2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benimki de 1 e baslayacak tam bebegin hareketlendigi emekledigi donemlere.
Isimiz zor :)
Allah kolaylık versin canım 1. sınıf kabus gibiydi özellikle 1. dönem herkes 1. sınıfta zor olur 2 ye geçince daha rahat olur bebek dediler Allah da öyle denk getirdi çok şükür...

Egzersiz için 35. Hafta falan diyordu nette 31+1 şuan geçen sadece 1 kere denedim 10dk popo yukarıda tutamıyorum ;(
Bence de geç degil dönmesi için ama benim karnım dar ve 34. Hafta oldum dönmeseydi bence zor dönerdi sanki
Popoyu yukarda tutmak zor ama ben yastık koydum destekledim alttan :)) yere uzan koltuğa daya ayaklarını popona da bi kaç tane yastık koyarak dene eşin koysun sen zorlanırsın

mrs_aysel canım hareketleri bizede söylesen bizde yapsak doktora gittim dün makat gelişli dedi dönsün benim bebişimdeee =))
Canım ben popo kaldırma hareketini yaptım bu hareketler bebegi olduğu yerde rahatsız edip harekete geçiriyor en rahat edeceği pozisyon kafaları altta olan zaten normal olmaları gereken o oldugu için biz harekete geçirince aşagıya dönmeye çalışıyorlarmış. Yere uzan poponu baş seviyesinden 30-40 cm daha yüksekte tutmaya çalış koltuktan yastıklardan destek alarak yaptım ben :)) Bebek acayip harekete geçiyor zaten ittiriyor kendini :)
bi de karnın altına ses dinlettirin yada babası konuşsun diyorlar sesin geldiği yöne doğru harekete geçebilirmiş
Karanlık bi odada yine alttan ışık tutun diyorlar Bebek ışığa yönelirmiş.

Ay Esram ilki normal ben değiştim galiba babamın hastalığı üstüne vefatı beni panik bir insan yaptı. Babamdan sonra çarpıntı sorunumda başladı.
Hayırlısıyla atlatayım şu hamileliği
aman dikkat et kendine hem kızına hem bebişe lazımsın sen daha
çok düşünmemeye çalış kafanı dağıtacak şeyler yap az kaldı zaten inşallah sorunsuz geçsin en güzel şekilde

Benim de öyle canım ikizler erken geliyor 4 yada 5 hafta tabi erken gelmezlerse

aaaaa evet senin de ikizdi :))
bi an karistirdim kusura bakma, sen de iki yandan tekme yiyorsunnn :))
senin erkekti galiba, daha guclu vuruyolardir bi de :)
bizimkiler gecen hafta 1600gram olmuslardi..
2500 de alicam dedi dr..
36. 37. hafta arasi alacakmis daha erken gelmezlerse..
sana ne zaman diyor dr?

aman dikkat et kendine hem kızına hem bebişe lazımsın sen daha
çok düşünmemeye çalış kafanı dağıtacak şeyler yap az kaldı zaten inşallah sorunsuz geçsin en güzel şekilde
İnş. canım benim dra gidecem en azından bu dönemde destek almam iyi gelecek

aminnn :)
siz agirlastiysaniz biz ölelim :))))
kizin nasil oldu canim?
Ayy valla allah yardımcın olsun bana 2 kilo bebişle daral geldi. Kızımda iyi teyzesi damla antibiyotik toparladık baya... o zorluyor beni ödevlerimiz fazla sürekli başında oturuyorum babaya güvenmiyor anne sen öğretmensin srn anlarsın babam anlamaz diyor

2. doğumunu yapıcak anneler içinizde minyon tipli olan var mı..ben minyonum ufak tefek bişeyim o yüzden acaba çatım dar mıdır diye takılıyor aklıma?minyonlukla ilgisi var mı bu çatının?

Normal Doğum en önemli egzersizler nefes ve kegel egzersizleriymiş canım yürüyüş zaten olacak onu saymıyorum :)

Nefes egzersizi için ben Ayşe Öner'in dedektif anneler nefes egzersizi videosunu buldum bide Merve Öztürk var nefes koçu o anlatmış günaydın nefesi diye sabah uyanınca 2 dakika ağızdan nefes alıp ağızdan verme şeklinde.

Doktorum bana bugün yoga yapar gibi bağdaş kurup otur ve doğru nefes alıp verme egzersizleri yap dedi bi de günlük mutlaka yürüyüş ve 2 kat merdiven inip çık dedi

Kegel egzersizleri de pelvik kaslar için önemli zaten hamilelik ilerlediğinde idrar kaçırma olabiliyormuş hem onu engeller hem o bölgedeki kasları güçlendirirsek Doğumda ıkınırken zorlanmayız. İdrarını yaparken tut bırak yap mesela oradaki kasları keşfet önce sonra zaten günde 100 kez fln istediğin her an yapabilirsin ilk yaparken çişin gelmiş gibi oluyor ama alışıyorsun :))

Kızlar ben 11 kilo almışım toplamda ne ara alıyorum anlamıyorum ki ya
Ne yapsam da almasam artık??
Ben sözde 12 yle bitiririm diyordum ama bu gidişle zor daha 5-6 haftam var

2. doğumunu yapıcak anneler içinizde minyon tipli olan var mı..ben minyonum ufak tefek bişeyim o yüzden acaba çatım dar mıdır diye takılıyor aklıma?minyonlukla ilgisi var mı bu çatının?
Bence onla ilgisi yok benim yengem var hem 1.48 flndır boyu hem de aşırı zayıf ama 4 kez çok kolay normal Doğum yapmış
Annem de aynı şekilde 3 kardeşiz 3 müzde kesisiz dikişsiz yapmış ve çok minyondur o da.
Ben de öyleyim bakalım nasıl olcak :) kendini korkutma şimdiden

İlk aylar için en iyisi sling diyorlar ama bende sarma konusunda tereddütlüyüm düzgün dolamak Lazım onu iyice öğrenmek lazım
Kanguru düşünmüyorum şimdilik ya ben taşıyamam öyle ama belki babası taşırsa sonra alırız

Tam tarih vermedi 3 hafta önceki kontrolde 8 hafta sonra alırız dedi engeç. Salı kontrol var bakalım ne diyecek? Sorma sağa yatsam tekme sola yatsam tekme uykusuzum sürekli

Çok sagol canım benim uygulayacagm bunu inşallah bizimkide döner ya

inşallah öyledir canım..kemik yapım ince olunca acaba orada dar mıdır dedim ama bakalım inşallah değildir:) biz hamileler dert sıkıntı etcek bişey buluyoruz öyle yada böylee:) hayırlısı ile gelseydi bebişler kucağımızaa

Canım ben biraz minyonum boyum 1.60 kilom şu anda 57 normalim 50-52 arası bildiğim kadarıyla çatı kemiğinin minyonlukla alakası yok nitekim ilk gebeliğimde dr kemik yapın müsait demişti...

Aynen öyle her şeyi düşünüyoruz ince ince sonra da dert oluyor bende düşüne düşüne bunalıp kafayı yicek gibi oluyorum bazen
çok rahat insanlar var her işleri de yolunda gidiyor ama çok düşününce hiç istediğin gibi olmuyor sanki :)
Akışına bırakmak gerek yapabilirsek :)) sağlıkla alalım da kucağımıza gerisi boş aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…