- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
Merhabalar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Oğlum doğduktan sonra çok okuyamamaya başladım ilk günlerimiz çok yorucu ve yoğun geçiyor. Tecrübeli anneler Lütfen yardım eder misiniz? Bebeğim ilk 4 gün meme ile beslenmeye çalıştı ancak 4.gün olan kontrolde aslında beslenmediği ve acil müdahale ile doyurulması gerektiği ortaya çıktı. Durum acil olduğundan ve doktor tavsiyesi ile biberon ile mama düzenine geçildi maalesef. Lütfen bu aşamada keşke biberon vermeseydin , inat etseydin, kaşıkla verseydin vs gibi tavsiyeleri vermeyin hepsinin farkındayım ancak zorunlu idik sağlık açısından. Sonuç 4 gündür biberon ile besleniyoruz ve memeyi ağzına verince ağlıyor ve emmiyor. Sütüm şakır şakır akmıyor, sağarak artırmaya çalışıyorum ancak sütüm artsa bile emme oluşmaz mı memeye alışabilir mi yeniden?
Ağlamaktan helak oldum lütfen yardım eder misiniz?
bende doktorumla ilgili internette birkaç olumsuz yorum okudum endişelendimcanım kendileri benim doktorumdu ama yarıda bıraktı bizi o yüzden kendisinden sogudum . gerekli olanı söyler okadar çok konuşmaz ama eli hafifmiş birisi demişti .
Amiin amiin hepimizi insallah cok sagol canim.Canım benim sakın ol iyi düşün iyi olsun inşaAllah kötü hiç birseyi aklına getirme sakın. Rabbim senide evladinida sağlıklı sıhhatli tek nefeste hayırlısı ile kurtarsın inşaAllah
Ben iki doktora birden gidiyorum canım,biri prof doğum için gelmiyor fakat normal doğumu çok destekliyor diğeri de normal doğumu desteklediğini söylüyor ama 25.haftadan beri sanki birşey bulmaya çalışıyor gibi, en son suyum biraz fazla çıktı kesin şeker var sende dedi, çok dikkat et yoksa normal doğum olmaz dedi, o kadar net konuştu ki korktum açıkçası kan tahlilinde şekerim normal çıktı , son 3 ay şekerim bile iyi çıktı, açıkçası hep sezaryana bağlamaya çalışıyor gibi hissediyorum ve gereksiz yere sezaryan olmaktan korkuyorum inş bebişlerimiz çok kilo almaz da bunu da sebep olarak kullanmazlarİnşaAllah geçmezler canım korkuyorum artık:) karnimda çatlak yoktu benimde bi anda yanlardan çatlak başladı sağlıklı olsunlar çatlak sorun değil ama sezaryen istemiyorum4 u geçerse hemen dr. Sezaryen yapacak onu anladım.
benimde suyum fazla canım..ama doktor hiç sezeryan yaparsın demedi..normal olur hep senin diyor.. sezeryan için bahane üretmeye çalışmış gibi geldi..Ben iki doktora birden gidiyorum canım,biri prof doğum için gelmiyor fakat normal doğumu çok destekliyor diğeri de normal doğumu desteklediğini söylüyor ama 25.haftadan beri sanki birşey bulmaya çalışıyor gibi, en son suyum biraz fazla çıktı kesin şeker var sende dedi, çok dikkat et yoksa normal doğum olmaz dedi, o kadar net konuştu ki korktum açıkçası kan tahlilinde şekerim normal çıktı , son 3 ay şekerim bile iyi çıktı, açıkçası hep sezaryana bağlamaya çalışıyor gibi hissediyorum ve gereksiz yere sezaryan olmaktan korkuyorum inş bebişlerimiz çok kilo almaz da bunu da sebep olarak kullanmazlar
Bahsettiğiniz aparata bile gerek yok aslında 5 lik enjektör kullanarakta bu şekilde bebeğinizi besleyebilirsinizMerhaba canım, benim ilk doğumum olacak tecrübeli değilim ama bebek ağlasa da meme vermek konusunda ısrar etsen iyi olabilir. Mama için de memede mama yöntemi diye araştır. Bir sırıngaya mamayı dolduruyorsun. Şırınganın ucuna ince bir katater yani hortum gibi bişey takılıyor. Hortumun ucunu göğsüne yapıştırıyorsun. Bir taraftan bebek göğsünü emdikçe şırıngadan mama veriyorsun. Böylece memeden emerek mama almış oluyor. Zamanla sütün arttıkça ve bebek emmeye alışınca mama vermeyi bırakırsın. Bahsettiğim borunun eczanelerde ya da medikalcilerde bulunabileceğini okudum. Aslında sırf bu yöntem için üretilmiş medelanın bir ürünü var ama sanırım Türkiye'de satışı yok. O yüzden şırınga ile deneyebilirsin. Umarım işine yarar. Allah yardımcın olsun.
