- 6 Ocak 2016
- 1.348
- 1.660
- 133
- 43
Normal Doğum en önemli egzersizler nefes ve kegel egzersizleriymiş canım yürüyüş zaten olacak onu saymıyorum :)
Nefes egzersizi için ben Ayşe Öner'in dedektif anneler nefes egzersizi videosunu buldum bide Merve Öztürk var nefes koçu o anlatmış günaydın nefesi diye sabah uyanınca 2 dakika ağızdan nefes alıp ağızdan verme şeklinde.
Doktorum bana bugün yoga yapar gibi bağdaş kurup otur ve doğru nefes alıp verme egzersizleri yap dedi bi de günlük mutlaka yürüyüş ve 2 kat merdiven inip çık dedi
Kegel egzersizleri de pelvik kaslar için önemli zaten hamilelik ilerlediğinde idrar kaçırma olabiliyormuş hem onu engeller hem o bölgedeki kasları güçlendirirsek Doğumda ıkınırken zorlanmayız. İdrarını yaparken tut bırak yap mesela oradaki kasları keşfet önce sonra zaten günde 100 kez fln istediğin her an yapabilirsin ilk yaparken çişin gelmiş gibi oluyor ama alışıyorsun :))
bende 1.60ım canım..ama özellikle kalça kemiği kısmım dar..ama annelerimizi teyzelerimizi vs düşününce onlar gayet rahat doğum yapmış..demek ki pek ilgisi yok..annemin kalça kısmı baya geniş..ama teyzemin dar düşününce oda 2 tane tosuncuk doğurmuş gayet rahat..bizlerde doğurabiliriz hayırlısı ile inşallah..Canım ben biraz minyonum boyum 1.60 kilom şu anda 57 normalim 50-52 arası bildiğim kadarıyla çatı kemiğinin minyonlukla alakası yok nitekim ilk gebeliğimde dr kemik yapın müsait demişti...
çok hoşlarmış canım bende pleksi tarzı magnet siparişi verdim kendim pek yetenekli değilim halledemem diye düşündümm:)Ben Doğum hediyelerine karar verdim kızlar size de fikir olur belki malzemeleri alıp kendinizde yapabilirsiniz hem çok kolay hem daha kalıcı olur bi geldiEki Görüntüle 1914033 Eki Görüntüle 1914034 Eki Görüntüle 1914035
Tam tarih vermedi 3 hafta önceki kontrolde 8 hafta sonra alırız dedi engeç. Salı kontrol var bakalım ne diyecek? Sorma sağa yatsam tekme sola yatsam tekme uykusuzum sürekli
Ayy valla allah yardımcın olsun bana 2 kilo bebişle daral geldi. Kızımda iyi teyzesi damla antibiyotik toparladık baya... o zorluyor beni ödevlerimiz fazla sürekli başında oturuyorum babaya güvenmiyor anne sen öğretmensin srn anlarsın babam anlamaz diyor
Oyumu en sondaki açık mavi olandan yana kullanıyorum :))Eki Görüntüle 1914043 Eki Görüntüle 1914044 Eki Görüntüle 1914045
kızlar hangi lavanta kesesi daha iyi sizce?
Bence de geç degil dönmesi için ama benim karnım dar ve 34. Hafta oldum dönmeseydi bence zor dönerdi sanki
Popoyu yukarda tutmak zor ama ben yastık koydum destekledim alttan :)) yere uzan koltuğa daya ayaklarını popona da bi kaç tane yastık koyarak dene eşin koysun sen zorlanırsın
Eki Görüntüle 1914043 Eki Görüntüle 1914044 Eki Görüntüle 1914045
kızlar hangi lavanta kesesi daha iyi sizce?
Karnım çok inmedi aşagıya canımCanım döndüğü çok bellimi döndüğünde karın aşağı iner diyorlar indi mi biraz asagiya, kaburgada ağrı varmı döndüğü halde
Aynı durumdayım canım Dr perşembe günü şu sancı gelirse hemen gel dedi ben 2 gündür günlük 5 6 çamaşır değiştirir oldum sanki siziyor böyle sıvı ,akıntı değil eminim ama ne bilim Dr gitsem elle muayene eder belki daha kötü olur kese patlar diyede korkuyorum .çift rahim olduğum için elle muayene hiç ettirmedim çok acıyor çünki napcam bilemedim, bebeğin hareketleride çok güzel ama yürürken sanki alttan çıkacak gibi ,yuruyemiyorumda 2 gündür ağrılı yürüyorum kendi Dr uma gidecem acilden korkuyorumKızlar bi iki gündür sabah kalktığımda iç çamaşırım baya ıslanmış oluyo. Normal akıntı değil onu anlayabildim ama acaba suyummu geliyo onu çözemiyorum.
Doktor randevum bidahaki pazartesine. Sizde böyle şeyler yaşıyormusunuz. Bu arada bebeğin hareketlerinde sorun yok gayet iyi.
Aynı durumdayım canım Dr perşembe günü şu sancı gelirse hemen gel dedi ben 2 gündür günlük 5 6 çamaşır değiştirir oldum sanki siziyor böyle sıvı ,akıntı değil eminim ama ne bilim Dr gitsem elle muayene eder belki daha kötü olur kese patlar diyede korkuyorum .çift rahim olduğum için elle muayene hiç ettirmedim çok acıyor çünki napcam bilemedim, bebeğin hareketleride çok güzel ama yürürken sanki alttan çıkacak gibi ,yuruyemiyorumda 2 gündür ağrılı yürüyorum kendi Dr uma gidecem acilden korkuyorum
Benim de dun olmus boyle bir sey.Kızlar bi iki gündür sabah kalktığımda iç çamaşırım baya ıslanmış oluyo. Normal akıntı değil onu anlayabildim ama acaba suyummu geliyo onu çözemiyorum.
Doktor randevum bidahaki pazartesine. Sizde böyle şeyler yaşıyormusunuz. Bu arada bebeğin hareketlerinde sorun yok gayet iyi.
eşimde onu beğendi..ama ben nedense en üstekinin mavi rengi diye diretiyorum:)Oyumu en sondaki açık mavi olandan yana kullanıyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?