- 24 Kasım 2015
- 11.805
- 24.374
- 348
Bende hic yatmadim cabuk ayaklanmami toparlanmami buna bagliyorum endise etme. Ben 2.gunden beri ayaktayim hergun dusumu aldim hem sutun inmesini kolaylastirdi hemde dr umuz ozellikle enfeksiyon onune gecilmesi hemde rahimin sicak su etkisiyle daha cabuk toparlanmasi acisindan dusu muhakkak hergun almami tembihledi. 10.gunden beride yalnizim esim iste yanimdada kimse kalmadi ama sukur hersey yolunda. Senin daha cok yeni bir kac gun daha gecsin aradaki farkı goreceksin. Bu arada kimine dr u korse tavsiye etmemis kimine etmis bana tavsiye edildi. 5. gunden beri takiyorum korseyi takmadan once kesi yerim yururken ve dik dururken aciyordu uzerine lombur lombur gobegim baski yapiyordu :) korseyi takinca dipcik gibi oldum ameliyatli oldugum unuttum desem yeridir. Ben sahsen faydasini gordum.O ilk gün ameliyattan çıkınca oldu canım hemşire bana da söyledi onu. Şimdi ki çok farklı ağrı. Duş hastaneden cikinca aldım sadece dün. Dikkat ediyorum ama işte yatamıyorum ben bebeğimle ilgilenmek istiyorum o ağlayınca dayanamıyorum bakmak istiyorum. Ondan oluyo sanırım.
Bende hic yatmadim cabuk ayaklanmami toparlanmami buna bagliyorum endise etme. Ben 2.gunden beri ayaktayim hergun dusumu aldim hem sutun inmesini kolaylastirdi hemde dr umuz ozellikle enfeksiyon onune gecilmesi hemde rahimin sicak su etkisiyle daha cabuk toparlanmasi acisindan dusu muhakkak hergun almami tembihledi. 10.gunden beride yalnizim esim iste yanimdada kimse kalmadi ama sukur hersey yolunda. Senin daha cok yeni bir kac gun daha gecsin aradaki farkı goreceksin. Bu arada kimine dr u korse tavsiye etmemis kimine etmis bana tavsiye edildi. 5. gunden beri takiyorum korseyi takmadan once kesi yerim yururken ve dik dururken aciyordu uzerine lombur lombur gobegim baski yapiyordu :) korseyi takinca dipcik gibi oldum ameliyatli oldugum unuttum desem yeridir. Ben sahsen faydasini gordum.
Selam canim,Mrb kızlar ne zamandır giremiyorum
Dogum yapanlara hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla büyütürüz kuzuları
Bekleyenlere de sağlıkla en güzel en kolay şekilde kucaklarına almak nasip olsun
Biz bebişle emme uyuma gaz çıkarma aynen devam :))
Bugün 29 günlük olduk o yüzden taze anneler ümitsizliğe kapılmayın her şey düzene girer zamanla benimki de hala tam girmedi ama alıştık artık birbirimize gün geçtikçe daha da bağlanıyor insan
Bu arada sürekli makine ile Süt sağmak sütü artırmıyor malesef ille Bebek emecek memeyi o çekecek. O yüzden tutturmaya çalışın.
Bi de ilk kontrolde doktor bize bir aylıkken sünnet yaptırın demişti ben de araştırmıştım .bugün yenidoğan sünneti için farklı bi doktora gittim hiç önermedi ama ben kafaya koydum başka bi doktora daha gideceğim. Aranızda yaptıran var mı ?
Ah canım meme acısı çok kötü ya ben Bebek uyanmak için mırıldanmaya başladığında strese giriyordum ama çok şükür atlattık meme ucu çıkınca rahatladım inş seninki de en kısa sürede geçer ve düzene girer ya o zman yaptırırsın sen de inş. seninki kaç günlük oldu şimdi ?Selam canim,
Doğumdan once ben düşünüyorumdum kirki cikmadan sunnet ettirmeyi. Herhangi bir doktorla gorusmedim yalnız.
Dogum sonrasi beklediğimden daha hareketli geçiyor sanirim su sira bir de sunnete firsat kalmayacak.
En basiti meme yaralarim bile iyilesmedi emzirme duzenli degil hala. Simdi sünnet olup her dk emmek istese iyice perisan olurum.
