Kaçıncı haftadasın Can'ım sen sezeryan için gün vermedi mi sancıyı mı beklıceksiniz benim doktorum Çarşamba gel gün konuşalım dedi 39+0 da olacak muhtemelen ben de mi sancımı beklesem acabaDr a gittik bugun kizimiz makat gelis donmemis ve artik sezeryani garantiledik. Ayagida suan kanalda degil ve ciger gelistirici igneye gerek duymadi ne zaman istiyorsa gelsin vaktidir, nişan yada su gelince paniklemeden sakince gelin stres olmayin 1 saatte dogum olmaz dedi bilgin olsun.
36+3 uz 38+4 de alacak. 9-13 ocak gun sec dedi 10 ocak istedik :) sanciyi beklemeyecegiz gunumuz belli aksi bir durum olurda daha erken gelirse diye makat gelis oldugu icin sorduk yetisirmiyiz hastaneye.Kaçıncı haftadasın Can'ım sen sezeryan için gün vermedi mi sancıyı mı beklıceksiniz benim doktorum Çarşamba gel gün konuşalım dedi 39+0 da olacak muhtemelen ben de mi sancımı beklesem acaba
Dun de konustuk bunlari.Kızlar merhaba saglik ocağına kontrole gittim. Ayağımdaki şişliği gösterdim normal bu zamanlarda dedi ama yine de sen sabah akşam tansiyonunu ölç dedi. Ben de protein kacagi falan oluyormuş ondan korktum bu kadar şişlik normal mi.
Perşembe kontrolüm var. Doktorumu aradım bekleyim mi geleyim mi diye çok yoğun açmadı.
Sizin sislikler ne alemde. Ayağımın üstü ve bilekler fena şiş ve birden oldu haftasonu korkuyorum gitsem mi hemen.
Sağol canım ne bileyim birden öyle sis görünce panik oldum. Uzun zamandır da tahlil yapmadı doktor. Aslında perşembe kontrolüm var ama bekleyemiyorum işte. Bende yüzükleri takamıyorum 1 numara büyük aldığım ayakkabı yine olmuyo ayağıma.Dun de konustuk bunlari.
Normal olmali artik sislik falan.
Ben ne odemli hamileler gordum hiçbirinden de duymadim oyle sıkıntılı şeyler. Benim de ayaklarim sisiyor bir 10 gundur falan. Yuzuklerimi de takmiyorum artik.
Saglik ocağında bana dogrudan protein mi vs dediler ama tansiyonum gayet normal çıkıyor. İdrar tahlilimi de kaybetmis deliler :) bir daha da yaptirmadim tahlil bugun kendi doktoruma soracagim.
Sağol canım ne bileyim birden öyle sis görünce panik oldum. Uzun zamandır da tahlil yapmadı doktor. Aslında perşembe kontrolüm var ama bekleyemiyorum işte. Bende yüzükleri takamıyorum 1 numara büyük aldığım ayakkabı yine olmuyo ayağıma.
Ben yuzugu 2 aydir takamiyorum :) sen daha yeni cikarttiysan iyi ellerim hep sis ama ayaklarim ara ara cok ayakta kalorsam yada sarkitirsam sisiyor bogum bogum oluyor alistik biz biririmize tombik yerlerimle :))Dun de konustuk bunlari.
Normal olmali artik sislik falan.
Ben ne odemli hamileler gordum hiçbirinden de duymadim oyle sıkıntılı şeyler. Benim de ayaklarim sisiyor bir 10 gundur falan. Yuzuklerimi de takmiyorum artik.
Saglik ocağında bana dogrudan protein mi vs dediler ama tansiyonum gayet normal çıkıyor. İdrar tahlilimi de kaybetmis deliler :) bir daha da yaptirmadim tahlil bugun kendi doktoruma soracagim.
İnşallah canım babasını bekler bebiş :) epidural normal nasıldı. Haftaya konuşucaz daha doktorla ama bi fikrim olsun önden :)lacrimosa nasilsin ve ne durumdasin? Muhtemel dogum tarihimiz ayni. Sezarye riskin umarim olmaz. Benim ikinci dogumum olacak inşallah. Birinci epidural normaldi bu da normal olsun istiyorum. Normalde dogum yapacagin gün cekiyorsun ama sezaryende bir ay cekiyorsun . Ve bugun esim sehir dışına cikti o yokken dogum yapmaktan korkuyorum,stresliyim bu sefer daha da kasiliyorum. dilerim zamaninda gelir. En azindan ocak annesi oluruz insallah.
Çok güzel haberler getirmişsiniz bebeğinle doktordan çok sevindimMerhaba kızlar, biz de bugün kontrolden geldik. Bebişimiz gayet iyi. Plasentamız, suyumuz 7-10 gün daha bizi götürürmüş. 2 ocaktan sonra her an doğumu bekleyeceğiz yani. Plasentada biraz kireçlenme var artık doğal olarak. Kilo alımı bundan sonraki süreçte yavaşlar. 40+1'i görecek bir bebek değil, her anlamda gelişimini tamamlamış doğum için hazır bekliyor artık dedi doktorumuz.
Kanala girmemiş ama kafası istenen biçimde çok güzel yerleşmiş, çok rahat biçimde normal doğum yapabileceğimi söyledi. Kanala yerleştiği için artık yüzünü doğuma kadar göremeyecekmişiz. Yavrum bir süre boynu bükük biçimde bekleyecek.önümüzdeki haftadan itibaren muayene sıklığımız 2 günde bire düşecek. Plasenta, su ve açıklık takibi için. Doğum emarelerimiz görüldüğü için magnezyumu bıraktık.
