- 9 Şubat 2012
- 471
- 468
- 103
ikizcan çok sevindim. Maşallah minik kızlara :) Keyfiniz artarak devam etsin inşallah.:)))
nasıl gittiği belli olmuyor mu canım, giremiyorum hiç, hayattan koptum :)
2 saatte 1 alt degistirme ve beslenme seansimiz var, 2 bebek yarimşar saatten :) butun gun emzirip alt degistiriyorum :)
ama sikayet edemem cok keyifli..
gece zor oluyor ama annem var cok sukur..
sütüm geliyor, ama mama da veriyorum, yoksa doymayip agliyorlar, doktor da ilk 10gun cok onemli, kilo kaybi olmasin mama verin dedi.. cuma kontrol var bakalim ne dicek.
topikten de koptum kimler dogum yapti, sen ne durumdasin?
Normaldir canim daha ikinci gunun.sık sık kalkip yurumeye calis gun gectikce daha iyi olacaksinsezaryen olan arkadaslar ameliyat agriniz ne kadar surdu? benim ikinci gun ama ilk yuruyus gibi zor oluyor. ne yapmali bu sureci kolay gecirmek icin?
evet 4mü kaldı o kadar heyecanlıyım ki durup durup ağlıyorum nie bilmıyorum Hala ınanamıyorum o kadar cok sorum var ki sütüm gelir mi ne kadar süre Sonra ayağa kalkarım ağrım olur mu bebeğim sarılık olur mu falan filan kafayı yemesem iyiOcagin 2 sine baya dogum olacak galiba.bebegin kilosu gayet iyi hicbirsey yapma.buarada 5 gun degil 4 gunumuz var bugun bitti bugunu sayma:)))
Âmin inşallah rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin inşallah ilk Bebek olunca ne olacağını nasıl olacağını bilmemek insanı korkutuyor annem gelecek hafta sonu allahtanUsg de %10 artı eksi farkediyor biliyorsun 2700de doğabilir onemli olan herseyin yolunda olmasi sen sutunle onu besler tombiklestirirsin annesi bunlari dusunme artik azicik kalmis zaten
He bide suyun azalmış dedi oda korkuttu beni birazevet 4mü kaldı o kadar heyecanlıyım ki durup durup ağlıyorum nie bilmıyorum Hala ınanamıyorum o kadar cok sorum var ki sütüm gelir mi ne kadar süre Sonra ayağa kalkarım ağrım olur mu bebeğim sarılık olur mu falan filan kafayı yemesem iyi
Oh oh maşallah size yerim o miniş kızları :) çok sevindim canım iyi olmanıza valla tek bebek olsa da akşama kadar günün onunla ilgilenmekle geçiyor doğumdan sonra en iyisi seninki bir taşla iki kuşbiz de iyiyiz çok şükür herşey yolunda kontrolüm vardı bugün 38 haftalık olduk nst filan iyi çıktı bebişte 3150 gram çıktı normal doğum pozisyonunu da almış gelmesini bekliyoruz bakalım canım...
Vallaha ben tecrubeliyim yinede tedirginim oglum 3 gun yogun bakimda kalmisti emzirmeyle alakali sorunlar yasamistim bunda nasil olacak merak ediyorum.ama bebegini kucagina almak o kadar guzel bi duyguki herseyi unutuyorsun senin sezeryan kacta.biz 10 da hastanede olacagi z 12 de alinacakevet 4mü kaldı o kadar heyecanlıyım ki durup durup ağlıyorum nie bilmıyorum Hala ınanamıyorum o kadar cok sorum var ki sütüm gelir mi ne kadar süre Sonra ayağa kalkarım ağrım olur mu bebeğim sarılık olur mu falan filan kafayı yemesem iyi
ikizcan çok sevindim. Maşallah minik kızlara :) Keyfiniz artarak devam etsin inşallah.
Seni görmüşken bişey sorayım. Fırsatın olduğunda cevaplarsın. Canım kediler bebişlerin olduğu odaya giriyor mu nasıl yapıyorsunuz? Benim de kedim var ilk zamanlar bebeklerin odasına hiç sokmasak mı diyoruz. Gerçi her türlü bakımını aşısını zamanı gelmeden yaptırıyoruz. Evden hiç çıkmayan bir kedi ama yine de bir süre dikkat etmek gerekebilir. Siz nasıl yapıyorsunuz? Bir de bizim kedi değişik biraz bebek gibi devamlı kucağımızda yatar. Bebiş gelince bayaa kıskanacak gibi. Sizinkilerde kıskanma var mı?