O sebepten biraz daha bekleyecek
Ay canım çok mutlu oldum inşallah öyle olur benimkinde :)Canım benimki de son ana kadar kanala girmemişti. Girmez heralde artık diye ümitsizliğe kapılmıştım ama gerçekten o işler hiç belli olmuyomuş. Benim kız da 40+3 te kendiliğinden geldi. Kilosu da 300 gr düşük geldi. Güzel düşün güzel olsun:) :)
Ben de sagdııgımda meme ucu şişiyordu canımKızlar benim gögüs uçlarım pompa ile sağınca çok fazla büyüyor. Bebeğim emerken ucu ağzına alıyor ama sütün gelmesi için daha geriden tutması gerektiği için zorlanıyor. Memeyi tutturmak için baya bir savaş veriyoruz.
Dün (4 günlükken) oğlumu ilk kontrole götürdük. Hastane çıkış kilosundan yaklaşık 100 gr daha kilo vermiş. Doktor sütün yetmiyor her emmeden sonra sütü sağ onu da ver dedi ama sağdıktan sonra memenin ucu şişiyor biraz tekrar emzirmek istediğimde tutturmakta zorlanıyorum. Bir gün boyunca hiç sağmadığım zaman daha kolay alıyor sanki. Sorunumu tam anlatabildim mi emin değilim ama sağmaya devam etmeli miyim bilmiyorum. Oğlum tek seferde ortalama 20 dk kadar emip uykuya dalıyor. Yatağına yatırmadan uyandırıp tekrar mı emzirsem? Daha fazla kilo verecek diye çok endişeliyim.
Ne zaman ağlasa emziriyorum. Sütümü arttırmak için elimden geleni yapıyorum. Bugün tek memeyi 15 dk sağdığımda 40-50 cc civarı süt çıktı. 5.gün için az sayılır mı?
Hayırlı olsun :)Kizlar ben dogum yaptim sabah 10 da 3 kg 47 cm bi pitircik geldi dunyaya. Suan cok iyiyim yuruyorum agrim yok ama ilk uyandığımda cok kotuydum. Anladim ki ikinci sezeryan daha fena oluyo.
Bizim kiz hep uyuyo meme emmek istemiyo onunla savas icndeym
ben yaptırdım Can'ım doğumdan sonraki gün hemen yaptırdım.bence yaptır aradan çıksın çocuk büyüyünce genel anestezi vermek zorunda kalıyorlar küçükken uyuşturucu bir kremle hallediyorlarMrb kızlar ne zamandır giremiyorum
Dogum yapanlara hayırlı uğurlu olsun inşallah sağlıkla büyütürüz kuzuları
Bekleyenlere de sağlıkla en güzel en kolay şekilde kucaklarına almak nasip olsun
Biz bebişle emme uyuma gaz çıkarma aynen devam :))
Bugün 29 günlük olduk o yüzden taze anneler ümitsizliğe kapılmayın her şey düzene girer zamanla benimki de hala tam girmedi ama alıştık artık birbirimize gün geçtikçe daha da bağlanıyor insan
Bu arada sürekli makine ile Süt sağmak sütü artırmıyor malesef ille Bebek emecek memeyi o çekecek. O yüzden tutturmaya çalışın.
Bi de ilk kontrolde doktor bize bir aylıkken sünnet yaptırın demişti ben de araştırmıştım .bugün yenidoğan sünneti için farklı bi doktora gittim hiç önermedi ama ben kafaya koydum başka bi doktora daha gideceğim. Aranızda yaptıran var mı ?
Canım resim ekledim ben iki tane aldım ilkini indirimden almıştım ikincisinide eşime aldırdım pahalı ama gerçekten derdime derman oldu. İçine süt aktığı içinde sütüm göğsümün yaralarına iyi geldi.nur_84 canım o Aventin dediğin ürünü nasıl ne için kullanılıyor. Eczacı da eşime tavsiye etmiş ama pahalı gerek yok diye ben lansinohun gogus ucu cikaricisini aldırdım onu da kullanmadım. Sütüm az az geliyo ama tam cekemeyince sinirlenip agliyo almiyo. Kuvvet yok. Silikon uçla verdim oda olmadı. Mecbur sagip veriyorum.
Bide kızlar sezeryan dikişlerimin ağrısı geçmiş gibi birseydi eve gelince biraz bebegimi gezdirdim salladım falan ondan mı acaba ağrılarım arttı. Sorun olur mu acaba ne yapıyım doktora gitsem mi.
