Doğumlar konuşulmaya başlandı heyecan dorukta! Ben de bugün kontrole gittim. Zaten 30. haftadan bu yana her hafta doktordayım tansiyon sebebiyle. Bana da doktor 28 aralık sezaryen tarihi verdi. Herkes illa 2017 çocuğu olsun diye ısrar ediyor. Yaş kaybediyormuş vs. Ama 28 Aralık diyince doktor sanki tam da o gün olmalıymış gibi hissettim. Dedim yeni yıla girerken beraber evimizde oluruz ne gzel olur hemen hayal kurdum. Bi yandan da acaba çocuk için 2017 de olması mı iyi olur bilemedim. Tabi o zamana kadar bizimki beklerse o ayrı :)
asli2434
canım sağlıkla al kucağına inş.
Bizide nst için çağırdı drumuz kalp atışları 160-180 arası çıktı yavrumun moralim bozuldu haftaya tekrar çağırdı inş düzelir çok dua edin teyzeleri
asli2434
Bizide nst için çağırdı drumuz kalp atışları 160-180 arası çıktı yavrumun moralim bozuldu haftaya tekrar çağırdı inş düzelir çok dua edin teyzeleri
İki arkadasim da yakin zamanda 37.haftada doğum yapti ve magdur oldular.
Beklenilen tarihten gev dogum yapinca rapor falan veriliyor ama erken yaparsan son uc haftayi hicbir sekilde çalışmış oldugun kabul edilmiyor.
Hatta arkadasim keske evde yatsaydim erken izne ayrilsaydim diye uzuldu bir hayli. Dogum raporundaki tarihten 3 hafta oncesini istesen de calismis gorunemiyorsun
İzinleri aktarma konusunda benim doktorum yeni bi yönetmelik geldiğini ve erken Doğum olduğunda da o süreyi dogum sonrasına aktarabileceğimizi söylemişti eskiden öyle değilmiş ama artık değişmiş ve mantıken de öyle olması gerekir nerden bilelim erken dogum yapacağımızı sonuçta bilsek zaten ayrılırız :)
geç olursa 10 gün veriliyor zaten
1.5 saat once wcde pecete sildikce gelen pembe kanamam oldugunu gorunce acilin yolunu tuttuk. Sukur nstde sanci cikmadi vajinal muayenedede acilma ve kanama alani gorulmedi. Yogun mantar varmis ne kasintim oldu ne bisey. 2 gun once iliski vardi zedelenme olduysa tek sebebi o olabilir dedi ebeler. Iliski defteri kapandi artik bana bu korku yeter. Omrumden omur gitti resmen herşeyimiz hazir haftasi gelisimi iyi olmasına ragmen... Sukur hersey yolundaymis.
Hepsinden once sancin gelir merak etme :)
Hoş, benim sancilar 7dk da bire dusene kadar kendimi dogum korkusundan ishal oldum ve karnim agriyor saniyordum. Surekli tuvalete gidip bos donuyordum. Agrilar periyodik hale gelince jeton düştü o arada da nişan geldi zaten.
asli2434
Fazla mı atış sayısı canım benim salı günü yapılanda 160 civarı bugün yapılanda 140 civarı gözüküyor dr anormal mi dedi bebeğin strese girmesiyle mi alakalı acaba senin durumun?
İzinleri aktarma konusunda benim doktorum yeni bi yönetmelik geldiğini ve erken Doğum olduğunda da o süreyi dogum sonrasına aktarabileceğimizi söylemişti eskiden öyle değilmiş ama artık değişmiş ve mantıken de öyle olması gerekir nerden bilelim erken dogum yapacağımızı sonuçta bilsek zaten ayrılırız :)
geç olursa 10 gün veriliyor zaten
1.5 saat once wcde pecete sildikce gelen pembe kanamam oldugunu gorunce acilin yolunu tuttuk. Sukur nstde sanci cikmadi vajinal muayenedede acilma ve kanama alani gorulmedi. Yogun mantar varmis ne kasintim oldu ne bisey. 2 gun once iliski vardi zedelenme olduysa tek sebebi o olabilir dedi ebeler. Iliski defteri kapandi artik bana bu korku yeter. Omrumden omur gitti resmen herşeyimiz hazir haftasi gelisimi iyi olmasına ragmen... Sukur hersey yolundaymis.
Fazla mı atış sayısı canım benim salı günü yapılanda 160 civarı bugün yapılanda 140 civarı gözüküyor dr anormal mi dedi bebeğin strese girmesiyle mi alakalı acaba senin durumun?
160ı çok geçmemesi gerekiyor dedi. Hatta ultrasonda direk200 üzeri gibi tedaviye başlayacaz dedi. Şimdi haftalık bakacak galiba inş normale döner.
Neden olduğunuda bilmiyoruz ki
160ı çok geçmemesi gerekiyor dedi. Hatta ultrasonda direk200 üzeri gibi tedaviye başlayacaz dedi. Şimdi haftalık bakacak galiba inş normale döner.
Neden olduğunuda bilmiyoruz ki
Benim gebelik sekerinden oturu doktorum hep sezeryan ihtimalini one suruyordu ama ben direttim normal olsun diye.2 kere tarih verdi bebek iri diye, ikisini de erteledik. En son artik bekleyecek durum yok 4 kg görünüyor iki gun sonra aliyoruz dedi. O gece benim sancim geldi iste. Artik normal dogum olmayacagina nasil inandirdiysam kendimi hastaneye gidince dr hadi gozun aydin gel bakalim açılman var mu falan dedi. Ben salak korktum. Bir de dogum kanalina girmemisti bebek hic diretemedim o an sezeryan olsun ben hazırım dedim ve oldu bitti.
Sancilar siklastikca kanala ilerleyebiliyormus bebek ama normalde son haftada falan zaten kanalda olmasi gerekiyor. Biz bir ihtimali bekleyecektik ve o an gozum korktu benim.