2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
canım kaç kılo cıktı bebegın ya bugun bende gıttım kontorole 2400 cıktı kılosu 35+1 de doktor zayıf dedı canım sıkıldı
Neye kime gore zayif? Ben bu drlarida anlamiyorum niye boyle konuşurlar. Daha yeni komsum 40 haftalik 2400 kg cocuk dogurdu 3 aylik oldu gorsen simdi tosuncuk. Ne kuvezde kaldi ne bisey. Benim 3 yegenimde 2.5kg altı dogdu hemde haftasinda. Zayif dogan cocuk daha cabuk toparliyor kendini etrafimda gordugum hep bu yonde. Benim 32+2 de 2400 du kizim ve inan ogunden beri muz yemeyi kestim korkumdan bu gidisle 4kg dogacak demem o ki takilma bebegin suan bile dogsa haftasida kilosuda kuveze girmesine engel zaten. Artik bu haftalardan sonra gunluk 40gr aliyorlar hatta fazlasini icin rahat olsun. Varsin herkesinkinden zayif olsun ne olmus onemli olan saglikli olmasi degil mi

Geçmiş olsun canım muz falan yemeye çalış ishale iyi gelir. Kontrolün yakınmış sıkıntı olmaz

Yarim muz yedim 2 bardak şu içtim onu da çok şiddetli ni sekilde kustum. Kusarken kasiklarim aciyor. Bugun midem bos olmasina ragmen bebis hareketli .35 haftadır grip olmayarak bu yıl kendi rekorunu kirmistim . son haftalardayiz bu nerden çıktı anlamadım. elim kolum tutmuyor basim agriyor . midem barsaklar boş . sabahtan beri yatıyorum . acile mi gitsem yarın kendi druma mi gitsem. hamilelere serum veriyolar midir. kesin nazara geldim. hèrkes iyi gorunuyosun sismedin kolon iyi agirlasmadin diye diye hasta oldum

Senin ilk mi canım... benimki birde bana her şey hazır olursa çocuk her şey hazır diye çabuk gelirmiş
Ilk olacak nasipse :) bana herseyin hazir olmasini birak her halukarda erken geleck gibi geliyor en basindan beri bakalim insallah vaktini bekler. Benim kimsem yok oldugum yerde o yuzden sonrasinda zorlanmaktansa erkenden kendim işimi goreyim icim rahat etsin dedim. Annem doguma yakin gelecek sonrasinda daha cok yanimda durabilsin diye :)

Gecmis olsun bence bu acile git baksinlar serum veriliyor hemde iyi geliyor sivi kaybin var bu gozardi edilecek birsey degil dusuncesindeyim gitmende fayda var.

Teşekkür ederim canım. 1 ay önce dr baktığında ilerler demişti bebek baskısı ve kilosu artacağı için ama ondan sonra tekrar bakmadı. muayne isticem ki zaten çatı yaparsa oraya da bakar. Cuma 36+2 de gidicm. bakalım hayırlısı varise kadar bende normal istiyordum ama işte... varis için tıpta prof.a kadar 4 hastane gezdim hepsi çorap verdi... orama ne hayrı olacaksa aldım ama faydasını görmeyince bıraktm giymeyi lastik sıkar gibi sıktı

Benimki de zayıf buldu gibi yaptı ama 2haftada 500gram aldığını duyunca iyi almış yine de ddi 36+1 deyiz 2.750 çıktı
Canım geçmiş olsun kilosu iyi maşallah 3 ü geçer bence zaten doğana kadar hiç üzülme sağlığı yerinde olsun da doğduktan sonra da alır kiloyu tatlım...

aynen canım şimdi zor geliyor hamilelik ama doğum yapınca bebiş artık sadece sizin değil herkesin gibi geliyor paylaşmak zorunda kalıyormuş gibi emzirmeyi kesince de 2. bağ kopmuş gibi olmuştu bana onda da çok üzülmüştüm...nasıl bir psikolojiyse ilk çocuk...şimdi de tam tersi eşim ilgilensin sahiplensin abisiyle oynasınlar diye hayaller kuruyorum...

Ben de 3 hafta önce olmuştum bir serumla kendime geldim ihmal etme çok rahatlarsın geçmiş olsun canım...

