Ben çok kolay doğum yaptım kızımı... bunda da dra doğum şeklini ne zaman konuşacaz dedim ilki normal doğurmuşun doğum şekli mi konuşacaz diye beni kovdu.Valla canım kalça kemiğim darmı bilmiyorum ama vajinal muayane ettikten sonra söylemişti ama o zaman hamile değildim.en son geçen hafta sordum normal doğummu diye hayır yapamazsın sezaryen dedi çatım darmış.
Bende sezeryan oldum ama benim ki cok iyidi gule oynaya cikim bunula gecmis olsunHiç sorma canım içim ılıyor doğum yaklaştıkça keşke yazmasaydım silebiliyor muyuz mesajı arkadaşların da gözü korktu ya...(
Endise etme amniyon sivisinin en buyuk gorevi zaten bebegi disardan gelebilecek bu tarz darbelere karsi korumaktir icini ferah tut.Sağol canım
kınamak istemiyorum başına gelirmiş ama ben böyle çocuk görmedim hiparektif gıbı bişey hiçbir davranışından hoşlanmıyorum . çocuğumu da ona yaklastirmayi pek düşünmüyorum açıkçası . akrabayiz ışte mecbur gidiyoruz
Epidural normal mi yaptın canım yoksa epiduralsiz sancılı normal doğum mu?Ben çok kolay doğum yaptım kızımı... bunda da dra doğum şeklini ne zaman konuşacaz dedim ilki normal doğurmuşun doğum şekli mi konuşacaz diye beni kovdu.
Ay inşallah benimki de 1 hafta erken alır da ocakta doğururum ya....
Canım epidural istedim ama anestezi uzmanı gelene kadar 9 cm oldu açıklık... 6 cmin üstünde etkisi olmuyormuş ama yinede parayı almak için yaptılar. Suni sancı ile doğum yaptım amaEpidural normal mi yaptın canım yoksa epiduralsiz sancılı normal doğum mu?
İlkinde spinalle başladılar sonra ya kendim bayıldım ya tamamen bayılttılar hatırlamıyorum...dr a son kontrol diye gittik bugün alalım plasenta çürümüş dedi hazırlıksızdık annemler ilçede eşya yok yanımızda hast. ye geçtik tahliller yapıldı annemler yetişemeden aldılar beni ameliyathaneye ve orda dedi anestezi uzmanı spinal olacak diye oturttu sedyeye belimden iğne yapmaya başladı ben tir tir titriyorum korkudan bayıltın beni diye yalvarıyorum dr a...dr bu sizin için daha uygun hem bebek de daha az barkoz alacak falan...iğneler bitti ben uzandım elinde buz kalıbı değdirip duruyor hissediyor musun diye 15-20 dk içinde kafama kadar uyuştum boynumdan aşağısı felç gibiydi sonra ağlamaya başladım bayıltın beni tamamen çok korkuyorum diye sonrasını hatırlamıyorum ameliyathanede uyandım 1 tane dr kalmıştı o da aletlere faln bakıyordu karnımda kum torbası ölmüşüm de geri dirilmişim gibi ama hiçbir yerim kımıldamıyordu...sonra yoğun bakıma aldılar 1-2 saatte orda beklettiler...sonra odaya aldılar hâlâ çakırkeyifim çocuğu gösterdiler gözünün altını yolmuş tırnağıyla ters ters baktı bana pek çirkin geldi gözüme sedyeden yatağa koydular altımda bir kan gölü...belimden aşağısını hissetmem geceyi buldu...o kadar güçsüz hslsizdim ki çocuğu tutamıyordum bile...süt gelmiyor boş boş emziriyorum mama verdi snnem yetmemiş hemşireler kızmış aç bırakırsanız alırız çocuğu falan sonra anestezinin etkisi baya geçneye başlayınca inanılmaz ağrılar başladı ve o gece 1 saat bile uyuyamadım...bir de zorla yürüttüler oturacak halim yokken...yemek de yedirmediler gaz çıkana kadar...ertesi gün daha iyiydim gazımı çıkardım ve taburcu oldum...ilk hafta çok zordu yatmak kalkmak yürümek...sonra gün gün daha iyi oldum duş alınca sütüm geldi 5 günün sonunda 15 günlükken yavaş yavaş herşeyi yapabiliyordum...aklıma geldikçe hâlâ pişman oluyorum direkt genel anestezi oldaydım diye ama herkeste aynı olmuyor çok memnun kalanlar da var...
