- 26 Ağustos 2008
- 1.742
- 1.576
- 333
Evet canım öyleymiş okuduğum kadarıyla ay yerim ben onun hıçkırığını :)Nefes egzersizi yapıyor annesi merak etme. Benimkide surekli hıçkırıyor:)
Benimki de her gün kırmızı et ye dedi ama benim canım her gün et istemiyor ki hatta bazen sağlıksız şeyler bile tükettiğim oluyor sonra vicdan azabıyla süt yoğurt falan yiyorumyok Can'ım sanmıyorum etkilenmemiştir hastalıktan.senin ki de az düşük gibi kilosu doktor bana her gün et veya balık yememi söyledi sende öyle yap istersen.bi doğursaydık hepimiz sağ sağlim
Ben yiyorum her günKizlar bi yerde okudum muz bebise cok kilo aldiriyomus hergun bir tane yiyelim
Kızlar az önce 45 dakika kadar sık aralıklarla adet sancısı gibi bel ağrım oldu normalde daha önce de olurdu ama bugünkü daha şiddetliydi onlara göre. sonra yatayım dinleneyim dedim hala devam ediyor ama sıklığı azaldı
Bebek de kendini baya ittirdi o arada karnım sertleşti
bunun adı kasılma yani sancı mı oluyor acaba ?
Benimki de her gün kırmızı et ye dedi ama benim canım her gün et istemiyor ki hatta bazen sağlıksız şeyler bile tükettiğim oluyor sonra vicdan azabıyla süt yoğurt falan yiyorum
İnşallah ya az kaldı ama gün yaklaştıkça da endişe artıyor bende
ben deneyimli değilim bilemedim canım ama yalancı sancıların başlamış olabilir..vücut artık yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyor..Kızlar az önce 45 dakika kadar sık aralıklarla adet sancısı gibi bel ağrım oldu normalde daha önce de olurdu ama bugünkü daha şiddetliydi onlara göre. sonra yatayım dinleneyim dedim hala devam ediyor ama sıklığı azaldı
Bebek de kendini baya ittirdi o arada karnım sertleşti
bunun adı kasılma yani sancı mı oluyor acaba ?
bende kaşarı burda duymuştum..kaşar ve 2 muz yiyordum her gün..en son gittiğimde bebeğin kilosu buraya göre biraz fazla çıktı..bende tontik olursa zor doğar bu seferde diye muzu kestimm:) muz ve kaşara başlamadan önce kilosu normaldi gerçekten kilo aldırıyor olabilirlerr:)Ben yiyorum her gün
hatta kaşar da kilo aldırıyor bebeklere diye duydum. çok sevdiğim için ikisini de her gün yiyorum ama benim bebiş minnak hala :)
canım ben küçük miktarda da olsa beslenmenin etkili olduğunu düşünüyorum..belki döllenmen erken olduğu için bebek önde çıkıyor olabilir..benim bebiş genelde zayıf ve boyuda kısa gidiyordu buraya göre..ben ilk 5 ay hiç süt içmedim balık et yogurt yememiştim..bebeği biraz geri görünce üzüldüm ve son 2 ay kendimi çok iyi besledim..haftada kesin 2 gün balık yiyorum 2 kez de et..günde 2 bardak süt peynir yoğurt derken..bebeğimin kilosu da boyu da öne geçti maşallahh..bende pek etkilediğini düşünmezdim beslenmenin ama yediğimin içtiğimin faydasını görünce buna inandım..doktorlarda sürekli beslenmenize dikkat edin diyorlarsa vardır bi bildikleri..Kızlar bebeğin kilosuyla annenin beslenmesi arasında büyük bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum ben pek nice sağlıksız beslenen annenin çocuğu 4 kilonun üstünde doğuyor çok şahit olum buna ve nice iyi beslenen annenin çocuğu normal veya az kiloda doğduğu oluyor bebek neye ihtiyacı varsa annenin depolarından sömürüp alıyor zaten annenin kendisi için beslenmeye ihtiyacı var güçsüz düşmemek için yani biz yine de kendimiz için iyi beslenmeliyiz tabi ben iki üç haftada bir et yiyorum mesela balık hiç yiyemiyorum peynir hiç yemiyorum bi süt ve yumurta yiyebiliyorum sebze meyve de pek yemiyorum ama bebiş 10 gün ilerde haftasına göre şükür her kontrolde
