Offf yaw .sizi okudukça beni daha zor günler bekliyo.simdi kizceler gorumcem eve geliyo yemek yapiyo temizlik yapiyo aksam gidiyo.ben 3 aylık hamileyken başladı gelmeye.simdi ben eşime ablan artık gelmesin ben yaparım diyorum bana haraket olur hem diyorum.birde yaptığını beğenmiyorum ne de olsa insanın kendi yaptığı temizliğe benzemez başkasının yaptığı.ustunden tekrar geçiyorum.niye gönderiyorsn derseniz de .maas veriyoz her ay . hem iyi yapmiyo hem peşinden tekrar geçiyorum hemde maaş veriyoz üstüne.canimi bu sikiyo.ablan gelmesin artık diyorum tamam söyleyecem diyo ama icraat yok.iyi yapsa bisey demicem.mutfak eşyalarının yerini de değiştirio.aradigimi bulamayınca bana geliyolar.tup bebek benim ki 6 yıl olmadı eşimden kaynaklı.gelme deriz bebegime bisey olur allah korusun vicdan azabı duyarim . tüp bebek olupta kendi isini kendi gören hanımlar yazabilir mi.normal yolla olanlar da yazsın . o kadar kötü mu olcam bende .birde tüp bebk olduğunu benim annem babam ve ablam biliyo sadece.gomdermezsen ablani hastanede beni o beklesin dedim .tup bebek olduğunu onun ailesinden kimse bilmiyo ya.gondersin diye öyle dedm.gonderirse ablasini benim annem beklicek.bizim de paraya ihtiyacımız var bebek geliyo masraf var . bunu düşünen tek ben varım.
Evet canım, ayağınla da hafifçe koltuk arasında yatan çocuğun üzerine basacakmışsın ki araç yol bozukluklarından sarsılınca çocuk sabit dursun.
Ben de 1 yaşına kadar yasak olduğunu bilseydim almazdım valla. Ne güzel doğal yöntemler varmış meğer. :'(
bence düşünmeden yazdın sanırım. topikte de forumda da tüp bebekle dogum yapan cok insan var. bu saklanacak, utanılacak bir durum değil ki ailenizden saklıyorsunuz. cok sükür ki tüp bebekle insanlar ugrasıp bebeklerine kavusuyor. bu dediğinizin kırıcı olabileceğini düşünmüyorsunuz sanırım tüp bebek ile hamile kalanlar için. ki herkes hamile grupta. lütfen düşünerek yazın. normal-tüp bir fark yoktur.
hadi saklıyorsunuz bu kadar özel hayatınızı konuda paylaşmayın lütfen. daha önce de bu kadar detaylı aile hayatını paylasmanın sonucunu gördük, az kalsın topik dağılıyordu. özel hayatınızı anlatmak için lütfen bdv ye vs konu acın. burada sadece bebeklerimiz ile alakalı fikirler paylaşıyoruz.
kızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine
Bak gelmiş bileaaa kiminki geliyor? ben kacirmisim onu :)
kızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine
Evet yasakmış ikiz'ciğim. Özellikle 0-13 kg grubu çok fuzuliymiş. 0 kg çocuk mu olur hem ne saçma değil mi? Özellikle yan darbe emilimi olanlar çok gereksizmiş. Hani olur da kaza anında refleks olarak ebeveyn direksiyonu ters yöne kırar, ebeveyn arkasındaki çocuğa yandan darbe gelmesi çok sağlıklı bir şeymiş. Refleksleri gelişirmiş çocuğun kendini koruma güdüsüyle...
Hatta bizim burada trafik polisleri oto koltuğunda çocuk görünce ceza kesiyor. Çocuk niye ön koltukta kucağınızda değil, niye yalnız bıraktınız diye alıp yetiştirme yurduna veriyorlar.
Allah iyiliğinizi versin bende diyorum bunlar ne diyoryawrum o dedigin yazın olur da, kışın zor olur, hep çamur olur üstü başı, battaniyesi fln..
kar da varsa iyice leke yapar..
bi de hergun onu yikamayla mi ugrasicaz
bence biz yine de oto koltuklarini kullanalim, sırt destekleri fln koyariz, belki ölmezler o zmn..
hem eşim cok kizar benim
"madem yere koycaktik, neden oto koltugu aldik" diye kiyametleri koparir..
O nasıl bi söyleyiş güldüm yaniDoktoruma sordum.tüp bebek hamilesiyim nasıl doğum dusunuyosunz diye.sorun olmazsa normal yapa can sorun olursa keser alırım dedicok rahatlattı beni keser alırım mi denir sezeryan yaparım de degilmi.benim doktorda normal dogum yanlışı.internette yazisi da var onu okumuştum rahatladim .normal yapcak .sorun olursa kesecek alcak
Bak gelmiş bileasli2434
Gözün aydın aslı inşallah sende iyisindir bebekte. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. İlk bebişimiz oldu maşallah ona. Darısı sıradakilere inşallah.