Vajina ağrılarından söz edilmiş, bir süredir benim de mesanemde cam kırığı geziyormuş gibi bir his oluyordu hareket ettikçe ya da tuvalete oturdukça vajinamın içinde bir şey yerine tık diye oturmuş gibi kütlüyordu. Dr'um çok normal olduğunu, ağırlığın idrar kesesine binmesinden kaynaklandığını söyledi. Doğuma kadar devam edermiş.
Biz de artık son düzlüğe girdik ve bekleyeceğiz minik kuzumuzun gelmesini.
Benimde ilk doğumum olcak inşallah. karında sertleşme cocuğun top gibi olması kasılma oluyo hazırlık sancısı ama normal sanırım. Doğum sancısı daha sırttan belden gelir demişti ebe. Doğum yapanlar daha iyi bilir tabiKızlar bu sancı hissi tam olarak nasıl bir şey? Benim karnımda bugün ara ara şiddetli sancı gibi kasılma gibi bir şeyler oldu. Tam olarak tarif edemiyorum. Karnım sıkıştırılıyomuş gibi oluyo tam aynı zamanda bebek de içerde sertçe hareket ediyor. Bebek sert hareket yaptığı için mi böyle hissediyorum yoksa sancı böyle mi oluyor?
Benimki belden gelmiyor sanırım sadece karnımda oluyor. Karnım sağa ya da sola kayıyor. Dısardan bakan kişi çok net görebiliyor hareketi. O an baya canım yandığı için kasılma mı oluyo yoksa bebek sert hareket ettiği için mi böyle oluyo anlayamıyorum.Benimde ilk doğumum olcak inşallah. karında sertleşme cocuğun top gibi olması kasılma oluyo hazırlık sancısı ama normal sanırım. Doğum sancısı daha sırttan belden gelir demişti ebe. Doğum yapanlar daha iyi bilir tabi
lacrimosa nasilsin ve ne durumdasin? Muhtemel dogum tarihimiz ayni. Sezarye riskin umarim olmaz. Benim ikinci dogumum olacak inşallah. Birinci epidural normaldi bu da normal olsun istiyorum. Normalde dogum yapacagin gün cekiyorsun ama sezaryende bir ay cekiyorsun . Ve bugun esim sehir dışına cikti o yokken dogum yapmaktan korkuyorum,stresliyim bu sefer daha da kasiliyorum. dilerim zamaninda gelir. En azindan ocak annesi oluruz insallah.
Epidural nirmal i tavsiye eder misin ¿ kac cm acikliktan sonra epidural yapiliyor. Hic acilman var mi . Alttan muayene oldun mu bnm henüz yokmus . Bakalim bu persembe yine kontrol edecek milacrimosa nasilsin ve ne durumdasin? Muhtemel dogum tarihimiz ayni. Sezarye riskin umarim olmaz. Benim ikinci dogumum olacak inşallah. Birinci epidural normaldi bu da normal olsun istiyorum. Normalde dogum yapacagin gün cekiyorsun ama sezaryende bir ay cekiyorsun . Ve bugun esim sehir dışına cikti o yokken dogum yapmaktan korkuyorum,stresliyim bu sefer daha da kasiliyorum. dilerim zamaninda gelir. En azindan ocak annesi oluruz insallah.
Hareketinden değilde kasılma oluyo canım o. Bende de oluo gün içinde. Özellikle az öne eğildiysem merdiven cıktıysam. Bebek rahatsız olunca karnım dediğin gibi bi yana toplanıp kasılıo. Ama ağrılı değil rahatsız edici sadece.Benimki belden gelmiyor sanırım sadece karnımda oluyor. Karnım sağa ya da sola kayıyor. Dısardan bakan kişi çok net görebiliyor hareketi. O an baya canım yandığı için kasılma mı oluyo yoksa bebek sert hareket ettiği için mi böyle oluyo anlayamıyorum.
Kızlar sizin de bebeğinizin hareketleri canınızı acıtacak kadar sert oluyor mu? Normal mi acaba bu?
Ben de ilkini epidural normal yapmıştım canım tavsiye ederim çok rahattı 4 cm de taktılar epidurali hiç sancı hissetmeden en ufak ağrı sızı çekmeden doğum yaptım şükür sadece doğumdan sonra ilk bir kaç gün dikişler ağrıyor ama bunda epiduralsiz normal olacak çünkü şu an gittiğim doğum yapacağım hastanede epidural normal doğum seçeneği yokmuş bakalım bir de sancılı doğum nasılmış onu görücem :)Epidural nirmal i tavsiye eder misin ¿ kac cm acikliktan sonra epidural yapiliyor. Hic acilman var mi . Alttan muayene oldun mu bnm henüz yokmus . Bakalim bu persembe yine kontrol edecek mi
Doğum sancısı bariz bir şekilde belden başlayıp karın bölgesine doğru yayılıyor git gide şiddeti ve sıklığı artıyor hissedeceksiniz bunu doğum yaklaştığında anlarsınız sadece karında olan kasılma ve sancıları takmayın kafanıza sorun olmaz onlar kızlar normal artık bunlarBenimki belden gelmiyor sanırım sadece karnımda oluyor. Karnım sağa ya da sola kayıyor. Dısardan bakan kişi çok net görebiliyor hareketi. O an baya canım yandığı için kasılma mı oluyo yoksa bebek sert hareket ettiği için mi böyle oluyo anlayamıyorum.
Kızlar sizin de bebeğinizin hareketleri canınızı acıtacak kadar sert oluyor mu? Normal mi acaba bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?