ilk önce sütünü artırmaya bak derim.20 cc az doymaz.şimdilik mama da takviye et.ama sarılık geçince bol bol emzir memene geri alışırKizlar merhaba 17 sinde bende sezeryan doğum yaptım. Memeyi kabul etmiyo oğlum ilk zamanlar sütüm yok diye mama verdik hastanede sarılık olmasın diye aç bırakmak istemedim.
Şimdi sagma makinesi ile sagip vermeye basladim. Hemşire 30 cc 2-3 saatte bir yeter dedi
Tama o kadar sütüm cikmiyo 20 cc falan yeterli mi sizce 3 saatte bir. Ek mama vermeme gerek var mı doyar mi sizce. Kafam karıştı. Aç kalmasin diye uğraşıyorum.
Bir de Memeyi ilerde hiç almamalı yapar mı acaba biberonla sagip veriyorum diye ne yapsam
Amin canım..sağolasınn..Gozunaydin zor olmus ama atlatmissiniz Rabbim saglikli guzel omur versin evladina.
normal Can'ım benim bebeğimde öyle nefes alıyor dr normal dedi.benimde üçüncü çocuğum ama bende hiç hatırlamıyorum inanır mısın?Arkadaslar bebeklerinizin nefes alisi nasil?
Oglum hiriltili nefes aliyor bazen.
Hatta hiriltidan da farkli sesler cikardigi oluyor.
Ikinci bebegim ama bilemedim boyle mi oluyor yenidogan nefesi? Ilk muayenesinde bir sy yoktu 21 gun oldu bugun. 1 ay kontrolüne götüreceğiz ama beklemesek mi diye düşünüyorum.
Ben de Otribebe aldım ama ilk aylar kesinlikle kullanma dedi doktor. Sadece serum fizyolojik damlat arkasından hemen çocuk hapşırıp çıkaracak zaten sümüğünü falan dedi. Burun aspiratörlerinin her türlüsü yenidoğanı tahriş ediyormuş. Katıldığım Doğum seminerlerinde falan da söylemişlerdi.Bana demediler hic serum fizyolojik falan, ben de otribebeyle cekiyorum burnu u. Sut damlatiyorum bazen. Ya da banyo sonrasinda yumusadiginda.
Sümük oluyor zaten burnunda.
Dogdugunda da aynıydı Derin, sonradan olmadi da dr bir sey demedi yani onu demek istedim..
Dedigin gibi tedbirli olmakta fayda var, önümüzdeki hafta gostereyim en iyisi cok sagol.
Can'ım ilk önce serum fizyolojik damlatıp sonra otribebyle çek bebişin burnunu Allah korusun yara yaparsın kuru kuru çekmeBana demediler hic serum fizyolojik falan, ben de otribebeyle cekiyorum burnu u. Sut damlatiyorum bazen. Ya da banyo sonrasinda yumusadiginda.
Sümük oluyor zaten burnunda.
Dogdugunda da aynıydı Derin, sonradan olmadi da dr bir sey demedi yani onu demek istedim..
Dedigin gibi tedbirli olmakta fayda var, önümüzdeki hafta gostereyim en iyisi cok sagol.
Olabilir belkim. Doktora dedim sutumu tam alamıyor,yaramıyormu vs. Her anne sutu yarar dedi. Emzirme hemşiresi ve doktor sağma bebek çeksin. Boşuna meme ucunuda iyice yara yapma dediler. Bende hiç sağmadım. Manuel pompam var. Memeyi emmeyi tam öğrenmeden biberonda vermek istemedim açıkçası. Bizimkide gündüzleri emiyor uyuyor. Ben altını açıp uyandırıyorum emzirebilmek için 2 2,5 saatte bir. Gecede bir uyandırıyorum sabaha kadar memeden yatağa inmek istemiyor. Bidaha sonra sabah yine aynı. Önce 3 5 dakika cuk cukluyor sesler çıkarıyor. Sonra emzik gibi yavaş yavaş takılıyor. Sonrada uyuyorAcaba ön sutunmu fazla geliyor yagli kismini alamiyor kuzucuk. Gogsunun biri bitmeden digerini vermemeye calis bosalmadan biraktiysa ilk o gogsunu ver yine. Bizimkide 15-20dk emiyordu ama sut biraz artip oda emmeyi becerince 10dk ya falan dusurdu onunden alan varmis gibu hizli cupcupluyor. Sutunu sagmiyor musun. Emse bile manuel yada otomatik bir pompayla bir yandanda sagarsan ne durumda oldugunu gorursun. Ben ilk zaman sarilik yuzunden zar zor 2-2.5 saatte bir emzirebiliyordum. Simdi ise gak meme guk meme modundayiz saat tutmuyorum gunduz surekli meme teklif ediyorum gecede kendi 2 saatte bir uyaniyor zaten.
