Canım ben mastit oldum o 2 gün hiç emziremedim sağamadık bile mecburen mama verdim. Düzelincede göğsümü almadı göğüs ucumda yok ilk başta silikon ile emzirdim almadı ağladı inatlaştım zorladım. Sonrada avent niplette kullanmaya başladım. Sürekli takılı duruyor allaha şükür memeyi alıyor. Geceleride biberonla mama veriyorum ama önce 2 göğsümü 1 saate yakın emiyor uyuya uyuya....Kizlar merhaba 17 sinde bende sezeryan doğum yaptım. Memeyi kabul etmiyo oğlum ilk zamanlar sütüm yok diye mama verdik hastanede sarılık olmasın diye aç bırakmak istemedim.
Şimdi sagma makinesi ile sagip vermeye basladim. Hemşire 30 cc 2-3 saatte bir yeter dedi
Tama o kadar sütüm cikmiyo 20 cc falan yeterli mi sizce 3 saatte bir. Ek mama vermeme gerek var mı doyar mi sizce. Kafam karıştı. Aç kalmasin diye uğraşıyorum.
Bir de Memeyi ilerde hiç almamalı yapar mı acaba biberonla sagip veriyorum diye ne yapsam
Canım benim teşekkürler çok rahatlattın beniYumusak gogus terbiye edilmis gogustur:) sert olmasi iyi degil aslinda. Gogsunu ne kadar cok bos tutarsan emzirme yada sagma seklinde o kadar cok sut uretimin hizlanir ve artar.
Aldım canım dün içiyorum. Neler içtiğimi bi görsen varya kim ne derse onu yapıyorum. İnş bol bol sütümüz olurSagol canim insallah.
Bu sut isi borsa gibi zaten mubarek, bir iniyor bir cikiyor anlamak.mumkin degil.
Boza denedin mi sen? Etkili oluyor gercekten icmediysen bir al mutlaka.
Canım normaldir sıkıntı yapma az kalmış kontrolünedeArkadaslar bebeklerinizin nefes alisi nasil?
Oglum hiriltili nefes aliyor bazen.
Hatta hiriltidan da farkli sesler cikardigi oluyor.
Ikinci bebegim ama bilemedim boyle mi oluyor yenidogan nefesi? Ilk muayenesinde bir sy yoktu 21 gun oldu bugun. 1 ay kontrolüne götüreceğiz ama beklemesek mi diye düşünüyorum.
Yenidoğanda meme şişliği çok olağan bir durum canım. Emzirdikçe senden ona geçen hormonlar buna sebep oluyor. Zamanla kendiliğinden geçecek bir durum.Kızlar benim sütüm de yok denecek kadar az ana sonrada n artacagini biliyorum emziririrsem. Önce iki gogsumu emzirip üstüne mama veriyorum yoksa uyumuyor. Birde sıkıntım bebegimin memisleri çok kötü şişmiş varmı sizdede boy l e bi durum ne yapmak lazım pazartesi kontrolde Dr gorecek ama normal mi bu kadar şişlik
Kızlar benim sütüm de yok denecek kadar az ana sonrada n artacagini biliyorum emziririrsem. Önce iki gogsumu emzirip üstüne mama veriyorum yoksa uyumuyor. Birde sıkıntım bebegimin memisleri çok kötü şişmiş varmı sizdede boy l e bi durum ne yapmak lazım pazartesi kontrolde Dr gorecek ama normal mi bu kadar şişlik
Bizim ebemizde tam tersi masaj yapar gibi bastirmadan ovun dedi biz yaptik suan sislik yok bilemedim bendeYenidoğanda meme şişliği çok olağan bir durum canım. Emzirdikçe senden ona geçen hormonlar buna sebep oluyor. Zamanla kendiliğinden geçecek bir durum.
Eskiler bu durumlarda bebeğin göğüs uçlarını ovarak şişliği indirmeye çalışırmış. Ancak bu kesinlikle çok yanlış bir uygulama. Doktorum özellikle tembihledi, şişlik olursa eğer hiçbir şekilde bebeğin göğüs uçlarını ovmayın diye. Allah korusun iltihap ve deride yaralanmalara sebep olabilirmiş. Nitekim bende googleda biraz araştırdım, ovulduğu için iltihap kapmış göğüs uçlarını görünce doktorumun ne demek istediğini çok iyi anladım.. İstersen sen de doktoruna sorarak teyid edebilirsin.
