Beni de ara ara hararet basıyor ve geceleri yohun ve gürültülü bir sekildr horladigim söyleniyorMerhaba anneler,nasılsınız. Doğum yaklaştıkça farklı belirtiler yaşamaya başlıyotuz sanırım. Ben bir haftadır filan gece üzerimi değiştiriyorum. Özellikler göğüs kısmım terliyor üzerimdeki ıslanıyor resmen. Kalınmı giyiniyorum dedim acaba. Birkaç gündür ince giyindim sonuç yine aynı. Sizde de varmı aynı durum. Yoksa ben üşüttüm filanmı. Bide çok yuruyunce yada ayakta durunca biraz vajina içinde kaslarda ağrım oluyor. Kalkıp otururken,bacağımı indirip kaldırınca,yürürken vs. Geçen hafta doktorum çatın açılıyor ondan dedi ama sizde de varmı. Doğuma kadar hep böylemi olacak. Korkumdan yuruyüş yapamıyorumm ;-)
aslinda senin söyledigini destekleyen resmi gazetede bir yazi. 37 den önce Rapor,izin alinabiliyor fakat dogum sonrasina aktarilamiyor diyor
Hmm bizim okuldaki memur söylemişti bana da demekki biliyomuş bu işiaslinda senin söyledigini destekleyen resmi gazetede bir yazi. 37 den önce Rapor,izin alinabiliyor fakat dogum sonrasina aktarilamiyor diyor
Bende dikkat ettim ayakta kaldığımda yada yürüyüş yaptığımda oluyor. Dediğin gibi canım oldumu acılı bişey oluyor. Geçen kitlendim bi an yuruyemedim resmen. Terde özellikle göğüs bölgemde oluyor. Bildiğin ıslatıyor üzerimdekini. Onun dışında başka bir sıkıntım şikayetim yok çok şükürMerhaba ayni ben. Beni tarif etmissin sekerim. gece boncuk boncuk terliyorum uzerimi degistirecek kadar degil ama tuvalete gidince yuzumde biriken ter damlalari bile oluyor. her aksam degil ama belki de her zaman o kadar yogun degil farkina varmiyorum bilemeyecegim artik.
Vajinadaki durum bende acili bir agri gibi daha cok. ozellikle sol bacagimi kaldirdigimda oluyor. son 1 haftadir hafifledi ama gecen hafta kipirdamak istemedim acidi mi fenaydi yani. sanirim bu tarz durumlar zaman zaman hafifliyor bu hafta ben daha iyi hissediyorum. gecen hafta terli ve aciliydi. bakalim haftaya neler olacak
Ben yıkadım ütüledim herşeyi ama hala çantaya yerleştirmedim. Bir tembellikti sardı gitti beni son zamanlardaa,daha bir sürü işim var ama erteleyip duruyorum. En sonunda yapamaz hale gelicem aklım ozaman başıma gelicekBeni de ara ara hararet basıyor ve geceleri yohun ve gürültülü bir sekildr horladigim söyleniyorGeri sayım başladı tabi. Daha çantam hazir degil ve tedirginim her an gelecekmis gibi hissediyorum.
Çok yararlydı tesekkurler :) bebişine de maşallah :)kizlar selam benim de dun kontrolum vardi, bizim sipa 35. haftada olmasina ragmen 3 kilo olmus, dogum pozisyonunda ve asagi inmeye baslamis. doktor biraz erken gelebilir dedi, korkmayin tum verileri normal gozukuyor dedi. yalniz kilo kontolunu yapmakta fayda var dedi cunku 4.300u gecince normal dogumda omuzda sikinti oluyormus. bakalim gorecegiz nasil olcak. ben de 13 kilo almisim. hedefim 15 oldugu icin pek fena degil ama son zamanlarda tatliya biraz fazla dusmustum, bunlarin bir kisminin bos kilo oldugunu saniyorum.