Kızlar ben bunları yaptırdım
Hiç sorma canım içim ılıyor doğum yaklaştıkça keşke yazmasaydım silebiliyor muyuz mesajı arkadaşların da gözü korktu ya...(
Aslında ssvd (sezeryan sonrası vajinal doğum) diye uygulama var her şehirde her dr yaptıramıyor belli koşulları var ben de riske atmam zaten dr um da sezeryan diyor...Çok sıkıntı çekmişsin canım vallaha okurken gözlerim ayrıldı
Annem gilin komşusu bir bayan var. O kadında ayılırken acıyor acıyor diye haykırarak uyanmış narkozdan bu sezaryen fena birşeymiş Rabbim hayırlısı ile normal doğum nasip eylesin inşaAllah, inşaAllah döner bebeğim..
Canım daha önce sezaryen olduğun için normal doğum olmuyor degilmi senin
Aynen işte bazılarının normal doğumu da sezeryanı da rahat oluyor bazılarının da her ikisi de zor oluyor tamamen bünye ve o esnadaki gidişat, sürece bağlı diye düşünüyorum canım Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla sorunsuz komplikasyonsuz kurtarsın...Bende sezeryan oldum ama benim ki cok iyidi gule oynaya cikim bunula gecmis olsun
ben instagramdan öyle ön ödemeli çok alış veriş yapdım canım hiç de sıkıntı olmadı üründe geldi bir kaç güne. sayfayi iyi kontrol et alanlar memnunmu felan sıkıntı olmaz benceKızlar bi kaç sorum var. Ne zaman doğum videosu izlesem gözlerim doluyor hatta ağlıyorum. Çok harika an. Sizler fotoğrafçı tutacak mısınız. Fiyatlar ne alemde? Bir de kızımın ismini yazdımak istiyorum ahşaptan yazdıranınız var mı? Şu inst. Hesaplarına havale falan gerekiyor ya çok güvenemiyorum.
ben aralarında değildim canım :) geçen hafta avusturyaya geldim doğum için fikir değişdik eşimle. bebişler doğsun toparlansın belki ankamall de kahveye buluşuruz olmazmıBugün ankamall'de gezerken iki üç tane hamile gördüm aklıma hemen acaba bizim sayfada ki kızlardan olabilirler mi diye geldi.keşke şu buluşma işini ayarlayabilseydik. Başta deniliyordu ama sonra kaldı öyle.
merak etme hiçbişey olmaz teyzem kuzenime hamileyken kendi büyük çocuğu koca bir taş atmış kadının karnına herkes çocuk düşer demiş ama hiiiiçç bişeycikler olmamış :)) Allah korusun ama bir sürü trafik kazası yapıp bebeğine hiçbişey olmayan hamileler var, bir kere bir çocuk ta merak edip gelip sertçe karnıma vurmuştu, bende tedirgin olmuştum ama sonra aklıma teyzem geldi rahatladımSlm kızlar .
2-3saat önce misafirlikteydik . eşimin kuzeni baya hiparektif 7-8 yaşlarında sürekli atlayıp zipliyor . tedirgin oluyorum sürekli ne yapacağı belli değil. evin icinde seksek oynarken geldi kucagima karnimin ustunüstüne düştübu an nefes alamadim . çok sinirlendim . bebem biraz hareketlendi biraz karnim sertlesti geçti. bişey olur mu ki. çok sinirliyim bu yuzden hiç gidesim yok onlara . çocuk yapma demekten anlamıyor
ya malesef insanlara pek güven kalmadığı içinn ben açıkcası cesaret edemiorum artık.Bugün ankamall'de gezerken iki üç tane hamile gördüm aklıma hemen acaba bizim sayfada ki kızlardan olabilirler mi diye geldi.keşke şu buluşma işini ayarlayabilseydik. Başta deniliyordu ama sonra kaldı öyle.
Ne guzel gozun aydin. Bizimde randevumuz bugunama dondugunu sanmiyorum ve acikcasi donmezse diye endiseliyim sezeryandan korkuyorum insallah kizimiz bize boyle bir kazik atmazmerak etme hiçbişey olmaz teyzem kuzenime hamileyken kendi büyük çocuğu koca bir taş atmış kadının karnına herkes çocuk düşer demiş ama hiiiiçç bişeycikler olmamış :)) Allah korusun ama bir sürü trafik kazası yapıp bebeğine hiçbişey olmayan hamileler var, bir kere bir çocuk ta merak edip gelip sertçe karnıma vurmuştu, bende tedirgin olmuştum ama sonra aklıma teyzem geldi rahatladımAllah karınlarımızdaki, kucaklarımızdaki bebecikleri korusun .
şimdi kontrolden geldim bende, 5 gün öne çekilmiş doğum tarihim, 25 ocak olmuş, 31 haftalık 1870 gram, şükür herşey normal, baş aşağıda dönmüşüz, bir de şu kıza isim bulabilsek hepten kafam rahat edecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?