canım az kalmış bak zaten beslenmene gerçekten dikkat et..koşuşturduğumuz şeylerden çok daha değerli değil mi bebeklerimiz.. önceliğimiz onlar olmalı..bende sen gibi yapıyordum..etten balıktan resmen tiksinmiştim hamileliğimde onun için yiyemiyordum..ama 1-2 zorlandım şuan gayet iyi yiyorum..sütü hayatım boyunca sevmedim..ama şuan bebişim için hiç aksatmadan içiyorum..eşim seni bu şekilde süt içerken gördükçe gözlerim yaşarıyor diye dalga geçiyor:) çünkü sütten nasıl tiksindiğimi bilir..ben faydasını gördüm sende dikkat et bebeğin kilosu artcak eminim..Benim de 34+4 de 2100 gr dı . Bebeğin kilosu düşük sık takip edeceğiz seni dediHergün et ye , tahin pekmez, ceviz ye dedi. Ama et yenmiyor hergün hakikaten. Bir de haşlama şeklinde daha sağlıklı oluyor onu da hiç yiyemiyorum. Bazen başka koşturmacalardan bu beslenme şeklini ihmal ettiğimi farkedip üzülüyorum. İnşallah toparlayıp sağlıkla doğduklarını görürüz.
Benim de 34+4 de 2100 gr dı . Bebeğin kilosu düşük sık takip edeceğiz seni dediHergün et ye , tahin pekmez, ceviz ye dedi. Ama et yenmiyor hergün hakikaten. Bir de haşlama şeklinde daha sağlıklı oluyor onu da hiç yiyemiyorum. Bazen başka koşturmacalardan bu beslenme şeklini ihmal ettiğimi farkedip üzülüyorum. İnşallah toparlayıp sağlıkla doğduklarını görürüz.
Kızlar bebeğin kilosuyla annenin beslenmesi arasında büyük bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum ben pek nice sağlıksız beslenen annenin çocuğu 4 kilonun üstünde doğuyor çok şahit olum buna ve nice iyi beslenen annenin çocuğu normal veya az kiloda doğduğu oluyor bebek neye ihtiyacı varsa annenin depolarından sömürüp alıyor zaten annenin kendisi için beslenmeye ihtiyacı var güçsüz düşmemek için yani biz yine de kendimiz için iyi beslenmeliyiz tabi ben iki üç haftada bir et yiyorum mesela balık hiç yiyemiyorum peynir hiç yemiyorum bi süt ve yumurta yiyebiliyorum sebze meyve de pek yemiyorum ama bebiş 10 gün ilerde haftasına göre şükür her kontrolde
benimkinin ihtiyacı varmış demek ki:) yavrucuğum depolarda da bişey bulamayınca zayıf kaldıydı heraldee:) çünkü 5 ay hiç et türü bişey yemedim..süt ürünleri tüketmedim..depolarım boş olunca yavrucuk napsın:) yemeye başlayınca ben faydasını gördüm..Kesinlikle katılıyorum. Şüphesiz belli miktarda etkileyen bi bağlantı var ama dediğin gibi çocuk ne kadar alması gerekiyorsa o kadarını alıyor. Benim de iki hafta önceki kontrolümde doktor bebeğin karın çevresinin bir hafta geri olduğunu, bol bol protein ağırlıklı beslenmemi söyledi. O iki hafta boyunca içmediğim sütler, yemediğim yumurtalar ve yoğurtlar, etler kalmadı. İki hafta da 7 kez balık yedim o kadar yani, artık ne bulursam protein namına götürdüm. Ama geçen gün gittiğimde yine haftasına göre bir hafta geri çıktı. Doktor yemedin mi deyince ben o gazla anlat anlat bitiremedim yediklerimi, şöyle güzel yedim böyle iyi yedim diyeDoktor da o zaman sizin gibi ince yapılı, ince belli olacak dedi. Her şeyi gayet iyi, o yüzden böyle olması yapısal vs diye anlattı kadın. Eşim de ben de ince yapılıyız. Velhasıl, bebek neye ne kadar ihtiyacı varsa onu bi şekilde alıyor. İhtiyacı yoksa da ne kadar yersen ye almıyor.
