2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
ilk önce sütünü artırmaya bak derim.20 cc az doymaz.şimdilik mama da takviye et.ama sarılık geçince bol bol emzir memene geri alışır

normal Can'ım benim bebeğimde öyle nefes alıyor dr normal dedi.benimde üçüncü çocuğum ama bende hiç hatırlamıyorum inanır mısın?

Ben de Otribebe aldım ama ilk aylar kesinlikle kullanma dedi doktor. Sadece serum fizyolojik damlat arkasından hemen çocuk hapşırıp çıkaracak zaten sümüğünü falan dedi. Burun aspiratörlerinin her türlüsü yenidoğanı tahriş ediyormuş. Katıldığım Doğum seminerlerinde falan da söylemişlerdi.
Birkaç aylık olduktan sonra da burun aspiratörünü kullanmadan önce mutlaka serum fizyolojik ile içeriyi yumuşatıp öyle çekmeliymişiz. Bi kullan bakalım cnm yüksek ihtimal açıcaktır burnunu bir günde.

Can'ım ilk önce serum fizyolojik damlatıp sonra otribebyle çek bebişin burnunu Allah korusun yara yaparsın kuru kuru çekme

Olabilir belkim. Doktora dedim sutumu tam alamıyor,yaramıyormu vs. Her anne sutu yarar dedi. Emzirme hemşiresi ve doktor sağma bebek çeksin. Boşuna meme ucunuda iyice yara yapma dediler. Bende hiç sağmadım. Manuel pompam var. Memeyi emmeyi tam öğrenmeden biberonda vermek istemedim açıkçası. Bizimkide gündüzleri emiyor uyuyor. Ben altını açıp uyandırıyorum emzirebilmek için 2 2,5 saatte bir. Gecede bir uyandırıyorum sabaha kadar memeden yatağa inmek istemiyor. Bidaha sonra sabah yine aynı. Önce 3 5 dakika cuk cukluyor sesler çıkarıyor. Sonra emzik gibi yavaş yavaş takılıyor. Sonrada uyuyor

Bende mama vermek istemiyorum. Sutum damlarken bebeğimi doyuramamakta sinir bozucu oluyor. Bencede tuhaf. Bebeğim şuan 8 günlük. Doğduğunda 3710du. Taburcu olurken tartmadılar bebeğimi. 5. gün kontrolünde 3580 , 8. gün kontrolunde 3560 çıktı. Doktorda bebeğe 1 hafta daha tanıyalım. Haftaya tekrar gel. Yine kilo almamışsa mama başlıycaz dedi. Bende çıkamadım bu işin içinden. Once cuk cuk iştahla başlıyor emmeye 3 5 dakika sonra emzik gibi yavaş yavaş devam ediyor uyuyor. Sonra ben uyandırıuorum 2 2,5 saat sonra emzirmek için. Geceye kadar boyleyiz. Gecede uyandırdığımda memeden inmek istemiyor. Sabaha kadar 4 5 saat memedeyiz. Sonra sabah yine aynı duzende devam. Gece hatta 2 3 saatte 2 3 kez kaka yapıyor 2 gundur. Bazen kusuyor filan uzun emincee

Ayy ciddi misin kullandim ben ya hay Allah, bundan sonra dikkat edeyim cok tesekkur ederim.

Can'ım ilk önce serum fizyolojik damlatıp sonra otribebyle çek bebişin burnunu Allah korusun yara yaparsın kuru kuru çekme
Kuru kuru cekmedim canim ya sutumu damlattim ya da banyo sonrasi buhardan falan yumusayinca cektim.
Ama onu da yapmamak gerekiyormus hic bilmiyordum.

normal Can'ım benim bebeğimde öyle nefes alıyor dr normal dedi.benimde üçüncü çocuğum ama bende hiç hatırlamıyorum inanır mısın?
Insan her seyin acemisi oluyor gercekten.
Hayal meyal hatirladigim geceleri esimin firlayip nefes aliyor mu ya da nasil nefes aliyor bu seklinde kontrol etmesi. Demek ki o zamanlarda da vardi tuhaflik :) ama tedirgin oluyorum ister istemez.

