Kızlar bebeğin kilosuyla annenin beslenmesi arasında büyük bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum ben pek nice sağlıksız beslenen annenin çocuğu 4 kilonun üstünde doğuyor çok şahit olum buna ve nice iyi beslenen annenin çocuğu normal veya az kiloda doğduğu oluyor bebek neye ihtiyacı varsa annenin depolarından sömürüp alıyor zaten annenin kendisi için beslenmeye ihtiyacı var güçsüz düşmemek için yani biz yine de kendimiz için iyi beslenmeliyiz tabi ben iki üç haftada bir et yiyorum mesela balık hiç yiyemiyorum peynir hiç yemiyorum bi süt ve yumurta yiyebiliyorum sebze meyve de pek yemiyorum ama bebiş 10 gün ilerde haftasına göre şükür her kontrolde
canım az kalmış bak zaten beslenmene gerçekten dikkat et..koşuşturduğumuz şeylerden çok daha değerli değil mi bebeklerimiz.. önceliğimiz onlar olmalı..bende sen gibi yapıyordum..etten balıktan resmen tiksinmiştim hamileliğimde onun için yiyemiyordum..ama 1-2 zorlandım şuan gayet iyi yiyorum..sütü hayatım boyunca sevmedim..ama şuan bebişim için hiç aksatmadan içiyorum..eşim seni bu şekilde süt içerken gördükçe gözlerim yaşarıyor diye dalga geçiyor:) çünkü sütten nasıl tiksindiğimi bilir..ben faydasını gördüm sende dikkat et bebeğin kilosu artcak eminim..
Benimki normal ddi aslında hatta takma kafana ben sıkıntı olsa söylerim size dedi ama buradaki çoğu arkadaşa da seninki gibi söylemiş doktoruBenim de 34+4 de 2100 gr dı . Bebeğin kilosu düşük sık takip edeceğiz seni dediHergün et ye , tahin pekmez, ceviz ye dedi. Ama et yenmiyor hergün hakikaten. Bir de haşlama şeklinde daha sağlıklı oluyor onu da hiç yiyemiyorum. Bazen başka koşturmacalardan bu beslenme şeklini ihmal ettiğimi farkedip üzülüyorum. İnşallah toparlayıp sağlıkla doğduklarını görürüz.
Öncekileri yalancı sayıyordum bunu da gerçeğe yakın yalancı sayayım bari :))ben deneyimli değilim bilemedim canım ama yalancı sancıların başlamış olabilir..vücut artık yavaş yavaş kendini doğuma hazırlıyor..
36 haftadayim 2500 39 haftada sezeryan olucam 3000 kilo dogar dedi saglikli kilosu iyi dedi doktorumuz türkiye deki doktorlar cok abartiyo forumlarda okuyorum eylul ekim kasim annelerini 3500 4000 dedikleri bebisleri 2500 2800 3000 kilo doguyorlar bence kiloya takmayin vaktinde geldikten sonra anne sutu ile cok iyi beslenirlee
Benimki normal ddi aslında hatta takma kafana ben sıkıntı olsa söylerim size dedi ama buradaki çoğu arkadaşa da seninki gibi söylemiş doktoru
Aynen et yesem de köfte kebap oluyor :)
Amin inşallah ya ben çok takılmıyorum aslında sağlıklı olsunlar sapasağlam kucaklayalım yavrularımızı gerisi kolay
tamam canim cok rahatladim simdi. Ben de daha 2016 iznimi hic kullanmadim dogumda sonraya aktaririm diye ama 2015 den de 3 günüm kaldi onu kullanmasam altaramam zaten. Haftaya anneme gidip son eksiklerime bakacam . Sadece hafta sonu yorucu olur diye dedim 3 gunumu de alip haftasonuyla birlestirip 5 gun rahat rahat yaparim.Ben ozeldeyim geçmişten kalan 15 gun iznim vardı. 34+2de yıllık izimi yazdim tam 37 +0 da bitecek hem dinleniyorum hem de 15 günümü doğumdan sonraya aktaricam
Ben de aynı şeyi merak ediyordum. Doğum iznini 32 de hakettikten sonra öncelikle 10 gün yıllık iznimi başlatacağım çünkü. Sorun olmuyor ozaman değil mi?tamam canim cok rahatladim simdi. Ben de daha 2016 iznimi hic kullanmadim dogumda sonraya aktaririm diye ama 2015 den de 3 günüm kaldi onu kullanmasam altaramam zaten. Haftaya anneme gidip son eksiklerime bakacam . Sadece hafta sonu yorucu olur diye dedim 3 gunumu de alip haftasonuyla birlestirip 5 gun rahat rahat yaparim.
Ben yorganı yıkanabilir yün yorgan aldım.Arkadaşlar yorgan aldınız mı herkes benim gibi sona bırakmamıştır gerçi :) ben uyku tulumu kullanmayı düşündüğüm için yorgan almayacaktım. Ama karyola öyle bomboş olmuyor ve de annem tulum fikrimi bir türlü özümseyemedi. geçen gün english home da kaz tüyü yorgan indirimde görünce ( kabul ediyorum almamak lazım ama o an hafifliği sıcaklığı vs düşününce alıverdim ) bebeğe aldım. alerjik etkisi olduğunu ise araştırınca farkettim. tüyler zamanla çıkıveriyormuş. terlemede yapıyor diyen var. bu sırada ipek yorganın varlığını öğrenmiş oldum. bu da bir pazarlama harikası mı gerçekten iyi mi acaba.. ipek yorgan toz akarına karşı oldukça övülmüş. sizler yorgan yastık işini ne yaptınız ?
benimde sürekli akıntım var idrarda enfeksiyon çıktı kültür verdik. günde 3 çamaşır değiştiriyorum sirkeyle yıkıyorum ama nafile geçmiyor enfeksiyonum. iki kez ilaçda kullandım.Kızlar benim akıntım artmıştı hamilelikte Zaten ama sadece akıntı degil de suyla karışık akıntı geliyor gibi yani saçma bi soru olabilir ama :) acaba benim suyumun az olmasının sebebi o olabilir mi ki bi sorun var mıdır enfeksiyon gibi yoksa normalde de böyle mi oluyor ?
