İşin açıkçası ben sezeryandan da korkuyorum ama normal doğuma göre daha çekilebilirmiş gibi geliyor sadeceMaşallah bebeğine tosun olmuş :)
Muayene için istersen ertele canım benimki 38 de bakacağım demişti ama arkadaşıma 39 da baktı doktoru hatta doğuma gidildiğinde ilk kez bakan var.ama korkulacak da bi şeyi yok bebek kafasının çıkabileceği kadar esnek yaratılmış sonuçta öyle düşün.
Olabiliyorsa en güzeli normal dogum ne güzel senin doktorun normalden yana.inşallah en güzel en kolay şekilde geçer dogumun.
Benimki de normalden yana diye düşünüyordum ama bana hiç cesaret vermedi belki azıcık cesaret verse ben bile suni sancı almayı deneyecektim dogum için.ama doktor çok zor ve sezeryana dönme ihtimalimiz çok yüksek diyince insanın gözü korkuyor.
Saol canım yaa,inş öyle derim bendeÇatı muayenesinden. Bu kadar korkmayın kızlar sadece kendinizi kasarsanız hafif acınız olur yoksa rahat olun dr unuza güvenin yaptıktan sonra boşuna stres yapmışım diyeceksin
Maşallah kızına canım severim o tombiki... ne güzel normal doğum yanlısı dr bulmuşun çoğu dr gerçekten sezeryancı sona kadar alıştır kendini... Normal doğumun rahatlığı gerçekten çok güzelMaşallah biraz öyleymiş teyzesievet 7le çarpınca çıkıyomuş ama doktorum ölçülerin yazdığı usg kağıdı vermiyor hiç. 4d den yüzünü çekip veriyor sadece. Dönmemesine takılmıyor hiç döner döner merak etme diyor. Tamamen normal doğum yanlısı. Guzel örnekler veriyor filan. Ben başından sonuna yanında olucam vs diyor. Bende inan çok istiyorum normal doğurabilmeyi ama yapabilirmiyim bilmiyorum. Endişeliyim biraz. Normalde iğne bile vuralamıycak kadar korkak bir insanım çunku. Ama kendimide cesaretlendiriyorum bir yandan. İnsanlar ne acılar hastalıklar çekiyor. Herkes doğuruyor. Ağrıdan kim ölmüş geçer gider. Nazlanmanın bir anlamı yok diyee işede yarıyor cesaretleniyorum biraz ama yinede kafam karışık iştee. Oyusden dedim pişman olmamak için seçim yapmıycam. Doktor neyi uygun görürse o olsun,ikimiz için en sağlıklısı hayırlısı neyse o olsun. Çok stres oluyorum ama seçim yapmıyorum şuan için. Ama o anlar gelince fikrim değişirmi ne olur bilemiyorum. Ama bildiğim birşey var ben doğurursam herkes doğurur
Maddi yani eşimin umrunda değil.annelik duygusu herhal . Ona vereceğim e kızıma bisey alırım kafasındayım.cok pimpirikliyim ben yawvalla tup bebek normal bebek bence farketmez, sadece sunu soyleyebilirim ki bana 7 aydan itibaren biri yardimci olsa cok iyi olurdu benim oyle bir sansim yoktu. tabi ne kadar odediginde onemli sonucta bunun bir maddi karsiligi var. ben rahat bir insanimdir, oyle cok kotu yapmiyorsa gidip ardindan da dolanmam, eger rahatsiz oldugum birsey varsa da soylerim. maddi kismina birsey soyleyemeyecegim cunku bunun degerlendirmesini sen ve esin yaparsin ama konforun elbette ki bir bedeli var.
kizlar bir sorumvar, ozellikle soguk yerlerde oturanlara, biz bu cocuklara zibin falan filan aldik, hersey iyi guzel de bu cocuklari ornegin hastaneden cikarken soguktan korumak icin ne yapacagiz?
battaniye var da, usumez mi? su cok kalun tulumlardan mi aldiniz?
