Sık uyandığı için en azından sarılık değildir diyorum. Sarılık olduğunda bebekler uzun uyuyormuş. Ama başka bir sorunu mu var diye düşünüyorum bu sefer de. Gerçi her bebek bir olmaz ama sizin bebekler normalde kaç saatte bir uyanıyor?Anne sutu cok cabuk sindirilir acikip uyanmasi normal. Asil uyanmazsa o zaman kork.
Ben 15 gun basindan kalkamadim uyandiramadigim icin. Sarilik oldu surekli uyudu. Inan oylesi cok daha kotu. Simdi gece vik vik durmadan acikip uyaniyor o daha kolay geliyor bana uyandirmaya calismaktan.
Oda sıcaklığında 3 saat buzdolabinda 3 gün buzlukta 3 ay bekletebiliriz diye biliyorum.Kızlar sagdigim sütü oda sıcaklığında ne kadar bekletebilirim
Doktordan doktora fark ediyor bazilari emzirme taraftari oldugu icin cok hassas bencede emiyorsa ilk donem kiloya takilmamak lazim bizim doktor kendi sutumu biberonla sarilik korkusuyla verdim diye demedigini bırakmadı cocuk emmeyi birakabilir diye kaldiki mama katiyen verme diyor. Bence tartidan ziyade annenin takibi cok onemli gerek cisli bez sayisi gerek emme suresi. 10 gun cok erken mamaya yonelndirmek icin.Ben şaşırıyorum bunlari duydukca.
Herkes bilir ki bebekler ilk hafta odemlerini atip kilo verirler.nerdeyse 15 gunden sonra adam akilli kilo almaya baslarlar.
Dr nasil 4.gun sutun yetmiyor vs diyebiliyor?
Kaldi ki sagdiginda cikan sut miktarı gayet iyi. Bence sagmak yerine dogrudan emzir. Benim 22 gun oldu , dun sagdim emziremedim yaradan oturu, 50cc cikti mesela. Ben ona bile iyi diyorum yani senin 5.gunde bu miktar cok çok iyi.
Hic ugrasma , kafana takma 1 ayin sonunda belli olur ne oldugu asil.
Her bebegin duzeni bir degil uyumamasini acliga baglama saat basi emziriyorum diyorsun midesi ne kadarki zaten sagip 30cc cikartiyorsan emince daha coktur sen sakin ac oldugunu dusunup kendini etkileme doyuyordur sutunde yariyordur annesi ilk donem bu kilo oynamalari normal ayinda bakar anlarsin durumunuSağ ol canım zamanla alışır inşallah.
Kilo verdiği için endişe ediyorum. Zaten çok kilolu doğmadı. 3035 gr doğdu hastaneden çıkarken 2770 gr oldu. Dün kontrolde 2660 gr çıktı. Elleri ayakları minicik yavrumun.
Uyduğu zaman da sık sık tekrar uyanıyor. İki saat boyunca uyuduğu hiç olmadı desem yeridir. Doktora bunu sorduğumda doymuyodur dedi. Bugün 15-20 dk emzirdikten sonra sağdığım sütten 30 cc kadar kasıkla verdik. 50 Dk sonra tekrar uyandı. Bugün sabahtan beri nerdeyse saatte bir emzirdim. Acaba hemen uyanmasının baska sebebi olabilir mi?
Bende onlari yemiyorum sut gaz yapiyor ilave olarak. Yogurt tuketebilirsin ama. Portakal mandalina limonda gaz yaptigi icin tuketmiyorum. Yediklerime cok dikkat ediyorum ona ragmen ne olur ne olmaz gunde 2 bardak kimyon rezene demleyip iciyorum kizim gazli bi bebek ama kendi cikartiyor alttan ustten sukur. birde ayaklarindan corabi eksik etme terli ustle kalma buda bebekte sanci yapiyor.Arkadaslar bebeklere gaz yapmasin diye yiyip icmediginiz seyler neler?
Ben kuru fasulye, nohut,mercimek gibi seyleri asla tuketmiyorum. Baharatli gidalardan uzak duruyorum.
Mandalina, portakal gaz yapar mi acaba bebeklere?
Birak uzun uyumayi uyanmiyorlar resmen ilk 10 gun takla attim uyansin diye sarilik oldugu icin. Her bebegin duzeni farklidir. Benimki gunduz emiyor uyumuyor fildir fildir dun 5 saat gozunu kirpmadi ama gece emzirip yatagina birakiyorum uyuyor 2-2.5 saatte bir uyaniyor. Bunlar sürekli degisecek onlar adapte oldukca. Endise etme 40 indan sonra duzeni oturur der buyukler bende merakla bekliyorum.Sık uyandığı için en azından sarılık değildir diyorum. Sarılık olduğunda bebekler uzun uyuyormuş. Ama başka bir sorunu mu var diye düşünüyorum bu sefer de. Gerçi her bebek bir olmaz ama sizin bebekler normalde kaç saatte bir uyanıyor?