Canım direkt suyun fazla diye demedi ama şekerin var o yüzden suyun fazla böyle giderse çok kilo alır olmaz falan demeye çalıştı, sonra da şekerim çıkmadı doktoru da göremedim bidaha ama ya sonradan sezaryana dönerse söylememiş olmamak için yapıyor ya da bildiğin mazaret arıyor bilemiyorum, insan endişeleniyor işte, hakkımızda hayırlısıbenimde suyum fazla canım..ama doktor hiç sezeryan yaparsın demedi..normal olur hep senin diyor.. sezeryan için bahane üretmeye çalışmış gibi geldi..
doğum yaklaştıkça endişelerimiz hat safhaya çıkıyor doğal olarak..doktorlardan bizi sakinleştircek şeyler duymak istiyoruz doğal olarak..onlarda sakinleştirceğine endişelendiriyorlar sağolsunlar..Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin..Canım direkt suyun fazla diye demedi ama şekerin var o yüzden suyun fazla böyle giderse çok kilo alır olmaz falan demeye çalıştı, sonra da şekerim çıkmadı doktoru da göremedim bidaha ama ya sonradan sezaryana dönerse söylememiş olmamak için yapıyor ya da bildiğin mazaret arıyor bilemiyorum, insan endişeleniyor işte, hakkımızda hayırlısı
Canım dikiş derken kesi atılmasını diyorsan,benim ilk doğumda kesi atılmıştı ,iyileşmesi çok uzun sürdü,sonra netten baktım 3. Dünya ülkelerinde kesi atıyorlarmış ama bizim Dr kar sormadan kesiyor, bende dün doktoruna mesaj attım akşam kesiksiz olurmu diye,oda bana doğuma yakın hatırlar muayene edelim JEL kullanırız dedi ,bakalım bu cuma randevum var ,daha ayrıntılı konuşup buraya yazarımYeni anneler Allah anali , babali; saglikli, sıhhatli büyütsün bebislerimizi. Size bir sorum olacak. Sizce normal dogum sonrası dikis atlmamli mi atilmamamli mı? Hangisi daha iyi? Birinci doğumum 4.100 grdi. Dr dikis atmışti ve ben herhangi bir problem yaşamadım. Bu hamileligim boyumca sabahlari bacak arası etlerim ve vajina agrisi ile uyandim. Acaba o dikisli yerlerim mi ağrıyor diye düşünüyordum ki bir çoğunuz vajina ağrısı, cekiyormussunuz. Dr.um 1. Kilolu hir bbek okunca bunun daha kola dogacagini ve dikise gerek kalmayacagini soyledi. Bu da muhtemelen ayni kilolarda dogacak ama nicin dikis yapimasin ki kendi kendine toparlanir mi acaba. sizce dikis olmali mi? Bilimsel olarak
Masallah kuzucuga. Ayniyiz seninle banada 9-13 arasine zaman istersin dedi 10 u olsun dedik esimle simdide vakit gecmiyor :)Kızlar merhaba dr dan geldim haftasıyla uyumlu çıktı herşeyi çok şükür 3035 gr 49.7 cm olmuş kuzucuk nst de sancı da çıkmadı hiç haftaya çarşamba son kontrol duruma göre ya 5-6 ya da 12-13 ocakta alacakmış...aslında 9-10-11 gibi düşünüyordu ama o tarihlerde ilçeye görevlendirmesi varmış 5-6 sı olursa da sorun olmaz 38+5 oluyor bebekte gayet iyi sorun olmaz dedi...
