Benim Zaten hiç olmamıştıKızlar hiç yemek yapasim yok hani 1 ay biri yapsada yemek ,bende yesem. hazır olsa hep yemek. eşime bile hazırlayamaz oldum sevdiği yemekleri, hic ugrasasim yok .
Ben ayin 24 une ayarladik doktrumla 24 olmasin esim kizar dedi malum gun isayi bekliyorlar :)
Dedim siz teklif ettiniz 4 hafta once dedim 15 dk surecek birsey olmaz :) birde esimde o gun dogdu niye 23 yapayim dimi :)
Bende kizimi emziremedim malesef ameliyatli olmam tutamadim meme uclari yoktu birde benim dogumdan 2 gece once hepsi akti cok bilincsizlikten hemsireyede demedim cunku gunum cok geçmişti plastii meme ucu alerji yapti falan derken makine ile sagdim 4 5ay icti sutu:)
Bunda cok kararliyim bakalim insallah emziririm
Semmelweis emzirme konusunda hemsireleri iyi
Yardimci olurlar mutlaka emme refleksi yoksa siringa ile mama verip parmagini emzirtiyorlar guclenmesi icin eltim kizina yaptilar 3 yasina girecek emiyo halla :) 10 gun falan ugrastilar o sekilde ama degdi :)
Benim bugün misafirim var bir de Allah tan yemeğe değil çaya geliyorlar. Ailemle aynı yerdeyiz herşeyime koşuyorlar sağolsunlar pastayı ben yapıyorum annem de tuzlu kurabiye yapıyor şu an...Kızlar hiç yemek yapasim yok hani 1 ay biri yapsada yemek ,bende yesem. hazır olsa hep yemek. eşime bile hazırlayamaz oldum sevdiği yemekleri, hic ugrasasim yok .
Ohh iyi yine benim birtek çay ikram edecek halim bile yok bugün .tabi misafir gelse eşim sağolsun yapar ablam gelir yardım eder bende ay ay oy diye dolanirim ortalıkta cunki enerjim anca 2 oğluma yetiyor benimBenim bugün misafirim var bir de Allah tan yemeğe değil çaya geliyorlar. Ailemle aynı yerdeyiz herşeyime koşuyorlar sağolsunlar pastayı ben yapıyorum annem de tuzlu kurabiye yapıyor şu an...
evet canım ondandır muhtemelen..şeker sorunum olmayınca ben pek dikkat etmedim muza..2şer 2şer götürdüm valla:) ama artık bıraktım..Benim doktorum abartmadan meyve tüket ama muzu hiç koymuyorum ben hamilelerimin diyetine dedi bende yemedim pek bir veya iki defa yemişimdir. Muzu yedirmiyor nedense sanırım şeker oranı yüksek ya ondan.
Canimo göğsü kafası gibi olanlardan biriyim oncedende buyuktu ama suan cigir atladi:) ama inan sutle gogus buyuklugunun uzaktan yakindan alakasi yok buna takilma sen hep emzirecegim sutum olacak diye sartlandir kendini bol bol sutun olur insallah tabi bizimde3 yil mi???? yok ya ben 1 sene emzireyi planliyorum. gerci bugunden bilinmez ama 3 sene nedir ya!
insallah bu sefer nasip olur sana emzirmek. bende cok istiyorum burda bazi kadinlar goguslerinin cok buyumesinden falan bahsediyorlar. bende oyle bir buyume olmadi evet cok daha dolgunlasti ama oyle beden buyumesi yok. insallah sutum olur.
allah yardimcimiz olsun :)
evet canım özellikle doktorum her gittiğimde her gün et yiceksin yumurta tüketceksin süt içceksin diyordu..ama normalde de kırmızı eti pek yemezdim..hamileliğim boyunca da balık ve tavuktan da tiksindim derken..5 ay yiyemedim..zayıf gidince çocuk mecbur dikkat etmeye başladım sonra..sağlıkla alalım inşallah hepimiz yavrularımızı..kilosu vs o kadar da önemli değil de işte Türk annneleri böyle fazla takıntılı:)Sevmediğiniz için mi tüketmeyin doktorlar ilk günden diyor oysa et süt yumurta balık tüketin diye sayıyorlar. Çok çok dikkatli olmasamda herşeyden tüketmeye çalıştım başlarda daha da fazla dikkat ediyordum. Hayırlısı bakalım sağlıklı doğsunlarda gerisi önemli değil.