Arkadslar sezaryan da bir ameliyat riskleri cok.normal doğumda akşama kalkıyorsun.ama sezaryanda karnın yarık oldugu için bebeği emzirirken bile acıyo karınındaki yarikİşin açıkçası ben sezeryandan da korkuyorum ama normal doğuma göre daha çekilebilirmiş gibi geliyor sadecesonuçta dünyaya bir insan getiriyoruz. Zorluklarıda olacak tabi,bunlara katlanmalıyız ne gerekiyosa onu yapmalıyız. Şimarıklığında alemi yok önemli olan sağ salim doğmaları ama işte yinede insan duygularına söz geçiremiyor endişelenmeden edemiyor. Doktoruna güveniyosan doktorun öyle dediyse yapacak bişey yok canım.Aksi bişey olsa sonra allah korusun sen üzülürsün. Oyusden hepimiz için hayırlısı olsun. Sağ salim alalım bebişlerimizi kucağımızaa
Evet canım normal doğum sonrası için özellikle rahat oluyor. Çabuk toparlanıyorsun. Kişiye göre değişebiliyor bazen tabi ama. Oyle yapıyorum canım. Kendimi sürekli telkin ediyorum. Alıştırmaya cesaretlendirmeye çalışıyorum. Bakalım kısmett. Şu muayeneyi atlatınca belki gerisi daha kolay gelirrMaşallah kızına canım severim o tombiki... ne güzel normal doğum yanlısı dr bulmuşun çoğu dr gerçekten sezeryancı sona kadar alıştır kendini... Normal doğumun rahatlığı gerçekten çok güzel
Dogum yapmayi planliyorsun korkacagin en son sey cati muayenesi olmali su anSaol canım yaa,inş öyle derim bendesonuçta kısacık birşey acırsada katlanıcaz artık napalımm
O ağrı gelince nere ne iğne sokuyorlar umrunda olmaz .daha sen gidersin iğne ye iğnenin sana gelmesini beklemedenMaşallah biraz öyleymiş teyzesievet 7le çarpınca çıkıyomuş ama doktorum ölçülerin yazdığı usg kağıdı vermiyor hiç. 4d den yüzünü çekip veriyor sadece. Dönmemesine takılmıyor hiç döner döner merak etme diyor. Tamamen normal doğum yanlısı. Guzel örnekler veriyor filan. Ben başından sonuna yanında olucam vs diyor. Bende inan çok istiyorum normal doğurabilmeyi ama yapabilirmiyim bilmiyorum. Endişeliyim biraz. Normalde iğne bile vuralamıycak kadar korkak bir insanım çunku. Ama kendimide cesaretlendiriyorum bir yandan. İnsanlar ne acılar hastalıklar çekiyor. Herkes doğuruyor. Ağrıdan kim ölmüş geçer gider. Nazlanmanın bir anlamı yok diyee işede yarıyor cesaretleniyorum biraz ama yinede kafam karışık iştee. Oyusden dedim pişman olmamak için seçim yapmıycam. Doktor neyi uygun görürse o olsun,ikimiz için en sağlıklısı hayırlısı neyse o olsun. Çok stres oluyorum ama seçim yapmıyorum şuan için. Ama o anlar gelince fikrim değişirmi ne olur bilemiyorum. Ama bildiğim birşey var ben doğurursam herkes doğurur
Evet canım oyle. İkisininde kendine göre zorlukları var,artıları eksileri var. Hepimiz için en iyisi neyse o olsunnArkadslar sezaryan da bir ameliyat riskleri cok.normal doğumda akşama kalkıyorsun.ama sezaryanda karnın yarık oldugu için bebeği emzirirken bile acıyo karınındaki yarik
Doktoruma sordum.tüp bebek hamilesiyim nasıl doğum dusunuyosunz diye.sorun olmazsa normal yapa can sorun olursa keser alırım dediMaşallah kızına canım severim o tombiki... ne güzel normal doğum yanlısı dr bulmuşun çoğu dr gerçekten sezeryancı sona kadar alıştır kendini... Normal doğumun rahatlığı gerçekten çok güzel
İğne durumu ifade edebilmek için öncesi için verilmiş bir örnekti canım. Doğum anında tabikide kimsenin aklına iğne gelmezO ağrı gelince nere ne iğne sokuyorlar umrunda olmaz .daha sen gidersin iğne ye iğnenin sana gelmesini beklemeden
kizlar bir sorumvar, ozellikle soguk yerlerde oturanlara, biz bu cocuklara zibin falan filan aldik, hersey iyi guzel de bu cocuklari ornegin hastaneden cikarken soguktan korumak icin ne yapacagiz?
battaniye var da, usumez mi? su cok kalun tulumlardan mi aldiniz?
Hazir millet varkene burda sorayim dedim.Bir derdim vara acman gereken konuyu buraya acmissin sanirim. Oraya acarsan daha faydali yorumlar bulabilirsin.
ya di mi, bende dusununce buranin ayazini, tamam tulum alayim ben. varsa fotosu gonderir misin canim?Bende kalim yunlu tulumlardan aldim cnm bizim buranın sogugi kotu oluyor:) battaniye falan kesmez:)
Oto koltuğunu 1 yaşından sonra öneriyorlarFabi hastaneden çıkarken oto koltuğu ana şartı kucağı var ise, bebek arabasına takılan ve otomobilde de kullanılan portbebe'leri kabul etmiyorlarsa odenwalder mucki babynest'lere bakabilirsin oradan, hem oto koltuğuna hem de bebek arabasına kemer kısımlarından monte edilebiliyor. Bana battaniyeden daha konforlu geliyor açıkçası. Benzeri soğukları yaşıyoruz haliyle.
Geçenlerde eşimin ailesi ziyarete geldi yurtdışından buranın soğuğunu görünce ısrarla arabaya takılan portbebe almam gerektiğini, soğuklarda daha kullanışlı olacağını orada ilk aylarda bebe koltuğundan daha sık kullanıldığını söylediler ama bana açıkçası hem sürekli yatar pozisyonda olması, hem uzun vadede kullanılamayacağı için pek sıcak bir fikir gibi gelmedi. Çözümü yukarıda bahsettiğim şekilde buldum.
Arabanın markasını bilmiyorum ama maxi cosi ise şayet cosi'nin de araç koltuğu için babynest'i ve bebek arabaları için ürettiği footmuff'ları var.
Neresi sizin ayazlı memleket canimya di mi, bende dusununce buranin ayazini, tamam tulum alayim ben. varsa fotosu gonderir misin canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?