Arkadaşlar yorgan aldınız mı herkes benim gibi sona bırakmamıştır gerçi :) ben uyku tulumu kullanmayı düşündüğüm için yorgan almayacaktım. Ama karyola öyle bomboş olmuyor ve de annem tulum fikrimi bir türlü özümseyemedi. geçen gün english home da kaz tüyü yorgan indirimde görünce ( kabul ediyorum almamak lazım ama o an hafifliği sıcaklığı vs düşününce alıverdim ) bebeğe aldım. alerjik etkisi olduğunu ise araştırınca farkettim. tüyler zamanla çıkıveriyormuş. terlemede yapıyor diyen var. bu sırada ipek yorganın varlığını öğrenmiş oldum. bu da bir pazarlama harikası mı gerçekten iyi mi acaba.. ipek yorgan toz akarına karşı oldukça övülmüş. sizler yorgan yastık işini ne yaptınız ?
kızım çok terleyen bir bebekti hala öyle 3 buçuk yaşında hiiiç yorgan kullanmak nasip olmadı daha. penye battaniyeyle büyüdü diyebilirim. evde kaloriferli şimdide pike örtüyorum.Arkadaşlar yorgan aldınız mı herkes benim gibi sona bırakmamıştır gerçi :) ben uyku tulumu kullanmayı düşündüğüm için yorgan almayacaktım. Ama karyola öyle bomboş olmuyor ve de annem tulum fikrimi bir türlü özümseyemedi. geçen gün english home da kaz tüyü yorgan indirimde görünce ( kabul ediyorum almamak lazım ama o an hafifliği sıcaklığı vs düşününce alıverdim ) bebeğe aldım. alerjik etkisi olduğunu ise araştırınca farkettim. tüyler zamanla çıkıveriyormuş. terlemede yapıyor diyen var. bu sırada ipek yorganın varlığını öğrenmiş oldum. bu da bir pazarlama harikası mı gerçekten iyi mi acaba.. ipek yorgan toz akarına karşı oldukça övülmüş. sizler yorgan yastık işini ne yaptınız ?
benimde öyleydi meğer magnezyum değerlerim çok düşükmüş. magnezyumda doğum sancılarını engelliyor diye duydum. napsamkiKizlar Günaydın Nasılsıniz ben bacak arası bitim yerlerinden yatamiyorum, yuruyemiyorum, yere otursam hiç tek basima kalkamiyoorum. düşmemle alakali mi bilmiyorum ama yürürken kasık ve bel fena sancilaniyor .birde uykuda resmen Hangi Tarafa yattiysam o kalcam bacak diz kapağına kadar tutulmuş sekilde uyanıyorum kitleniyor resmen kemiklerim .nasıl geçecek son ay bilmiyorum. Bugün kontrolüm var bakalım ne diyecek Dr umuz
Kizlar Günaydın Nasılsıniz ben bacak arası bitim yerlerinden yatamiyorum, yuruyemiyorum, yere otursam hiç tek basima kalkamiyoorum. düşmemle alakali mi bilmiyorum ama yürürken kasık ve bel fena sancilaniyor .birde uykuda resmen Hangi Tarafa yattiysam o kalcam bacak diz kapağına kadar tutulmuş sekilde uyanıyorum kitleniyor resmen kemiklerim .nasıl geçecek son ay bilmiyorum. Bugün kontrolüm var bakalım ne diyecek Dr umuz
Ben de pazartesi gidince sorayım bi test yaptırayım enfeksiyon olabilir ya ben de sürekli temiz ve kuru tutuyorum aslında ama :/benimde sürekli akıntım var idrarda enfeksiyon çıktı kültür verdik. günde 3 çamaşır değiştiriyorum sirkeyle yıkıyorum ama nafile geçmiyor enfeksiyonum. iki kez ilaçda kullandım.
bebeğin suyu için havuç suyu çok iyi geliyormuş.her gün 1 bardak havuç suyu iç istersen.
VAr madem sikintin kullanmalisin doguma 2-3 hafta kala birakacaksin zaten. 2 haftada kullansan en azindan biraz daha rahat gecirirsin bu sureci.kızım çok terleyen bir bebekti hala öyle 3 buçuk yaşında hiiiç yorgan kullanmak nasip olmadı daha. penye battaniyeyle büyüdü diyebilirim. evde kaloriferli şimdide pike örtüyorum.
benimde öyleydi meğer magnezyum değerlerim çok düşükmüş. magnezyumda doğum sancılarını engelliyor diye duydum. napsamkievde var tablet ama elim kullanmaya gitmiyor
Benimde aynı canım dra gidiyorum normal diyip yolluyor. Hayırlısıyla bitirelim inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?