Can'ım benim doktor iki cep var bu ceplerden birindeki su 2 cm altına düşerse acil doğum gerekir dedi.bana iki hafta önce suyun azalmış demişti.2 haftadır aynı suyla devam ediyoruz.ceplerden biri 4 cm diğeri 3.3 cm imiş.plesentada ki kan akımının bebeğe yetmemesi durumunda suda azalma olurmuş.bana hergün pomelo diye bir meyve var ondan yememi söyledi.bu meyve damarları güçlendiriyormuş.ananas yememi bol su içmemi ve hergün ya et ya da balık yememi söyledi.ha bide sarımsak ddi.ben faydasını gördüm.suyumuz da azalma olmadı bide bebeğim 3 günde 100 gram aldı yani gelişimi hızlandı.sende dene istersen.bide en son kilosuna kaç dedi?

Benimki de zayıf buldu gibi yaptı ama 2haftada 500gram aldığını duyunca iyi almış yine de ddi 36+1 deyiz 2.750 çıktı
yeni gördüm mesajını kilosu iyiymiş maşallah.bide aklında bulunsun diğer hamileliğinde hamileliğin başında ecopirin kullanabilirsin.ben öyle yapmıştım benim ilk hamileliğimde de yaşamıştım bu problemi.2 hafta önce kestik ecopirini

Canım imkanın varsa dra git bir serum al kendine gelirsin. Bebiş içinde iyi olur

Benimde kimse yok canım... Annem almanyaya gitti ablam tarihi bilememiş 17 ocağa almış biletini. Kızımda da doğumdan 1 gün sonra gelmişti annem kendi işimi kendim yapacam yani

Benimde kimse yok canım... Annem almanyaya gitti ablam tarihi bilememiş 17 ocağa almış biletini. Kızımda da doğumdan 1 gün sonra gelmişti annem kendi işimi kendim yapacam yani
Ben ilk dogumumda anneme haber vermemistim.
Ne deliymisim simdi dusunuyorum da.
Aramiz 1 saat bu arada annemle.
Ben sabahtan sezeryan oldum aksama kadar ayildim kendime geldim, annemler aksam nasilsin diye arayinca sesimden bildiler hastanede oldugumu.
Yoksa hastaneden cikana kadar soylemeyi dusunmuyordum. Annem aşırı panik bir insan, beni de korkutsun istememistim.
Kayinvalidem vardi bu arada yanimda tamamen yalniz değildim.
Ama simdi oyle bir seye cesaret edemem cok korkuyorum cunku :/

canim sanki cocuk bir yerde toplaniyor gibi yavas yabas sertlesiyor zaten nefes alamiyorsun sonra ayni hizla yavasliyor. Zaten sürekli nefes alip veriyordum kasilma gibi birseydi. Ben bebek huzursuz sürekli harkeet ediyor saniyordum.

Çok büyük geçmişolsun, aman canım dikkat et, daha iyisindir inşallah
Iyiyim canim ama psikolojim bozuldu bugun yine doktoruma gittim . Bebek cok hareketli ve agrim var ama bu sanci gibi degil sadece agri dedim tmm dedi yine de nst yapalim ne olur ne olmaz dedi.birsey cikmadi bebek de normal cok sukur. Bebegin hareketli olmasi bizim icin cok iyi dedi. . Ama cok korkuyorum resmen konusmaya nefes almaya korkuyorum

32 hafta 1900 dü benim. Ama bence de kiloya çok takılmamak lazım. Sonuçta çocukların boyu kilosu doğduktan sonrada farklı farklı.

benim 1926 gr di canim. Ve zaten o haftalarda 2000 gr civari normal diye biliyorum

Şikayetimi yazacaktım herkeste aynı sıkıntı varmış meğer. Bebişin hareketleri çok fena. Hareket etmesi hoşuma gidiyor ama çok rahatsız ediyor canımı yakıyor. Bir de benim bebiş hala yan dönmedi. Dönemedi kuzum acaba o yüzden rahatsız mı diyorum.

Cevap yazan oldumu bilmiyorum geriden okuyorum ama bence acile gidip serum taktırmalısın

Benim memleketten 1 gün sonra gelecekti annem kızım erken davrandı. Birde annemle çok anlaşamayız milletle beni çok kıyaslar. Kızımda sütüm olmadı halanın kızının bir sütü vardı fışkırıyordu falan diye... birde arayana sütü yok çocuk aç diyordu sürekli açıkçası ben kendimi toplayana kadar gelmesede olur annem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…