Oyyy canim naptin sen :) benimde ev merkezi sistem 26 derece altina dusuremiyorum. Evi muhakkak havalandir. Sabah kalkinca ben salonu havalandiriyorum 15 dk sonra yatak odasindan kizi oraya alip yatak odasini havalandiriyorum. Uzerinde kolsuz citcitli uzerinde kollu citcitli ve alt pijama var ayakli. Icinde bir cift corap. Tek penye battaniye var oda yarim ortuyorum. Bende senin yaptigin hatayi yaptim annemin aklina uyup ayaklarina kadar isilik oldu yavrum hemen incelttim uzerini. Bebekler icin en uygun sicaklik 22-24 derece arasi.Peki kızlar çok soru soruyorum belki kusura bakmayın tedirgin oluyorum bebeğim için işte. Şimdi bizim oda sıcaklığı 26 falan. Bide hiç havalandırma yapmadık 2 gündür. Odayı havalandırmamiz lazım mı.
üstünde citcitli badisi normal bady yelek bi ince battaniye bide kalın battaniye eldiven sapka ile yatiriyoruz beşiğin de çok mu sizce. Sıcaklar mi. Annem üşür diyo. Siz nasıl yapıyorsunuz. Akıl verin bana : (
Son olarak ateşini ölçmek istiyorum bu ölçerden almıştım neresinden olcebilirim kaç olmali sıcaklık.
hic az sayılmaz benim ilk hafta 25 ml zor çıkıyordu oda iki memeden sonra 50 no olmaya basladi sonra 75 ml yine iki memeden toplam biz 23 gunlugz hala mama takviyesi yapyrz. İlk iki gün bende sutm yetiyor sandım cocugm ac kalmis sarılık olmuştu. Sizin tek memeden 50 no cok iyiKızlar benim gögüs uçlarım pompa ile sağınca çok fazla büyüyor. Bebeğim emerken ucu ağzına alıyor ama sütün gelmesi için daha geriden tutması gerektiği için zorlanıyor. Memeyi tutturmak için baya bir savaş veriyoruz.
Dün (4 günlükken) oğlumu ilk kontrole götürdük. Hastane çıkış kilosundan yaklaşık 100 gr daha kilo vermiş. Doktor sütün yetmiyor her emmeden sonra sütü sağ onu da ver dedi ama sağdıktan sonra memenin ucu şişiyor biraz tekrar emzirmek istediğimde tutturmakta zorlanıyorum. Bir gün boyunca hiç sağmadığım zaman daha kolay alıyor sanki. Sorunumu tam anlatabildim mi emin değilim ama sağmaya devam etmeli miyim bilmiyorum. Oğlum tek seferde ortalama 20 dk kadar emip uykuya dalıyor. Yatağına yatırmadan uyandırıp tekrar mı emzirsem? Daha fazla kilo verecek diye çok endişeliyim.
Ne zaman ağlasa emziriyorum. Sütümü arttırmak için elimden geleni yapıyorum. Bugün tek memeyi 15 dk sağdığımda 40-50 cc civarı süt çıktı. 5.gün için az sayılır mı?
bizde aynı şekilde giydiyoruz oda sıcaklığı 24 25 derece yüzü boyu isilik oldu sağlık ocagina götürdük cok giydrmeyin dedi bizde yeleği eldiveni şapkasını çıkardık gündüz uyurken ince battaniye ile sariyoruz gecede battabiye. Bide odayı havalandirin temiz hava önemliPeki kızlar çok soru soruyorum belki kusura bakmayın tedirgin oluyorum bebeğim için işte. Şimdi bizim oda sıcaklığı 26 falan. Bide hiç havalandırma yapmadık 2 gündür. Odayı havalandırmamiz lazım mı.
üstünde citcitli badisi normal bady yelek bi ince battaniye bide kalın battaniye eldiven sapka ile yatiriyoruz beşiğin de çok mu sizce. Sıcaklar mi. Annem üşür diyo. Siz nasıl yapıyorsunuz. Akıl verin bana : (
Son olarak ateşini ölçmek istiyorum bu ölçerden almıştım neresinden olcebilirim kaç olmali sıcaklık.