Bende mama vermek istemiyorum. Sutum damlarken bebeğimi doyuramamakta sinir bozucu oluyor. Bencede tuhaf. Bebeğim şuan 8 günlük. Doğduğunda 3710du. Taburcu olurken tartmadılar bebeğimi. 5. gün kontrolünde 3580 , 8. gün kontrolunde 3560 çıktı. Doktorda bebeğe 1 hafta daha tanıyalım. Haftaya tekrar gel. Yine kilo almamışsa mama başlıycaz dedi. Bende çıkamadım bu işin içinden. Once cuk cuk iştahla başlıyor emmeye 3 5 dakika sonra emzik gibi yavaş yavaş devam ediyor uyuyor. Sonra ben uyandırıuorum 2 2,5 saat sonra emzirmek için. Geceye kadar boyleyiz. Gecede uyandırdığımda memeden inmek istemiyor. Sabaha kadar 4 5 saat memedeyiz. Sonra sabah yine aynı duzende devam. Gece hatta 2 3 saatte 2 3 kez kaka yapıyor 2 gundur. Bazen kusuyor filan uzun eminceeBebeğin kaç günlük? Doğum kilosu ve şimdiki kilosu nedir?
Bebeklerin doğduklarında Doğum kilolarının %10 kadarını vermeleri normal kabul edilir, ödem atıyorlar. 10 günlük olduklarında ödem atılmış ve artık kilo alımı başlamış, Doğum kilosuna yeni ulaşılmış olur. 10 günden sonra da hızla kilo alımlarının devam etmesi beklenir.
Bebeğin yeterli süt alıp almadığına kilo dışında tuvalet çıkışlarına bakılarak da karar verilir. Günde 2-3 kez kaka yapıyor her bezi çişli diyorsun, sütün yetmese bu kadar tuvalet çıkışını yapamazdı bebek bir tuhaflık var. Ayrıca sarılığı bile yok, sütün olmasa şu an bilirubin seviyesi 7 ye düşmezdi.
Aklıma tek ihtimal geliyor, sürekli bebeğe ön süt içiriyor asıl yağlı ve doyurucu olan kısmı vermiyor olabilirsin. Normalde her meme 20 dk emzirilmeli denir ama ben bu sürenin bebeğin emme gücüne göre belirlenmesinden yanayım. Memede keyif yapan yavaş yavaş emen bir bebeğin 20 dk da çıkaracağı süt ile cok cok emen bir bebeğin çıkaracağı süt aynı olmaz. Randımanlı emmesini sağla bebişin. Baktın daldı memede duruyor öyle çenesiyle ayağıyla falan oyna. Her öğünde iki göğsüde emzirmeye çalış. Bir göğsün tamamen boşalmadan diğer göğse geçme. Sütüm üzerime damlıyor diyorsun, yazık günah bebişe mama verip de göğüslerinin süt üretimini azaltma derim.
Ayy ciddi misinBen de Otribebe aldım ama ilk aylar kesinlikle kullanma dedi doktor. Sadece serum fizyolojik damlat arkasından hemen çocuk hapşırıp çıkaracak zaten sümüğünü falan dedi. Burun aspiratörlerinin her türlüsü yenidoğanı tahriş ediyormuş. Katıldığım Doğum seminerlerinde falan da söylemişlerdi.
Birkaç aylık olduktan sonra da burun aspiratörünü kullanmadan önce mutlaka serum fizyolojik ile içeriyi yumuşatıp öyle çekmeliymişiz. Bi kullan bakalım cnm yüksek ihtimal açıcaktır burnunu bir günde.
Kuru kuru cekmedim canim ya sutumu damlattim ya da banyo sonrasi buhardan falan yumusayinca cektim.Can'ım ilk önce serum fizyolojik damlatıp sonra otribebyle çek bebişin burnunu Allah korusun yara yaparsın kuru kuru çekme
Insan her seyin acemisi oluyor gercekten.normal Can'ım benim bebeğimde öyle nefes alıyor dr normal dedi.benimde üçüncü çocuğum ama bende hiç hatırlamıyorum inanır mısın?