Rahim toplanirken agri oluyor agri o agrimi dikis agrisimi ayirt edebiliyor musunnur_84 canım o Aventin dediğin ürünü nasıl ne için kullanılıyor. Eczacı da eşime tavsiye etmiş ama pahalı gerek yok diye ben lansinohun gogus ucu cikaricisini aldırdım onu da kullanmadım. Sütüm az az geliyo ama tam cekemeyince sinirlenip agliyo almiyo. Kuvvet yok. Silikon uçla verdim oda olmadı. Mecbur sagip veriyorum.
Bide kızlar sezeryan dikişlerimin ağrısı geçmiş gibi birseydi eve gelince biraz bebegimi gezdirdim salladım falan ondan mı acaba ağrılarım arttı. Sorun olur mu acaba ne yapıyım doktora gitsem mi.
Canım benzer durumu ben de yasadım. Eve geldikten sonra agrı hissetmeye başladım. Hastanede ağrı kesici iğne yapıyorlardı. Geldikten sonra ağrı kesici kullanmadığım için ağrı hissetmeye başladığımı düşündüm. Doğumdan sonra 3 ve 4.gün bikaç kez agrı kesici aldım. Bugün doğum yapalı 5 gün oldu. Ağrı hissi rahatsız edici boyutlarda değil. O sebeple kullanmadım bugün. Sana da recete etmiştir belki doktorun onu kullan istersen.nur_84 canım o Aventin dediğin ürünü nasıl ne için kullanılıyor. Eczacı da eşime tavsiye etmiş ama pahalı gerek yok diye ben lansinohun gogus ucu cikaricisini aldırdım onu da kullanmadım. Sütüm az az geliyo ama tam cekemeyince sinirlenip agliyo almiyo. Kuvvet yok. Silikon uçla verdim oda olmadı. Mecbur sagip veriyorum.
Bide kızlar sezeryan dikişlerimin ağrısı geçmiş gibi birseydi eve gelince biraz bebegimi gezdirdim salladım falan ondan mı acaba ağrılarım arttı. Sorun olur mu acaba ne yapıyım doktora gitsem mi.
Daha çok acıma hissi gibi canım. İç dikişler mi acaba dedim. Yara üzeri değil gibi çünkü.Rahim toplanirken agri oluyor agri o agrimi dikis agrisimi ayirt edebiliyor musun
Parol yazmış canım sabah akşam sabah aldım fayda etmedi.Canım benzer durumu ben de yasadım. Eve geldikten sonra agrı hissetmeye başladım. Hastanede ağrı kesici iğne yapıyorlardı. Geldikten sonra ağrı kesici kullanmadığım için ağrı hissetmeye başladığımı düşündüm. Doğumdan sonra 3 ve 4.gün bikaç kez agrı kesici aldım. Bugün doğum yapalı 5 gün oldu. Ağrı hissi rahatsız edici boyutlarda değil. O sebeple kullanmadım bugün. Sana da recete etmiştir belki doktorun onu kullan istersen.
O zaman dikis agrisidir bende kramp seklinde kasilma gibi agri giriyordu rahim toparlaniyir demisti doktor daha cok yenisin azicik daha dikkat et kendine. Dus aliyor musun ?Daha çok acıma hissi gibi canım. İç dikişler mi acaba dedim. Yara üzeri değil gibi çünkü.
Bende hamile iken boyle odem olmamisti sol ayagim resmen davul gibiydi 1 hafta 10 gune duzeldi merak etme sendeKızlar bu arada benim ayaklar felaket şiş. En az 2 numara büyük özellikle üstler ve yanlar. Hastanede yatarken hemşire ye söyledim bakmadan 15 güne geçer dedi normal mi acaba.
O ilk gün ameliyattan çıkınca oldu canım hemşire bana da söyledi onu. Şimdi ki çok farklı ağrı. Duş hastaneden cikinca aldım sadece dün. Dikkat ediyorum ama işte yatamıyorum ben bebeğimle ilgilenmek istiyorum o ağlayınca dayanamıyorum bakmak istiyorum. Ondan oluyo sanırım.O zaman dikis agrisidir bende kramp seklinde kasilma gibi agri giriyordu rahim toparlaniyir demisti doktor daha cok yenisin azicik daha dikkat et kendine. Dus aliyor musun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?