Ben bunu yapmak istiyorum bunu ama o incecik hortumu nasıl bulabilirimMerhaba canım, benim ilk doğumum olacak tecrübeli değilim ama bebek ağlasa da meme vermek konusunda ısrar etsen iyi olabilir. Mama için de memede mama yöntemi diye araştır. Bir sırıngaya mamayı dolduruyorsun. Şırınganın ucuna ince bir katater yani hortum gibi bişey takılıyor. Hortumun ucunu göğsüne yapıştırıyorsun. Bir taraftan bebek göğsünü emdikçe şırıngadan mama veriyorsun. Böylece memeden emerek mama almış oluyor. Zamanla sütün arttıkça ve bebek emmeye alışınca mama vermeyi bırakırsın. Bahsettiğim borunun eczanelerde ya da medikalcilerde bulunabileceğini okudum. Aslında sırf bu yöntem için üretilmiş medelanın bir ürünü var ama sanırım Türkiye'de satışı yok. O yüzden şırınga ile deneyebilirsin. Umarım işine yarar. Allah yardımcın olsun.
Evet enjektörle de bebeği besleyebilir ama dediğim yöntemde bebek aynı zamanda memeyi de emdiği için sütün artmasını sağlıyor.Bahsettiğiniz aparata bile gerek yok aslında 5 lik enjektör kullanarakta bu şekilde bebeğinizi besleyebilirsiniz
Nur'cum ben de o hortumu nerden bulabiliriz tam olarak bilmiyorum. Biraz arastırdım hastanelerde oluyor demişler. Eczane ya da medikalcilerde de bulunabiliyormuş. Umarım bol bol sütümüz olur da maya da bu tarz yöntemlere de gerek kalmaz. Ama kalırsa da hastanede mama verilmesi gerekirse bu yöntemi anlatıp hortum var mı sormayı düşünüyorum.Ben bunu yapmak istiyorum bunu ama o incecik hortumu nasıl bulabilirim
İnş canım benim kızımda sütüm olmadı. Bunda inş emzirme zevkini yaşarım. Bende bi sorayım medikalcilere bakalımNur'cum ben de o hortumu nerden bulabiliriz tam olarak bilmiyorum. Biraz arastırdım hastanelerde oluyor demişler. Eczane ya da medikalcilerde de bulunabiliyormuş. Umarım bol bol sütümüz olur da maya da bu tarz yöntemlere de gerek kalmaz. Ama kalırsa da hastanede mama verilmesi gerekirse bu yöntemi anlatıp hortum var mı sormayı düşünüyorum.
Hadi bakalım sağlıkla gelsin kuzucuk inş.Selam kızlaarr biz de doktordan geldik herşey yolunda çok şükür haftasıyla uyumlu nst de iyi bebiş de iyi 3150 grammış baş aşağıda normal doğumu bekliyoruz hayırlısı bakalım
Ben iki doktora birden gidiyorum canım,biri prof doğum için gelmiyor fakat normal doğumu çok destekliyor diğeri de normal doğumu desteklediğini söylüyor ama 25.haftadan beri sanki birşey bulmaya çalışıyor gibi, en son suyum biraz fazla çıktı kesin şeker var sende dedi, çok dikkat et yoksa normal doğum olmaz dedi, o kadar net konuştu ki korktum açıkçası kan tahlilinde şekerim normal çıktı , son 3 ay şekerim bile iyi çıktı, açıkçası hep sezaryana bağlamaya çalışıyor gibi hissediyorum ve gereksiz yere sezaryan olmaktan korkuyorum inş bebişlerimiz çok kilo almaz da bunu da sebep olarak kullanmazlar
Selam kızlaarr biz de doktordan geldik herşey yolunda çok şükür haftasıyla uyumlu nst de iyi bebiş de iyi 3150 grammış baş aşağıda normal doğumu bekliyoruz hayırlısı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?