2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Oo maşallah benimki kısalmış valla. Doktorum da 37 den sonra alma taraftarı fakat beklemezler dedi artık hayırlısı hepimiz için inşallah

insallah canim, benim dr da 37 bitince alma taraftari.. saglikla gelsinler de cok onemli degil bikac gun..
cok sukur halimize bu haftalari gorebildik :)
senin de gider 37ye bence, fazla dolanma ayakta, istirahatle gecir son gunler bunlar..

:)) sorma canim kizlar rahat masallah, keyifler yerinde :)
son 2 hafta artik..
sen nasilsin? dr gun verdi mi, asagi yukari su zaman olur dedi mi?

Canim Dedigin Gibi sadece yataktan kalkarken aci oluyo oda bende 1 hafta surmustu yardim eden biri olursa oda fazla acimiyo zaten. Benki canim cok tatlidir zorlanmadim kimse zorlanmaz bence :)
Benim canım çok tatlı degil ama yanımda eşim olunca naz yapmadan duramıyorum galiba :)

guzel heycanlar bunlar=)esının doguma gırmesıne ızın verdımı doktorun
Bilmem sormadım ama verir heralde ya doktorum çok sakin hep eşimle de konuşur ilgilenirdi inş verir
gerçi benimki hala girip girmemeye tam karar veremedi korkusundan :)

bende dün doktora cesaret için ilaç veriyormusunuz dedim hayır bebeğe geçiyor dedi bari eşime verinde birde onunla uğraşamam dedim doktor tmm eşine veririz merak etme diyor

Uzun uzun anlatmışsın sağol canım sen de bebişini sağlıkla al kucağına ,kolay geçsin inşallah bu dogumun da. Böyle çok gülmeli bol kahkahalı olsun :) Herkesinki kolay geçsin hemen sütümüz gelsin inş :)
Spinal de iyi diyorlar evet. onlar için test yapılıyor mu hastanede? anestezi uzmanı anlatır heralde önce ona göre epidural mı uygun olur spinal mi bi karar vermek lazım

bebısın kılosuna baktımı canım ne kadar olms
Ben çok girmesini istiyorum diye bi düşünüyor benimki yoksa hayatta girsem mi bile demez :))
Serumları bu hafta hep o çekti çıkardı biraz iğneye alıştı en azından diye seviniyorum :)
Bebiş 3kilo olmuş canım haftaya kadar 250 daha alsa büyüse azıcık daha çok iyi olacak

iyi canım guzel gelısmıs bebıs saglıkla dogsun ınsallah

Normal mi Sezeryan mi belli değil daha. Suyum sınırda Bebek biraz küçük dr daha erken diyor buna cevap için.
Bence şimdi al 3 hafta sonra gene al :) nasılsa almakla bitmiyor :) benim suyum da hep sınırda gidiyordu artık beklemeyelim dedi işte inşallah seninki artar bol sıvı almaya çalış

Bende 38+5 te yapacağım zaten aslında 1 Ocak istedik (40.haftam) ama doktorum yokmuş o tarihte maalesef, madem sezaryen olacağım planlı olsun sürpriz yaşamayalım dedik. Hani bazı insanlar doğumu bekle diyor ama sezaryeni de doktor şansa bırakmıyor tarih istiyor. Doğumun başlayınca gel demiyor maalesef. Ben de günde 3-4 tane muz yiyorum :) Meyveyi çok seviyorum zaten, en az 3 bardak süt içiyorum işte bir de pekmezin faydalı olduğunu duydum geç oldu gerçi biraz ama olsun, günde 1-2 kaşık pekmez yiyorum şimdi. Sağlıklı olsunlar da en önemlisi o aslında.

Son düzenleme:
Epiduralde kateter takılıyor demişti Dr ben korkmustum zaten devlette öyle lüks yok ya spinal ya genel ama spinal den çok memnundum sonuçta ağrı kesiciler hemşire zamanı geldimi yapıyor oyüzden epidural gerek yok bence hayırlısı hakkımızda her doğum farklı olur diyorlar inşallah buda iyi geçer. Ayy sen haftaya bebisini kucaklayacan inşallah. Sakın süt geldimi gelecekmi diye düşünme bile bu bile sütun gelmesini etkiliyor elbet gelecek modunda ol rahat ol bak nasıl geliyor .ben 2. Ci yavrumda 3. Gun gelen sütü kestim 15 günlük olana kadar sürüm daha gelmedi sebebmi sürekli doydumu anne , anne sanki az geliyo anne , anne bak göğsümde yumuşak olmuş kesin göğsüm boş çocuk aç kaldı anne diye diye anneme kestim sütümü bu hatayı yapmayın , sadece mama verdim doyduguna emin oldum aman aç değil sonuçta dedim 15 . Gündü maşallah göğüslerim dolmuştu ondan sonra.inşallah bol rizikli olur yavrularimiz bol bol sütumuz olur insallah

Ay varsa öyle bi şey benimkine de versinler yaaa
Ben spinal de okadar korkuyordumki kalp ritmin bozulmasin cesaret iğnesi yaparım demişti sanırım oyüzden gülüyordum okadar ayak uyuşukluk geçene kadar gülüyoDüm .ziyarete gelenler sanki doğum yapmamissin sen demislerdi çok konuşuyordum inan. ama ben öyle bişi yok benim korkum geçsin diye söyledi saniyordum ama gercekmis

Merhaba kızlar, 35+2 de bugün kontrolüm vardı. Bebek haftasıyla gayet uyumlu, ondan yana sıkıntı yok, doktordan aldığım bilgileri aktarayım deyu geldim. Çok aktif olup yazamıyorum ama bu konularda merak ettiğim şeyler olsun olmasın bilgilenmek çok hoşuma gittiği için benim gibileri de vardır diye iki kelam etmeye çalışıyorum buralarda.

İki hafta kadar önce sancı ve kasılmalardan dolayı gitmiştim doktora, nst de sancılar en fazla 20 yi bulduğu için ve ultrason muayenesinde de sıkıntı çıkmadığı için önemsememişti doktor, erken doğum riski yok ama yine de istirahat et demişti. Bugün gittiğimde bir kaç tane 40'ı gören sancım vardı fakat hem bu haftadan itibaren arada böyle sancı beklendiği için hem de düzenli olmadığı için yine önemsemedi doktor. Tabi bu durum normal doğum beklediğim için bu şekilde, yoksa sezaryen olacaklar için bu kadar sancılar bile ciddiye alınabilir belki bilmiyorum o yüzden yanlış yönlendirme olmasın. Doktora inşallah normal doğum istediğimi söylediğimde bana bol bol hareket etmemi, sürekli yürüyüş yapmamı, cam ve kapı silme haricinde sürekli iş yapmamı söyledi. Bugünden itibaren çok aktif ol dedi, çömel kalk hareketleri vs yap dedi. Ben de istirahat et demiştiniz deyince o da artık 36. Haftanın içindesin bundan sonra riskli bi durum yok dedi. Ara ara karnımda sertleşmeler olduğunu bazen de adet ağrısı gibi bi ağrının eşlik ettiğini söyledim. Bu haftalardan itibaren hep olacağını, bebeği kanala yerleştirmek için vücudun yaptığı kasılmalar olduğunu söyledi. Yalnız bu söylediklerim yanlış algı oluşturmasın, bu haftalarda olup da böyle şeyler yaşamayan varsa ben de niye olmuyor diye olumsuz şeyler düşünmesin. Herkesin bünyesi, bedeni, geçtiği süreçler farklı olabiliyor. Ortak noktalar için fikir versin diye paylaşmak istedim, kaş yapayım derken göz çıkarmak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…