bebeğinin kilo alımı çok normal ki dr neden mama başlarız demiş ki anlamadım doğrusu?benim bebeğim de 10. gününde doğum kilosuna anca kavuşmuştu.derinin de dediği gibi ilk 10 günde doğumdan sonraki kayıp kiloları geri alırlar sonra üzerine kilo eklerler.sen kafana takma çok normal.bundan sonraki 1 haftada öyle bir kilo alacak ki sen bile şaşıracaksın.

370 grama kadar vereceği kilo normalken senin bebiş sadece 150 gram vermiş, gayet iyi cnm. Bazı doktorlar nedense pek bi mama sevdalısı.

Geceleri uzun soluklu emme yaptığı için ilk sütü de son sütü de alıyor belli ki. Hem az kilo verişinden hem tuvalet çıkışından belli. Sadece gündüz emmişlerinde sıkıntı var. İlk 5-10 dakikadaki randımanı en azından bi 20 dk kadar sağlamaya çalış cnm. Çenesiyle ayağıyla falan oyna emzik gibi emmesin saldırsın memeye :) 1 hafta gündüz emmesine 2 saatte bir bu düzende dikkat et bak göreceksin nasıl da güzel kilo alacak.

derinn83 Can'ım bi biz kaldık buralarda.hadi bizde yatalım artık malum gece sık sık uyanıcaz hazır oğluşum uyumuşken ben yatar iyi geceler

Ay inşallah canım yaa. Bir düzene girseydi de rahat etseydik. Bebeğim acaba doymuyormu,bir sıkıntısımı var endişesi taşıyoruz sürekli doktorun tek dediği 2 saatte bir emzir annesi. 1 hafta daha zaman tanıyalım kilo almazsa gunde 3 4 kere mama takviyesi yapalım. İlk kontroller diye hastanenin doktoruna goturdum. Bidahakine değiştirsem iyi olacak sanırım

Teşekkur ederim destekleriniz için. Doktorlar bazen çok güzel moral bozuyolar. Hiç tavsiye vermeden emzir getir olmazsa mama. İlk kontroller diye hastane doktoruna goturdum. Bidahakine başka doktora gotursem daha iyi olacak sanırım. Çenesiyle vs oynuyorumda doydumu bide uyudumu takmıyor hiç. Emzik modunda devam bizim tatlı sıpaa emmesi kilosu vs bi düzene girseydi de rahata erseydimm

Kızlar dudagimda sivilce çıkmış şimdi farkettim bende bebegimi öptüm hep. Canım sıkıldı kafaya taktım bi sorun olur mu acaba yaa.. haberlerde neler duyuyoruz uçuk ile ilgili. Sivilce birşey olur mu.

Kızlar dudagimda sivilce çıkmış şimdi farkettim bende bebegimi öptüm hep. Canım sıkıldı kafaya taktım bi sorun olur mu acaba yaa.. haberlerde neler duyuyoruz uçuk ile ilgili. Sivilce birşey olur mu.
Yok canim ne olacak.
Ucukla sivilce birbirinden cok farkli seyler
Su an bende de cikti hatta aklima bile gelmedi sen diyene kadar.
Merak etme bir sey olmaz.

Kızlar benim sütüm de yok denecek kadar az ana sonrada n artacagini biliyorum emziririrsem. Önce iki gogsumu emzirip üstüne mama veriyorum yoksa uyumuyor. Birde sıkıntım bebegimin memisleri çok kötü şişmiş varmı sizdede boy l e bi durum ne yapmak lazım pazartesi kontrolde Dr gorecek ama normal mi bu kadar şişlik

Canim parmaklarinla goguslerini ovala ama sikmadan cokta bastirmadan oksar gibi aklina geldikce yap bunu. Benim kizdada vardi duzeldi sukur. Yenidoganlarda oluyor bu sut topluyor memeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…