benim yalanci dogum sancilarim (braxton hicks) basladi. bugun dogum kursuna gitmistim ordaki ebeye sordum bunun normal ve iyi oldugunu soyledi, vucudun doguma hazirlandigini söyledi. karinim sertlesmesinin ve toparlanmasi normalmis. burda onemli olan sancin olup olmadigiymis ve sancin varsa da bunun duzenli olup olamdigiymis. bana soyledigine gore her 10 dakikada bir 45saniyelik sanci dogumun habercisiymis. yalanci kasilmalar sirasinda zaman zaman sanci oalbilir dedi.
diger bir konuda suyun gelmeis ile ilgili, bana soylenen eger suyun gelirse enfeksiyon riski dolayisiyla hemen hastaneye gidilmesi gerektigi, bu gibi durumlarda dus vs tavsiye edilmiyormus. ama sanciyi evde cekmenin bir sakincasi yokmus. zaten baslangictan sonra kadar gececek sure 10 saati bulabiliyormus ilk dogumlar icin.
benden bälgäler bu kadar :)
Son 3haftadaki doğumlarda sonraya eklenebilir yazıyo burdaHmm bizim okuldaki memur söylemişti bana da demekki biliyomuş bu işi
Kızlar;
Özellikle de @asli2434 sen önceden de yaşamışsın mutlaka araştırmışsındır
Suyun az olması zorunlu sezeryan sebebi midir ???
Pazartesi'ye çok az kaldı dogum şekli için de araştırma yapıyorum sürekli internette doktorları dinliyorum vs.
Doktoruma güveniyorum ama içimde de acabalar var
Normal şansım varsa değerlendirmek isterim ama risk varsa tabiki göze alamam.
Calisabilir raporu almistim fakat son hafta saglik raporu almak istiyorum . Bu sekilde alan var mi kabul ediliyor mu
Evet farkettim ve ekledim. Çok ilgilenemiyorum eskisi gibi kusura bakmayinBen varım mersinden ama listede hala adim yok malesef
Kızlar bebeklerinize yastık kullanacak misiniz. nasıl birşey
Ani bebek ölümü sendromu nedenleri arasında özellikle ilk 6 ay içinde yastık, yorgan, battaniye kullanımı var. Doktorlar yastık kullanımını önermiyor. Ben de ilk dönemlerde annem veya kayınvalidem ben görmeden kullanamasınlar diye almadımama beşiğinde görüntü güzel olsun ben kullanmam diye de düşünmüyor değilim. Alırsam pamuk yastık alırım. İlerde de ipek dogumu yastık. Terletmediği için. Aslında kafa yapısının düzgün şekilde alması için özel yastıklar da varmış ama araştıramadım hiç.
canim 3 ün d sine bak. Ancak diye devam eden son cümleSon 3haftadaki doğumlarda sonraya eklenebilir yazıyo burda
Eki Görüntüle 1923685
ben kullanmayacagim canimKızlar bebeklerinize yastık kullanacak misiniz. nasıl birşey almalıyız kafam karıştı.
kafam cok karisti acaaba yönetmelik mi degisti. Bizim personel şbeye fe hic gıvenmiyorum onlar da izin olur rapor olmaz dedilerİlk gebeliğimde Ben aldım o şekilde son hafta normal 5 günlük rapor aldım. Doğum sonrası aktarma yaptığım 5 haftayı aynen kullandım. Bi sıkıntı olmadı.
Okulda çok zor oluyor canım 18 aralık 2009lu okula erken başlatıyorlar yıla baktıkları için ben geç başlatmak için rapora çok ugrastim 2009lularla başlasa neredeyse 1 yaş oynuyor 2009 ocak doğumlu bir arkadaşı ile 1 yaş uçurum fark oluyor .geç verdim 2010lularla şimdi daha iyi 12 gün için her yerde sorun oldu kaç doğumlu diyorlar 2009 diyorum sonra açıklama yapıyorum bi çok yerde aralık sonu vs diye bence sağlık açısından problemi olmazsa bekle bende 35 haftalik dua ediyorum ki aralık olmasın 2017 00:00 bile olsa 2017 olsun diyorumHadi ya bana da annem baski yapiyor illa bekle diye. ama sanki bekleyecek halim yok gibi hissediyorum. cocugun gelecegi icin ciddi sorun olacaksa o ayri tabi. bu kadar bekledim 4 gun daha beklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?