- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Çok sağ ol cordicim. Dediğin gibi doğuma hazırlık sancıları sanırım bunlar.Calimero'cum benim hastanem biraz uzak. Bugün kontrolde doktorum sağolsun yalancı sancıyla, gerçek doğum sancısını ayırabilmem için uygulamalı biçimde gösterdi. :) Yalancı yani braxton sancıları vajinanın üst kısmından karnın son noktasına kadar olan düz bağlar boyunca kasılma/sertleşme eşzamanlı olarak vajina içinde baskı/basınç şeklinde hissedilirmiş. Muhtemelen yaşadığın braxton yani doğuma hazırlık sancıları. Doğum sancısı da bel bölgesinden başlar, adet yangısına benzer biçimde kasıklara yayılır. Aynı regl'de olduğu gibi ağrıyı ön baldırlarında dahi hissedebilirsin. Zamanla sıklığı artar. Pozisyon değiştirmekle, nefes almakla geçmez... Doğum sancısını anlamaman mümkün değil. Zamanı gelince anlayacaksın dedi. :)
Tesekkürler canım. Son zamanlar zor geçiyor hakkatten. İnsan sabırsızlanıyor da bir taraftan. Ben yine de zamanını beklesin erkenden gelmesin istiyorum ama hepimiz için hayırlısı neyse o olsun inşallah.Canim merhaba.. aynı haftadayiz seninle ve yazdiklarinin aynisi bende de var. Doktora gittim kasılmalar yalancı sancı dedikleri şeymiş yani benimkilrr oyleymis Karnım tas gibi olup bi 15 saniye sonra duzeliyordu hatta bir gece öyle sık oldu ki uyuyamadim dogum zannettim.bu kasilmalar her ne kadar yalanci sanci da olsa doğumun yakın olduğunun isaretiymis.ama doğum sancisi basladiginda anlarsın dedi doktor.biraz siddetli oluyormus zaten.rabbim hayırlı zamanda nasip etsin ama son haftalat zormus insan biran once saglikli sekilde dogsun istiyor beklemek cok zor:)
canım o kaşıntıların sebebi egzama türü bir şeyse eğer dut suyu kaynatıp sür bir iki gün sonra kaşıntı geçiyor, benim elimde var egzama ben kaşıntısı başladığında hemen dut kaynatıp sürüyorum çabucak geçiyor.Merhaba Ocak anneleri benimde usg göre 6%Şubat gözüküyor ama içimdeki ses Ocak sonu Şubat başı dio.. Sizlere sorum karnımda bacağımda yaşam kalitemi mahvedecek şekilde kaşıntlar oluyor çare bulamadım doktor kortizon içerikli krem vardı çaresiz onu bile kullanmayı kabullenmek ettim sizlerin varmı önereceği bitkisel bişey yda geçiyor mı belli zaman sonra
Candy'cim gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün. Masallah kuzuya :) Darısı başımıza inş :)Slm kizlar bende 24 aralikta bebisimi kucagima aldim sezeryan ile gercekten int girmeye telefonu elinize almaya zamaniz kalmiyor
3 kilo 40 gr dogdu prensesim 51 cm
Halla hastanedeyezi burda uzun tuttuyorlar
Belki carsambaya eve geceriz
Iki gum sutum gelmedi
Ucu da yoktu aldigim uc cikartici aparatlar ise yaramadi ama plastik ucla emzirdim mama verdik arada stres yapmadim sizde yapmayin 3 gune kadar gelmeemesi normal bugun ucuncu gun
Sutum tamamen geldi hatta akiyor (masallah )
Simdlik bunlar sormak istediginiz varsa sorun
Ben zamanim varken geriden okuyorum baska dogumlar oldu mu merak ediyorum :)
Maşallah ona :)37+3 te 3300 gr ve 51 cm olmuş benim tosun
Gozun aydin canim Rabbim kuzucuga uzun saglikli omur versin. Herseyin yolunda olmasina sevindim evede gectiniz mi olay tamamdir sutunde gelmis benimde sezeryanda endisem sutun gec gelmesi bakalim biz ne yaşayacağız. Animsayamadim genel mi oldun sen ?Slm kizlar bende 24 aralikta bebisimi kucagima aldim sezeryan ile gercekten int girmeye telefonu elinize almaya zamaniz kalmiyor
3 kilo 40 gr dogdu prensesim 51 cm
Halla hastanedeyezi burda uzun tuttuyorlar
Belki carsambaya eve geceriz
Iki gum sutum gelmedi
Ucu da yoktu aldigim uc cikartici aparatlar ise yaramadi ama plastik ucla emzirdim mama verdik arada stres yapmadim sizde yapmayin 3 gune kadar gelmeemesi normal bugun ucuncu gun
Sutum tamamen geldi hatta akiyor (masallah )
Simdlik bunlar sormak istediginiz varsa sorun
Ben zamanim varken geriden okuyorum baska dogumlar oldu mu merak ediyorum :)
Canm hayırlı olsun bol ıhlamur iç tabi süt korur ç vitamini al bebeği emzirmek dışında fazla kucağa alma çok tehlikeli o daha yeni doğan ve hasta olan insanları evine kabul etme mümkünse ziyaretçi almayın herkes hasta inan bak 20 aylık oğlum 2 haftadır öksürüyorBende gripim dogumdan bi gun sonra oldum
Hemde felaket saril saril akiyor burnum kipkirmizo oldu maske takiyorim insallah sutum korur melegimi