Gördüm bunu canım da sadece uç çıkarma işine mi yarıyor onu anlamadım. Eczacı eşime öyle söylemiş. Sadece uç içinse gerek yok. Benimki sadece memeyi tam çekemiyor o yüzden dedim. Kuvveti yok.Canım resim ekledim ben iki tane aldım ilkini indirimden almıştım ikincisinide eşime aldırdım pahalı ama gerçekten derdime derman oldu. İçine süt aktığı içinde sütüm göğsümün yaralarına iyi geldi.
Çok sıkıntı oldu mu canım sunnetten sonra si? Ağlaması iyileşme süreci vs. Bir yerde okumuştum 20 ile 60 günlükken yaptirirsaniz daha çabuk iyileşme gösterir diye yazıyordu. Bir de hangi alanda uzmana yaptırdınız? Yanlış bir şeyler yaparlar diye de korkuyorum. Yersiz ama işte.ben yaptırdım Can'ım doğumdan sonraki gün hemen yaptırdım.bence yaptır aradan çıksın çocuk büyüyünce genel anestezi vermek zorunda kalıyorlar küçükken uyuşturucu bir kremle hallediyorlar
Cok sagol canim. Yapmadığım sey kalmadi ama hala cok kötü bu yaralar. Allah beterinden saklasin ama gercekten yildirdi beni. Dedigin gibi emmek isteyecek diye aklim cikiyor resmen.Ah canım meme acısı çok kötü ya ben Bebek uyanmak için mırıldanmaya başladığında strese giriyordum ama çok şükür atlattık meme ucu çıkınca rahatladım inş seninki de en kısa sürede geçer ve düzene girer ya o zman yaptırırsın sen de inş. seninki kaç günlük oldu şimdi ?
Ben şaşırıyorum bunlari duydukca.Kızlar benim gögüs uçlarım pompa ile sağınca çok fazla büyüyor. Bebeğim emerken ucu ağzına alıyor ama sütün gelmesi için daha geriden tutması gerektiği için zorlanıyor. Memeyi tutturmak için baya bir savaş veriyoruz.
Dün (4 günlükken) oğlumu ilk kontrole götürdük. Hastane çıkış kilosundan yaklaşık 100 gr daha kilo vermiş. Doktor sütün yetmiyor her emmeden sonra sütü sağ onu da ver dedi ama sağdıktan sonra memenin ucu şişiyor biraz tekrar emzirmek istediğimde tutturmakta zorlanıyorum. Bir gün boyunca hiç sağmadığım zaman daha kolay alıyor sanki. Sorunumu tam anlatabildim mi emin değilim ama sağmaya devam etmeli miyim bilmiyorum. Oğlum tek seferde ortalama 20 dk kadar emip uykuya dalıyor. Yatağına yatırmadan uyandırıp tekrar mı emzirsem? Daha fazla kilo verecek diye çok endişeliyim.
Ne zaman ağlasa emziriyorum. Sütümü arttırmak için elimden geleni yapıyorum. Bugün tek memeyi 15 dk sağdığımda 40-50 cc civarı süt çıktı. 5.gün için az sayılır mı?
Sağ ol canım zamanla alışır inşallah.Bu arada ben de çok zor tutturuyordum meme ucunu
bir aylık olacağız yarın inş.
daha yeni yeni hemen verince tutmaya başladı sayılır yani tutma işini öğrenmesi biraz daha sürebilir endişe etme :)
Anne sutu cok cabuk sindirilir acikip uyanmasi normal. Asil uyanmazsa o zaman kork.Sağ ol canım zamanla alışır inşallah.
Kilo verdiği için endişe ediyorum. Zaten çok kilolu doğmadı. 3035 gr doğdu hastaneden çıkarken 2770 gr oldu. Dün kontrolde 2660 gr çıktı. Elleri ayakları minicik yavrumun.
Uyduğu zaman da sık sık tekrar uyanıyor. İki saat boyunca uyuduğu hiç olmadı desem yeridir. Doktora bunu sorduğumda doymuyodur dedi. Bugün 15-20 dk emzirdikten sonra sağdığım sütten 30 cc kadar kasıkla verdik. 50 Dk sonra tekrar uyandı. Bugün sabahtan beri nerdeyse saatte bir emzirdim. Acaba hemen uyanmasının baska sebebi olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?