Allah iyiliğinizi versin bende diyorum bunlar ne diyor
Tüp bebekle alakalı bişey olduğunu düşünmüyorum canım ben. istemiyosan eşin söylese iyi olur Sonucta rahat hissetmende önemli.Ama ben 31 haftadan beri haftada bir yarım gün alıyorum. Cabuk yoruluyorum.Offf yaw .sizi okudukça beni daha zor günler bekliyo.simdi kizceler gorumcem eve geliyo yemek yapiyo temizlik yapiyo aksam gidiyo.ben 3 aylık hamileyken başladı gelmeye.simdi ben eşime ablan artık gelmesin ben yaparım diyorum bana haraket olur hem diyorum.birde yaptığını beğenmiyorum ne de olsa insanın kendi yaptığı temizliğe benzemez başkasının yaptığı.ustunden tekrar geçiyorum.niye gönderiyorsn derseniz de .maas veriyoz her ay . hem iyi yapmiyo hem peşinden tekrar geçiyorum hemde maaş veriyoz üstüne.canimi bu sikiyo.ablan gelmesin artık diyorum tamam söyleyecem diyo ama icraat yok.iyi yapsa bisey demicem.mutfak eşyalarının yerini de değiştirio.aradigimi bulamayınca bana geliyolar.tup bebek benim ki 6 yıl olmadı eşimden kaynaklı.gelme deriz bebegime bisey olur allah korusun vicdan azabı duyarim . tüp bebek olupta kendi isini kendi gören hanımlar yazabilir mi.normal yolla olanlar da yazsın . o kadar kötü mu olcam bende .birde tüp bebk olduğunu benim annem babam ve ablam biliyo sadece.gomdermezsen ablani hastanede beni o beklesin dedim .tup bebek olduğunu onun ailesinden kimse bilmiyo ya.gondersin diye öyle dedm.gonderirse ablasini benim annem beklicek.bizim de paraya ihtiyacımız var bebek geliyo masraf var . bunu düşünen tek ben varım.
Yaparsın canım normal doğum. Kendini doldurma cesaretlendir. Kötü hiç bir hikaye video izleme anlattırma. Herkes doğuruo bebeğimizi kucagımıza alınca her şey biticekMerhaba anne adayları nasılsınız. Kontrolden geldik biz. 35+0 ız bugün. Kızım 3270 gr olmuş. Boyuda uzun dedi ama cm soylemedi. Bende sormayı unuttum. Onceki kontrolumuzde ( 2 hafta önce ) 49 cm demişti.2 hafta önden gitmeye devam ediyoruz. Hala dönmemiş kızım bu arada. Doktorum çok normal doğum yanlısı,isteğe bağlı sezeryan sevmiyorum. Korkuyorum diyen kadınlarada acayip sinir oluyorum dedi. Bende diyemedim o korkaklardan biride benim diye4 kilo olursa sezeryan yaparım dedi. Normal doğum diyorum herşey iyi gorunuyor ama haftaya çatı muaynesi yapalım bakalım bi ne var ne yok dedi. Şimdi beni bi stres bastı biraz. Çatı için erkenmi acaba. Muayeneyi olup bide sezeryan olursam boşuna o stresi çekmiş olucam. Normal doğum yapmak isterim ama tam cesaretim yok bu konudaa. Muayenedende korkuyorum açıkçası. Doğum şeklimi kızıma bıraktım. İkimiz için en iyisi neyse o olsun dedim ama yinede stres oldum. Kafam karışık biraz açıkçası. Muayeneyi olsammı ertelesemmi bilemedim
Ne diyosunz siz hanımefendi.dusundumde yazdım zaten yoksa nasıl çıkar bu konu .sizi ilgilendirmiyorsa cevap yazmasaydımz hatta okumasaydınız.ben sadece soru sordum ilerleyen aylar da nasıl zorluklar yaşarım cok zor da kalsın diye . tüp bebek ayıp bisey değil bunun bende farkındayım.esim ailesine söylemek istemiyorsa ben ne yapabilirim . kendi ailem biliyo zaten.sadece siz rahatsız oldunuz nedense.iyi okuyup öyle cvp verseydinz.bence düşünmeden yazdın sanırım. topikte de forumda da tüp bebekle dogum yapan cok insan var. bu saklanacak, utanılacak bir durum değil ki ailenizden saklıyorsunuz. cok sükür ki tüp bebekle insanlar ugrasıp bebeklerine kavusuyor. bu dediğinizin kırıcı olabileceğini düşünmüyorsunuz sanırım tüp bebek ile hamile kalanlar için. ki herkes hamile grupta. lütfen düşünerek yazın. normal-tüp bir fark yoktur.
hadi saklıyorsunuz bu kadar özel hayatınızı konuda paylaşmayın lütfen. daha önce de bu kadar detaylı aile hayatını paylasmanın sonucunu gördük, az kalsın topik dağılıyordu. özel hayatınızı anlatmak için lütfen bdv ye vs konu acın. burada sadece bebeklerimiz ile alakalı fikirler paylaşıyoruz.