2 haftadır neden seninle yatıyor. Ben kocanın yataktan gönderilmesine karşıyım açıkcası. Herkes yatağını bilmeli ama tabi bazen çocuk korkar bişey olur gelir yatar ama sen Zaten olan düzeni bozmuşsun valla başına iş almışsın gibi geldi bana.Arkadaşlar tavsiyeye ihtiyacım var benim oğlum 20 aylik ve 6 aydan beri jendi odasında uyuyan bir bebek normalde hattaha biryere gitsek aynı odada uyusak eve gelince kendi odasında uyusa sorun olmuyor masalllah diyeyim
2 haftadır benle uyuyor sabaha kadar uyuyoruz aynı yatakta eşimi de salona yolladım.ama benim gibi bebesi arasında az zaman olan insanlar asla bunu yapmıyor çünkü yeni doğan bebek uyandırır ve eğer şimdi oğlum ile uyumaya devam edip bebek doğunca kendi odasına koyarsam üzülebilir galiba diye düşünüyorum
Dün akşam kendi odasına koydum gece 1 kere ağladı yatakta korumayı kaldırdım ikeadan 2 kat ince koruma aldım yatağa kendi girip kendi iniyor neyse kıvrıldm yanına uyudu
Aslında korktu gece karanlıkta tek diye içim. Gitti ama onun için en iyisi kendi odası galiba
Varmı benim gibi bebesi arasında az zaman olan tavsiye rica ederm
Candy'cim gözünüz aydın. Allah analı babalı büyütsün. Masallah kuzuya :) Darısı başımıza inş :)
X
Canm hayırlı olsun bol ıhlamur iç tabi süt korur ç vitamini al bebeği emzirmek dışında fazla kucağa alma çok tehlikeli o daha yeni doğan ve hasta olan insanları evine kabul etme mümkünse ziyaretçi almayın herkes hasta inan bak 20 aylık oğlum 2 haftadır öksürüyor
Gozun aydin canim Rabbim kuzucuga uzun saglikli omur versin. Herseyin yolunda olmasina sevindim evede gectiniz mi olay tamamdir sutunde gelmis benimde sezeryanda endisem sutun gec gelmesi bakalim biz ne yaşayacağız. Animsayamadim genel mi oldun sen ?
Cok sagol canim, sabaha kadar uyku tutmadi bunu dusunmekten ah annelik ne zor.Takılma canım benim olsaydı önceden kesinlikle farkedilirdi. Sağlıkla gelsin kuzucuk sende sakin ol strese sokma bebişimizi
Canim cok sagol, sabaha kadar dusunmekten uyku tutmadi :)Mutlaka üstüne düşerdi diye düşünüyorum ciddi bi şey olsa
Takma kafana diyeceğim ama Doğuma yakın olunca daha da endişeli oluyor insan
Her ihtimal geliyordu aklıma
İnşallah perşembe günü sağ Salim kucağına alacaksın bebişini
Düzende sorun yok ki oğlum kendi odasında uyudu bu gece 2 haftadur öksürüyor gece biraz hasta ve birşey olur korkusu ile yanıma almıştım 20 ayda 2 hafta benle uyudu sadexe bu bebek biraz bana doymustur2 haftadır neden seninle yatıyor. Ben kocanın yataktan gönderilmesine karşıyım açıkcası. Herkes yatağını bilmeli ama tabi bazen çocuk korkar bişey olur gelir yatar ama sen Zaten olan düzeni bozmuşsun valla başına iş almışsın gibi geldi bana.
Anladim canim darisi basimiza artik saglikla bizde alsak yavrulari kucagimiza vakit gecmiyor ne mutlu sana :)Cnm belden uyusturdular genel olmadım ama sutun gec gelmesi sezeryan ile alasi yok dedi normal dogumlardq bile gecikme oluyormus
3 gun dediler gercekten tam o gun geldi :)
sutunuz olmassada emzirin direk biberona alismasin ben iki gun mama verdim az ama emzirdim hep simdi sadece anne sutu veriyorum
benim oglumda 22 aylik onceden aramizda yatiyodu bi kac aydir besiginde yatirmaya basladim. Ilk cok zor oldu kalkip yanimiza geldi surekli simdi alisti sabah babasi giderken uyaniyo yanima gelip yatiyo bazen hic kalkmiyo. Bence kendi yatagina alistir tekrar uyanirsa sen git yanina yat o dalincada kalkArkadaşlar tavsiyeye ihtiyacım var benim oğlum 20 aylik ve 6 aydan beri jendi odasında uyuyan bir bebek normalde hattaha biryere gitsek aynı odada uyusak eve gelince kendi odasında uyusa sorun olmuyor masalllah diyeyim
2 haftadır benle uyuyor sabaha kadar uyuyoruz aynı yatakta eşimi de salona yolladım.ama benim gibi bebesi arasında az zaman olan insanlar asla bunu yapmıyor çünkü yeni doğan bebek uyandırır ve eğer şimdi oğlum ile uyumaya devam edip bebek doğunca kendi odasına koyarsam üzülebilir galiba diye düşünüyorum
Dün akşam kendi odasına koydum gece 1 kere ağladı yatakta korumayı kaldırdım ikeadan 2 kat ince koruma aldım yatağa kendi girip kendi iniyor neyse kıvrıldm yanına uyudu
Aslında korktu gece karanlıkta tek diye içim. Gitti ama onun için en iyisi kendi odası galiba
Varmı benim gibi bebesi arasında az zaman olan tavsiye rica ederm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?