş yine aynı olurum. Gece 4 te suyum geldi saat 6 da sancım başladı hatta yetersiz diye suni sancı aldım. 6-7 saat sancı çektim öğlen 1 de kızım kucağımdaydı. Doğumdan 1 saat sınrada ayaktaydım. Bunda tek sıkıntım bel fıtığım var eğer çok ilerlerse normal doğumda zorlanırız diyor.

Neyse madem eskisinden daha iyi olacaksa dikilelim :)))
Arkadaşım da normal yaptı kesisiz ve dikişsiz ama ebe kuzeni neden diktirmedin cinsel hayatın etkilenecek demiş
Evet canım bayanda hissizlik oluşuyormuş. Tabi doğumdan sonraki ilk ilişki ilk gece gibi olmuştu benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…