Azalsin birsey olmaz.normal dogum olmayacagi icin sikinti yok ama bu 4 gunde bebek hareketlerini cok iyi takip etHe bide suyun azalmış dedi oda korkuttu beni biraz
Allah yardimcin olsun canim.merak etmisimdir ikiz bebekmi zor yoksa aralari az olan iki cocukmu.benim oglumla kizim arasinda 14 ay olacak bakalim ne yapacagiz
Dogru diyon kizi nasil kucagimiza alacagiz diye dusunuyozaralari az olan daha zor gibi sanki ama ikisini de yasamayan bilemez :))
cocuguna gore degisir sanirim canim, ikizde kiskanclik olmaz ikisi de ayni anda geliyor sonucta :) hepimize kolay gelsin ne diym :))
Ayyy maşallah yaa çok sevindim valla. Benim de bu konu çok aklımı kurcalıyordu. Gerçi benim doktorumun da kedisi varmış. Geçen sene de bebeği olmuş. Herhangi bir sıkıntı olmaz dedi bana. Ama sizi böyle görünce daha bir aklıma yattı. Biz de yasaklamayız ama yanlız da bırakmayız tabi ilk zamanlar alışana kadar. Kıskançlık olacaktır eminim. Ektra ilgi isteyecektir. Eşime ben bebekle ilgilenirken sen de kediyle ilgilenirsin diyorum :)bizim cocuk doktorumuz hacettepeden emekli bi prof. canim, tekrar tekrar sorduk, aşıları tamsa kesinlikle hicbisey olmaz, rahat olun dedi..
ben yasaklamiyorum girip cikiyolar yatak odasina..
zaten korkuyolar 1 haftadir ilk kez bu gece yanastilar bebeklere :)) kiskanma var tabi moraller bozuk ama onlara extra ilgi gosteriyorum, ödül mamalar veriyorum,simdilik keyifleri fena degil :))
Eki Görüntüle 1931569
Ayyy maşallah yaa çok sevindim valla. Benim de bu konu çok aklımı kurcalıyordu. Gerçi benim doktorumun da kedisi varmış. Geçen sene de bebeği olmuş. Herhangi bir sıkıntı olmaz dedi bana. Ama sizi böyle görünce daha bir aklıma yattı. Biz de yasaklamayız ama yanlız da bırakmayız tabi ilk zamanlar alışana kadar. Kıskançlık olacaktır eminim. Ektra ilgi isteyecektir. Eşime ben bebekle ilgilenirken sen de kediyle ilgilenirsin diyorum :)
Maşallahbizim cocuk doktorumuz hacettepeden emekli bi prof. canim, tekrar tekrar sorduk, aşıları tamsa kesinlikle hicbisey olmaz, rahat olun dedi..
ben yasaklamiyorum girip cikiyolar yatak odasina..
zaten korkuyolar 1 haftadir ilk kez bu gece yanastilar bebeklere :)) kiskanma var tabi moraller bozuk ama onlara extra ilgi gosteriyorum, ödül mamalar veriyorum,simdilik keyifleri fena degil :))
Eki Görüntüle 1931569
Merhabalar benim canım çok kıymetli değildir o yüzden çok anlamadım açıkçası ama sanırım hareket ettikçe düzeliyor benim ikinci gün çok ziyaretçim oldu sürekli oturdum kalktım yürüdüm hiç yatamadım ve kolay atlattım açıkçası. Kendinizi çok dinlemeden olabildiğince kıpırdayın derim ben. Sadece oturup kalkarken muhakkak destek alın germeyin dikişlerisezaryen olan arkadaslar ameliyat agriniz ne kadar surdu? benim ikinci gun ama ilk yuruyus gibi zor oluyor. ne yapmali bu sureci kolay gecirmek icin?
Canim 9 -9.30 gibi alirim dedi dr.Esra canım kaçta gireceksin doğuma kendine gelsiğinde bize haber edersin. Rabbim sağlıkla kurtaraın inş.
Canım daha çok küçük bir alışkanlık oluşması için. Hiç merak etme sütün geldiğinde memeyede alışacaktır.
Stres yapmana gerek yok milyonlarca çocuk mama ile besleniyor. Sen rahat olki bebekte rahat huzurlu olsun böylece sütünde bol bol gelecektir.
İnan kendi stresinin bebeğe geçtiğini sonradan anlıyorsun. Hiç gerek yok üzülmeye.
Gule gule buyut oglunu.
