Ayy canim insallah korktuklarimiza ugratmaz Allah. Hicbir aksilik olmadan pirt pirt doguralim:))Of Esra seni çok iyi anlıyorum. Doktor ciddi anlamda çok önemli. Gözüm kapalı teslim ederim kendimi ona. Küçük yerde yaşamak gerçekten zor. Hele ki buranın şartları. Buradaki doktorumun eşi doğurtacak beni Erzurum'da. Dün buradaki doğumhanede çalışan asistanlarla denk geldim buradaki doktorumun yanında. Onun eski öğrencileri. Olası durumlara karşı doğumhane şartları hakkında konuştuk. Riskli bir durum olmadıkça doktorlar doğuma girmiyormuş ve daha bir sürü handikap. Ebelerden biri de karşı komşum. :) Şartlar olağan dışı gelişirse nasıl sevk alırım hesabını yapıyorum ciddi ciddi. Kalp hastası olduğuma ilk kez sevineceğim neredeyse.
Doktorumla doğuramama korkusunun yanında doğum korkusu sinek ısırığı gibi kalıyor şu an.
Sen de Ankara'ya gidecektin galiba değil mi kuzum doğum için? İnşallah herhangi bir aksilik olmaz. Doktorunla yaparsın rahat rahat.
Spinal sezeryan olmuştum ama son anlarda heyecan yaptm ebe sakinleştirdi beni ilk doğumun bundan 20 ay önce idi şimdi sezeryan olursam uyumak istiyorum heyecanlı biriyim ama bildiğim kadarıyla genel anestezi alanda hemen uyanıp bebeğini emziriyorArkadaşlar, bebeğim ters olduğu için sezaryen olacağım ama nedense uyumak istemiyorum çünkü fena uyanıyorum ben bağıra, bağıra kendimi sağa sola vurarak gözümü açtığımda babam kollarımı tutuyordu serum taktıkları için (kötü tecrübe ettim) epidural aklımı karıştırıyor çünkü daha kolay, bebeğimi görmek var, operasyon sonrası daha az acı hissetmek var, bebeğimi hemen emzirme imkanı var. Ama aynı zamanda heyecanlı, panik bir insanım daha önce lokal anestezi ile bi operasyon geçirdim ağlaya, titreye doktorları da epey gerdim. Hani ameliyathanenin soğukluğunu canlı canlı kaldırabilir miyim emin olamıyorum? Sezaryen olanlar ve ya olacaklar hangi sezaryen şeklini tercih edeceksiniz acaba?
Ay ne güzel sağlıklı uzun ömürlü olsun Allah analı babalı buyutsun canimSelam anneler. Bu sabah 11.45 de kizimi kucagima aldim. Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin.
C
Canım çatı muayenesini Dr lar sezeryana yönlendirmek için uydurmuş son zamanlarda,çünkü sancı gelip doğum süreci başladığında çatı kemiği kendiliğinden esnermiş,benimde ilk doğumda sürekli gittiğim Dr 35. Haftada aynı şeyleri söylemeye başlayınca gıcık olmuştum, bana bebek çok kilolu olacak zorlar falan v.s. konuştu,bende hemen Dr değiştim 1 kez farklı Dr a gittim sonra 37 hafta bitince doğum kendiliğinden başladı,gittiğim ikinci özel hastanedeki nöbetçi Dr nasıl doğurmak istediğimi sordu,bende normal olsun dedim nitekim 3,5 kg normal doğdu bebek, sakın gözünü korkutmasına izin verme canım
Selam anneler. Bu sabah 11.45 de kizimi kucagima aldim. Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin.
Spinal sezeryan olmuştum ama son anlarda heyecan yaptm ebe sakinleştirdi beni ilk doğumun bundan 20 ay önce idi şimdi sezeryan olursam uyumak istiyorum heyecanlı biriyim ama bildiğim kadarıyla genel anestezi alanda hemen uyanıp bebeğini emziriyor
Açı Spinal epidral veya genel anestezi olayında aynı değilmi Spinal sonrası hemen hissettim ayaklarımı ben genel anestezi ile tek fark uyumak gibi geliyor bana bu açıdan düşünmedim
Şu sıra sancı çekiyorum normal doğumu bekleyecem bir aksilik olmazsa
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun
Ben ilk Doğumda yarım anestezi olmuştum. Ameliyathaneye gidince korkudan ödüm kopunca doktora itiraz etmiştim ben vazgeçtim beni komple uyutun diye. Doktor beni sakinleştirdi dedi ki gel seni yarım anestezi yapalım ameliyat sırasında eğer nabzında kalp atışında bi sıkıntı görürsem hemen uyuturuz seni dedi. Ameliyat başlayınca rahatlamıştım korkum geçmişti. Sende doktorunla böyle konuşabilirsin istersen
kesinlikle bende spinali önermiyorum bugün bir hafta oldu sezeryan olalı hala başım ağrıyor ve hiçbir ağrı kesici fayda etmiyor.çocuğumu sevemiyorum kucağıma alıpta.gçya epidural olun yada genel derim ben keşke genel olsaydım diyorumKonuşmak için biraz geç kaldım sanırım yarın doğum gerçekleşecek Allahın izniyle whatsaptan yazdım bende kendisine spinal sezaryeni sormuştum ben adam önermiyorum şiddetli baş ağrısı yapıyor demişti bakalım buna bişey diyecek mi?
