2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ayy canim insallah korktuklarimiza ugratmaz Allah. Hicbir aksilik olmadan pirt pirt doguralim:))
Beni Ankaraya yollamak istedi baska doktorlar ama ben kendi doktorumdan başkasına guvenemiyorum o yuzden burda yapacağım insallah.
Dr normalde28inde alalim dedi ben yilbasini gecirsin isteyince duruma göre bakalim 2 sini bekleyebiliriz diyor. Simdi onun suphesi var iste olur da beklersek ve o surede bir aksilik olursa baska dr dogum yaptirirsa diye tirsiyorum.
Pazartesi belli olacak , nstlerde hic sanci cikmiyor ama bu ne kadar guvenilir bir durum bilmiyorum.

Spinal sezeryan olmuştum ama son anlarda heyecan yaptm ebe sakinleştirdi beni ilk doğumun bundan 20 ay önce idi şimdi sezeryan olursam uyumak istiyorum heyecanlı biriyim ama bildiğim kadarıyla genel anestezi alanda hemen uyanıp bebeğini emziriyor

Açı Spinal epidral veya genel anestezi olayında aynı değilmi Spinal sonrası hemen hissettim ayaklarımı ben genel anestezi ile tek fark uyumak gibi geliyor bana bu açıdan düşünmedim

Şu sıra sancı çekiyorum normal doğumu bekleyecem bir aksilik olmazsa

Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun

Teşekkür ederim cnm. Ben rahatim zaten ne sancim var ne bi problem. Gününe de daha çok var. Dr son 3 haftadir cok tutarsiz konusuyor . Bi günü dolsun bakalim nolaxak. Kuzenim 41+0 da suyu gelmiş o ana kadar sancisi hic olmamis .iste su saattrn sonra hangi hastaneye dr a gitsem bilmiyorum . Olmazsa suni sanci isticem 1 şişe serum degil mi dayanirim . Baktik acilmiyor sorun cikti o zaman ameliyat yapilsin . Karnimda biyuk bir kesik olmasindan iyidir. Sezaryen beni daha cok korkutuyor. Bir arkadasimin eşi genel anesteziyle dourdu 3 gun ayilmadi epidural spinal her neyse onlari da burada okuyorum . Bel ağrısı bas agrasi bir suru yan etki var . Bana guvenilir gelmiyor. Hepimiz için hayirlisi olsun . Surada sayili günüm kalmış normal doğum için motive etmesini beklerdim . Tutarsizca konuşup kafa karistirmasini degil. Tum guvenim sarsildi

Epiduralin verildiği yerle spinalin aynı değil bildiğim kadarıyla ikisi de belden ama farklı sıvılara enjekte ediliyor diye biliyorum. Genel anestezinin etkisi geçince acıyı hissetmeye başlıyoruz, ama epidural ve ya spinal de etkisi uzun sürdüğü için acının yoğun olduğu saatleri geçirmiş oluyoruz. O anı canlı canlı yaşamak isterim bende ama bir taraftan da sakin kalabilir miyim ondan emin değilim

Konuşmak için biraz geç kaldım sanırım yarın doğum gerçekleşecek Allahın izniyle whatsaptan yazdım bende kendisine spinal sezaryeni sormuştum ben adam önermiyorum şiddetli baş ağrısı yapıyor demişti bakalım buna bişey diyecek mi?

kesinlikle bende spinali önermiyorum bugün bir hafta oldu sezeryan olalı hala başım ağrıyor ve hiçbir ağrı kesici fayda etmiyor.çocuğumu sevemiyorum kucağıma alıpta.gçya epidural olun yada genel derim ben keşke genel olsaydım diyorum

Ben ameliyat masasında konuştum geç değil merak etme :)

Amin kuzucuğum. Hepimiz için aynı şeyleri diliyorum ben de.

