Ben de normal istiyordum ama bari normale yakın bi sezeryan olsun Di mi :)canm ilki belden uyusmaydi normal doğuma hayrann biri olarak kesinlikle tavsiye ederim.seseryan bile olsan doğduğunu ilk goruyorsun.ama hastaneye kahve gotur.biraz baş ağrısı olabiliyor.
Canim Dedigin Gibi sadece yataktan kalkarken aci oluyo oda bende 1 hafta surmustu yardim eden biri olursa oda fazla acimiyo zaten. Benki canim cok tatlidir zorlanmadim kimse zorlanmaz bence :)Ameliyat kolay geçiyormuş da ayağa kalkarken dikişler zorluyor sanırım ona da bi kaç gün dayanacağız mecbur biraz da bünye meselesi diyorlar kimisi ilk günden ayağa kalktım çok rahattım derken kimisi 10 gün acı çektim hareket edemedim diyor bakalım bizimki nasıl olacak
Umarım 21 Aralık'ta size çok güzel haberler veririm çok kolaydı derim :)))
Bende uyanır uyanmaz kar yağışınigörünce kar tatili mi diyeinternete bakiyorum.sanki gidecekİnşallah canım hepimiz en güzel en sağlıklı şekilde kavuşalım gerçekten heyecanlı :)
Bugün rüyamda gördüm bebiş olmuş ama ben niyeyse okuldayım hala :) çocuklara "aaa ama Yeni doğan bebeklere öyle kirli ellerle dokunulmaz ki" diyorum :))) çok minnak çok tatlıydı ya merak var şimdi kime benziyor nasıl bi şey gelcek acaba diye :)
guzel heycanlar bunlar=)esının doguma gırmesıne ızın verdımı doktorunİnşallah canım hepimiz en güzel en sağlıklı şekilde kavuşalım gerçekten heyecanlı :)
Bugün rüyamda gördüm bebiş olmuş ama ben niyeyse okuldayım hala :) çocuklara "aaa ama Yeni doğan bebeklere öyle kirli ellerle dokunulmaz ki" diyorum :))) çok minnak çok tatlıydı ya merak var şimdi kime benziyor nasıl bi şey gelcek acaba diye :)
Canim Ben ilki genel anestezi oldum devlette daha dikiş atılırken yüzüme hafif vurup hadi uyanın bitti dediğinde uyandım felaketti ama özelde genel anestezi olanlar sanırım ağrı kesiciler ve serum vuruldukta n sonra uyaniyorlar oyüzden özelde genel anestesi olanlar çok rahat geçti derken , ben beni dikmedilermi aşkım yanıyorum diyerek uyanmıştim odama alınınca bağırmaktan ağrı kesici vurdular serum takıldı çok rahatladım .baya iyi gelmişti ama uyanirken gerçekten zordu .yarım saat sonra bi ağrım yoktu takı 3 saat sonra sonda çekildi yürüyecek dendi ozaman acı hissettim ama dayanılmaz değildi 2 kez yürüdüm oda hafifledi ne kadar yürürsen çabuk kaynıyor dikişler ,ertesi sabah inan Bebeğimi kucağıma alıp duvarı tutarak aşı kulak testi kontrol ben goturmustum hep çünki baya iyi oluyorsunuz ertesi güne .Bebeğimi bile ben bezledim inanin insan kimseye güvenemiyor kim olsada yanınızda. 3. Gün sabahi evdeydiM ,kahvaltımi hazirlayabiliyordum düşünün çok şükür evde ufak toplamalari düzeltmeleri yapiyordum 1 hafta sonra gayet rahat yürüyerek dikiş aldırmaya gittim. .. 2. Yavrumu spinal anestezi ( belden uyuştu) oldum başta çok korktum ama genelin Uyanış i aklıma gelince karar verdim ameliyathane ye girerken çok korktum ama hemşire sağa sola bakma dedi düz gittm masaya çık dendiğinde baya korktum ama içimden hep bebeği olmayanlara dua ettim çıkarken basamağı. Neşe anestezi vurdu belime iğne sinek isirigindan biraz belliydi 2. Ve 3 . In vurdu beni yatırdilar Dr çağırdilar içimden daha başlamayaçak diye kendimi telkinliyorum bir yandanda doktora diyorumki hocam karnimda bitince tampon falan unutmayin diye sohbet ediyorüz gülüyorum .karnimda bi kalem geçmiş gibi gidiklandim anladım boydan boya hissedince ama sadece gidiklanma gibi .şimdi bitecek dedi dr oğlunun sesini dinle bak dedi ilk 5 dk olmadan biraz tansiyon düştü baya gibi,, Bayılacak gibi oluyorm deyince anestezi bişiler vurdu kolumdan aa dedim çok iyiyim sanki dışarda gibiydim rahattim baya bii.bunlar sadece ilk 5 dk olanlar kızlar sonra Dr a dedim sandım ölüyorum hocam, deyince güldük başımdaki uzman vs bebek hemşire falan hep gülüyorDuk dah 5 dk oldu kız dedi Dr başlayalı. bak dinle dedi veeeeee oglumun ameliyathaneyi inleten o mucize sessi muhteşemdi bi kahkahalar attim anlatamam bebeğimi gorunce sanki normal doğum du çok harika geçti .bi baktım oğlumu görüp dusunurken gülerken ,eşini cagirin dediler birine ben ne oldu bitmeden nere kaldiriyonuz beni dedim korkudan ,halbuki ameliyat bitmiş .ee bitti gitmeye niyetin yok galiba dediler .40 dk nasil gecmis haberim yok okadar guzel gectiki.ben nasıl gülüyorum ama nasıl kapıdan cikarken gülerek çıktım ve eşim elimi tuttü ben nasıl gülüyorum aşkım bitti çok kolay ve rahattı deyince eşimde mutluluktan ağlayacak gibi oldu, dedi çok şükür ben diğeri gibi acı çekiyorsun sandım, dedi ama resmen sanki diş yaptırmıştım okadar güzel geçti .ee zaten 6 saat ayaklari hissetmedim ozaman kadar serum ağrı kesici derken iyilesmisim haberim yok 6 saat sonra yürüdüm harikaydı çok rahattim tabi ilk yuruyus sonuçta vucudun bütün kilosu dikise baskı yapiyor acı oluyor ama çok şükür dayanılmaz değil 2 kez yurudunuzmu geçiyor artık alisiyorsunuz. En basit i diş ağrım oldugunda derimki Sezeryada bile acı cekmedim diş kadar .ama Sezeryan spinal olanlar suya dikkat etmeniz gerekiyor Dr 3 lt şu iç acı kahve bitter çikolata ye demişti, ama evde annem kV doğum yapan şu İçmez bu kadar deyip durdu içmedim az içtim en büyük hatam oldu kafamı tasiyamiyordum elimde tutuyordum kafamı ,resmen baş ağrısından acillik oldum bol su içtim ertesi güne yine iyiydim maşallah ama kızlar ben cuma sabah 10 da ameliyat oldum cumartesi 10 da evimdeydim Dr um serumlarim bitmeden çıkış vermişti ,erkenden belkide baş ağrım ondan olmuştu birde uykusuzluktan tabi oldu..anlayacagin Ayselçim benim için çok rahatti spinal anestezi .çok memnunum, aynı sekilde ameliyat olucam inşallah spinal olacak yine Rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin.Ameliyat kolay geçiyormuş da ayağa kalkarken dikişler zorluyor sanırım ona da bi kaç gün dayanacağız mecbur biraz da bünye meselesi diyorlar kimisi ilk günden ayağa kalktım çok rahattım derken kimisi 10 gün acı çektim hareket edemedim diyor bakalım bizimki nasıl olacak
Umarım 21 Aralık'ta size çok güzel haberler veririm çok kolaydı derim :)))
Erken daha normal yapacaksan 38 i bekle derim sezeryansa zaten tarihten 1 hafta once yapsan iyidir.Kızlar ağda yaptırdınız mı erken mi? İki kez yaptırmak istemiyorum bir defa yapıp doğuma gideyim diyorum
Normal mi Sezeryan mi belli değil daha. Suyum sınırda Bebek biraz küçük dr daha erken diyor buna cevap için.Erken daha normal yapacaksan 38 i bekle derim sezeryansa zaten tarihten 1 hafta once yapsan iyidir.
Kızlar baya araştırma yaptım
Epidural anestezi düşünüyorum görmek istiyorum dogumda bebişimin sesini duyayım o duyguyu yaşayayım istiyorum
Tabi ilk kez ameliyathaneye girecek olmak biraz tedirgin edebilir ama dayanırım heralde
Daha önce sezeryan olanlar tecrübelerini paylaşsa bildiklerini iyi gelen şeyleri ne yapmalı nelere dikkat etmeli gibi :)[/QUOTE
Cnm ben sezeryan oldum
Tecrubesiz oldugum icin 15 dk oldu bitti
Anastesi uzmani başımdaydi beni konusturdu
Sadece bebegi cikarilirken hissediyorsun aci falan yok bebisi veriyorlar sonra ayri bi odaya getirip 30 dk yatırıyorlar soguk bi yer hemen uyuyorsun kalktigin zamanda odadana geciyorsun turkiyede boyle mi bilmiyorum
Dr lAR onermiyo canim kullanmasan iyi olurKızlar tüy dökücü krem kullanabiliyor muyuz
Can'ım yapma çünkü doktor istemiyor, kimyasal sonuçtaKızlar tüy dökücü krem kullanabiliyor muyuz
Hiç ölçmedim canım ya kendi kafama göre kesip diktimGünaydınnn :) keseler harika büyüklükleri kaça kaç acaba :)
I ikizcan2016 Can'ım ne durumdasın? Geçen çarşamba kontrolde doktor rahim ağzı 2.5 cm altına inmiş, heran doğum olabilir dedi. Haftaya çarşamba kontrol var, ozamana kadar doğurmazsam tabi gün verir artık
Bende senin gibi düşünüyorum bebeiş gelmezse 37+0 da gidp yaptıracamKızlar ağda yaptırdınız mı erken mi? İki kez yaptırmak istemiyorum bir defa yapıp doğuma gideyim diyorum
Oo maşallah benimki kısalmış valla. Doktorum da 37 den sonra alma taraftarı fakat beklemezler dedi artık hayırlısı hepimiz için inşallahmerhaba canimm, iyiyim cok sukur..
gecen hafta kontrolde 4.3cm cıktı, sen 40.haftayi bitircen galiba diye takildi dr :))
benim de haftaya çarşamba kontrolum, sanirim 29-30aralik dicek.. 37bitip 38in icinde oluyorum.
ben 2 ocak olsun diye direticem biraz..
38bitiyor 1 ocakta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?