2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kimya87 canım sen de Doğum yapmışsın hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüt hayırlı uzun bi ömrü olsun
Benim dikiş ağrılarım da tam anlamıyla 5 günde ancak geçti diyebilirim yani yataktan kendi kendine doğrulup kalkmak için biraz daha sabret ilk günler kucağımda kendim tutamıyordum bile emzirirken yardım alıyordum
Dün bir haftalıkken manav alışverişine çıktım eşimle hatta :)
Ben 2 gün ağrı kesici ilaç aldım sonra bıraktım
Geçecek hiç endişelenme

inşallah canım

Arkadaslar aramizda doğum yapanlar hep sezeryan olmuş normal doğum yapan yok gibi ya da ben görmedim :). Benim de simdilik normal gibi gidisat ama doguranlari gorunce kendimi Sezeryan fikrine de listirmaya calisiyoeum tabiki hayirlisi olsun gerisi onemli deil ama merak ve endişe hepimizde olduğu gibi fazla var:). İnşallah hayırlısı olur ama son haftalar geçmek bilmiyor .gün saymaya erken başladım sanırım o yüzden ama insan son haftalar oyalanamiyor baska birseylerle..

Canım merhaba,benimde bu ikinci normal olacak ilki epiduralli oldu ,sana sorum ikinci doğum dahamı kolay oluyor, ve tam açılma süresi daha kıssamı oluyor acaba,birde epiduralsizde çok zor oldumu
Canim sanci kismi sonrakilerde ilkinden daha kisa suruyor evet. Fakat benim ilkinde epidurali yuksek doz verdiklerinden hic bir asamada agri aci yoktu neredeyse. Ikincide ben dusuk doz istedim ve oglanin kafasi buyuk oldugundan ve sanirim aciklik daha azken doguma aldiklarindan dogumda aci hissettim. Ucuncude epiduralsiz dogurdum ve beni nst'yle yataga baglamalarina izin vermedigimden sancilar cok zorlamadi. Ama dogum kismi gene cok aciliydi cok kisa surdugu halde. Simdi epiduralsiz doguma hic cesaretim yok ama sartlar neyi gerektirir bilemem tabi. Herkesin agri esigi farkli ve bebegin kilosu kordon dolanmasi gibi seyler de cok etkiliyor sureci. Hakkimizda hayirlisi olsun. Nekadar zor da olsa saglikla atlatildiktan sonra unutuluyor hepsi.

Arkadaşlar aranıza mide bulantısı yaşayan varmı. Normal mi bu haftalarda acaba.

Cnm birey sorcam sende yataktan kalkarken zorluk oluyormu icerden aci gibi birsey onun haricinde bende de birsey yok bas agrisi omuz sirt falan

Bildiğim kadarıyla rahmin açılmaya başlaması mide bulantısı kusma yapabiliyormuş.mideniz yanıyorsa ondanda olabilir :)
Ciddi misiniz. Dün kontrolüm vardı o zaman birşey yoktu soramadım tabi doktora dün akşam başladı bulantı şimdi de var.

Teşkkür ederim cavabın için canım ,birde kesi yaptılarmı acaba

Doğum yapan arkadaşlar gozunuzaydin Rabbim saglikla büyütmeyi nasip etsin yavrularınızı inşallah.
Sezeryan sonrası çok ağrı oluyor mu bebekle ilgilenemeyecek kadar bunu merak ediyorum. Gaz sorununuz çok oldu mu. Gecelik mi daha rahat hastanede pijama mi. Son olarak emzik işini naptiniz aldı mı bebekleriniz.
Çok soru sordum ama kusura bakmayın kafamda deli sorular var. :)

Canım benim dün akşam oldu istifra ettim ,birde geçen hafta olmuştu ,ben yediğim şeyler dokundu herhalde dedim
Bende geçen akşam çıkaracak gibi oldum zor tuttum kendimi. Birşey dokundu herhalde demiştim ama 2 gündür yine olunca merak ettim canım. İnsan ister istemez tedirgin oluyo.

Cnm birey sorcam sende yataktan kalkarken zorluk oluyormu icerden aci gibi birsey onun haricinde bende de birsey yok bas agrisi omuz sirt falan
Bazen yattığım yerden sola sağa dönerken biraz acı oluyor içerden dediğin gibi karnımın baskı yapan yerini tutuyorum şeklimi değiştirince geçiyor
normal zamandaki gibi hızlı hareket edemiyorum tabi hala

Canım çok tatlısınız maşallah yaa... bakalım bizde durumlar nasıl olacak çok merak ediyorum.

Teşkkür ederim cavabın için canım ,birde kesi yaptılarmı acaba
Ilk iki dogumda yapildi sonuncusunda yapilmadi cok az yirtik vardi ama dikisli veya cok deilse yirtik ayni zamanda iyilesiyor. Bana sıkıntı vermedi dogum sonrasinda. Ama hepsinde bikac gun antibiyotik kullandim iltihap ihtimaline karsi ihtiyaten veriyorlar. Iltihaplananlar cok zorlanabiliyor cevremden duydugum kadariyla.

Benim ilkinde çok uzun sürdü iyileşmesi ,iltihap yoktu ama çok kestiler galiba ,şimdi Dr a sordum doğuma yakın JEL kullanırız dedi,bakalım yarın randevu var ayrıntılı sorucam, inan doğum değil sonrasında dikişler korkutuyor beni,ne oturabiliyor insan ne kalkıyor,senin adına çok sevindim ,inşallah benim bu ikinci dikişsiz olur

Sezeryandan sonra benim uyuşukluk hissi geçerken yaklaşık 3-4 saat sonra adet sancısının biraz daha yüksek bi ağrım oldu onda da narkoz etkili bi agrı kesici yaptılar 12 saat etki etti çok rahat ettim tabi dikişlerle ilk yürüyüşler zor oluyordu daha doğrusu yürüyüş için kalkmak zor :) sonrası geliyor :) ama ilk günler kesinlikle hemen kalkıp gidip kucaklayamıyorsun yardım şart..
Gaz sorunu olmadı bi çorba getirmişlerdi akşam o işe yaradı sanırım :)
Bi de ben kayısı hoşafı götürdüm bol bol içtim suyu da çok içtim Zaten İnsanın içi yanıyor susuzluktan
Ben gecelikle rahat ettim tuvalet için kaldırıp girmek daha kolay geldi
Emziği de hemen vermedim ama verdiğimde aldı benim bebiş.suavinex marka vermiştim hemen tuttu onu ama şimdi vermiyorum göğsüme iyice alışsın istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…