2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Canım ben mastit oldum o 2 gün hiç emziremedim sağamadık bile mecburen mama verdim. Düzelincede göğsümü almadı göğüs ucumda yok ilk başta silikon ile emzirdim almadı ağladı inatlaştım zorladım. Sonrada avent niplette kullanmaya başladım. Sürekli takılı duruyor allaha şükür memeyi alıyor. Geceleride biberonla mama veriyorum ama önce 2 göğsümü 1 saate yakın emiyor uyuya uyuya....
Sende vazgeçme sakın sürekli ver göğsünü

Yumusak gogus terbiye edilmis gogustur:) sert olmasi iyi degil aslinda. Gogsunu ne kadar cok bos tutarsan emzirme yada sagma seklinde o kadar cok sut uretimin hizlanir ve artar.
Canım benim teşekkürler çok rahatlattın beni

Sagol canim insallah.
Bu sut isi borsa gibi zaten mubarek, bir iniyor bir cikiyor anlamak.mumkin degil.
Boza denedin mi sen? Etkili oluyor gercekten icmediysen bir al mutlaka.
Aldım canım dün içiyorum. Neler içtiğimi bi görsen varya kim ne derse onu yapıyorum. İnş bol bol sütümüz olur

Canım normaldir sıkıntı yapma az kalmış kontrolünede

Maşallah gruptaki herkes doğum yaptı herhaldesağlıkla büyütün bebis ler iniz ..ben şubat annelerinden im ama ocakta gelecek diye bekliyorum..biz de hayırlısıyla kavusuruz inşallah

Yenidoğanda meme şişliği çok olağan bir durum canım. Emzirdikçe senden ona geçen hormonlar buna sebep oluyor. Zamanla kendiliğinden geçecek bir durum.

Eskiler bu durumlarda bebeğin göğüs uçlarını ovarak şişliği indirmeye çalışırmış. Ancak bu kesinlikle çok yanlış bir uygulama. Doktorum özellikle tembihledi, şişlik olursa eğer hiçbir şekilde bebeğin göğüs uçlarını ovmayın diye. Allah korusun iltihap ve deride yaralanmalara sebep olabilirmiş. Nitekim bende googleda biraz araştırdım, ovulduğu için iltihap kapmış göğüs uçlarını görünce doktorumun ne demek istediğini çok iyi anladım.. İstersen sen de doktoruna sorarak teyid edebilirsin.

Sabirsiz61 Can'ım benim yiğenimde de vardı ama doktor ellemeyin kendiliğinden geçer demişti öylede oldu kendiliğinden geçti.

Bizim ebemizde tam tersi masaj yapar gibi bastirmadan ovun dedi biz yaptik suan sislik yok bilemedim bende

nur_84 canım o Aventin dediğin ürünü nasıl ne için kullanılıyor. Eczacı da eşime tavsiye etmiş ama pahalı gerek yok diye ben lansinohun gogus ucu cikaricisini aldırdım onu da kullanmadım. Sütüm az az geliyo ama tam cekemeyince sinirlenip agliyo almiyo. Kuvvet yok. Silikon uçla verdim oda olmadı. Mecbur sagip veriyorum.

Bide kızlar sezeryan dikişlerimin ağrısı geçmiş gibi birseydi eve gelince biraz bebegimi gezdirdim salladım falan ondan mı acaba ağrılarım arttı. Sorun olur mu acaba ne yapıyım doktora gitsem mi.

Rahim toplanirken agri oluyor agri o agrimi dikis agrisimi ayirt edebiliyor musun

Canım benzer durumu ben de yasadım. Eve geldikten sonra agrı hissetmeye başladım. Hastanede ağrı kesici iğne yapıyorlardı. Geldikten sonra ağrı kesici kullanmadığım için ağrı hissetmeye başladığımı düşündüm. Doğumdan sonra 3 ve 4.gün bikaç kez agrı kesici aldım. Bugün doğum yapalı 5 gün oldu. Ağrı hissi rahatsız edici boyutlarda değil. O sebeple kullanmadım bugün. Sana da recete etmiştir belki doktorun onu kullan istersen.