Esra ne yalan söyleyeyim ben bu konuda özellikle sezaryen olacaksa doktorun görüşüne uyulması gerektiği kanaatindeyim yani son tecrübelerim artık bir şeyler için dayatmamayı öğretti diyebilirim. Genelde planladıkları biçimde pek yanılmıyor hastasını tanıyan doktorlar. Sana dediği gibi 28'i diyorsa ve aradaki süreçte tatilde olma/nöbetçi doktorla sezaryen olma durumun varsa hiç riske etme derim ben de. Senin bir de ikinci gebeliğin neticede erken gelme olasılığı daha yüksek bebeğinin ve yanılmıyorsam önceki sezaryenin de riskli geçmişti. Yıl kaybetmesin ya da bebeğim biraz daha dursun, planlı bir şekilde alınmasın, koparılmasın duygusunu anlıyorum fakat risk almaktansa doğup yanında durması ve senin ona bakabilmek için sağlıklı olman daha makul geliyor bana açıkçası.

Şu an ben de istesem koşulsuz sezaryen olabilecek durumdayım. Hatta normalde başlayıp sezaryene dönme yüzdem de çok yüksek. Başından beri doğal doğum, kendime gelebilecek her türlü riski göze alabiliyorum dememe rağmen. Şu an içinde bulunduğum durumlardan ötürü bazen keşke 41. haftaya kadar doğmasa da infuzyonla doğumu başlatsalar ya da doğum başlayıp çok yavaş ilerlese, her türlü acıya razıyım. Çocuğum sağlıklı bir ortamda dünyaya gelsin yeter ki dediğim zamanlar olmuyor değil. Yumurta deliğin ucuna gelmeden durumu idrak edemiyoruz sahiden.

Nst de maalesef çok sağlıklı veriler veren bir araç değil. Nst'de hiçbir şey yokken ve servikal açıklık başlamamışken de birdenbire doğum başlayabiliyor. Benim de hiç sancım çıkmadı şimdiye kadar 12'yi falan gördüm maksimum. Bi' kere öksürünce 60'a vurdu. O da makine her türlü kasılmayı sancı olarak algıladığı için. :) Şu an tetik modundayım açıkçası. Sancı takip edip ona göre açıklık muayenesi yaptırmak dışında pek şansım yok.

Dusundukce seninle ayni yere cikiyorum ben de canim.
Randevum pazartesi gunu, haftasonu her hazirligimi yapip carsamba dogum olacakmis gibi gitmeyi planliyorum.
Her turlu endisemi dile getirecegim ve buyuk ihtimal doktorum risk almak istemeyecek ve dogum carsamba olacak gibi hissediyorum.
Cunku dedigin gibi daha gunun var , sancin acilman yok denip de aksamina doguran var.
Hatta biri de benim, nst falan yapildi daha doğacağı yok artik sezeryana aliyoruz yarin dendi ve o gece sancim basladi. Normal dogum olmadi gerci ama bekleseydik en gec 24 saatte dogum olurdu buyuk ihtimalle.
Ayyy cok heyecanliii

Yok yine dönmemiş bu saatten sonra zor diyo doktor ama ben devlettekini dinleyip haftaya cumaya kadar bekleyecegm yine dönmezse mecbur sezeryan olacagım son ana kadar beklemek istiyorum
En az bi 39 olsun yine donmezse olursun artik

Ay benim hiç baş ağrım olmadı Spinal de herkes baş ağrısı çekiyorum diyor geçmiş olsun size bebis hayırlı olsun

Kızlar bugün kontrolün vardı 34+6 bebek 2.737 gr olmuş ,günde 2 şase magnezyum kullanıyordum son 3-4 gündür kasılmalarım nasılsa azaldı diye tek şase içmeye başlamıştım, bir gittikki bebek kendini kanala yerleştirmiş aşağı baskı yapıyormuş,gerçi o basıncı hissediyordum ama ağrı yapmadığı için sorun etmemiştim,Dr bu haftada erken böyle yerleşmesi,magnezyum arttırmamı söyledi ,eğer bırakırsan 2 günde doğuruverirsin dedi , magnezyum hangi haftada bırakılmalı diye soran biri vardı sanırım,Dr söyleyene kadar kullanmak ve bırakmamak gerekmiş yani,inşallah erken doğmaz kuzucum , geleceği varsa magnezyum da çok engellemez şu an bir aciliyet görmedim ,ama sancın falan olursa acile gel diye tembih etti

Selam kızlar yine dönmemiş benim şıpa 37+3üz bugün 3170 gr olmuş doktor Çarşamba gel dönmemişse gün ayarlıcaz dedi daha da dönmez herhalde dün gece hiç uyumadım cok sancım vardı karnım taş gibi oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…