Aglama diyeceğim ama insan dayanamiyor degil mi ? Kizimda ben de cok agladim emziremedikce, simdi daha soğukkanlı dusunebiliyorum.
Acil beslenmek zorunda olan bir bebegi kasikla falan doyurmak mümkün degil,icemiyorlar zaten o sekilde sen en iyisini yapmışsin bence.
Silikon gogus ucuyla emzirmeyi dene. Bebek biberonun plastik yapisini ariyor olabilir. Biraz o sekilde emzirip aradan silikon ucu çekebilirsin belki tutar.
Biberonun umarim yavas akistir. Hizli sut geliyorsa memeden emmek istemeyebilir. Biberonla baslayip aradan biberonu cekip kendin emzirmeyi dene.
Eminim yapiyorsundur zaten bu tarz seyleri.
Kendini suclama rahat ol, bazi seyler huy.meselesi ne yaparsan yap degistiremiyorsun.
Ben emzirmeye calisinca kizim gogus ucumu alir almaz ogurur gibi hareketler yapardi. Bariz tiksiniyordu velet:)
Canım bende ilk bebeğimde aynısını yaşadım, hiç dert etme yeterki doysun,ben 2 aya kadar hem mama verdim hemde süt sağıp verdim olduğu kadar ,iki aylık olunca çocuk kendini toparlayınca bir gün inatla memem verdim sadece ondan sonrada yine arada bir biberon oldu tabi ama meme ağırlıklı beslendi, sonrada biberon veremedim alıştı iyice memeye
Hayırlı olsun..
Güle güle büyütün bebeğinizi..
İlk oğlumda sizinle aynı şeyleri yaşadım. Ne yaptıysam tekrardan emmeye alıştıramadığım için 6 ay boyunca sütümü sağarak verdim.
İlk günlerimde ağlamaktan helak olmuştum ama şimdi geriye dönüp baktığım da keşke bu kadar yıpratmasaydım kendimi diyorum.Şuan 5 yaşında son derece sağlıklı bir oğlum var.%80 mama ile büyümesine rağmen bağışıklığı çok güçlü.
Lütfen sen de kendini üzme. Tabi gönül emzirmek ister ama kısmet işte.
Daha 4 günlükmüş yavrun. Acıktıkca inatla önce emzirmeyi dene sonra mamayı şırınga ile vermeye çalış. Kaşık çok zor oluyor ,biberona ise kolay alışıyorlar.
Ben de ikinci doğumumu bekliyorum. İnşallah bu defa emzirme de başarılı olurum diyorum ama kısmet işte...
Alışır merak etme. Bi öğün aç bırak olmazsa bide öyle dene belki açlıkla alabilir pes etme alır içini rahat tur
Hiç kendini üzme canım ne ara alışacak daha bebişin. Memeden süt geldikçe alışacaktır. Sen rahatlat kendini stres yapma
Canim stres yapma acikinca önce kendin memeni ver inatla uğraş en az 15 dk emzirme ye çalış sonra biberonla besle benim oğlum sutum nedense geldiği gün kesilmisti 20 gün gelmemişti o sırada önce gogsumu emzoriyordum 20 dk damla bile akmiyordu dsonra biberon verriyordum hatta 3 ay hem göğüs hem mama besledim 3. Ay sonunda hep gogsumu emzirince aklı erdiği için asla bi daha biberon kabul etmedi yasina kadar süt yetmeginde kaşıkla bekliyordum biberon emmeside oönemli bence.srninki daha mimnak mrk etme inadına kirarsin az aç kalınca mecbur emiyor sen rahat ol stres yapma yeter
Merhaba canım, benim ilk doğumum olacak tecrübeli değilim ama bebek ağlasa da meme vermek konusunda ısrar etsen iyi olabilir. Mama için de memede mama yöntemi diye araştır. Bir sırıngaya mamayı dolduruyorsun. Şırınganın ucuna ince bir katater yani hortum gibi bişey takılıyor. Hortumun ucunu göğsüne yapıştırıyorsun. Bir taraftan bebek göğsünü emdikçe şırıngadan mama veriyorsun. Böylece memeden emerek mama almış oluyor. Zamanla sütün arttıkça ve bebek emmeye alışınca mama vermeyi bırakırsın. Bahsettiğim borunun eczanelerde ya da medikalcilerde bulunabileceğini okudum. Aslında sırf bu yöntem için üretilmiş medelanın bir ürünü var ama sanırım Türkiye'de satışı yok. O yüzden şırınga ile deneyebilirsin. Umarım işine yarar. Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?