Evett kontrolden çıktık. Benim bebiş hala kanala girememiş. Kanaldan yukarda duruyo dedi doktor son güne kadar bekleyip sezeryan konuscaz haftaya artık. Fazla kilolu diye iki haftadır tatlı hamur işini sıfıra indirmiştim. İşe yaramıs kilosu 3300 şu anda. Serbest bırak dedi doktor ama işte bu seferde doğmak istemio :) hayırlısı sağlıklı olsunda artık bi şekilde doğucak

Kızlar daha önce doğum yaptığımı yazmıştım. Tebrik eden herkese teşekkür ediyorum. Çarşamba akşamı kontrole gittik. Nst de sancı çıktı. Dr. Alttan muayene yapınca 3 cm açılma var diye 19.00 da yatışım yapıldı. Çok şükür açılmam hızlı ilerledi. Son güne kadar kanala girmeyen kuzum doğumda kanala girdi. Suyum da orda patlatıldı. Açılma yeterli olunca doğumhaneye gittik. Ikınmayı başta beceremedim ama yine de 5-6 ıkınma sonrasında saat 1.00 da kızım geldiii :) :) Kızıma son muayenede 3400 gr demişti Dr. Ama 3070 gr doğdu. Benim doğum kolay oldu şükür. Inşallah Rabbim bekleyenlere de böyle kolay doğum nasip eder

Canım benimki de son ana kadar kanala girmemişti. Girmez heralde artık diye ümitsizliğe kapılmıştım ama gerçekten o işler hiç belli olmuyomuş. Benim kız da 40+3 te kendiliğinden geldi. Kilosu da 300 gr düşük geldi. Güzel düşün güzel olsun:) :)

Mrb kızlar ne zamandır giremiyorum
Dogum yapanlara hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla büyütürüz kuzuları
Bekleyenlere de sağlıkla en güzel en kolay şekilde kucaklarına almak nasip olsun
Biz bebişle emme uyuma gaz çıkarma aynen devam :))
Bugün 29 günlük olduk o yüzden taze anneler ümitsizliğe kapılmayın her şey düzene girer zamanla benimki de hala tam girmedi ama alıştık artık birbirimize gün geçtikçe daha da bağlanıyor insan
Bu arada sürekli makine ile Süt sağmak sütü artırmıyor malesef ille Bebek emecek memeyi o çekecek. O yüzden tutturmaya çalışın.
Bi de ilk kontrolde doktor bize bir aylıkken sünnet yaptırın demişti ben de araştırmıştım .bugün yenidoğan sünneti için farklı bi doktora gittim hiç önermedi ama ben kafaya koydum başka bi doktora daha gideceğim. Aranızda yaptıran var mı ?

Parol yazmış canım sabah akşam sabah aldım fayda etmedi.

Kızlar bu arada benim ayaklar felaket şiş. En az 2 numara büyük özellikle üstler ve yanlar. Hastanede yatarken hemşire ye söyledim bakmadan 15 güne geçer dedi normal mi acaba.

Daha çok acıma hissi gibi canım. İç dikişler mi acaba dedim. Yara üzeri değil gibi çünkü.
O zaman dikis agrisidir bende kramp seklinde kasilma gibi agri giriyordu rahim toparlaniyir demisti doktor daha cok yenisin azicik daha dikkat et kendine. Dus aliyor musun ?

Kızlar bu arada benim ayaklar felaket şiş. En az 2 numara büyük özellikle üstler ve yanlar. Hastanede yatarken hemşire ye söyledim bakmadan 15 güne geçer dedi normal mi acaba.
Bende hamile iken boyle odem olmamisti sol ayagim resmen davul gibiydi 1 hafta 10 gune duzeldi merak etme sende

O zaman dikis agrisidir bende kramp seklinde kasilma gibi agri giriyordu rahim toparlaniyir demisti doktor daha cok yenisin azicik daha dikkat et kendine. Dus aliyor musun ?
O ilk gün ameliyattan çıkınca oldu canım hemşire bana da söyledi onu. Şimdi ki çok farklı ağrı. Duş hastaneden cikinca aldım sadece dün. Dikkat ediyorum ama işte yatamıyorum ben bebeğimle ilgilenmek istiyorum o ağlayınca dayanamıyorum bakmak istiyorum. Ondan oluyo sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…