• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Gebelik eğitiminde istanbuldan bi kordon bankası tanıtım için gelmişti fiyatları tam hatırlamıyorum şuna dikkat çekmişlerdi ilk 5 yıl sadece sizin için saklanıyor 5 yıldan sonra genel kullanıma açılıyormuş

benim parasini odedigim kok hucremi benim onayim olmadan baskasina veremezler..
orda bi yanlis anlasilma vardir canim :)

27.hafta da olan anneler bebişlerinizin boy ve kiloları nasıl? kilo 993 gr çıktı direk boyu söylemedi ama ca ve fl değerlerini söyledi de tam hatırlamıyorum..bebeğim haftasına göre minik mi yoksa normal mi acaba?burdakilerin bebişlerinin kiloları genelde daha yüksekti diye hatırlıyorum..kilo önemli değilde fl haftasını söylerken 25+3 felan dedi galiba..diğer değerlerinin haftası hep 26-27lerdeydi..ondan aklıma takıldıı.

haklısın canım sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil..kilodan ziyade boyuna takılmıştım bundan 15 gün önce yine doktora gitmiştim onda verdiği kağıtta 25 haftayla uyumlu yazıyordu bugün sekretere fl değerini yazdırırken 25+3 deyince ona sıktım canımı..15 günde hiç uzamadı mı diye..ama çok kıvrık bir şekilde duruyordu düzgün ölçemedi bencee:) aman ben de fazla takıntılıyım hiç sevmiyorum bu huyumuu..hayırlısı ile alsaydık bebişlerimizi kucağımızaa:)

benimde kilo 1kg30 grdı ama bacak boyu 4-5gün gerideydi önemli değil dedi doktor seninde bir problem olmadığını düşünyorum. Hergün 1adet muz yiyorum ve yediğim günde itibaren fark etttiğine inanıyorum

Kizlar iki gundur koltuk altimin hizasinda sag tarafta bebek hareketleri o taraf yogun o kadar kenarda olmasi normal mi
Olduğu yerde sınıre denk gelıyosa hareketı sınirın diğer ucunda hıssedersın dedı Dr bana

kizlarim uslu diye seviniyordum, 2 gundur haşat ettiler beni, sağa yatsam sagdaki vuruyor, sola donsem soldaki, sirt ustu de uyuyamiyorum, çok maadurum :))
disardan goruluyor tekmeleri, cok komik :) gidiklaniyorum kikirdeyip duruyorum :))

kizlarimin kizlari bitmis, bugun geldi :))

Eki Görüntüle 1900269
Ayyy yerım onlarııı
Ikiz bu ara ben Sophie ye taktım Kafayı galıba alıcam sonunda :))

Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz kızlar benim diyetim 1950 kalorilik
sabah: 1 haşlanmış yumurta
60 gr tam bugdag ekmegi
30gr peynir
domates salatalık serbest
5 zeytin
ara öğün :1 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
Öğle: 2 porsiyon et (60gr) 1 porsiyon sebze 1.5 kepçe çorba
60 gr ekmek
yağsız salata
ara öğün 1 porsiyon meyve 1 su bardağı süt
akşam: Öğle ile ayni
ara öğün 1 porsiyon meyve 1 su bardagi süt
2 tam ceviz veya 10 findik veya 10 badem
meyvelere netten bakabilirsiniz örnegin 100gr elma 150 gr mandalin 100 gr kivi 120 gr armut gibi
süt değişimi: 1 bardak yogurt =1 bardak ayran
pilav makarna unla yapilan şeyler yasak patates her türlüsü yasak
dr sizi endokrin ve ya diyabet uzmani ile diyetisyene yönlendirir. Kişiye özel hazırlanıyor. ama dra gidene kadar bu listeden faydalanabilirsiniz bir de günde 10 kere ölçüm yapıyorum
Canım iyi oldu bu liste bende şeker çıkmadı ama fena ıvır zıvır yiyorum

Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz kızlar benim diyetim 1950 kalorilik
sabah: 1 haşlanmış yumurta
60 gr tam bugdag ekmegi
30gr peynir
domates salatalık serbest
5 zeytin
ara öğün :1 porsiyon meyve
1 su bardağı süt
Öğle: 2 porsiyon et (60gr) 1 porsiyon sebze 1.5 kepçe çorba
60 gr ekmek
yağsız salata
ara öğün 1 porsiyon meyve 1 su bardağı süt
akşam: Öğle ile ayni
ara öğün 1 porsiyon meyve 1 su bardagi süt
2 tam ceviz veya 10 findik veya 10 badem
meyvelere netten bakabilirsiniz örnegin 100gr elma 150 gr mandalin 100 gr kivi 120 gr armut gibi
süt değişimi: 1 bardak yogurt =1 bardak ayran
pilav makarna unla yapilan şeyler yasak patates her türlüsü yasak
dr sizi endokrin ve ya diyabet uzmani ile diyetisyene yönlendirir. Kişiye özel hazırlanıyor. ama dra gidene kadar bu listeden faydalanabilirsiniz bir de günde 10 kere ölçüm yapıyorum

<3 tesekkürler zep'cim. bi de sana zahmet sakıncası yoksa, boy/kilo nedir. boya göre alınması gereken kalori artıyor, tabi yine de çok değil ama. :)

benimde kilo 1kg30 grdı ama bacak boyu 4-5gün gerideydi önemli değil dedi doktor seninde bir problem olmadığını düşünyorum. Hergün 1adet muz yiyorum ve yediğim günde itibaren fark etttiğine inanıyorum
muz ben de yiyorum canım inşallah faydası oluyordur..doktor bana da bir problem yok bebiş gayet iyi dedi..ama işte biz birazda kuruntu yapcak yer arıyoruz sanırım..sağlıkla gelsin inşallah tosuncuklarımız..