BEN yorganı pamuk aldım. Bide odasındaki beşiğin uyku seti yorganı var ama o elyaf. Asıl kullanacağını pamuk aldık. Sana da öneririm. Benim sıkıntım da havlu Bugün bi bebe mağazasına girdim hiç beğenmedim havluları sert geldi. Zatem bornoz takımı yerine pelerin öneriliyormuş pratiklik açısından. Şöyle kaliteli yumuşak bi havlu bornoz önerisi olan var mı? Süt pompasını da lansinoh tekli de karar kılıp aldım sonunda bugün.
Doğum iznini hakettiğiniz zaman rapor alınmaıyor izninizi başlatalım diyorlar diye biliyorum ben.Selam hamişler ben bütün haftayı evde geçirdim grip ve öksürük yüzünden yıllık izin yazdım ama rapor alınabiliyomuş kamu personeli genel tebliğini okudum. bugün kontrol var bakalım inşallah oğlum etkilenmemiştir hastalıktan
ben bu gün çalıştığım iş yerinin insan kaynaklarına sordum, kamu personeliyim, doğum iznini 37 haftaya kadar uzatsanda bu süre yıllık iznini kullanabilirsin, eğer grip falan olursan rapor alabilirsin dediler, hatta doğum iznini 37 ye kadar uzatman senin bu sürede başka bir rahatsızlıktan rapor almana engel değil, bunun anlamı sadece 37. haftaya kadar doğumla ilgili bir sıkıntın olmayacağıdır dediler, yani ben benim iş yerimde 37. haftaya kadar doğum iznini uzatıp 32-37 haftalar arası izinde rapor da kullanabileceğim, inşallah hepinizin iş yeri aynı anlayıştadır.Doğum iznini hakettiğiniz zaman rapor alınmaıyor izninizi başlatalım diyorlar diye biliyorum ben.
Siz emin misiniz bu konuda?
ay insallah ya!!! doku yetersizligi olur filan diye korkuyorum acikcasi. ben tahtadan hallice oldugumdan o goguslerin buyuyebilcegi aklima bile gelmiyor. insallah bol bol sutumuz olur.Canimo göğsü kafası gibi olanlardan biriyim oncedende buyuktu ama suan cigir atladi:) ama inan sutle gogus buyuklugunun uzaktan yakindan alakasi yok buna takilma sen hep emzirecegim sutum olacak diye sartlandir kendini bol bol sutun olur insallah tabi bizimde
Bende ayni durumdayim 1 ayda 4 kilo almistim gecen ay bu ay ise 1 kilo aldim sadece. Aklima yemek gelmiyor canim bisey istemiyor yedigimide zorla yiyorum :) benim bildigim son ayda kilo alisi duruyor diyeydi ve suan bunu gozlemliyorum kendimdedekizlar sizin bu aralr istahiniz var mi? ben zorla gunde 2 ogun yiyorum. sanirim oglan mideme fazla baski yaptigindan aclik hissetmiyorum. benim su an istahimin deli gibi acik olmasi gerekiyor normalde di mi?
Hic korkma alt komsumda gogus namina birsey yok dumduz ama 2 sene emzirmis 2 cocugunuda sen pozitif seyler dusun emzirecegine sutunun olacağına once kendini inandir.ay insallah ya!!! doku yetersizligi olur filan diye korkuyorum acikcasi. ben tahtadan hallice oldugumdan o goguslerin buyuyebilcegi aklima bile gelmiyor. insallah bol bol sutumuz olur.
Doktorum da söylemişti bana artık Bebek büyüyecek midene baskı yapacağı için çok yiyemezsin diye buradaki takvimde de kilo kaybı olabileceği yazıyordu normal yani benim de iştah gitti mide yanması da olunca hiç canım istemiyorkizlar sizin bu aralr istahiniz var mi? ben zorla gunde 2 ogun yiyorum. sanirim oglan mideme fazla baski yaptigindan aclik hissetmiyorum. benim su an istahimin deli gibi acik olmasi gerekiyor normalde di mi?
Benim annem ebe. bir kadının sütünün olması olmaması göğüsle alakalı değil diyor. bir sürü yeni doğum yapmış kadın gördüğü için kiminin bol oluyo kimininde hiç olmuyor diyo. sanırım allah vergisi işte banada sürekli inşallah sütün olur diyor. kendi çok zor emzirmiş benide kardeşimide sütü çok zor gelmişay insallah ya!!! doku yetersizligi olur filan diye korkuyorum acikcasi. ben tahtadan hallice oldugumdan o goguslerin buyuyebilcegi aklima bile gelmiyor. insallah bol bol sutumuz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?