2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Calimero'cum benim hastanem biraz uzak. Bugün kontrolde doktorum sağolsun yalancı sancıyla, gerçek doğum sancısını ayırabilmem için uygulamalı biçimde gösterdi. :) Yalancı yani braxton sancıları vajinanın üst kısmından karnın son noktasına kadar olan düz bağlar boyunca kasılma/sertleşme eşzamanlı olarak vajina içinde baskı/basınç şeklinde hissedilirmiş. Muhtemelen yaşadığın braxton yani doğuma hazırlık sancıları. Doğum sancısı da bel bölgesinden başlar, adet yangısına benzer biçimde kasıklara yayılır. Aynı regl'de olduğu gibi ağrıyı ön baldırlarında dahi hissedebilirsin. Zamanla sıklığı artar. Pozisyon değiştirmekle, nefes almakla geçmez... Doğum sancısını anlamaman mümkün değil. Zamanı gelince anlayacaksın dedi. :)

Canim merhaba.. aynı haftadayiz seninle ve yazdiklarinin aynisi bende de var. Doktora gittim kasılmalar yalancı sancı dedikleri şeymiş yani benimkilrr oyleymis Karnım tas gibi olup bi 15 saniye sonra duzeliyordu hatta bir gece öyle sık oldu ki uyuyamadim dogum zannettim.bu kasilmalar her ne kadar yalanci sanci da olsa doğumun yakın olduğunun isaretiymis.ama doğum sancisi basladiginda anlarsın dedi doktor.biraz siddetli oluyormus zaten.rabbim hayırlı zamanda nasip etsin ama son haftalat zormus insan biran once saglikli sekilde dogsun istiyor beklemek cok zor:)

Geçmiş olsun canım benim denemedigim sey kalmadi o kaşıntı cok fena bisey seni cok iyi anliyorum..ben temiz bir kovaya bir bardak sirke döküp ılık suyla doldurup banyodan cikmadan dokunuyordum ancak boyle azaldi.baska türlü olmadı ne kremler kullandim kolonyalar ama hicbiri fayda etmedi. Bi denr bakalim belki ise yarwr sende de.bi de doktor kan hapı vermisti duzenli kullan dedi o da fayda etmis olabilir karincalanma gibi olan kasintilara.:)

Hayırlısı olsun cnm. Ne zamandı senin sezeryan günün,soylemiştin daha önce sanki ama hatırlayamadımm

Selam herkese.
Ben 4. Oglana hamileyim 17 ocak beklenen dogum tarihim. Diger üç dogumum normaldi ilk ikisi epiduralli sonuncusu epiduralsiz.
Anastezi soran arkadaslar olmus anestezi hekimi bir tanidiktan duydugum biseyi paylasmadan edemeyecegim. Genel anestezide bebegi cok kisa surede cikarmak cok onemliymis yoksa annenin kanina karisan anestezi bebege cok fazla gecip hayatini riske sokabiliyormus. Oyuzden acaba korkarmiyim deyip genel tercih etmemek bence daha uygun. Ama panik atak tarzi bir durum veya spinal veya epidurali bekleyecek vakit yoksa, acilen sezaryen yapilacaksa genel anastezi sart oluyor tabi.
Hepimiz en hayirli sekilde ve kolayca aliriz insallah yavrulari kucagimiza.

Oluyor canım. Benimkinin ayakları sol tarafımda, bazen öyle ittiriyor ki oradan çıkacak sanıyorum çok canımı acıtıyor. Bi ara ayakları biraz yukarıdaydı, sürekli kaburgama vuruyordu. Onun acısı daha fenaydı. Kasılma olayı da arkadaşın dediği gibi karnın sertleşip top gibi oluyor, benim öyle olduğunda bebeğimin hareket ettiğine pek denk gelmedim açıkçası. Ama karın toplandığı için bebeğin hatları biraz belli oluyo gibi, ondan dolayı karında yamuk bi görüntü ortaya çıkabiliyor bazen. Mesela popo ve sırt tarafı hafif sağımdaysa, sertleşince o taraf daha bi çıkıntılı oluyor :)

Ya bu gerçek doğum sancısına benzer sancılar yaşıyorum ben de kaç haftadır. Tıpkı bahsettiğiniz gibi adet ağrısı gibi belden vuruyor, belim ortadan ikiye ayrılacak sanıyorum. Yaklaşık 1 dk sonra geçiyor, günde 5-6 kez oluyor üç haftadır. Son günlerde ağrı daha şiddetli geliyor, ama hâlâ doğurmadım süre ve sıklık olarak ilerlemediği için ciddiye almadım bu sancıları hiç. Bünyeyle alakalı sanırım, benim bünyenin yalancı sancısı bu şekildeyse gerçeği nasıl olur acaba diye korkmuyor değilim