Ben ameliyat masasında konuştum geç değil merak etme :)Konuşmak için biraz geç kaldım sanırım yarın doğum gerçekleşecek Allahın izniyle whatsaptan yazdım bende kendisine spinal sezaryeni sormuştum ben adam önermiyorum şiddetli baş ağrısı yapıyor demişti bakalım buna bişey diyecek mi?
Ayy canim insallah korktuklarimiza ugratmaz Allah. Hicbir aksilik olmadan pirt pirt doguralim:))
Beni Ankaraya yollamak istedi baska doktorlar ama ben kendi doktorumdan başkasına guvenemiyorum o yuzden burda yapacağım insallah.
Dr normalde28inde alalim dedi ben yilbasini gecirsin isteyince duruma göre bakalim 2 sini bekleyebiliriz diyor. Simdi onun suphesi var iste olur da beklersek ve o surede bir aksilik olursa baska dr dogum yaptirirsa diye tirsiyorum.
Pazartesi belli olacak , nstlerde hic sanci cikmiyor ama bu ne kadar guvenilir bir durum bilmiyorum.
Dusundukce seninle ayni yere cikiyorum ben de canim.Amin kuzucuğum. Hepimiz için aynı şeyleri diliyorum ben de.
Esra ne yalan söyleyeyim ben bu konuda özellikle sezaryen olacaksa doktorun görüşüne uyulması gerektiği kanaatindeyim yani son tecrübelerim artık bir şeyler için dayatmamayı öğretti diyebilirim. Genelde planladıkları biçimde pek yanılmıyor hastasını tanıyan doktorlar. Sana dediği gibi 28'i diyorsa ve aradaki süreçte tatilde olma/nöbetçi doktorla sezaryen olma durumun varsa hiç riske etme derim ben de. Senin bir de ikinci gebeliğin neticede erken gelme olasılığı daha yüksek bebeğinin ve yanılmıyorsam önceki sezaryenin de riskli geçmişti. Yıl kaybetmesin ya da bebeğim biraz daha dursun, planlı bir şekilde alınmasın, koparılmasın duygusunu anlıyorum fakat risk almaktansa doğup yanında durması ve senin ona bakabilmek için sağlıklı olman daha makul geliyor bana açıkçası.
Şu an ben de istesem koşulsuz sezaryen olabilecek durumdayım. Hatta normalde başlayıp sezaryene dönme yüzdem de çok yüksek. Başından beri doğal doğum, kendime gelebilecek her türlü riski göze alabiliyorum dememe rağmen. Şu an içinde bulunduğum durumlardan ötürü bazen keşke 41. haftaya kadar doğmasa da infuzyonla doğumu başlatsalar ya da doğum başlayıp çok yavaş ilerlese, her türlü acıya razıyım. Çocuğum sağlıklı bir ortamda dünyaya gelsin yeter ki dediğim zamanlar olmuyor değil. Yumurta deliğin ucuna gelmeden durumu idrak edemiyoruz sahiden.
Nst de maalesef çok sağlıklı veriler veren bir araç değil. Nst'de hiçbir şey yokken ve servikal açıklık başlamamışken de birdenbire doğum başlayabiliyor. Benim de hiç sancım çıkmadı şimdiye kadar 12'yi falan gördüm maksimum. Bi' kere öksürünce 60'a vurdu. O da makine her türlü kasılmayı sancı olarak algıladığı için. :) Şu an tetik modundayım açıkçası. Sancı takip edip ona göre açıklık muayenesi yaptırmak dışında pek şansım yok.
Evet canimsenle aynı gunumuz=)sen sezeryanmı olcan canım
En az bi 39 olsun yine donmezse olursun artikYok yine dönmemiş bu saatten sonra zor diyo doktor ama ben devlettekini dinleyip haftaya cumaya kadar bekleyecegm yine dönmezse mecbur sezeryan olacagım son ana kadar beklemek istiyorum
Ay benim hiç baş ağrım olmadı Spinal de herkes baş ağrısı çekiyorum diyor geçmiş olsun size bebis hayırlı olsunkesinlikle bende spinali önermiyorum bugün bir hafta oldu sezeryan olalı hala başım ağrıyor ve hiçbir ağrı kesici fayda etmiyor.çocuğumu sevemiyorum kucağıma alıpta.gçya epidural olun yada genel derim ben keşke genel olsaydım diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?