2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Memeyi kabul etmiyor deme israrla memeye tut daha henuz ucu cikmamistir oda tutamiyordur alisacak bir iki derken biberon vermeye devam ettigin surece isin zorlasir cok erkenden onlem almalisin. Ve yenidogan icin 20cc gayet iyi mama vermemeye calis onlarin midesi ufacik suan.

Sağol canım avent biberon un markası. İnşallah göğsümden de emdiği günleri görürüm çok inat ediyo agliyo almiyo bende ac bırakmamak için sagip veriyorum. Yeter mi acaba onu taktım kafaya.

Memeyi kabul etmiyor deme israrla memeye tut biberon vermeye devam ettigin surece isin zorlasir cok erkenden onlem almalisin. Ve yenidogan icin 20cc gayet iyi mama vermemeye calis onlarin midesi ufacik suan.
Çok sağol canım cevabın için. Vermek istemiyorum bende mama. Emzirme işini ne zaman yapsam önce verip almazsa sonra mı sagsam

Bide hep uyuyo emerken bile. Gaz sancisiyla uyanıyo bitek aglayarak

Çok sağol canım cevabın için. Vermek istemiyorum bende mama. Emzirme işini ne zaman yapsam önce verip almazsa sonra mı sagsam

Once memeye tut cunku dil darbesi memeyi uyariyor ve sut uretimini sagliyor iki uc bile cekse kardir birazda zorla mesakatli oluyor ama ayni yoldan gectim baktin olmadi o zaman sagarsin. Bizimkide hep uyuyordu ama dunden beri uyusun diye gozunum icine bakiyorum kiymetini bil bu gunlerin. Gaz icin birseyler kullaniyor musun. Ben 2 tatli kasigi rezene 1 tatli kasigi tane kimyonu 1 su bardagi sicak suda 10 dk bekltip suzuyorum ve iki bardak iciyorum gunde

Emse bile uyudugu surecte gogsunu sag yine. Gogsunu ne kadar bosaltirsan o kadar artar sutun. Arz talep olayi gogus bosaldikca beyinden lazim uretime devam sinyali gidiyor:)

Memeyi, meme ucun olmadığı için mi emmiyor yoksa ucun olduğu halde mi emmiyor?
Ucun yoksa eğer Philips Aventin göğüs ucu çıkarıcı niplette ürünü var, emzirme öncesi kullanarak göğüs ucunu çıkartabilirsin. Ya da yine Aventin göğüs ucu silikonu var. Onu kullanarak göğsünü verebilirsin. Her ikisi de işe yaramazsa yine de sen bıkıp usanmadan önce göğsünü emzirmeye çalış sonra sağıp sütünü ver cnm.

17 sinde doğum yapmışsın, henüz senden gelen süt sadece kolostrum denen ilk süttür ki her kadında bu süt çok az gelir. O yüzden 20 cc gayet iyi. Birkaç gün içinde normal sütün gelmeye başlacak o zaman daha fazla sütün çıkar merak etme cnm. Hem sadece anne sütü ile beslenen bir bebeğin her öğün Ne kadar süt içtiğini ölçmek kesinlikle mümkün değil. Sağma makinesi ile çıkan süt gerçekçi bir veri değil. Bebeğin ağzı ile uyararak emdiğinde çektiği süt mutlaka ki daha fazladır. Mama firmaları 0-2 hafta arası günde 6-7 öğün ve her öğün 60 cc kadar mama verilmeli der. Ama bu rant amaçlı bir hesaplama gibi geliyor bana. Bebeğin ilk 3 günü midesi kiraz tanesi büyüklüğünde ne kadar süt içebilir ki..

Yalnız sarılık riski yüzünden 2 saatte bir sağıp süt verirsen çok daha iyi olur canım. Bol su iç, sütü en güzel arttıran en doğal şey su.. Beynine de sütüm yok sinyali gönderme lütfen. Şakır şakır gelicek evelallah :)

Slm kızlar,doğum yapan herkesin gözüaydın,allah analı babalı buyutsun inş. Benim bir sıkıntım var. Doğum yapanlar süt durumunuz nedir. Kaç saatte bir emziriyosunuz. Kaç dakika emiyor bebeğiniz. Sutunuz yeterli mi. Benim ilk başta sütüm yoktu. Şuan emzirmediğim zamanlarda üzerime aktığı için var olduğunu düşünüyorum. Ama bebeğim kilo almamış. 1 hafta daha sure verdi doktor. Kilo almazsa mama takviyesi yapıcaz dedi her bezi çişli,en az 20 30 dakika emiyor bazen daha uzun. Gunde 2 3 kez kakada yapıyor. Emdikten sonra uyuyor da uyuyor. Geceleri sabaha kadar uyumuyor hem memede kalmak istiyor sadece. Ben anlamadımki ndn sutum yetmiyor. Patır patır uzerime damladığı için ben de fazla fazla geldiğini herşeyin yolunda olduğnu duşunuyodum. Sizde durumlar nedirr. Sarılığıda yok. 3 gün önceki kontrolde 9.57 di,bugünkünde 7 çıktı düşmüşte yanii. Anlamadım bu işten bişey

çok sevindim canım inş kaybolacakta...
Benim bugün göğüslerim çok yumuşak sanki
Sagol canim insallah.
Bu sut isi borsa gibi zaten mubarek, bir iniyor bir cikiyor anlamak.mumkin degil.
Boza denedin mi sen? Etkili oluyor gercekten icmediysen bir al mutlaka.

Allah razı olsun canım çok açıklayıcı yazmışsın. Doğru söylüyorsun daha çok yeniyiz.