Kizlar bi yerde okudum muz bebise cok kilo aldiriyomus hergun bir tane yiyelim
Benim doktorum abartmadan meyve tüket ama muzu hiç koymuyorum ben hamilelerimin diyetine dedi bende yemedim pek bir veya iki defa yemişimdir. Muzu yedirmiyor nedense sanırım şeker oranı yüksek ya ondan.bende kaşarı burda duymuştum..kaşar ve 2 muz yiyordum her gün..en son gittiğimde bebeğin kilosu buraya göre biraz fazla çıktı..bende tontik olursa zor doğar bu seferde diye muzu kestimm:) muz ve kaşara başlamadan önce kilosu normaldi gerçekten kilo aldırıyor olabilirlerr:)
Muhakkak ihtiyacı vardır :) Ben de senin gibi ilk beş ay sadece tuzlu çubukla beslendim desem yeridir, bulantılar yüzünden. Ama gelişimi iyiydi, sonra iştahım yerine gelince her şeyden yedim değişen bişe olmadı. Her bebek ve anne kendine özgü :)benimkinin ihtiyacı varmış demek ki:) yavrucuğum depolarda da bişey bulamayınca zayıf kaldıydı heraldee:) çünkü 5 ay hiç et türü bişey yemedim..süt ürünleri tüketmedim..depolarım boş olunca yavrucuk napsın:) yemeye başlayınca ben faydasını gördüm..
Sevmediğiniz için mi tüketmeyin doktorlar ilk günden diyor oysa et süt yumurta balık tüketin diye sayıyorlar. Çok çok dikkatli olmasamda herşeyden tüketmeye çalıştım başlarda daha da fazla dikkat ediyordum. Hayırlısı bakalım sağlıklı doğsunlarda gerisi önemli değil.benimkinin ihtiyacı varmış demek ki:) yavrucuğum depolarda da bişey bulamayınca zayıf kaldıydı heraldee:) çünkü 5 ay hiç et türü bişey yemedim..süt ürünleri tüketmedim..depolarım boş olunca yavrucuk napsın:) yemeye başlayınca ben faydasını gördüm..
Aynen canım bebiş alması gerekeni alıyor zaten anne güçsüz kalmasın diye doktorlar iyi beslenin diyorlar tabiki iyi beslenen annenin çocuğu daha sağlıklı olur ufakta olsa bir bağlantısı vardır yani anne sağlıklıysa bebişte sağlıklıdır annede yeterince besin deposu olmazsa bebişin gelişimi de geride olabilir bu şekilde ancak bağlantı kurabiliyorum dediğim gibi çevremde de çok hamile örnek var 30-35 kilo alıpta bebeği normal 3 kilo doğan ve tiksinip bulantısı olup pekte iyi beslenemeyip bebeği 4 kilo civarı olan dediğim gibi çok var ben iyi beslenmesekte olur demiyorum tabiki iyi beslenelim ki depolarımız dolu olsun ama çok kafaya takmamak lazımKesinlikle katılıyorum. Şüphesiz belli miktarda etkileyen bi bağlantı var ama dediğin gibi çocuk ne kadar alması gerekiyorsa o kadarını alıyor. Benim de iki hafta önceki kontrolümde doktor bebeğin karın çevresinin bir hafta geri olduğunu, bol bol protein ağırlıklı beslenmemi söyledi. O iki hafta boyunca içmediğim sütler, yemediğim yumurtalar ve yoğurtlar, etler kalmadı. İki hafta da 7 kez balık yedim o kadar yani, artık ne bulursam protein namına götürdüm. Ama geçen gün gittiğimde yine haftasına göre bir hafta geri çıktı. Doktor yemedin mi deyince ben o gazla anlat anlat bitiremedim yediklerimi, şöyle güzel yedim böyle iyi yedim diyeDoktor da o zaman sizin gibi ince yapılı, ince belli olacak dedi. Her şeyi gayet iyi, o yüzden böyle olması yapısal vs diye anlattı kadın. Eşim de ben de ince yapılıyız. Velhasıl, bebek neye ne kadar ihtiyacı varsa onu bi şekilde alıyor. İhtiyacı yoksa da ne kadar yersen ye almıyor.
Ben de aşagılara inmeye çalışıyor olabilir diye düşündüm takipteyim bakalım pazartesi kontrolde belki sancı çıkar sorayım doktoruma daKanala giriyor olabilir canim sen yinede takipte ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?