Cnm bnm kızda çok sert hareket ediyo bu haftalarda normal bence bi anda şiddetli tekmeleyince bnde kasılıyorum

matmazel_matmazel lacrimosa arkadaşlar birinci dogumumda ben öncelikle normal doğum istiyordum. Gittiğimherkes tarafindan sevilen bir iki doktor daha 3 aylıkken sezaryen dedi. Ben de dr degistirdim. O dr da cok sert ama %100 normal taraftariydi. Hatta 3 seneyi gecmis ilk dogumu sezaryen olanlara bile 2. Doğumu normal tavsiye ediyordu. Ama epidural normal tavsiye ediyordu herkese o da sezaryenle fiyati ayni olabilir diye düşünüyordum. Zamanla sancilarim artinca ve 4.100 gr olan bir bebegin gerilmerini yasayincadoguma gittihim gun epidurale karar verdim. Igne yapıldığı andan itibaren kasilma ve sancilari hissetmedim. Benim oglum kilolu olunca mi bilmiyorum sancilar cok aci veriyordu o sebeple iyiki epidural oldum. Yalnız benim bebis gec geldi 3 iğne vurdular ve suni sancı falan ama dogum yaparken cok zorlanmadim. Tavsiye ederim. O zaman da simdi de öncelik normal normal :) eger dayanamazsam epidural normal olurim dedim. Doktorumla konuştum. Valla sezaryendense normal olsun epidural olsun. Ikisinde de aciyi hissetmiyorsun tabi arada bir dogum sancisi yokluyor ama yogunlasinca , ignenin etkisi gecince tekrar igne yapiyor. Tavsiye edilir. ♥ Allah yar ve yardimcimiz olsun.

Esra minik kuzun nasıl oldu. Bugünde dra gidecektin gününüzü aldınız mı?
Sagol canim. Kizimi doktora goturdum tekrar ilaç basladik, birkac gune toparlar insallah. Gündüz cok iyi zaten gece oksuruyor.
Bugun gittim doktora, perşembe olacak dogum insallah.
Yarin anestezi uzmaniyla randevum var bakalim o neler diyecek.
Ultrasonda dr bebegin karninds ufak bir sivi birikmesi var dedi, kan uyusmazligi var mi onda olabiliyor bazen boyle dedi.
Ben kilitlendim o an bakti bakti baska bir sey demedi, sonra da dogum soyle olur boyle olur deyince mesele benim aklimdan ucup gitti.
Sonradan kafama takildi, onemli bir sey olsa soylerdi herhalde degil mi??
Daha 15 gun once hicbir sey yoktu. Ne olabilir ki

Geçmiş olsun canım benim Rabbim acil şifalar versin inşaAllah

Arkadaslar persembe gunu dogum olacak insallah benim de, siraya girdim bakalim:)
Ultrasonda dr bebegin karninda ufak bir sivi birikmesi gördü.
Kan uyusmazligi var mi diye sordu onda olabiliyormus boyle seyler,yok dedik.
Biraz bakti baska bir yorum yapmadi.
Sonra konu degisti ben de sormayi unuttum
Onemli bir sey olabilir mi acaba
Olsa üstünde durur bir yorum yapardi herhalde degil mi ?
Var mi buna benzer bir sey duyan?

Slm kizlar bende 24 aralikta bebisimi kucagima aldim sezeryan ile gercekten int girmeye telefonu elinize almaya zamaniz kalmiyor
3 kilo 40 gr dogdu prensesim 51 cm
Halla hastanedeyezi burda uzun tuttuyorlar
Belki carsambaya eve geceriz
Iki gum sutum gelmedi
Ucu da yoktu aldigim uc cikartici aparatlar ise yaramadi ama plastik ucla emzirdim mama verdik arada stres yapmadim sizde yapmayin 3 gune kadar gelmeemesi normal bugun ucuncu gun
Sutum tamamen geldi hatta akiyor (masallah )
Simdlik bunlar sormak istediginiz varsa sorun
Ben zamanim varken geriden okuyorum baska dogumlar oldu mu merak ediyorum :)

Canim gözün aydın allah analı babalı buyutsun insallah sağlık sihatle:) darısı basimiza inşallah bilgiler için cok tesekkurler.ben de süt konusunu acikcasi merak ediyordum hemen geliyor mu diye:) kimisi hemen geldi kimisi zor geldi yazmış kafam karışmisti:).maşallah nazar degdirmiyim ama ahh bizim doğum da biran once gelse diyorum son gunler zormus gerçekten.dogum sonrasi da kolay deildir tabi :)tekrar hayırlı olsun :)

Canım merhaba,benimde bu ikinci normal olacak ilki epiduralli oldu ,sana sorum ikinci doğum dahamı kolay oluyor, ve tam açılma süresi daha kıssamı oluyor acaba,birde epiduralsizde çok zor oldumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…