Ucu aslında sagarken mesela çıkıyor onun harici yok. Kavrayamiyor emdikce çıkacak aslında sinirleniyor. Bende ağlatmamak icin vazgeçiyorum. İnat edicem artık. Silikon uc aldım hastanede sütüm yokken aç bıraktım biraz çekti tekrar onla deneyeyim haklısın.

İyi ki varsınız kızlar o ağladıkça bende ağlıyorum inanın evlat bambaşka birşeymiş

Kızlar biri garmastan kullandığını yazmış da kimdi acaba .. telde girdiğim için geri dönmek zorunda oluyo.. bugün bende aldım ama her emzirmeden önce kremi Göğüs ten temizlemek gerekiyo muu ??
Ben yazdim canim iki gun once dr tavsiyesi ile.
Emzirmeden once karbonatli suyla silin dedi eczaci, prospektusunde de yaziyor ayni o sekilde.
Benim sag gogsum cok kotu durumdaydi, 24 saattir o gogsumu emzirtmedim bas edemedim artik. Onu sagdim ve sürekli kremledim. Biraz once denedim emmedi gerci ama daha hafiflemsti acisi. Artik krem mi etki etti yoksa emzirmemek mi bilmiyorum.

Acaba ön sutunmu fazla geliyor yagli kismini alamiyor kuzucuk. Gogsunun biri bitmeden digerini vermemeye calis bosalmadan biraktiysa ilk o gogsunu ver yine. Bizimkide 15-20dk emiyordu ama sut biraz artip oda emmeyi becerince 10dk ya falan dusurdu onunden alan varmis gibu hizli cupcupluyor. Sutunu sagmiyor musun. Emse bile manuel yada otomatik bir pompayla bir yandanda sagarsan ne durumda oldugunu gorursun. Ben ilk zaman sarilik yuzunden zar zor 2-2.5 saatte bir emzirebiliyordum. Simdi ise gak meme guk meme modundayiz saat tutmuyorum gunduz surekli meme teklif ediyorum gecede kendi 2 saatte bir uyaniyor zaten.

Arkadaslar bebeklerinizin nefes alisi nasil?
Oglum hiriltili nefes aliyor bazen.
Hatta hiriltidan da farkli sesler cikardigi oluyor.
Ikinci bebegim ama bilemedim boyle mi oluyor yenidogan nefesi? Ilk muayenesinde bir sy yoktu 21 gun oldu bugun. 1 ay kontrolüne götüreceğiz ama beklemesek mi diye düşünüyorum.

Aglasin vazgecme benimki sag gogsumu almiyordu ben israr ettikce agliyordu tavsiye uzerine inatla once solu verir gibi kucagima alarak koltuk altindan emzirmeye calistim mizmizlansada israr ettim suan normal pozisyonda aliyor sukur. Birazcik aglamasindan birsey olmaz sonrasinda rahat edeceksin sabret israrci ol.

Bebeğin kaç günlük? Doğum kilosu ve şimdiki kilosu nedir?

Bebeklerin doğduklarında Doğum kilolarının %10 kadarını vermeleri normal kabul edilir, ödem atıyorlar. 10 günlük olduklarında ödem atılmış ve artık kilo alımı başlamış, Doğum kilosuna yeni ulaşılmış olur. 10 günden sonra da hızla kilo alımlarının devam etmesi beklenir.

Bebeğin yeterli süt alıp almadığına kilo dışında tuvalet çıkışlarına bakılarak da karar verilir. Günde 2-3 kez kaka yapıyor her bezi çişli diyorsun, sütün yetmese bu kadar tuvalet çıkışını yapamazdı bebek bir tuhaflık var. Ayrıca sarılığı bile yok, sütün olmasa şu an bilirubin seviyesi 7 ye düşmezdi.

Aklıma tek ihtimal geliyor, sürekli bebeğe ön süt içiriyor asıl yağlı ve doyurucu olan kısmı vermiyor olabilirsin. Normalde her meme 20 dk emzirilmeli denir ama ben bu sürenin bebeğin emme gücüne göre belirlenmesinden yanayım. Memede keyif yapan yavaş yavaş emen bir bebeğin 20 dk da çıkaracağı süt ile cok cok emen bir bebeğin çıkaracağı süt aynı olmaz. Randımanlı emmesini sağla bebişin. Baktın daldı memede duruyor öyle çenesiyle ayağıyla falan oyna. Her öğünde iki göğsüde emzirmeye çalış. Bir göğsün tamamen boşalmadan diğer göğse geçme. Sütüm üzerime damlıyor diyorsun, yazık günah bebişe mama verip de göğüslerinin süt üretimini azaltma derim.

İlk doğduğunda çocuk doktoru günde 4 kere kadar burnuna serum fizyolojik sıkmayı ihmal etmeyin demişti. Doğar doğmaz burnu ince hortumlarla temizlediler, bu işlem hafif ödem yapar serum fizyolojik geçirecek demişti. Nitekim burnu tıkalı gibi nefes alıyordu, düzenli serum fizyolojik kullandım şuan hiçbir sıkıntısı kalmadı. Ama senin bebiş başta iyiymiş şimdiler de hırıltı başlamış doğru anladım değil mi? İstersen önce bi serum fizyolojik dene sende, düzelme olmazsa bi doktora göstersen iyi olur sanki. Önemli birşeyi yoktur gerçi ama tedbirli olmakta fayda var.

Bana demediler hic serum fizyolojik falan, ben de otribebeyle cekiyorum burnu u. Sut damlatiyorum bazen. Ya da banyo sonrasinda yumusadiginda.
Sümük oluyor zaten burnunda.
Dogdugunda da aynıydı Derin, sonradan olmadi da dr bir sey demedi yani onu demek istedim..
Dedigin gibi tedbirli olmakta fayda var, önümüzdeki hafta gostereyim en iyisi cok sagol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…