bebeğinin kilo alımı çok normal ki dr neden mama başlarız demiş ki anlamadım doğrusu?benim bebeğim de 10. gününde doğum kilosuna anca kavuşmuştu.derinin de dediği gibi ilk 10 günde doğumdan sonraki kayıp kiloları geri alırlar sonra üzerine kilo eklerler.sen kafana takma çok normal.bundan sonraki 1 haftada öyle bir kilo alacak ki sen bile şaşıracaksın.Bende mama vermek istemiyorum. Sutum damlarken bebeğimi doyuramamakta sinir bozucu oluyor. Bencede tuhaf. Bebeğim şuan 8 günlük. Doğduğunda 3710du. Taburcu olurken tartmadılar bebeğimi. 5. gün kontrolünde 3580 , 8. gün kontrolunde 3560 çıktı. Doktorda bebeğe 1 hafta daha tanıyalım. Haftaya tekrar gel. Yine kilo almamışsa mama başlıycaz dedi. Bende çıkamadım bu işin içinden. Once cuk cuk iştahla başlıyor emmeye 3 5 dakika sonra emzik gibi yavaş yavaş devam ediyor uyuyor. Sonra ben uyandırıuorum 2 2,5 saat sonra emzirmek için. Geceye kadar boyleyiz. Gecede uyandırdığımda memeden inmek istemiyor. Sabaha kadar 4 5 saat memedeyiz. Sonra sabah yine aynı duzende devam. Gece hatta 2 3 saatte 2 3 kez kaka yapıyor 2 gundur. Bazen kusuyor filan uzun emincee
370 grama kadar vereceği kilo normalken senin bebiş sadece 150 gram vermiş, gayet iyi cnm. Bazı doktorlar nedense pek bi mama sevdalısı.Bende mama vermek istemiyorum. Sutum damlarken bebeğimi doyuramamakta sinir bozucu oluyor. Bencede tuhaf. Bebeğim şuan 8 günlük. Doğduğunda 3710du. Taburcu olurken tartmadılar bebeğimi. 5. gün kontrolünde 3580 , 8. gün kontrolunde 3560 çıktı. Doktorda bebeğe 1 hafta daha tanıyalım. Haftaya tekrar gel. Yine kilo almamışsa mama başlıycaz dedi. Bende çıkamadım bu işin içinden. Once cuk cuk iştahla başlıyor emmeye 3 5 dakika sonra emzik gibi yavaş yavaş devam ediyor uyuyor. Sonra ben uyandırıuorum 2 2,5 saat sonra emzirmek için. Geceye kadar boyleyiz. Gecede uyandırdığımda memeden inmek istemiyor. Sabaha kadar 4 5 saat memedeyiz. Sonra sabah yine aynı duzende devam. Gece hatta 2 3 saatte 2 3 kez kaka yapıyor 2 gundur. Bazen kusuyor filan uzun emincee
Aynen ben de şimdi uyuttum bebişi yatışa geçiyorum :)) sana da iyi geceler cnmderinn83 Can'ım bi biz kaldık buralarda.hadi bizde yatalım artık malum gece sık sık uyanıcaz hazır oğluşum uyumuşken ben yatar iyi geceler
Ay inşallah canım yaa. Bir düzene girseydi de rahat etseydik. Bebeğim acaba doymuyormu,bir sıkıntısımı var endişesi taşıyoruz süreklibebeğinin kilo alımı çok normal ki dr neden mama başlarız demiş ki anlamadım doğrusu?benim bebeğim de 10. gününde doğum kilosuna anca kavuşmuştu.derinin de dediği gibi ilk 10 günde doğumdan sonraki kayıp kiloları geri alırlar sonra üzerine kilo eklerler.sen kafana takma çok normal.bundan sonraki 1 haftada öyle bir kilo alacak ki sen bile şaşıracaksın.
Teşekkur ederim destekleriniz için. Doktorlar bazen çok güzel moral bozuyolar. Hiç tavsiye vermeden emzir getir olmazsa mama. İlk kontroller diye hastane doktoruna goturdum. Bidahakine başka doktora gotursem daha iyi olacak sanırım. Çenesiyle vs oynuyorumda doydumu bide uyudumu takmıyor hiç. Emzik modunda devam bizim tatlı sıpaa370 grama kadar vereceği kilo normalken senin bebiş sadece 150 gram vermiş, gayet iyi cnm. Bazı doktorlar nedense pek bi mama sevdalısı.
Geceleri uzun soluklu emme yaptığı için ilk sütü de son sütü de alıyor belli ki. Hem az kilo verişinden hem tuvalet çıkışından belli. Sadece gündüz emmişlerinde sıkıntı var. İlk 5-10 dakikadaki randımanı en azından bi 20 dk kadar sağlamaya çalış cnm. Çenesiyle ayağıyla falan oyna emzik gibi emmesin saldırsın memeye :) 1 hafta gündüz emmesine 2 saatte bir bu düzende dikkat et bak göreceksin nasıl da güzel kilo alacak.
Yok canim ne olacak.Kızlar dudagimda sivilce çıkmış şimdi farkettim bende bebegimi öptüm hep. Canım sıkıldı kafaya taktım bi sorun olur mu acaba yaa.. haberlerde neler duyuyoruz uçuk ile ilgili. Sivilce birşey olur mu.
Canim parmaklarinla goguslerini ovala ama sikmadan cokta bastirmadan oksar gibi aklina geldikce yap bunu. Benim kizdada vardi duzeldi sukur. Yenidoganlarda oluyor bu sut topluyor memeleri.Kızlar benim sütüm de yok denecek kadar az ana sonrada n artacagini biliyorum emziririrsem. Önce iki gogsumu emzirip üstüne mama veriyorum yoksa uyumuyor. Birde sıkıntım bebegimin memisleri çok kötü şişmiş varmı sizdede boy l e bi durum ne yapmak lazım pazartesi kontrolde Dr gorecek ama normal mi bu kadar şişlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?