2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benim bebişte 35+0 da 3270 çıkmıştı. Bana da aynısını dedi doktor. 4 olursa doğurtmam vs. Yememle ilgili bi değişiklik yapmadım ben.Geçen hafta 36+0 da kontrole gittiğimde 3200 çıktı. Bu hafta kilo almamış kilo sıkıntımız kalmadı doğum açısından dedi. Eğer yanlış bir ölçüm yapmadıysa yemekle ilgili değil gibi görünüyor kilosunun yüksek olması

canim ben de o plastik gögüs ucu ndan aldim. Avent markasi. Nasil kullaniliyor yani gögus ucunda nasil düsmeden kaliyor merak ediyorum. Ve tabi bebek onu hemen agzina aliyor mu

Hareket etmeden bebisi nasil ezirecegiz.benim ilk dogumunda oglumu yogun bakima almislardi hareket etmedim basimda oyle aman aman agrimadi bakalim bunda nasil olacak gerci kizim iyi olsun emsinde ben bas agrisina raziyim.3 gun yogun bakimda kaldi omrunden omur gidiyor

Canım lansinoh krem al sür,stres yapma gelir sütün

allah kolaylık versin cok gecmiş olsun canım. Kendini üzmemeye çalış gecicek hepsi yeni bebeğini düşün

ankaradaki arkadaşlar doktor esra aktepe keskin hakkında fikriniz var mı? önceden ortadoğu hastanesindeymiş galiba..

Çok sağ ol cordicim. Dediğin gibi doğuma hazırlık sancıları sanırım bunlar.
Bu arada cihan'a masallah çok akıllı :) Annesini hiç üzmeyecek.

Sağol kuzucuğum. Doktorum da diyor, ana-oğul vajinal doğum için işbirliği içinde resmen diye. :) Ben de çok endişeliyim açıkçası. Ani bir durum olur diye. Doktorum sağolsun, son muayenemizde nokta nokta tüm doğum emarelerini gösterdi bebeğin detaylıca. Bi' ihtimal belki şartlardan ötürü suni sancıyla başlatarak doğumu öne alabilirler. Onda da zaten 40'ı geçmesinin mümkün ve bebeğe bir faydası olmadığından, plasentanın miadını doldurmak üzere olmasından ve bebeğin gelişimi durmuş olacağı için içim rahat. Hâli hazırda bile tamamız. Uslu çocuğum işaret vererek geliyor sahiden. :) Gece gelmemesi için pazarlık yapıyorum şimdilerde. :)

canim ben de o plastik gögüs ucu ndan aldim. Avent markasi. Nasil kullaniliyor yani gögus ucunda nasil düsmeden kaliyor merak ediyorum. Ve tabi bebek onu hemen agzina aliyor mu
cnm plastik tenle temas edince ztn yapisiyor dusmez ucu gogusunun uc bölgesine yerleseceksin denemen lazim pes etme eger almazsa ucuna kendi sutunu damlat ve gogus kalkani al o yara olmasini engeller

Kızlar ben slikon ucu avent marka almıstim ve 1 ay dolu dolu kullandım hem süt sagma makinesi hemde slikon uç

Hatttaha 1 aylık evde Mevlüt okuttum ve slikon uç kayboldu allahın işi ilkten hemen yenisini alacaktım ki uçsuz denedm bir baktım evladm emiyor cup cup

37 başında doğmuştu Emme refleksi pek yoktu

Merhaba kızlar. Ara ara forumdakileri takip ediyorum. Belki faydalanacak arkadaşlar olur diye bir kaç şey paylaşmak istedim. 6 gün önce spinal anestezi ile sezeryanla bebeğim dünyaya geldi. Gece suyum geldi bebek kanalda olmadığı acıkligim olmadığı için sezeryan yapildi. Hastane ile ilgili olarak söyleyeceğim bir kaç şey var. Depend kesinlikle çok rahat oluyor. Ben gecelikle daha rahat ettim özellikle tuvalete gittiğinizde pijama gibi indirip kaldırmak zorunda olmuyorsunuz. Hastane çok sıcak oluyor kısa kollu gecelik ve pijama kalktığınızda zaman da giyeceginiz sabahlık olması iyi oluyor. Sonda takılırsa eğer çıkarıldıktan ve yürümenize izin verildikten sonra sık sık tuvalete çıkın. Mesanenizi boşalttıkca daha rahat hareket ettiğinizi göreceksiniz. Benim gibi sancı çekmeden doğum olursa sütun gelmesi gecikiyor ve sut gelmedikçe bebek memeyi tutmak istemiyor. Mamayi direk vermektense memenin yanından şırınga ile verirseniz süt geldiğini düşünüp bebek emmeye basliyor. O emince bir kaç günde süt geliyor mamaya ihtiyaç kalmıyor zaten. Bir de sudo kremi kesinlikle tavsiye ederim . Bebegin cildinde olusan kizarikliklari hemen toparliyor .Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım işine yarayanlar olur. İyi akşamlar.

Geri sayim basladi tek haneli günlere kadar geldik ..

Bi tek biberon ve emzik sterilizasyonum kaldi ... bir de misafirler icin kek birek stoklamam lazim
Oğlumda kek börek stok vardı ama lohusa hizmet etmez bizde bana gelen stokları olup geldi ki bende lohusaya gidinxe pastasını böregine kadar elim kolum dolu giderim

20 aylık oglumla beraber zaten kimse benden birseh Beklemez mantığı ile stok yapmadm

Ama dinlen biraz yorma kendini inan doğum sonrası su bile zor içiliyor unutuyoruz

Benik gogus ucum yok cnm duz bebis neresinden tutsa olmuyor :) ama plastikle eme eme sanki cikiyor bakalim biraz daha kendine denesin oyle vericem bunlari yika dezenfekte et falan derken insan yoruluyor:)

İnşaAllah geçmezler canım korkuyorum artık:) karnimda çatlak yoktu benimde bi anda yanlardan çatlak başladı sağlıklı olsunlar çatlak sorun değil ama sezaryen istemiyorum 4 u geçerse hemen dr. Sezaryen yapacak onu anladım.

İnşaAllah dediğin gibidir canım . korkmaya başladım çünkü karnimda çatlak yoktu oda yavaştan başladı. Heralde dana kilo alıyor diye
Korkudan yemeği azalttım daha düzenli yiyorum artık azar azar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…