O anketin kendini cezalandırmayla alakalı bir kısmı vardı. O çok garip gelmişti bana. Hani kendini cezalandırmamakla ilgili bir seçenek yoktu.

-cezalandırıldığımı düşünüyorum'la başlayan seçenekler vardı.

E -ecem- hanım kusura bakmayın, anketin o kısmını cezalandırılmakla alakalı herhangi psikolojik bir çıkarımım ya da hissiyatım olmadığı için salladım ben. :'(
Umarım işinize yarar sonuçlar.
Katılımınız için çok teşekkür ederim

24. hafta öncesi kaybımız varsa "kaybım yok" mu işaretlenmeli yani? Gebelere yapılabilecek en acımasızca anket olmuş.
Elbette kayıp kayıp olmaz olur mu? Sadece anketin araştırma alanı dışında kalıyor hanımefendi. Acımasız kavramı biraz acımasız olsa da katılımınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Canım 75 lik yaptırdım bende, olması gerekenden yüksek görünüyor değerlerin,benim de ilk saatim yüksek çıktı, uygun beslenme ve takip dedi doktorlar (-arkadaşım olan doktor daha üstüne durdu ama kendi doktorum düzgün besleniyorsun zaten bişe olmaz dedi ki kendisi prof,) sıkıntı yapacak bişe yok, ben sabah akşam ölçüyorum, ve karbonhidrata dikkat ediyorum sıkıntı olmadı şimdilik
Sabah aksam neyle olcuyorsun?

B bugza canım muhtemelen doktorum 100'lük test isteyecek. yaptırırsan eğer ve değerlerin yine yüksek çıkarsa diyet verecekler. diyetle beraber yürüyüş ve şeker değerlerine dikkat etme de gerekecek.

bir buradaki şeker değeri yüksek çıkan arkadaşlar genelde 100lük olanı yapırmayayıp direk diyet+yürüyüs+ şeker kontrolüne başladılar. zaten doktorun da yönlendirir seni mutlaka.

diyete girmek de iyi oluyor bence. hem kilo almamış oluyorsun, hem de şeker kontrol altında oluor. şeker ölçmek de accayip kolay.
Endokrine yonlendirdi beni. Orda troidime bakicaklar sanirim. Troidde sorun yoksa -ki yok hep duzgun cikiyor sonuclarim- diet ve egzersiz vericekler oleyse. Di mi?

B bugza benim sadece 1. tokluk yüksek çıkmıştı. diyet yaptim 3 hafta yinede bazi saatler yüksek seyretti şimdi insüline başladık. insülin bebegede de anneye de zarar vermiyor doğum sonrası bırakıyorsun. gebelik şekeri çok önemli bebegin 2 hafta kdr önden gidiyordu diyetle düzeldi simdi haftasindan 3 gün önde herşey yolunda dedi dr. Kadın doğumcun ammiyon sivina bakar o da normalse sıkıntı olmaz. Kilo almiyorsun o yani güzel
Bir hafta onde gidiyor oglan. Diyette neler var sende?

evet normalde 120 sinir canim ama 140in altina da olur veriyor doktorlar..
kilodan da ziyade kese suyunu arttiriyor, erken dogum riski artiyor, vs vs bebek icin de anne icin de istenen bi durum degil..

B bugza
canim moralini bozma hemen, oyle cok korkulacak bisey degil seker olayi..
ölçmesi, takibi kolay inan bana..
100luk yukleme isteyebilir de istemeyebilir de..
doktoruna guven, diyet verip yemene icmene dikkat ettirecek, bi sure ölçmeni isteyebilir..
zaten arada ölcmemiz takipte olmamiz gerekiyor..
Endokrine git dedi. Troid bakicaklar muhtemelen. Troid sorunum yok benim. Orda problem cikmaz. Kaynak troid diilse diyet verir diye tahmin ediyorum. Bakalim ne dicek. Aslinda iyu olur basta cok kontolluydum son zamanlarda biraz civitmistim.

D vit dusuk cikmis. Eczaneden d vit al yarim bardak suya 6 damla ic dedi doktor. Ne alayim?

Endokrine git dedi. Troid bakicaklar muhtemelen. Troid sorunum yok benim. Orda problem cikmaz. Kaynak troid diilse diyet verir diye tahmin ediyorum. Bakalim ne dicek. Aslinda iyu olur basta cok kontolluydum son zamanlarda biraz civitmistim.

D vit dusuk cikmis. Eczaneden d vit al yarim bardak suya 6 damla ic dedi doktor. Ne alayim?
Canım geçmiş olsun küçük bir diyetle halledersin inş

Ya tamam bu göbek büyüyorda afedersiniz totoya noluyor onu anlamadım. Resmen yarışıyorlar :KK70:

Back
X