Ay ilk bebeğimiz geldiiiikızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine
Gözün aydın canım darısı bıze ınsallah. Heyecan yaptım bendeee. Bızı haberdar et yıne. Paşayı bızım yerımıze de koklakızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine
Haha buda güzelmişş
Evet yasakmış ikiz'ciğim. Özellikle 0-13 kg grubu çok fuzuliymiş. 0 kg çocuk mu olur hem ne saçma değil mi? Özellikle yan darbe emilimi olanlar çok gereksizmiş. Hani olur da kaza anında refleks olarak ebeveyn direksiyonu ters yöne kırar, ebeveyn arkasındaki çocuğa yandan darbe gelmesi çok sağlıklı bir şeymiş. Refleksleri gelişirmiş çocuğun kendini koruma güdüsüyle...
Hatta bizim burada trafik polisleri oto koltuğunda çocuk görünce ceza kesiyor. Çocuk niye ön koltukta kucağınızda değil, niye yalnız bıraktınız diye alıp yetiştirme yurduna veriyorlar.
viyana canimNeresi sizin ayazlı memleket canim
Ne diyosunz siz hanımefendi.dusundumde yazdım zaten yoksa nasıl çıkar bu konu .sizi ilgilendirmiyorsa cevap yazmasaydımz hatta okumasaydınız.ben sadece soru sordum ilerleyen aylar da nasıl zorluklar yaşarım cok zor da kalsın diye . tüp bebek ayıp bisey değil bunun bende farkındayım.esim ailesine söylemek istemiyorsa ben ne yapabilirim . kendi ailem biliyo zaten.sadece siz rahatsız oldunuz nedense.iyi okuyup öyle cvp verseydinz.
Aslıcım gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün, bol bol sütün olsun inşallah :)kızlar yeni yazabiliyorum oğluşum doğdu çok şükür herşey yolunda.3 kilo 150 gram doğdu.çok mutluyum Allah hepinize nasip etsin kucağınıza almayı.herkesten Allah razı olsun yazarım yine
Arkadaşım anlamiyomusunz lafları cımbızla cekmeyin.tup bebek hakkında soru sormadım ben size .o eşimin tercihi söyleyip söylememek . tartışmaya açık değil.ben dünya üstünde yaşayan biriyim açık adresimi vermedim zaten ilerleyen aylarda nasıl zorluklar yasiyosunz ondan söz edin bend e ona gore abln gelmeye devam etsin dicem.siz lafı cımbızla anlamak ıstediginz kadarını anliyosunz .tup bebek degil burda konu.ayrica tüp bebek olduğu için utanmıyorum. Eşimden kaynaklı dediğim esim şehir dışında yaşıyor ayda 1 geliyo.ondan dedim eşimden kaynakli diye ne olduğunu anlamadan yargilamk ne kadar da.ayipaynen katiliyorum minecim sana..
M Mavis67
tüp bebek utanilacak, saklanacak bi durum degil.
yazdiklarin gercekten tuhaf. tamam disariya karsi esinde sikinti oldugunu, tup bebek oldugunu soylemeyin, o sizin bileceginiz bi iş..
ama bunu aileden bile saklamak?
tup oldugu halde kendi isini kendi görmek?
biz yaratik miyiz?
tup ya da normal gebelik diye bi ayrim yoktur tıpta, riskli ya da risksiz gebelik vardir.
gebeligin riskliyse dikkat edersin, is yapmazsin.
degilse normal hayatina devam edersin.
Ne diyosunz siz hanımefendi.dusundumde yazdım zaten yoksa nasıl çıkar bu konu .sizi ilgilendirmiyorsa cevap yazmasaydımz hatta okumasaydınız.ben sadece soru sordum ilerleyen aylar da nasıl zorluklar yaşarım cok zor da kalsın diye . tüp bebek ayıp bisey değil bunun bende farkındayım.esim ailesine söylemek istemiyorsa ben ne yapabilirim . kendi ailem biliyo zaten.sadece siz rahatsız oldunuz nedense.iyi okuyup öyle cvp verseydinz.
Aynen öyle canım ama insan yinede geriliyorDogum yapmayi planliyorsun korkacagin en son sey cati muayenesi olmali su an
Hic korkma alti ustu 1 dakikalik bir sey belki o kadar bile degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?