Annem de 40 ı çıkana kadar olur böyle daha çok küçük diyor. Çok sağ olun kızlar sizle konustuktan sonra rahatladım biraz.Birak uzun uyumayi uyanmiyorlar resmen ilk 10 gun takla attim uyansin diye sarilik oldugu icin. Her bebegin duzeni farklidir. Benimki gunduz emiyor uyumuyor fildir fildir dun 5 saat gozunu kirpmadi ama gece emzirip yatagina birakiyorum uyuyor 2-2.5 saatte bir uyaniyor. Bunlar sürekli degisecek onlar adapte oldukca. Endise etme 40 indan sonra duzeni oturur der buyukler bende merakla bekliyorum.
ince battaniye yeterli bence gece kalını ortersin bende aynı şekilde giydiriyorm yıkanınca yelek giydyrzG gyasminSabirsiz61 valla kızlar bana da çok geldi o yüzden danışayım dedim. Sağolun. Şimdi citcitli bady penye altta ayaklı pijama normal pijama bide bir çift çorap eldiven sapka kaldı yeter mi. İnce battaniye mi kalınla mi tutayım.
Okuyunca ben bile sıcakladımPeki kızlar çok soru soruyorum belki kusura bakmayın tedirgin oluyorum bebeğim için işte. Şimdi bizim oda sıcaklığı 26 falan. Bide hiç havalandırma yapmadık 2 gündür. Odayı havalandırmamiz lazım mı.
Vala cnm bnm iki göğüsümü emdiği halde doymuyor sürekli aranıyor oyüzden 30cc veriyorum emdikten sonra inşallah seninde alşr memene sen sürekli emzirmeye clş o reddetse bile sen zorla zmnla kubl etcektirSağol canım avent biberon un markası. İnşallah göğsümden de emdiği günleri görürüm çok inat ediyo agliyo almiyo bende ac bırakmamak için sagip veriyorum. Yeter mi acaba onu taktım kafaya.
Gecede oda sicakligini koruyorsa penyeyle ort canim cok icin rahat etmezse sadece ayklarina kalcasina kadar atarsin ince bir penye daha ama kalini kullanma. Bezini degisirken bacaklarindan anlarsin zaten durumunu ellerinin ve burnunun soguk olmasina aldanma sakin. Vucudu iyiyse usumuyordur.G gyasminSabirsiz61 valla kızlar bana da çok geldi o yüzden danışayım dedim. Sağolun. Şimdi citcitli bady penye altta ayaklı pijama normal pijama bide bir çift çorap eldiven sapka kaldı yeter mi. İnce battaniye mi kalınla mi tutayım.
Ben tek pijama giydiriyorum cift yerine tek dene bence onuda cikart bebek kizmi erkek mi bide erkekse erkekler sicaga gelmez der buyukler benim kiz ona ragmen tek giydiriyorum alttan bacaklari sicacik surekli.G gyasminSabirsiz61 valla kızlar bana da çok geldi o yüzden danışayım dedim. Sağolun. Şimdi citcitli bady penye altta ayaklı pijama normal pijama bide bir çift çorap eldiven sapka kaldı yeter mi. İnce battaniye mi kalınla mi tutayım.
üroloji doktoru yaptı.evet binsıkıntınız oldu ama bunun erken yaptırmakla alakası yok.sğnnet yerinde kanamamız oldu.iyileşme süreside 3 gün filan sürdü.bebek canı acımıyor ki ağlaması filan olmadı.sünnetten çıktığın da uyuyordu valla.Çok sıkıntı oldu mu canım sunnetten sonra si? Ağlaması iyileşme süreci vs. Bir yerde okumuştum 20 ile 60 günlükken yaptirirsaniz daha çabuk iyileşme gösterir diye yazıyordu. Bir de hangi alanda uzmana yaptırdınız? Yanlış bir şeyler yaparlar diye de korkuyorum. Yersiz ama işte.
Benim 3 gazli oglandan sonra bu konuda baya bir tecrubem olustu:) Sana gaz yapan seyler bebege de gaz yapar. Ama bahsettigim barsak gazi. Midedeki gaz sivi emerken hava yuttugundan her sekilde oluyor. Fakat hem daha kolay cikiyor hem de uyutmasa bile ciyak ciyak bagirtmiyor. En azindan benim sipalarda oyleydi. Barsak gaziysa gaz yapan gidalardan sutle geciyor ve ozellikle sarimsak cocugu kivrandiriyor. Sarimsagin cig ve pismisinin azindan bile kaciniyorum. Soganin cigini yemiyor, pismisini ise yemeklerdeki az miktarsa yiyorum. Onun disinda kuru fasulyenin ilk pisirme suyu yemege konmadiysa kimyonla fazla kacirmadan yiyorum. Ama mercimek ve nohut daha fazla rahatsiz ediyor sanki. Cok azsa yiyorum bunlar yemekte coksa kaciniyorum. Bir de kuru yemislerin bir cogu fazla kacarsa rahatsiz ediyor.Arkadaslar bebeklere gaz yapmasin diye yiyip icmediginiz seyler neler?
Ben kuru fasulye, nohut,mercimek gibi seyleri asla tuketmiyorum. Baharatli gidalardan uzak duruyorum.
Mandalina, portakal gaz yapar mi acaba bebeklere?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?